Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kızlar günaydın dün üçlü tarama testimin sonuçlarını aldım ve maalesef afp yüksek çıktı bebeğimin beyin yada omuriliğinde boşluklar olabilirmiş dünden beri çok kötüyüm sabahı nasıl yaptım bilmiyorum bir ay sonra ayrıntılı ultrasona gireceğim allahım hepimize yardımcı olsunn..
CANIM DUALERIMIZ SENİNLE NE OLUR KENDİNİ ÜZME MEVLAM BEBEĞİNEDE SANADA BOL BOL SAĞLIK HAYIRLI UZUN ÖMÜR VERSİN İNŞALLAH . BAIZ ARKADAŞALRIMIN FİKRİNE BENDE KATILIYORUM BENDE Bİ DOKTORA DAHA GÖRÜNEBİLİRSİN VE BEBİŞLERİMİZ HALA GELİŞİM AŞAMASINDA İNŞALLAH SENİN MELEĞİNDE TÜM SAĞLIĞINA KAVUŞMUŞ KENDİNİ TOPARLAMIŞ OALRAK GELECEK KUCAĞINA DUALERIMIZ SENİNLE CANIM UNUTMA VE KENDİNİ STRESE SOKMA şakkıdı
o neymiş yaa...dur hemen moralini bozma hayatım...
senin ikilin normalmi çıkmıştı?üçlüdemi çıktı yani bu mesele şimdi?
bir ay niye bekliyolarmış bi sorun varsa hemen bakmaları gerekmiyormu?
ikili teste sadece ense kalınlığını ölçmüştü. kan almamıştı.down sendromu yok fakat bu çıktı işte doktor üzülme sadece seni biraz daha yakın takibe alacağız dedi. yinede olmuyo aklımda hiç çıkmıyo diğerini kaybedince bu bebeğiminde böyle olabilme ihtimali yüzünden
acayip kötüyüm sabahı zor yaptım şimdide başım ağrıyo biliyorum bebeğime böyle yaparak zarar veriyorum ama elimden bişi gelmiyo NE OLUR BEBEĞİM BENİ BIRAKMA SENİ ÇOK SEVİYORUZ..
Üçlü Test
Üçlü test; gebeliğin 16-20 haftaları arasında anne kanından alınan örnekte b-HCG, alfa feto protein (AFP), ve estriol (E3) denilen üç biyokimyasal maddenin ölçümü ile yapılır. Bu ölçümler gebelik haftasına göre annenin yaşı, vücut ağırlığı, ırkı, annede diyabet olup olmaması ile birlikte değerlendirilir. Gelişmekte olan bebekte olabilecek nöral tüp defekti ve bazı kromozomal anormalliklerle (Down sendromu ve trizomi 18) karşılaşılma riski hesaplanır.
Üçlü test bir tanı testi değildir. Testin amacı bebek ve anne açısından riskli yöntemleri kullanmadan bebekte olabilecek anomali riskini saptamaktır. Eğer test sonucunda risk belirli bir düzeyin üzerinde çıkarsa (genel olarak 1/270 den fazla olması) daha ileri testler yapılarak kesin tanı konmaktadır.
Nöral tüp defektleri doğumda görülen anomaliler arasında ilk sıraları almaktadır. Bunlardan biri bebeğin beyin dokusunun tam gelişememesidir ve bebek açısından ölümcüldür (Anensefali). Bir diğeri ise omurilikle ilgilidir. Omurilik gelişirken onu çevreleyen omurga kemiklerinin tam kapanmaması sonucu omurilik dokusu bebeğin sırtındaki bir yarıktan dışarıya çıkar; bu duruma spina bifida denir (NTD=Nöral tüp defekti). Dış etkenlere çok hassas olan bu sinir dokusu zamanla zedelenir ve bebek belli bir seviyenin altında sinirsel fonksiyonlarını yapamaz. Bacaklar felçli olur, idrarını tutamaz. Aynı zamanda açıkta kalan bu yaradan enfeksiyon kapar. Sonuç olarak bebek açısından ölümcül olabilecek bir doğumsal anomalidir. Bu anomalilerde açıkta kalan dokudan alfa feto protein amniyon sıvısına, buradan da anne kanına geçer. Test sonuçlarında normal gebelerden daha yüksek miktarlarda AFP saptanır. Spina bifidalı gebeliklerin % 85'i bu test ile yakalanabilmektedir. Ancak test yapılan gebelerin %3-4'ünde her şey normal olmasına rağmen yüksek sonuç verebilmektedir. Bu nedenle tek başına test sonuçlarıyla tanı konmamaktadır. Üçlü testte AFP yüksek ise ayrıntılı ultrason ile beyin dokusu ve omurgalar değerlendirilir. Ultrason ile saptanamayan bir durum varlığında amniyosentez yapılarak amniyotik sıvıdaki AFP miktarı ölçülerek kesin tanı konur. Ayrıca amniyon sıvısındaki asetilkolin esteraz enziminin miktarına da bakılabilir.
