2010 Mayıs Annelerinin doğum hikayeleri

ılkgün canım ne kadar güzel anlatmışsın, hiçbir detay da kaçmamış bakıyorum. Oğlunuz hayırlı uğurlu olsun, Allah sağlıkla, mutlulukla, analı-babalı büyütmeyi nasip etsin.

6 sene süren bir yolculuk bu. Yolun başı ve sonu aşka çıkıyor. 2006 yılında ardı ardına iki düşük yaşadım. Çok belli etmesem de hüzün dolu günlerdi. Zamanı gelmemiş demekki diye teselli ettim kendimi. Düşüklerin nedenlerini ögrenmek için yapılan testler kullanılan antibiyotiklerakannehir sıkıcı bir süreç.Sonu gelmeyen sorular neden çocugunuz olmuyorlara bıkmadan verilen cevaplarmafoldumben Tekrar aynı şeyi yaşama korkusu sardı yüregimi. Ya tekrar hamile kaldıgımda onuda kaybedersem:teselli:
2009 Agustos. Ramazan ayındayız. Allahım nasıl açım ve susuzumcokacimcoook bir dost sohbetinde söylediğim sözler hala kulaklarımdaolumunekankayizsmile"Bir an önce hastalansamda doya doya su içsem:kedi: adet sancılarım var belim müthiş agrıyor ama hastalanmıyorum.Son aylarda sürekli geciktiği olurdu zatenyerimseniben Evde test vardı çekmecede durdukça gözüme batıyordu yapayımda çıksın aradan dedim:1closedeyes: hamile oldugumu düşünmediğim için testi yaptıgımı unutmuşumkaydirigubbakcemile3 aradan 1-2 saat geçti test aklıma geldi elime aldım gözlerim yuvasından çıkacaktı nerdeyse:1shok: ilk önce aglayarak arkadaşımı aradımkaydirigubbakcemile5 Eşime akşam gelince söyledim. Sımsıkı sarıldık birbirimizeŞeniz.Dile getirmesekte aynı korkular içimizdeydi biliyorum:çok üzgünüm:.
Zorlu bir 4 ay geçirdim. ıki kere kanamam oldu. Doktor düşük olabilir dediğinde Bu sefer olmasın Rabbim ne olur diye çok dua ettimmafoldumben
Bu kez anneliğe çok hazırdım:CüvCüv:
4 ay hi,ç evden çıkmadım dersem yalan olmaz sanırım.Sürekli bel agrısı yaşadım. Doktorum tehlikeyi atlattın dediğinde mutluluk gelip evimin baş köşesine oturdu sankialkisalkisalkis
16. Haftada böbreklerimdeki sancıyla hastaneye gititk 2 gece kaldım.:1no2: Taş düşürüyormuşuım:bbo: Bir bu eksikti:mymeka: Sonra şekerim çıktı. Sonra tansiyonuM:mymeka: neyse şekeri diyetisyenle kontrol altına aldık ama son haftalara dogru tansiyonum tavan yapmaya başladı. Dr 36. haftaya kadar sık dişini dedi bende sıktım:sm_confused:
Son haftalarda eşimi nazımla çok bunalttım sanırım ki bana bir gece keşke haftaya dogursan dediohaoldumsmile sanırım eşref saatine denk geldi:dilcikar: 37. haftaya girdğim gün sabah kalktıgımda altıma yapıyorum sandım:1no2: ama bitmek bilmiyor. Dedim tamam suyum geldi:çok üzgünüm: ama aklımda bir sürü soru var?
Daha erken, eve temişzlikçi almadım, ayy kuaföre gitmedim, bebegim küvese girer mi?:uhm:
hemen banyo yapıp hastaneye gittim muayeneden sonra dr hemen sezeryana alınmam gerektiğini söyledi.Sancım ve açılmam yoktu. Ama suyum geldiği için enfeksiyon kapabilirdim.Tansiyonumda 16/9. Yani şartlar normal dogumdan yana degil. Dedim eve gitmem gerek yok gidemezsin dedi. Gitmem gerek hemen gelicem dedim.kaydirigubbakcemile3 imza attırdılar bana ben eve geldimyerimseniben makinaya çamaşır attım ortalıgı topladım yatagımı düzelttim. Sonra annemi aradım ben ameliyata giricem 12 de hastanede ol diye annem şoktasengözlerimebaksanab daha sonra eşimi aradım 12 de amilayata giricem dedim ve saat 11 o andasempatiksalakcinni
ben kalktım kardeşimin eşiyle hastaneye gititm beklemeye başladık yavaş yavaş bizimkiler gelmeye başladılar. Neyse ilk başta çok sakindim ama saatler ilerledikçe bende asabi,yet başladıÇok üzgünüm çoook
Saat 15:30 da ameliyathaneye alındım.ıçerde 7 kişi var.Hepsi de güleryüzlü. Buz gibi bir oda.ıliklerime kadar üşüyorum. müzik açık. Hangi frekansı istersin diye soruyorlar farketmez diyorum. Dua okudugum için müzik dikkatimi dagıtıyormirmirmirmir Kendimi oan ruh gibi hissediyorum. En ufak bir duygu yoktu içimde. Bir tabir vardır damarlarımdan kanım çekildi diye aynen öyle. Soru soruyorlar cvp vermek işkence gibi geliyor.
Sadece kızım saglıklı olsun ne olur Rabbim diyorum.

