- Konu Sahibi minikcadimm83
- #16.321
Kizlar size bi fikir danismak istiyorum...
Ben Almanyada yasiyorum ve burdaki yasalara göre doguma 6 hafta kala isden
ayrilmak zorundasiniz....sonrada iste istege göre ya 2 sene yada 3 senelik dogum iznine
cikabiliyorsunuz...
Tahmini Dogum 10 Mart oldugu icin Buna göre benim isi birakma Tarihim 29 ocak oluyor...
Eger 10 gün izin hakkimida kullanirsam 15 ocakda cikabiliyorum isden...
Ama su var simdi...benim su anda sürekli erken ciktigim icin felan eksi 30 saatim var...
Bu eksi 30 saati ya maasimdan kesecekler yada ben izinimin 5 gününü kullanmayacagim...
Siz olsaniz nasil yapardiniz?
1. Soru: Maasinizdanmi kessinler bu 30 saati yada o 5 gün izini kullanmam calisirimmi dersiniz?
2. Soru: Birde siz olsaniz bu izin hakkinizi bu sene yani 2009 icindemi kullanirdiniz yoksa bekleyip ocakda
kullanip erken isden ayrilmayimi tercih ederdiniz?
Su anda durumum iyi yani saglik yönünden, o zamana kadar ne degisiklikler olacagini bilemedigim icin
karar veremiyorum aceba izin kullanmaya ileri zamanda dahami cok ihtiyacim olur diye...
Biraz uzun oldu ama Bana kendi düsüncelerinizle yardimci olursaniz cok sevinirim...
sorularını cevaplamak için cok erken oldugunu düşünüyorum cünkü 28. haftadan sonra durumun daha da netleşiyormus. biliyorsundur 32. haftadan sonra türkiyede izne ayrılabiliyorsun doktorlarda annenin durumuna göre karar veriyor izni uzatıp uzatmamaya
1. cevap : ben olsam durumumda maddi acıdan iyiyse erken ayrılırdım sonucta son haftalarda dinlenmenin bebeğe faydas cokmus
2. cevap : su aralar iyiysen iznini dogum izninle birleştir ya da doğum sonrası kullan derim