kızlar çok güzel olmuş yaptıklarınız güle güle kullanın....
simenay çok güzelmiş kapı süsü nasıl yaptın ya hu :))
zemuszemus
Teşekkür ederim Selkie..
Hijyenim, teşekkür ederim, inan çok basit yapması, istersen sana detaylı anlatırım..
Teşekkür ederim Selkie..
Hijyenim, teşekkür ederim, inan çok basit yapması, istersen sana detaylı anlatırım..
mimarı sensin yani bu şaheserin olumunekankayizsmile
çok beğendim zahmet olmazsa anlat canım kaydirigubbakcemile5
arkadaslar masallah yha bebislerinizin odalari harika
insallah hepimiz bebeklerimizi sag saglim kucagimiza aliriz :Saruboceq:
simenaycim ,repinede yazdim ama burayada yazmak istiyorum canim
yaptigin kapi süsü gercekten cok güüzel ,ellerine saglik
bizim buralarda böyle birsey bulmak cok zor ,ben ve benim gibiler icin neler gerekli ,nasil yapiliyor kisa bir tarifini verirsen cok sevinirim canim Şeniz
Arkadaşlar, öncelikle kapı süsümü beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim. Gelelim nasıl yaptığıma;
Evde bulunan bir kasnak sayesinde başladım yapmaya, siz kasnak bulamıyorsanız, daire şeklinde herhangi bir nesneyi de kullanabilirsiniz, bu nesne sert bir cisim olsun ki üzerini kapladığımızda düzgün dursun, ben bu kasnağın üzerini elyaf ile kapladım, kalın görünmesi için elyaf kullandım, elyaf yoksa kumaş parçaları v.s. de kullanabilirsiniz, sonra elyafın üzerini beyaz renk tül ile kapladım, böylelikle simit şeklini elde etmiş oldum, geri kalan süslemeler zevkinize kalmış, ben kızımın odasını yeşil tonlarında yaptığım için kapı süsünü de yeşil istedim, bu sebeple simitin etrafına yeşil renk fırfır aldım ve çevresine diktim, fırfırın artan kısmını aşağı doğru sallanacak şekilde ayarladım, diğer bebek ve boncuklu süslerde evde vardı, onları da üzerine monte ettim, yeşil bir kurdele vardı evde, onuda bebeğin üzerine bağlayıp aşağı doğru sarkıttım, hepsi bu kadar, sizlerde farklı alternatifler üretebilirsiniz, yine evde olan beyaz tülleri de kapıya geçirip, kapının arkasından bağladım, kapının ön tarafına da kapı süsünü çengelli iğneler yardımı ile tutturdum. Size kapı süsünün yakından çekilmiş resmini de koyuyorum, sizin yaptıklarınızı da görmek isterim ona göre, umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur, soru sormak isteyen olursa buralardayım :))
cok sagol simeynacim gayet aciklayici olmus ama sormak istediklerim var :)
elyaflari kasnagin uzerine yapistirdin mi ?
Elyafı kasnak üzerine sardım ve iple bağladım, istersen yapıştırabilirsin de, ben geri sökmesi kolay olsun diye sararak bağladım.
ve ben kasnak yerine kalin bir mukavvayi kesip daire haline getirsem cirkin dururmu acaba ?
Elbette mukavva da olur, maksat sert ve düzgün durmasını sağlamak. başka arkadaşların tavsiyeleri de var bak, denizde kullandığımız sosis den bir daire de yapabilirsin, ayrıca çiçekçilerde satılan köpüklerde olur bu iş için..
ve son olarak kapidaki o tülün kasnakla bir birlesikligi var mi ?
Kapıdaki tülün kasnakla bir birleşikliği yok, kapıya tülü gererek tutturdum, kapının arkasından geçirip bağladım, kasnağı sonradan kapıdaki tüle monte ettim.
Eline sağlık Simenay cidden çok güzel olmuş.
Ben de bir yerde okumuştum, denizde kullanılan sosisler var süngerden yapılmış, çoğunlukla onları kullanıyorlarmış kapı süsü için. Aklınızda bulunsun sizin de...
açıklama için sağ ol simenaycığım eline koluna sağlık :))
bu da benım bebeğimin odası daha eksıklerı var ama merak işte bende koyayım dedim
dolabımız
şfonyerimiz
karyolamız
sepetimiz :asigim:
halımız
dolabımızın içi
evet odamız bu kadar bı eksıgimız sımdılık perde kaldı onu da en kısa zamanda halledıcez inşallah
Arkadaşlar hepinizin odaları birbirinden güzel.... Odalarında iyi günlerde büyüsün bebekleriniz...
Olcay_nesl odanız tam benim istediğim gibi .. Ben de eylül annesiyim.. Bizim için daha çok zaman var ama şimdiden araştırmalara başladım bile...
Takımınızı nereden ve kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim....
Sevgiler...
Teşekkürler Ashemez, daha iyileri sizin olsun, bebeğini sağlıcakla kucağına alman dileğiyle..
güle güle kullanın,güzel günlerde sağlıcakla uyusun bebişleriniz odalarında.
biz de hallettik artık odasını,aman ne uzun sürdü ya,6 aylık olmadan başlamak lazım hazırlıklara.anca yetişiyo çünkü. ikeadan bikaç kutu alıcam,alayım da ben de eklerim resimlerimiziopuyorumnanaktan
simenay canım şekerler çok güzel olmuş bu keseler nerelerde satılıyo ben kendim yapıcaktım ama bu tarz bişeyde güzel oluyo
Teşekkürler Merveegecim, sizin fotoları da bekliyoruz en kısa zamanda..
Kujucum, teşekkür ederim, bu keseler daha çok kına kesesi olarak geçiyor, içine lavanta koyanlarda var, kına seti satan yerlerden bulabilirsin canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?