Başka bir cümle geçmiyor ne dilimden ne gönlümden.ışte o aglama sesi, yani hayatın sesi,mutlulugun sesi...
ışte bebegim.
O kadar güzelki.
ışte o an saatlerce aglamak istedim.Hemde hiç susmadan.

ıki gece hastanede kaldık.Sonra 3 kişi olarak evimize döndük.

Eşim 10 dkikada bir kızımın başına gidip nefes alıyor mu diye bakıyor.Kızımıza bakarken gözlerinin içi gülüyor. Ultrason güzeli diye seviyorum kızımı:) ( arkadaşlar anlar)

Agladıgı zamn elimiz ayagımıza dolaşıyor:) o uyurken hiç konuşmadan yanına uzanıp öylece ona bakıyoruz.Küçücük bir el var avuçlarımızın içinde.Sımsıkı kavruyor parmagımızı

hiç bırakmasın istiyoruz ellimizi.Bizi daha göremsede bazen

dakikalarca gözlerimizi ayırmadan kızımla birbirimize bakıyoruz.Allah isteyen herkesi evlat sahibi etsin inşAllah. Anne ve baba olma sıfatını bize yaşattıgı için Rabbime bir degil bin şükür olsun.

Anne olmak ne güzel şey

Yok yok aglamıyorum. Gözüme sevda kaçtı.

Hamilelik sürecinde yanımda olan sohbetini, dostluklarını esirgemeyen arkadaşlarım: Ömür,Nevin,Nilay,ılkgün,Tubiş,ilknur,Sema,Şerife,Görkem,Gamze,Gülümser,Şule,Esra,Hülya,ıdil, Gökçen...
. Ve ismini unuttuklarımın hoş görüsüne sıgınarak hepinize çok teşekkür ederim.ıyiki vardınız.Varlıgınız daim olsun...

Son düzenleme:
firstday , yapraksarma çok güzel anlatmışsınız alah sizi hiç ayırmasın. sağlıkla byütün bebişlerinizi. darısı bizlere inşallah.

Yaprak sarma canım, demek gözüne sevda kaçtı, galiba benim gözüme de kaçtı hikayenizi okuyunca. Rabbim hep böyle sevda kaçırsın gözümüze, kızınız hayırlı uğurlu olsun, Allah hayırlı yazılar yazsın, mutlu, sağlıklı, analı-babalı büyüsün inşallah.

İlkgün,
Çok huzurlu bir doğum hikayesi bu... yani okurken acayip dingin ve huzurlu hissettim... Sağlıkla büyüt canım bebeğini...

Yaprak sarma,
Allah sizi hiç ayırmasın. sağlıkla büyütün inşallah... Yazılarınızı okudukça daha bir heyecan sarıyor beni :)

nilay , firstday ve yaprak sarma inanılmaz güzel ifade etmişsiniz duygularınızı Rabbim meleklerinizden hiç ayırmasın sizi ve tüm doğum yapan anneleri Allahım nazarlardan korusun

Elvan ağlattın beni sabah sabah mafoldumben Allah bağışlasın canım.Analı babalı büyüsün

elvoscan cok guzel anlatmıssın canım.tebrık ederım gule gule saglıkla buyut bebısını darısı bıze ınsallah

elvannn Allah bağışlasın ne güel bir duygudur yaaaaaa

ELVOSCAN,NİLAY çok güzel anlatmışsınız ,,,Allah sağlıkla ,huzurla büyütmeyi nasip etsin evlatlarınızı...

ya ne güzel hikayeler bunlar.gözlerim dolu dolu okudum. Allah kuzucklarımızı bilere bagışlasın ve isteyen herkese Rabbim bu duyguyu nasip etsin.

