2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

çok iyi benim oğluşim 3 ay 9 günlük başlasam mı acaba ek gıdaya!!! zaten az emiyor sağıp veriyorum sütümü perişan oldum vallahi.....

gerçekten güzel düşünülmüş ellerine sağlık.ama ben 6. ayı nbeklicem korkuyorum alerji olur diye.

canım ellerine saglık hayırlı olsun gerçekten çok güzel tarifler var artık ne yedirecez diye bunalma olmayacak salkisalkisalkisüper olmuş valla yaa

elleriniz dert görmesin arkadaşlar benim miniğim de 17 mart doğumlu ve çoook zayıf mamayla besleniyoruz bu günlerde yoğurt tattırmaya başladım tarifleriniz elzem olacak bana umarım iştahı gelir kızımın dün tarttırdım 4900gr olmuş nasıl kilo aldıracam bilemiyorum....

Hasretçim ellerine sağlık.Biz geçen cuma ek gıdaya başladık.Biz ek gıdaya şeftali püresi ile başladık.Akşama doğruda yoğurt veriyorum ama yoğurt ağız kenarında kızarıklık yaptı.Sanırım mayaladığımız yoğurt alerji yapıyor.Bir gıdaya başlarken ilk gün 2 tatlı kaşığı , 2. gün 5 tatlı kaşığı 3. gün 10 tatlı kaşığı veriyorsunuz.Alışması için.Ardından da su veriyorsunuz.ılk 5 gün böyle imiş.6. günden itibarende 11-12 arası elma ve havuç püresi vereceğim.12. günde de 11-12 arası elma ve armut püresi ile 18-18.30 arası havuç patates pirinç püresi verecekmişim.18. günden itibarende 11-12 arası elma havuç armut püresi 14-14.30 arası havuç -patates- pirinç ve mevsim sebze püresi 18-18.30 yoğurt veriliyormuş.Bizim menümüz böyle.Ve aralarda tabi ki anne sütü yada mama veriliyor.Yiyecekler plastik kaşıkla veriliyor.Ve bol bol önlük alın arkadaşlar.Bebişlere afiyet olsun.

BU YAZIYI DA BıR OKUYUN ANNELER.
Katı gıdalara geçiş
Bebeğini katı gıdalarla beslemeye karar veren bir annenin çevreden aldığı mesajlar çok çeşitli ve kafa karıştırıcıdır. Öyle di mi? Anneniz bir taraftan “ben sana iki haftalıkken başlamıştım” diyecek, diğer taraftan çocuk doktoru 5 yada 6. aya kadar beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. Bir arkadaşınız ise katı gıdalara daha erken başlamanın bebeğin geceleri rahat uyumasını sağladığını söyleyebilir. Peki ama siz kimi dinleyeceksiniz? Aslında siz en iyisi bebeğinizi dinleyin. Katı gıdalara ne zaman başlanacağını ondan iyi hiç kimse bilemez. Son zamanlarda yapılan araştırmalar bir bebeğe zengin bir diyet başlanmasındaki başlıca yol gösterici faktör, bebeklerin yaş parametrelerinden çok, onun bireysel gelişimi olduğunu gösteriyor.Katı gıdalara çok erkenden başlamanın bir çok durumda fiziksel bir zararı olmadığına inanılıyor. Ancak tıbbi araştırmaların gösterdiğine göre küçük bir bebeğin sindirim sistemi katı gıdalara karşı hazırlıksız. Katı gıdalara başlanacağı zamanı seçmek önemlidir. Katı gıdalara erken başlanması fiziksel olarak zararlı olmasa bile gelecekteki yeme alışkanlıklarını kötü yönde etkileyebiliyor. Katı gıdalara hazır olmayan çocuk bunları reddettiğinde ortaya çıkan boşa ısrar gelecekteki yemek zamanı kavgalarına zemin hazırlıyor. Bununla birlikte, gıdalara başlamak için çok fazla beklemek de(9-10.aya) zorluklara yol açabiliyor.

