sonunda allah bu günleride gösterdi...herkes bilir epidural normal yamayı çok istiyordum..19 nisandaki son kontrolumuzde dr.um açılmama baktı..süper dedi 3cm olmuş yarın sabah erkenden bekliyorum...bende acayip bi rahatlık vardı...hiç korkmuoyordum...gece uyuyamasamda sabah gayet sakin bir şekilde hastaneye gittik..7.30 doğumhaneye girdik...önce nst sonra tuşe derken dr.umdan haber beklemeye başladık ve hemen hemen 8.30 suni sancı verilmeye başlandı..yanımda sadece annem vardı..ne kadar ağrı çekicemi bilmediğimden tedirgin olmuştum.. çok hafif adet sancısı gibiydi 1 sa. sonra falan açılma 4 cm olmak üzereydi..dr.um bu sancıları hissetmiyosun aslında epiduralsizde yaparsın dedi..ama ben kafama koymuştum epidural yapacatım...sancılar şiddetle ve beklenen aralıklarla geliyodu (sancılarım geldikçe sizler içinde dua ettim)..bazen olmayabiliyomuş ama sa. 12 gibi açılma tam 5 cm olmuştu ve ameliyathaneye epidurale gitme vakti gelmişti..ebe son kez sordu emin misin bak çok iyi gidiyosun epiduralsizde yaparsın diye..yok dedim epidural istiyorum..suni sancılar beklediğimdebnde hafif geçmişti zaten 2 cm cik almıştım..şimdide epidural çok acıcakmı korkusu başlamıştı..içeri girdim..çok ürkütücü geldi ortam ama dr.lar şarkılar söylüyordu..hazırlamaya başladılar anestezi dr.u geldi sabahtan beri aç olduğumdan tansiton düşüklüğü yaşıyordum ve bunun içinde epiğdaral öncesi serum takıldı..her işlemi dr. anlatıyodum şimdi ağrı hissetme die iğne yapcam kıpırdamamaya çalış dedi hatta bi erkek asistanı beni tutması için önüme geçirdi..masada oturur vaziyetteydim..tam dedim çok acıyacakki beni tutması için gönderdi..önce iğne ohhh dedim acımadı ama asistan hala beni tutmak için önümde duruyodu demekki dedim iğneye rağmen acıyacak..bi süre sonra uzman tamam kızım geçmiş olsun dedi..şaşırdım hiçbişet hissetmemiştim bu evreyide ağrısız atlattım sıra geldi doğum anına..tekrar sancı odasına alındım artık hiç bişey hissetmiyordum..sancılar tavan yaparken ben gayet sakindim bi ara hisseder gibi oldum hemen epidurali yenilettik..derken sa. artık 3 ü geçiyordu ve açılmam tamolmak üzereydi fakat dr.um başı tam inmemiş dedi epiduralde ıkınma hissi biraz kaybolduğundan olabilyo dedi..çömelebiliyosan egzersiz yap ıkın dedi..yaptım biraz inme oldu ama yetersizdi..en sonunda 4 de 20 kala dr.um artık beklemeyelim dedi ve çatala aldı..annemde yanımdaydı..artık ıkınma hissi geldikçe ağrıları hissediyorum...2-3 kez denedim olmadı çok ağrı yapıyodu ama bebeğimin kafası tam olarak çıkmıyodu..olmuyo dedi dr.ebelere karnımdan bastırmalarını söyledi ağrı geldikte ben ıkınıyordu ebede bastırıyo..artık dayanamıyorum gücüm kalmadı demeye başlamıştım ve ozamana kadar metanetini koruyan ben hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım..ebe yoruldu başka ebe geçti başıma..onlar bastırmaktan yoruldu bide beim halimi düşünün artık.. dr.um gayret et dedi olmadı kesik attı..bidaha bidaha derken oğlum doğdu...ebeler gel bakalım koca kafa ondan doğmadın uğraştırdın deiler oğlumun kafası ultrasonda 2 hafta küçüğk gözüküyodu ama öyle değilmiş ben çatalda ağrıdan kıvranıyodum oğlum bi türlü ağlamadı herkes uğraşıyo dr. biyanadan ebeler bi yandan yok bi türlü ses çıkarmadı anneme nie ağlamıyo ne oldu diyip duruyodum...tam dr. gelmiştiki beklenen ağlama sesi geldi..rahatlamıştım ama ağrılar dayanılmazdı..epidurali tekrar yenilediler ama bi türlü uyuşmadı..dr. bekleyemem kanaman çok dedi bi deneyelim dedi ama yok hissediyodum ozaman uyutalımmıbiraz dedi tamam dedim..kendime gelirken dr.un dikişler iyi oldu inş. kanama falanda olmaz dediğini duyuyodumebelerde kendi arasında doğum güzel başladı ama koca kafalı oğlanın başı inmedi bitürlü diyorlardı... üzerimi giydirirlerken gözlerimi açabildim annem yeğenim eşim başımdaydı..dikişlerim ve ayılmam yarın sa.kadar sürmüş annemde dikiş kısmında dayanamayınca çıkmış ve dışarda beni çok merak etmişler..artık odama alınma vaktım gelmişti..odaya geldik ama oğlum yoktu kısa süreli solumun problemi yaşadığından küveze almışlar 2 sa.liğine..daha tam olarak anestezinin etkisi geçmediğinden titremeye başladım..neyseki kendime geldim ama şimdide bel ve dikiş ağrılarım vardı...hem içten hem dıştan..ağrı kesici yapıldı bel ağrım geçti ama dikiş ağrısı devam ediyordu..sa. 6 da getirdiler kuzumu çok tatlıydı koynuma aldığım anda tüm acım geiyordu..küvezdeyken mama vermişler 3 sa. sonra emzirmeye başla dediler..gece boyu sancılarıma rağmen oğlumu hep emzirmeye çalıştım...memeyi alyo ama hala süt gelmedi inş. gelir..sabahta çıkış işlemlerim başladı..dr.um muayne etti herşy iyi dedi..ve çıktık şimdi çok şükür evimizdeyiz...sancılarım devam ediyo tamolrak oğlumla ilgilenemiyom ama inş. en kısa zamanda oda geçer...işte çok güzel başlayıp sonucu pekte iyi olmayan doğum hikayem..allaha çok şükürki oğlum yanımda ve sağlıklı...tek tavsiyem arkadaşlar bebeğinizin biraz bile iri olma durumu varsa normal die tutturmayın...insan harap oluyo üstelik oğlumda kısa süğreli solumun problemi yaşadı..