2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Allahım allahım bu nasıl bir rahat çalışma ortamı,hatun çalıştığı halde güne gidiyor.
Ne zaman geliyosun kopmaya?

Bu benim de aklıma geldi ama doktor yapmaz dedi.
Yine de bildiğimi okuyup kesip deneyeyim ben, haklısın.

Kerem bu kadar yapmıyordu,ne zaman başladım ki 3 ün altına düşmüyoruz,düştüğümüz günler sadece benim vermeyi unuttuğum günler,tecrübeyle sabit yani.

yok kızım gün yarın bea ama ben pasta börek yapacaktım artık sabah yetiştirip öğleden sonra güne gitmem lazım haziranda ordayım bekleyin beni anacım

ISI DEĞİŞİKLİKLERİ:
Soğuk hava: Soğuk ortamda çocuklarda herkes gibi üşürler, ama bu üşüme durumu “ateşli bir hastalık” yaratmaz. Yani; kafasını üşütüp “Menenjit”, ciğerlerini üşütüp “Zatürre” olmazlar. Menenjit, menenjit mikrobu ile zatürre, zatürre mikrobu ile olur. Grip-nezle gibi hastalıkların kışın artmasının sebebi, solunum yollarında, soğuk tesiri ile satıhtaki kılcal damarların daralması-kapanması ve bunun sonucunda bu bölgeye savunma için gerekli antikor ve diğer bağışıklık maddelerinin ulaşamamasındandır. Yoksa yazın da insanlar grip oluyorlar, ama savunma daha iyi olduğundan arazlar daha kısa ve silik geçiyor. Hiçbir ateşli hastalık “üşütmekle” olmaz.

Sıcak hava: Sıcak ortamda şahıs fazla vücut ısısını atabilmek için terler. Bu ter vücut yüzeyinden buharlaşırken, gerek duyduğu enerjiyi temin etmek için o yüzeyden ısı çeker ve soğumasına sebep olur. Vücut ısı atma işlemini tamamladığında terleme durur, soğuk bölgeler tekrar normal ısı seviyelerine gelirler. Eğer aşırı soğuma olursa, vücut titreme ile cildi ısıtma yoluna gider. Vücut soğuğu, iç ısı ile dış ısı farkını algılayarak yapar. Bu sebeple, ateşi çıkan şahısta görülen titremede aynı sebeple, iç ısı ile dış ısı farkının artmasından dolayıdır.

Terinin üstünde soğuması bir çocuğu hasta yapmaz. Eğer bu terleme çok rüzgârlı bir ortamda olur ise, aşırı soğuma olur, bunun sonucunda da adale ve sinir sistemi hastalıkları olabilir (adale tutulması, yüz felci gibi). Hiçbir ateşli hastalık terinin üstünde soğuması ile olmaz.

Nem değişiklikleri: Aşırı nemli ortamlarda çocuklar vücutlarında oluşan fazla ısıyı atmakta zorlanırlar. Vantilatör veya yelpaze hava akımını arttırarak, buharlaşma temin ettiklerinden rahatlık hissi verirler.

Aşırı kuru ortamlar; eğer hava çok sıcak değilse, fazla bir rahatsızlık vermez. Burun içyapısı mevcut nemi muhafaza edecek biçimde çalışır. Kuru-sıcak hava solunumla alındığında, burun içindeki nemli yüzeyden suyu buharlaştırır, içeriye nemli olarak girer ve bu esnada yüzeydeki ısı düşer. Nefes verirken, hava soğumuş olan yüzeye temas edince, taşıyamadığı suyu tekrar yüzeye bırakır ve kuru olarak atılır. Nezle halinde ağız kuruması, dudakların çatlaması burun tıkanıklığı sonucu, ağızdan nefes alınması sonucu olur.

Rüzgâr: Sıcak havada pek bir zarar vermez, hatta vücuttan buharlaşmayı arttırarak rahatlık sağlar. Soğukta ise, vücut yüzeyinden aşırı ısı sökeceğinden, donma hadisesi daha kolay olur.

