• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben babyhope marka almayı düşünüyorum...

Ama resmini buraya yükleyemiyorum...

Google a yazıp, çıkan sayfada sağdaki kataloğa baksanıza, güzel mi?

Fikre ihtiyacım var...

Canım ben katalogtan beyaz olanını begendim açıkçası. Fiyatları konusunda bilgin var mı? Bende düşünebilirim.
Ama bu arada kızlar ablam dediki bu yeni mobilyalarda kullandıkları boya çok önemliymiş bebeklerin sağlığına zarar veriyormuş. O yüzden avrupada mı amerikada mı ne genelde insanlar eski mobilyaları tercih ediyorlarmış. Bu konuda birşeyler duyan bilen var mı?

Canım ben katalogtan beyaz olanını begendim açıkçası. Fiyatları konusunda bilgin var mı? Bende düşünebilirim.
Ama bu arada kızlar ablam dediki bu yeni mobilyalarda kullandıkları boya çok önemliymiş bebeklerin sağlığına zarar veriyormuş. O yüzden avrupada mı amerikada mı ne genelde insanlar eski mobilyaları tercih ediyorlarmış. Bu konuda birşeyler duyan bilen var mı?

eet o yüzden alırken ii araştırmak geekiyor ve mutlaka güvendiğimiz yerden/markadan iice araştırıp almalıyız.sadece beşik düşünenlere mothercare sallanan beşik önerebilirim ben çok beendim fakat oda alacaım için bide buna bütçe ayıramam.orjinal ahşap.bilginize

ıyi akşamlar arkadaşlar
inşallah herkes iyidir....Rabbim herkese iyilik sağlık versin :Saruboceq:
bugün sevk için çalıştığım ilçedeki devlet hastanesine gittim mecburen o kadar sıra vardı ki...çok yoruldum...sevk yaptırıp çıkacaktım ama sıranın sonunda olunca bu kadar bekledim bari kızımı göreyim dedim...maşallah kızıma büyümüş iyice...yarında görücem inşallah doktorum 3lü test yapıp yapmayacağını söyleyecek...ikili güzeldi...çok şükür her şey yolunda kızım kocaman oldu yaptırmak istemiyorum ben bu testi bu zamandan sonra bir aksilik olsa da kzım hep benimle olacak inşallah...3lü yaptırmayan ya da benim gibi yaptırmayı düşünmeyen var mı acaba????

bi de kızıma isim beğendim sonunda Nihan Sena olacak inşallah teyzeleri..siz nasıl buldunuz bu ismi?

İyi akşamlar arkadaşlar
bugün sevk için çalıştığım ilçedeki devlet hastanesine gittim mecburen o kadar sıra vardı ki...çok yoruldum...sevk yaptırıp çıkacaktım ama sıranın sonunda olunca bu kadar bekledim bari kızımı göreyim dedim...maşallah kızıma büyümüş iyice...yarında görücem inşallah doktorum 3lü test yapıp yapmayacağını söyleyecek...ikili güzeldi...çok şükür her şey yolunda kızım kocaman oldu yaptırmak istemiyorum ben bu testi bu zamandan sonra bir aksilik olsa da kzım hep benimle olacak inşallah...3lü yaptırmayan ya da benim gibi yaptırmayı düşünmeyen var mı acaba????

bi de kızıma isim beğendim sonunda Nihan Sena olacak inşallah teyzeleri..siz nasıl buldunuz bu ismi?

Nihan Sena çok güzel bir ismi adı gibi ömrüde güzel olur inşallahhh:nazar::nazar:

selam kızlar.. allah nasıp ederse bende mart annesı olucam neler aldınız yada alacaksınız istanbul ve ankara da olanlar nerden alışverıs yapıyorsunuz ..cevaplarsanız cok sevınırım...