Büyümüş bir bebek emzirilmeye ve ağız tatminine gereginden uzun süre alıştırılmışsa katı gıdaların çiğnenmesi ve yutulmasını öğrenmeye karşı çıkabilir. Bu noktada tıpkı alışkanlıklar gibi zevklerin de değiştirilmesi zor. Unutmayın ki ağaç yaşken eğilir! Bebeğinizin katı gıdalar dünyasına o büyük adımı atmaya hazır olduğuna karar verebilmek için (bu sırada çoğu 4-6 aylıktır) aşağıdaki ipuçlarını arştırın ve doktorunuza danışın:
• Bebeğiniz başını dik tutabilmelidir. Süzülmüş bebek mamaları bile bebeğiniz destekle oturur ve başını dik tutabilirken verilmelidir. Daha koyu ve katı gıdalar için ise yardımsız oturabilene dek beklenmelidir, buda çoğu kez 7.aydan sonra mümkün olur.
• Dil itme refleksinin kaybolmasını bekleyin. Bu refleks yabancı cisimlerin nefes borusuna kaçmasına karşı doğuştan gelen bir refleksdir. Bu refleksin halen varlığını şöyle test edebilirsiniz: Anne sütü ile sulandırılmış bir parça bebek pirinci gevreğini bebeğinizin ağzına koyun. Eğer dil gıda ile beraber gerisin geri geliyorsa ve bu defalarca tekrarlanıyorsa, refleks hala mevcuttur ve bebek kaşıkla beslenmeye hazır değildir.
• Bebek sofraya uzanmaya çalışmakta ve bunlara karşı olan ilgisini göstermektedir. Çatalı elinizden kapan ve ekmeği tabağınızdan aşıran, ve aldığınız her lokma ile ilgilenip heyecanını belli eden bir bebek erişkin gıdaları için hazır olduğunu anlatmaktadır.
• Bebek kaşiktan gıdayı alabilecek şekilde alt dudağını içeriye doğru çekebilmektedir.

Bununla birlikte gelişimsel olarak katı gıdalara hazır görünen bir bebek bile beklemek zorunda kalabiliyor. Bu ailedeki alerji öyküsüden kaynaklanıyor. Böyle ailelerin çocuklarını ilk yılın büyük kısmında anne sütü ile beslenmesi ve daha sonra katı gıdalara dikkatli bir şekilde geçilmesi önerilmektedir.

bebeğiniz kaç aylık acaba ben de mi başlasa ama henüz 3 ay 6 günlük

hasretcim eline saglık topic için. ben daha baslamadım ama arada meyveleri agzına tutuyorum ve suyunu emiyor. karpuzu ve salatalıgı cok sevdi biraz veriyorum sonra çekince aglıyor.diger topicde konusulmustu 1 yasına kadar hangi meyveleri vermemek gerekiyordu acaba?

hasretcım yenı topıĞın hayırlı olsun Çok gÜzel dÜŞÜnmÜŞsÜn bende bu aykı kılo alımına bakarak ek gıdaya baŞlıycam burdan yararlanacaĞıma emınım teŞekkÜrler...

hasret bizim kız çok gazlı bunlardan aşlasam omuza doğru tırmalamaz beni demi????
yawaş yawaş başla canım alışır zamanla

oyhhh liste kabarıyor saol nevincimmmm

Yağmurcum biz bugün 4 aylık olduk.Bence sizin için çok erken.4. ayı bir bekleyin derim.

teşekkür ederim canm zaten mamayı bile az yiyor değişik tatlara nasıl alıştıracağımı da bilmiyorum ek gıdaya geçiş de zor olacak biliyorum kızım oldukça inatçı allah yardımcım olsun

ya aklıma ne geldi hep çok istediğim şeylerde hüsrana uğradım (normal doğum,emzirme) şimdi bu ek gıda olayına takmış durumdayım bundan hemen vazgeçmem gerek herşeyi zamana ve oluruna bırakıcam yine bi hüsran yaşamak istemiyorum

kızlar bende sebze çorbası yapıyorum ataya 2-3 dal semiz oyu ,4-5 tane taze fasulye , biraz patates ,biraz havuç küçük küçük doğrayıp kaynatıyorum içine biraz pirinç birazda irmik katıyorum piştikten sonrada dövülmüş ceviz katıp blendırdan geçiriyorum ayiyetle yiyor

buarada bebeklerinize mutlaka ceviz ve irmik yedirin çorbalarınıza mutlaka katın beyin gelişimi için çok önemliymiş :)

aynı durumdayız seninle ben de çok emzirmek istedim ama olmadı bir sürü sorun yaşadık ishal idrar yolu enfeksiyonu diye bebeğime iğnler vuruldu dr u değiştirdik çocukta hiçbirşey olmadığı çıktı neyse ... peki mama yemesi nasıl bebişinin kaç saatte bir ne kadar yiyor ve kaç aylık ?kusura bakma canım bir sürü soru sordum ama benim ki az yiyor doğal olarak da az kilolu bu yüzden karşılaştırma yapıyorum acaba ne kadar az yiyor diye cevap verirsen sevinirim

Yeni topik hayirli olsun, cok ise yarayacagindan eminim....

Bende 4 aydan sonra baslamyi dusunuyorum... Once,siseye mamasinin icine katilan tahilli mamalardan baslamak istiyorum. Hem cok besleyici,hem gece uykusuna cok iyi oluyormus,geceleri bunu vermeyi dusunuyorum.

Meyveyi en sona birakmak istiyorum,once sekersiz seylere damaginin alismasini istiyorum. Havuc fasulye,patates gibi seylerden baslayacagim...

4.aya bir girseydik...

Kizlar magzalarda satilan hazir kasik mamalari hakkinda ne duusnuyorsunuz,ben genelde bunlari tercih edecegim galiba.. Cok kaliteli markalar var,hem buharda yapiliyor,vitamini tamamen icinde kaliyormus,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…