Bunların haricinde, mevsim değişikliklerinin çocuklar üzerine olumsuz bir etkisi olmaz. Günümüzde uçak yolculuğu ile çok aykırı ortamlara gidilebildiği halde, bir olumsuz durum ile karşılaşılmamaktadır.

günaydın:)
ne kadarrr güzel bir gün :) cuma haftanın sonu..kociş akşam geliyor ..oğluşum bana bu gün ilk defa bye bye yaptı:)))
biraz yorgunum ama olsun ..sabah dek meme ağzından cıktıkca bastı cığlığı..zamanı geldiğinde nasıl bırakacak bilmem..sabah 6 dan 7.30 aakadar emdi zorla bıraktırdım giyinmek için işe gec kaldım..
yine de umrumda değil..güzel bir gün sevgi kelebeği gibiyim ben de:))
herkese de en az benim ki kadar güzel bir gün diliyorum:))

Çok su içtikleri doğru, ama bebeğe tam uygun bir bezin yine de çişi geçirmemesi lazım bence yaw :44: Gündüz bişey olmuyor henüz de sabaha karşı çıkıyor.

selamlar güzel annişler... ne zamandır yazamıyordum, gecen hafta karın en yogun oldugu gun olan salı gunu ani bir kararla ankaraya kayınvalidelere gittik. hem esimin hem gorumcemin dogum gunu vardı orda kutladık.cok maceralı bir yolculuktan sonra sag salim ulastık ankraya, pazar gunu de donduk. ben boyle bir soguk gormedim, Allah yardım etsin ankaradakilere...

beze cis cıkma meselesi 1 aydır bizde de oluyor. malesef sorun bizim bebislerde degil prima bezlerde. dikkat ettiyseniz yeni bez paketlerinin uzerinde eskiden yazan 12 saat sızdırmazlık garantisi yazmıyor artık. sikayetvar . com a girerseniz bir dolu sikayet var, bezin kalitesini dusurdukleri gibi fiyatını da arttırdılar. molfix aldım gecen hafta, pisik falan olmadı fena degil. arada ondan da cis cıkması oluyor, ama en azından prima kadar pahalı degil, ve verdigim para turk firmasına gidiyor.

barısım yurumeyi astı, evin icinde kosturup duruyor. Ayakkabıyla yurumeye alıstırmaya calısıyorum simdilerde, pek sevmiyor ayakkabıyı. bizden haberler boyle. dogum gunu gecen ve benim kacırdıgım tüm bebislerimiz iyi ki dogmuslar...

Günaydın
Aylin özledim ben seni.burda olman nakağaa güzel
evet,topikte gurbet gelini çok.kolay değil zor birşey ama insan alışıyor.başlarda yalan yok,zorlandım.ama artık bende tam dediğin gibi aman boşver modundayım.
biz 4+ kullanmaya başladık bile.
Burcu cum ben kraft omega aldım.ne işe yarıyor dersen,dışardan bakıldığında bize düşünceli ve cool aile imajı veriyor.şuan için durum bu.ümidim var ama oturacak

Alp bey ile kontroldeydik dün.gayet sağlıklı çok şükür.fakat öksürüğü vardı 4-5 gündür.doktor bronşiolit dedi.bu bir virüsle ortaya çıkarmış ve alerjik bünyeye sahip çocuklarda sık görülürmüş.korkulacak bişey değil fakat birkez rastlandığında tekrarlama riski yüksekmiş.ve sık tekrarlar ise büyüdüğünde astım riski doğabilirmiş.artık asla gripli,yada olma eğilimli insanlarla bir arada bulunmayacak ve kalabalık ortamlarda yasak.atlatmışız biz,ilaç vermedi bile.

geçmiş olsun alp kuzuma bendede var dikka ettin mi bişicik olmuyo grip olunca biraz zor geçiriyosun bide hayatı boyunca sigara içemicek çok kötü öksürecek ki buda ii bişe

beni özlemedin mi yazgucannn o kaa hukukumuz var

Günaydinlar...

Tugra sümüklü böcek gibi geziyor ortalikda, Salya zaten su gibi akiyor....Gecede bi kac kez ciglik atarak birden aglmaya basladi. Umarim disdendir, baska birseyi yok gibi. Baktirmiyorda agzina.

Bizde bir süredir 4+ kullaniyoruz, simdiye kadar hic sizdirma olmadi.

Oto Koltugu bizimki Britax-Römer King plus....memnunuz; Tugra seviyor ona oturmayi.