Elvoscan çok güzel anlatmışsın canım, hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıklı, mutlu, uzun, analı-babalı ömür nasip etsin.

salya sümük oldum valla....
harika anlatmışsınız anneler bebeklerinizin gelişini....allahım hep mutluluklar getirsin sizlere...

kızlar duygularımı en hafif şekliyle anlatmaya çalıştım sizleri ağlatmayayım diye ama neyse bunlar tatlı duygular. çok teşekkür ederim ederim güzel yorumlarınız için.

İLKGÜN , yaprak sarma (ben de senin adını unuttum işte alsanaalsanasmile ) çok güzel anlatmışsınız. ne güzel duygular dimi bunlar. Rabbim isteyen herkese versin. evlatlarımızdan ayırmasın. amiiiiin

ilkgünnnnn çiğdemmmmmmmmm ağlattınız sabah sabah yaaaaaaaaaa offfffffffffffffffffffff harika bişey bu Allah a çok şükür ki sağlıkla geçti minikleriniz kucağınızda..

darısı bizlerin başına..

bu muciyezi Rabbim dileyen herkese hayırlısıyla nasip etsin...

İlkgün ve Çiğdem bayıldım yazdıklarınıza ve şu an ağlıyorum.... çok duygulandım... darısı bizlerin başına inşallah...

ikooooooo, çidooooooooooooooo mafettiniz benii yaaa biz daha doğurmadık dimiiiiiiiiii hala hamileyiz, hassasız yaniii.. ikinizde öyle güzel anlatmışsınız ki duygulanmamak mümkün değil, darısı hızla bizim başımıza artık diyorum ve minik meleklerinizle sağlık sıhhat içinde uuupuzuuunnnn ömürler diliyorum. opuyorumnanaktan

ilkgün ,çiğdem sabah sabah ağladık kızımla beraber,Allah sağlık ve huzurla büyütmeyi nasip etsin bebeklerinizi...

ilkgünüm ve çiğdemcimm ğlayarak okudum yazdıklarınızı allahım yavrularızdan ayrımasın sizi bizede nasip etsin cennet kokulularımızı o kadar güzel anlattınızki ikinizde benimde doğurasım geldi ya çiğdemcim bu yolda sende benim yanoımda olduğun için çok teşekkirler çiğdemcimmm

yaa bende artık guzel bır dogum hıkayesı yazmak ıstıyorum buraya.fırstday yapraksarma yüregınıze saglık ne guzel paylasmıssınız duygularınızı Allah analı babalı buyutsun bbesılerınızı darısı bız doguramayanların basına ınsallahopuyorumnanaktan

ilkgünüm çiğdemim harikaydınız ben hala ağlıyorum nedense
sulugözlülüğüm hiç geçmedi ne olcek bu halim bilmiyorummmm

çiğdemmmm ve ilkgünn rabbim hiç ayırmasın analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah. çok duygulandım . sanki çok çok uzun zamandır berabermişiz gibiydik. biz hepimiz çoşmuş hormonlarımızla kavga etmeden bunca zaman geçirdik ya artık eminimki bundan sonra daha da çok paylaşacağız. mutluluğunuz daim olsun canlarım

ilkgün , çiğdem ikinizde ne güzel anlatmışsınız doğurduğum halde yeniden doğurasın geldikaydirigubbakcemile3

Rabbim anne olmak isteyen tüm kadınlara bu duyguyu yaşatsın ve darısı bu hikayeleri okuyupta heycanlanan ne zaman bende yazıcam diyen tüm hamile arkadaşlarımızın başına olsun.
çiğdemcim hepimizin ismini yazıpta teşekkür etmen büyük incelik sende bizi güzel sohbetinden mahrum bırakmadın sanada teşekürler datlumŞeniz

Mayıs anneleri 9 ayı birlikte geçirdiler, mayıs bebişleri de birlikte büyüyecekler inşallah...
Güzel dileklerini ileten her arkadaşıma tek tek teşekkür ederim...
Çiğdemcim özel teşekkürün çok inceydi, sen de yakınlığını her zaman hissettrdiğin için çok teşekkürler canım, hep yanımızda ol inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…