arkadaşlar size bir yazı kopyalamak istiyorum yalnış anlamayın sakın bende oğluma 6. ayında ek gıdaya başladım ama 6. ayını bekledim aşağıdaki kopyalayacağım yazı ek gıdaya başlamak için tedirgin olan anneler için sadece bebeklerimiz için inanın bütün bebekler benim bebeğim gibi çevremde çok çibanlık yapıyorum bu yüzden arkamdan çok konuşuluyor biliyorum ukala diyorlar bana herşeyide o bilir diyorlar ama inanın kendi bildiğim değil araştırıyorum bebeklerimiz için ne gerekiyorsa tam layıkıyla yapamasamda en iyisini yapmaya çaışıyorum özellikle 201o mart annelerini takip ediyorum benimde yapmış olduğum hataları yapmayın diye bazen yazıyorum sonra tekrar siliyorum yalnış anlarmısınız diye ama bugün yazacağım tabularımı yıktım kaydirigubbakcemile2
doktora sorulan soru ve cavapları ekleyeceğim size
Merhabalar Kadir Bey.Ek gıda hakkında daha önce sorulmuş soruların çoğunu okudum.2 yıl bile sadece anne sütü verilebileceğini,anne sütü yeterli gelmediği taktirde ek gıdalara başlanacağını yazmışsınız doğru anladıysam. Peki ek gıda sadece anne sütü yeterli gelmediği taktirdemi başlanmalı.Başka bir doktorumuzun yazısında pütürlü gıdalara alışması,çiğnemeyi öğrenmesi amacıylada ek gıdaya 6 ay civarı başlanması gerektiği yazıyordu.2 Yıl sadece anne sütü alan bi çocuk daha sonra yemek yemeyi yine 6 ayda ek gıdaya başlamış bir çocuk kadar kolay öğrenebilirmi??Bu konuda daha önce cevap yazdıysanız göremedim maalesef
Ben kızım şu anda 6 aylık.Doğum kilosu 3.180 boyu 48 cm. di. Şu anda ise kilosu 7.800 boyuda 65 cm. Geçen ayda aynı kilodaydı,bu ay kilo almamış.Ama sanırım doğum kilosuna göre fazlası var öylemi.Bu durumda bende ek gıdaya başlamayı ne kadar ertelemeyim.Ben emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum ama bu ay kilo almaması artık sütün ona yetmemesi anlamına mı gelir?Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Piar tebrik ederim bebeğini benimde kızım 6 aylık. Bu ek gıda olayı benimde kafamı karıştırıyor aslında bana kalsa bende 2 yaşına kadar anne sütü vermek isterim sütüm var ama dediğin gibi ilerde beslenmede sorun yaşamaması adına bende sanırım ek gıdaya geçicem bu konuda her kafadan farklı bir ses çıkıyor çünkü
CEVAP
Ne demek "-pütürlü gıdalara alışması,çiğnemeyi öğrenmesi amacıylada -"... Hangi tıp kitabında böyle bir şey yazıyorki?? Tamamen sahtekarlık ve aileleri kandırıp, daha sık doktora gitmeleri için aldatmanın bir yolu... Hiç çiğnemesini bilmeyen erişkin varmı??? Hele köylük yerlerde hayatı boyunca doktor görmemiş, nerede ise 2 sene sadece anne sütü almış, 5-6 yaşına kadarda meme emmiş insanlar var.Bunlar çiğnemesini bilmiyorlarmı??? .. Sakın böyle üç kağıtlara kanmayın. Amerikalı doktorların, Amerikalı anneler için icat ettiği "sebze çorbaları" bize uymaz. Bizim annelerimiz onlardan farklı olarak gayet güzel yemek yapmasını bilirler.. Siz bir defa bu "sebze çorbası" tuzağına düşerseniz bir daha doktordan çıkamazsınız... "-öbür ay mutlaka gelin, maydanoz ilave edeceğiz-" ... 6 aylıktan itiberen, evde ne pişiriyorsanız onu verin... Aklınızı kullanın... Düşünmenin sağlığa zararı yoktur....
hocam butun tabuları yıktınız:)sebze corbasını buyuk bır guvenle verır ve yıyıyorsa oo cok ıyı beslenıyor dıyorduk..sımdı yıne butun bılgıler altust oldu:)
anladıgım kadaryla kısaca sunu dıyorsunuz;emebıldıgı kadar emsın bırakıncada evde ne varsa sızle bırlıkte onu yesın..pekı bu tek tek baslayın ek gıdalara olayı ne olcak.bızım yemeklerımızde aynı anda bı kac sey var salca.et patates veya baklagıl veya tahıl v.s.alerjen bı durum yaratmazmı
Eski mailleri okumamışsınız. Tabii tek,tek ve azdan başlıyoruz. Önce süt, arkasından kahvaltı, yoğurt ve muhallebi, ondan sonra yoğurdun yanına, çorbalar ve en son evde pişen yemekler... Ayrıca pişmiş gıdalardan allerji olma ihtimali son derecede düşüktür... Tabii ek gıdalar 6 aydan sonra başlanıldığında zaten risk, minimal oluyor...