İyi akşamlar arkadaşlar

canım kızını görmüşsün gözün aydın ben de yarın görücem oğluşumu inşallah 3lü testim var.bu arada ismi de hayırlı olsun eğerki sen ismini beğendiysen kimseye sorma bence çünkü önemli olan senin beğenmen.bazısı beğenmiyo bazısı beğeniyor o yüzden insanın aklı karışıyor.ben kararlıyım inşallah oğluşumuzun adı eşim ve benim beğendiğim bir isim olacak.akrabalarıma fikrini sormayacağım bizimkiler biraz meraklı da.
canım 3lü yaptırmamanı anlıyorum ben de allah korusun bişi çıksa vazgeçemem bebişimden heralde ama yine de yaptırayım içim rahat etsin diyom.hayırlısı olsun.

canım kızını görmüşsün gözün aydın ben de yarın görücem oğluşumu inşallah 3lü testim var.bu arada ismi de hayırlı olsun eğerki sen ismini beğendiysen kimseye sorma bence çünkü önemli olan senin beğenmen.bazısı beğenmiyo bazısı beğeniyor o yüzden insanın aklı karışıyor.ben kararlıyım inşallah oğluşumuzun adı eşim ve benim beğendiğim bir isim olacak.akrabalarıma fikrini sormayacağım bizimkiler biraz meraklı da.
canım 3lü yaptırmamanı anlıyorum ben de allah korusun bişi çıksa vazgeçemem bebişimden heralde ama yine de yaptırayım içim rahat etsin diyom.hayırlısı olsun.

canım yaa haklsın aslında...sorumu geri aldım çünkü ben çok kararlıyım isim konusunda eşim de beğendi...aileler de karışmadı....güzel oldu böyle...erkek olsaydı Serhan Kayra koyacaktım...tavsiye ederim :D
3lüyü artık yarın doktor ne derse ona göre...yapalım derse yaptırırım ama gereke yok derse illa yapalım demeyeceğim...

sen de oğlunu bol bol görürsün inşallah yarın uyanık olur sana şirinlikler yapar :emir_bebek:

Canım ay sonuna kadar kdv indirimiyle 900 TL ye geliyor... Kargo onlardan... Ama sonra artar herhalde...

Bir de boyası falan bebeğe uygunmuş, sitelerinde yazıyor, bilmem kaç tane sertifikaları varmış...

Bana fiyatı uygun geldi...

Zaten dolap ve şifonyer ihtiyacım olacaktı... Yatağı park yatak istiyorum... Bu takımın yatağını da beşik olarak falan kullanırım, ya da direk açıp, anneannesine yatak yaparım...

Canım civa içeren boya olmaması gerekiyor...

Ultrasonografi raporlarında karşılacağınız kısaltmalar ve anlamları

LMP: Aslında bir ultrasonografi terimi değildir.Son adet tarihinin ilk günü anlamına gelir ancak ultrasonografi raporlarında bu kısaltmaya sıklıkla rastlanır.
BPD:Başın kulaklarüzerindeki bölümünden ölçülen çapı
HC: Kafa çevresi
AC: Karın Çevresi
Özelikle plasenta yetmezliğinden kaynaklanan rahim içi gelişme geriliğinde ilk etkilenen ölçüm olması nedeniyle değerlidir. Rahim içi gelişme geriliğinin iki farklı tipini ayırmada yardımcıdır.

FL: Uyluk kemiği uzunluğu

Femur (Uyluk Kemiği) vücudumuzun en uzun kemiğidir.Dördüncü aydan itibaren bebeğinizin boyu hakkında fikir sahibi olmak için kullanılacak ölçü budur.Kabaca FL değerini 7 ile çarptığınızda bebeğinizin boyunu tahmin edebilirsiniz

HL: Humerus uzunluğu (Kolun uzun kemiği)

Humerus omuz ile dirsek arasında kalan kolun uzun kemiğidir.Down sendromlu bebeklerin HL değerlerinin normalden daha kısa olduğunun saptanmasından sonra gebelik ultrasonunda değerli bir ölçüm haline gelmiştir.

CRL:(Crown Rump Length)Baş-popo mesafesi.15. Gebelik haftasından önce bebeğin gelişimi hakkında en iyi bilgi veren ölçümdür . Ense pilisi kalınlığı da bu ölçümün yapıldığıkonumda yapılabilir

AD: Karın çapı
OFD: Bebek başının daha uzun olan ön-arka çapı
EFW: Ultrasonografik ölçümlerin kullanılmasıyla tahmin edilen bebek ağırlığı
EDD: Ultrasonografi verilerine göre beklenen doğum tarihi
NT: Ense pilisi kalınlığı

AFI: Amniotik sıvı indeksi, ultrasonografi ile amniotik sıvı miktarının ölçülmesi için kullanılır.