Bizimki yeni birsey ögrenmis. Geliyor gidiyo bana elini uzatip Mema diyo.
Dün annem bi kere elini tutup Merhaba demisti, onu yapiyor sanirsam

Son düzenleme:
GÜNAYDIN ...

kahvaltımızı yaptık geldik bakalım sabah sabah ne sohbetler edilmiş hemen bakıp geliyorum

buarada alp paşama geçmiş olsun dikkat et artık annesi paşama

ben seni özlemem mi?burnumda tütüyorsun gözümün nuru.yokluğun koyuyor yaw
zaten sigara içmemesi gayet güzel ve yerinde bir davranış olur

GÜNAYDIN ...

kahvaltımızı yaptık geldik bakalım sabah sabah ne sohbetler edilmiş hemen bakıp geliyorum

buarada alp paşama geçmiş olsun dikkat et artık annesi paşama

sağol şebnem cim.
bu arada belirteyim,bu virüs,oyuncaklarından,kıyafetlerinden,temasta bulunduğu kişiler ve ellediği herşeyden geçebilirmiş.benimde halihazırda terlik,ayakkabı yalayan,market arabası yiyen bir evladım olunca bu durum kaçınılmaz oldu.şuanda kulak temizleme çubuklarını dökmüş,onları yiyor mesela.

Son düzenleme:

Diş olmayabilir nezledir muhtemelen,aynı olayı biz de yaşıyoruz 3 aydır dişi falan çıkmadı.Ihlamur falan ver iyi gelir.
Çok papağan olmaya başladı bu bebeler,bizimki de hadi diyor, bi de eşim lay lay lay lay diyor o da aynı ritmle la la la la diyor
Bu arada Kero da kafasını yere vuranlar kervanına katıldı ben hiç tepki vermiyorum kafamı çeviriyorum ama eşim kv kp falan ona bakıp yapma diyorlar,uyarmayın karışmayın bırakın ilgilenmeyin demekten yoruldum valla.

Günaydın kızlar tam evden çıkıyodum ki çıkmadan size yazayım dedim, belki beni merak edersiniz bugün ablamda olucam canolar, furkanın gelişine dek ordayım çok öpüyorum hepinizi, iyi muhabbetler...gelince yazdıklarınızın her kelimesini okucam ona göre hakkımda kötü konuşmayın:76: byby:2:

günaydın herkese hasta olan bebeklere geçmişler olsun
insanın gidecek bir ablası olması veya bir yeri olması ne kadar güzel:)
bizde yolunda herşey zeyno paso diş çıkarmakla meşgul kg vs hak getire

herkese merhaba geçmişe bakmadan hemen daldım konulara.
son sayfadan gördüğüm kadarıyle alp beyin kontrolü varmış geçmiş olsun....inşallah bulaşmaz demekki alerjik olacak.dikat ediceksin artık.alerjik oldumu çocuk sık sık hasta oluyo.
----tuğra beyede geçmiş olsun serhanda hastaydı umarım iyileşmiştir.biz bezde 5 numara kullanıyoruz.uzun zamandır bu böyle.
---aylin doğanda duvara falan vuruyodu kafasını biz oralı olmadık hiç unuttu gitti.
bugünde günüm var iki hafta sonra bende neyapcem bilemiyorum yani.
herkes umarım iyidir.bugün burda havalar parçalı bulutlu.
buarada çanakkale zaferimizin yıldönümü bugün.tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun....

MARAL gitme terketme biziiiiihede ii eğlenceler bari gidicem diosun illa

AYLİN en korktuğum çocuk tipi işin vahim tarafı annemlere laf anlatırım da kayınvalidemler diğer torunlarında çocuk böyle yapınca her istediğini yapıyolar onların yapamicağı bişeyse zorla anne babasına yaptırıyolar yanibenim terbiye şansım hiç yok

canım çok gecmiş olsun..
artık çok dikkat etmen gerek..biz 2 defa atlattık ve hastaneye yattık ne yazık ki..özgürün de çok çok alerjik bir bünyesi var maalesef bana çekmiş....nebulizatör aldınız mı?

Mesela yapılmaması gereken bişey yapıyor ve biz başka şeyle ikna ederek onu ordan çekemedik diyelim o zaman da alıyoruz diye kendini geriye bi atıyo zor tutuyoruz ve kv diyor ki aynı babası da böyle yapardı,yani bazı şeylerin önüne geçemiyorsun moktur kokar huydur çeker hesabı. Biraz önce bakıcıyı da arayıp uyardım sakın öyle yaptığında ilgilenmeyin başka tarafa bakın dedim,öyle yapıyoruz zaten dedi.Unutur inşallah zamanla.

sağol canım,sizede geçmiş olsun.buhar makinemiz vardı zaten.ama ne yalan söyleyeyim ihmal ediyorduk çalıştırmayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…