AFP değeri yüksek fakat amniyosentezde ve ayrıntılı ultrasonografide anomali saptanmayan gebeliklerde, bebeğin büyüme ve gelişmesinin daha yakın takip edilmesi önerilmektedir.
Anne kanında yapılan üçlü test ile Down sendromu ile birlikte trizomi 18 riski de hesaplanabilmektedir. Doğumda görülen sayısal kromozom anomalilerinin başında Down sendromu gelmektedir. Down sendromlu bebekte normalde 2 tane olması gereken 21. kromozom 3 tanedir. Yaklaşık olarak 1800 doğumda bir görülür. Tedavisi olmayan bu kromozom anomalisinde fiziksel ve zeka geriliği olan bebekler söz konusudur. Bu testle Down sendromlu bebeklerin %60'ı yakalanabilmektedir. Down sendromu riski yüksek çıkmış gebeliklerde kesin tanıyı koyabilmek için genetik amaçlı amniyosentez yapılması gereklidir.
Üçlü test ile diğer bazı anomalileri de saptamak mümkündür. Bebeğin karın duvarı anomalilerinde (gastroşizis, omfalosel), böbrek anomalilerinde de test sonuçları yüksek çıkabilir. Bu nedenle üçlü testte artmış risk saptanan gebelere amniyosentez yapmadan önce tüm bu anomaliler açısından ayrıntılı ultrasonografik değerlendirme yapılmalıdır.
Arkadaşlar benim doktorum 2 test sonucu 3 testten önemli demişti.. 3 teste gerek kalmadı.. Genelde özel hastanelerde hastaneye para kazandırmak için gibi geliyor.. Tabii bu benim fikrim.. İnternetten inceledim. 3 testi gerek duyup duymamak doktoa kalmış diyor.. Kesin gereklidir demiyor..
TEŞEKKÜRE DERİM CANIM İLGİLENDİĞİN İÇİN zemuszemus
MEVLAM HAYIRLISI İLE KUCAKALRIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH BEN ŞİMDİDEN MERKA ETMEYE BAŞLADIM BELKİ ÇOK ERKEN OLDU AMA :) sengözlerimebaksanab
ikili teste sadece ense kalınlığını ölçmüştü. kan almamıştı.down sendromu yok fakat bu çıktı işte doktor üzülme sadece seni biraz daha yakın takibe alacağız dedi. yinede olmuyo aklımda hiç çıkmıyo diğerini kaybedince bu bebeğiminde böyle olabilme ihtimali yüzünden
acayip kötüyüm sabahı zor yaptım şimdide başım ağrıyo biliyorum bebeğime böyle yaparak zarar veriyorum ama elimden bişi gelmiyo NE OLUR BEBEĞİM BENİ BIRAKMA SENİ ÇOK SEVİYORUZ..
Canım öncelikle böyle bisey olmaz sen kendine böyle düşündürerek hem senin hemde bebeğinin moralini de bozma 3 lü test hakkında yazı gönderdim yüksek çıkması normal diyor oku bak anlarsın.Sadece takip edilmesi gerekiliyor.
ya ne guzel yine gidilmis doktorlara:) ne guzel heyecandır ..
bende cok ozledim ya bebisimi gormeyeli 4 hafta olacak bu cuma.. randevu alacagım sanırım artık:) sabredemiyorum..
mihribancım bana 13 haftada soyledi erkek oldugunu 90% demisti biz oyle duyurduk artık degisirmi bilemicem:) hayırlısı olsun Allahım korusun bebislerimiziiiii
merhaba arkadaslar bende su anda 4 aylık hamileyim ve bir hafta sonra tarama testi yapilacak insallah hepimizin bebişleri saglıkla dünyaya gelir..ha bu arada 4 aylık olup bebegin hareketlerini hisseden var mı??bir de sol kasıgımda ara ara sancılar oluyo biraz canımı acıtıyo..bunları yasayan varmı??cevap yazarsanız sewinirim..
hoşgeldin canım hayırlı olsun...en başladım 4 aylık hissetmeye,ama benim 2.gebelik,,,20 haftada başlanıyormuş ilkte,ama yiede hisseden arkadaşlarıız var....o sancılarda normal bendede oluyor arasıra yavaş yavaş azaldı ama ,rahim büyüdüğü için oluyormuş...
