- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
- Konu Sahibi hasret0587
-
ewet 24 şubat doğumlu bir melek annesi olarak ek gıdaya başladım.. yawaş yawaş tüm mart bebikleri farklı tatlar denemeye başlayacak.. istedim ki bu topicte hep beraber mama tarifleri, besleyici gıda önerilerini paylaşalım, sağlıkla büyütelim aşk tomurcuklarımızı...
hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun, dilerim tüm bebişlerimiz iştahlı olsun yemek seçmesin mart anneleri üzülmesinopuyorumnanaktan:lepi:
...1-Yoğurt
a-Anne sütü ile
Anne sütü ile yapılan yoğurt en zoru ancak en sağlıklısıdır.
Anne sütü ile yoğurt yaptığımızda 1-2 gün içinde tüketilmesinde fayda vardır.
Malzemeler
1 çay bardağı kadar yeni sağılmış anne sütü
1 tatlı kaşığı taze yoğurt mayası
Yapılışı:
Yoğurt mayası dolaptan çıktıktan sonra biraz beklemeli. Onu biraz ılık anne sütü ile karıştırarak ılıştırıyoruz, sonra yoğurdun kalan kısmı ile karıştırıyoruz.
Bu yoğurt cam bebek mama kavanozlarında yapılabilir. Mutlaka temiz ve kuru bir kavanoza konmalı. Kavanoz bir kat mutfak kağıdı ve üzerine bir kat havlu ile sarılıp oda ısısında 4-6 saat bekletilmeli. Yoğurt makineleri de kullanılabilir.
b-Mama ile yoğurt
Malzemeler
Mama tozu
120 cc kaynamış soğumuş su
1 tatlı kaşığı taze yoğurt mayası
Yapılışı:
120 cc lik su kaynatılıp soğutulmalı. Dirsek dayanacak sıcaklığa gelince içine kutudaki ölçeğe göre mama tozu konulup 1 tatlı kaşığı yoğurt mayası ılıştırılmış mama ile karıştırılmalı. Temiz ve kuru bir cam kavanoz içinde üstü bir kat kağıt havlu ve bir kat havlu ile sarılıp oda ısısında 4-6 saat bekletilmeli. 1-2 gün içinde tüketilmesinde fayda var.
c-İnek sütü ile yoğurt
Anne sütü ya da mama ile olmuyorsa inek sütü ile yapılmış yoğurt verilebilir ancak allerji riski yüzünden biraz daha dikkatli ve alıştıra alıştıra vermekte fayda var.
Malzemeler
1 çay bardağı günlük pastörize inek sütü
1 çay kaşığı taze yoğurt
Yapılışı
Süt kaynatılıp soğutulmalı, dirsek dayanacak ısıya gelince ılıştırılmış yoğurt mayasıyla karıştırılmalı 6 saat kadar oda ısısında bekletilmeli. Cam kavanaozda yapmak en iyisidir, yoğurt makineleri de kullanılabilir. Buzdolabında üç günden fazla bekletilmemeli.
arkadaşlar bende bu ürünü tanıtayım oğlum için aldım
sebze ve meyveyi içine koyup bebeğinizin eline veriyorsunuz
o kendisi ezip suyunu çıkararak emiyor
Hitap ettiği Yaş Aralığı: 3 Ay ve üzeri
# Özellikleri: Yırtılan veya yıpranan sebze meyve filesinin değiştirilmesi için yedek 3 adet file.
# Bebeğin sebze ve meyveleri boğulma tehlikesi olmadan bütün olarak kemirmesini sağlar.
# Bebeğin sebze ve meyveleri güvenle yemesine ve tüm besindeğerlerini almasına yardımcı olur.
# Donmuş meyveler, taze meyveler ve sebzeler gibi bütün olarak verilebilen yiyecekler için uygundur.
# Döndürülüp sıkıştırılan kilit sistemi, çocuğun fileyi açmasını engeller.
# Bulaşık makinesini üst kısmında yıkanabilir.
Temizleme Şartları:
# Sıcak sabunlu su ile yıkanır ve durulanır.
ewet 24 şubat doğumlu bir melek annesi olarak ek gıdaya başladım.. yawaş yawaş tüm mart bebikleri farklı tatlar denemeye başlayacak.. istedim ki bu topicte hep beraber mama tarifleri, besleyici gıda önerilerini paylaşalım, sağlıkla büyütelim aşk tomurcuklarımızı...
hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun, dilerim tüm bebişlerimiz iştahlı olsun yemek seçmesin mart anneleri üzülmesinopuyorumnanaktan:lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?