RA: Kalpte sağ kulakçık
LA Kalpte Sol kulakçık
RV:Kalpte sağ karıncık
LV: Kalpte sol karıncık
AO Aort,Kalpten çıkan ana atardamar

Doppler ultrasonografi Kısaltmaları

S:Doppler dalga şeklinin en tepe noktası.Kalbin kasılması(sistol) de damardaki kan akım hızının en yüksek olduğu nokta
D:Diastol sonu akım hızı.Kalbin gevşeme safhasının en sonunda damarda kan akım hızı
A:Ortalama kan akım hızı
RI: Rezistans indeksi(direnç indeksi) S-D/S formülü ile hesaplanır
PI: Pulsatilite indeksi S-D/A şeklinde hesaplanır
S/D:sistol ve diastoldeki kan akım hızının oranı

(alıntıdır:kaynak:http://www.bebekbeklerken.com/detay.asp?id=32)

[IMG/http://www.dekomag.com/wp-content/uploads/2009/06/doaytaay-star-baby-erkek.jpg][/IMG]
baby.1_2_.jpg

baby03.jpg

turkuaz.2.jpg
bundan istiyorummm
papatyalogo_1_.jpg

prestijlogo.jpg

orjinallogo.jpg
beyaz herzaman asildir
:nazar::nazar::nazar:

bunlar cok guzelmis yaa bende beyaz istiyorum nasipse

kızlar hepinize merhaba
dün doktoruma gittim Allah'a şükür 3lü test sonucum güzel negatif çıktı... hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
:emir_bebek: bebişide gördüm doktoruma hiç hareket etmedi bir sorunmu var dedim kalp atışlarını dinlesek dedim oda başka bir doktruna yönlendirdi bebişimide görmüş oldum artık boyunu bile ölçemiyorlar uzamış bacaklarını çekmiş kendine doğru. :ecrin_bebek:

ne guzel heberlerle gelmissin masallah sana ve bebisine

canım yaa haklsın aslında...sorumu geri aldım çünkü ben çok kararlıyım isim konusunda eşim de beğendi...aileler de karışmadı....güzel oldu böyle...erkek olsaydı Serhan Kayra koyacaktım...tavsiye ederim :D
3lüyü artık yarın doktor ne derse ona göre...yapalım derse yaptırırım ama gereke yok derse illa yapalım demeyeceğim...

sen de oğlunu bol bol görürsün inşallah yarın uyanık olur sana şirinlikler yapar :emir_bebek:

inşallah canım ya çok sağol.doktora gitmeyi iple çeker oldum.yarın bi de cinsiyeti kesinleşir herhalde yani inşallah.erkek demişti büyük ihtimal ama bilmiyom yine de.hadi inşallah iyi haberlerle geliriz. opuyorumnanaktan

ne güzel odalar bunlar.ben pembe yada mavi almıyacağım bu konuda kararlıyım sarı krem istiyom bakalım.hem kıza hem arkeğe hitap etsin.bu arada ben de henüz birşey almadım annem almış sadece dayanamayıp.ben bekliyeceğim daha.

İyi akşamlar arkadaşlar

canım gözün aydın.adıda ço güzelmiş hayırlı olsun....

selam kızlar.. allah nasıp ederse bende mart annesı olucam neler aldınız yada alacaksınız istanbul ve ankara da olanlar nerden alışverıs yapıyorsunuz ..cevaplarsanız cok sevınırım...

canım hayırlı olsun ben şimdilik joker den alışveriş yaptım ama chicco ve mothercare in ürünleride güzel oraya bkmaya niyetim var...

kızlaaarrrrrrr,oğluşumu gördüm geldim,çok şükür iyi,250 gr olmuş,18 hafta 4 günlük gözüküyor ultrasonda,fıkır fıkırdı,el salladı bize,birde kan aldı dr 3 lü testin yerine geçen bir test yapacakmış,birde yarın şeker testi yaptırmak için gideceğim dr ye....

kızlaaarrrrrrr,oğluşumu gördüm geldim,çok şükür iyi,250 gr olmuş,18 hafta 4 günlük gözüküyor ultrasonda,fıkır fıkırdı,el salladı bize,birde kan aldı dr 3 lü testin yerine geçen bir test yapacakmış,birde yarın şeker testi yaptırmak için gideceğim dr ye....

canım gözün aydın.kıpır kıpırdı haaa ufaklık maşaallah:nazar:.inşaallah testlerde güzel çıkacak.yara geçmiş mi canımcım umarım bir problem kalmamıştır.

Back
X