Maşallah maşallah ama ben bu 250 gr cık meleğinin resmini istiyorum banane bananeee göbek ne alemde yawww 18 haftalık oldun istiyorum resimmmmmm:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
günaydınlar arkadaşlar,.güzel bi gün geçirmeniz temennisiyle, yine bir güne başladık ALLAHIN izniyle.:Saruboceq:selkiecim bebikin büyümüş maşallah,kilosuda yerindebu arada semahamit arkadaşım nediyeceğimi bilemiyorum,.inşallah herşey yolunda gider,.fazla üzme emi kendini :1hug:
Günaydın arkadaşlar
Doktora gidip bebekleriyle ilgili iyi haberleri ve cinsiyetlerini öğrenmiş arkadaşların gözüaydın..
Ben de bugün gidicem..
Doktor bana 3lü değil 4lü test yapacağını, kendisi her hastaya 4lü test yaptığını söyledi...
Bi aksilik yoktur di mi???? :uhm:
günaydın arkadaşlar,
herkese güzel bir gün diliyorum.
doktora giden arkadaşlardan güzel haberler gelmiş, hepinizin gözü aydın.
semahamit, canım testi bir yerde daha tekrarlatmayı düşünmez misin? Allah yardımcın olsun, herşey yolunda gidecek inşallah, kalbini ferah tutmaya çalış... bir ay uzun bir süre, bu stresle beklemen zor bir doktorun daha fikrini alsan mı acaba?
arkadaşlar listede değişiklik yapmak istiyorum,.eğer sizde isterseniz tabikide,.bundan sonra bebiklerin isimleri kesinleşmiş anneler isimlerini bildirirlerse,güncel bilgilere isimleride eklemek istiyorum..ilk ben başlayım,.nasipse HAKTAN adını koymak istiyoruz,.bi aksilik çıkmazsa tabikide:lepi:kaydirigubbakcemile2gamyoncuiremsu
Arkadaşlar merhaba bende Allah izin verirse Mart annesi olucam ve kızım olucak ben ilk bebeimi 23 haftalıkken kaybettim simdide o haftalara yaklastıkça cok endişeleniyorum artık hareketlerini çok hafif bir şekilde hissedebiliyorum ama sanki dun akşam ve bugun agagı ksımda genital bolgeye yakın yerde ve kasıklarımda hissediyor gıbıyım ck korkuyorum ekimin 8 ınde kontrolum siznerde hissediyorsunuz bebeğinizin hareketlerini bilgi verirseniz cok sevinirim.Rabbim inşallah bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip eder
hanımlaaar ben de geldim :dance: miniklerim büyümüşler baya 134 gr biri 129 gr biri tosuncuklar şimdilik yer var tabii ilerde bakalım ne olcak bu arada birinin erkek olduğunu diğerinin de büyük ihtimal kız olduğunu öğrendik kıpır kıpırlar çok güzeldi ya :içelim:
Arkadaşlar merhaba bende Allah izin verirse Mart annesi olucam ve kızım olucak ben ilk bebeimi 23 haftalıkken kaybettim simdide o haftalara yaklastıkça cok endişeleniyorum artık hareketlerini çok hafif bir şekilde hissedebiliyorum ama sanki dun akşam ve bugun agagı ksımda genital bolgeye yakın yerde ve kasıklarımda hissediyor gıbıyım ck korkuyorum ekimin 8 ınde kontrolum siznerde hissediyorsunuz bebeğinizin hareketlerini bilgi verirseniz cok sevinirim.Rabbim inşallah bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip eder
AY CNAIM BENİM NE GÜSEL ONU HİSSETMEN BEN 16+2 AMA HALA BİŞEY HİSSETMİYORUM BENİMDE İLK HAMİLELLİĞİM. KORKUNU ÜZERİNDEN AT SADECE DUA ET RABBİM KORUSUN MELEĞİNİ HİÇ BİŞİCİK OLMAZ İÇİNİ FERAH TUT. zemuszemus
kızlar günaydın dün üçlü tarama testimin sonuçlarını aldım ve maalesef afp yüksek çıktı bebeğimin beyin yada omuriliğinde boşluklar olabilirmiş dünden beri çok kötüyüm sabahı nasıl yaptım bilmiyorum bir ay sonra ayrıntılı ultrasona gireceğim allahım hepimize yardımcı olsunn..