SAğol Çİğdemcim, hepimizinki inşallah....çok güzeldi ilkgüncüm ya hayırlı evlat olsun kuzucugun inşAllah
Bu da benim oğlumun geliş hikayesi teyzeleri::ecrin_bebek:
Evliliğimizin ilk yılı gezelim edelim borçlarımızı bitirelim düşüncesiyle bebek düşünmedik,ancak 1.yılımızı doldurduğumuzda artık bebek vaktinin geldiğini düşünerek çalışmalara başladık..İlk ay hevesle gidip idrar testi aldım sonuç negatif:sinifsinif:, bütün dünya başıma yıkıldı sanki…Sonra internetten araştırmaya başladım meğer ovülasyon diye bir şey varmış..bir sonraki ay bu tarihlere dikkat ettik, ben adetime 1 gün kala koşa koşa yine bir test aldım bir heves yaptım ama sonuç yine hüsran …o akşam tv karşısında saatlerce oturup anneme telefonda benim çocuğum olmuyor diye ağlamıştım…Zaten ertesi gün arkadaşlarla gittiğimiz iftar yemeğinde de inanılmaz adet sancısı çekmiştim, bütün umutlarım yıkılmıştı…
Ertesi gün işyerinde kanamam oldu, ben de adet oldum diyerek orucumu bozdum hemen.Onun ertesi sabah içimde bir umutla uyandım tekrar, yerleşme kanaması diye bir şey duymuştum belki de oydu.Eşim fazla heveslenme test negatif çıktı biliyorsun dedi ama ben işyerine gidene kadar içim kıpır kıpırdı..hemen yakındaki eczaneden test aldık eşimle ve ben işyerinde testimi yaptım..inanamıyorum ikinci çizgi belirmiştiii…tuvaletten çıktım sağıma soluma bakıyorum birini göreyim de sorayım ikinci çizgi gerçekten var mı diye…kimse yok, direktörün sekreteri gözüme ilişti, sizce dedim burada kaç çizgi varr, kadın ikiiii deyince eşimin odasına koştum, merdivenleri nasıl çıktım bilmiyorum….
Öyle bir ifadeyle girmişim ki odaya eşim hemen anladı, gerçekten miii dedi evet dedim başladım ağlamaya…
İşte hamilelik serüvenim böyle başladı, İlk 3 ay çektiğim bulantılar, tarama testleri, şeker yüklemeleri, amniyosentez derken sonunda 37. haftam da gelmişti ve oğlum 32. haftadan beri popo üstü duruyordu..
Doktorum önce 19 u ile başlayan hafta, bir sonraki randevumuzda 26 nisanla başlayan hafta alalım dedi, eşim belki döner diye beklememizi istedi, doktorum da iyi o zaman 22 sinde gelin bir bakalım eğer hala dönmemişse gün belirleyelim dedi.Ayın 21inde evin son tadilat işleri de bittikten sonra doktora gittik…Önce nstye girdim, doktor bebeğin her şeyinin gayet iyi olduğunu benim de 6 dk da bir sancılarım olduğunu söyledi, bebeğin büyüdükçe göğüs kafesimin altında kalacağından hemen alınmasını önerdi..seç bakalım dedi yarın mı yarından sonra mı…akannehir Daha önce tarih konuşurken heyecandan zangır zangır titreyen bana birden sakinlik gelmişti.eşime baktım yarın olsun mu dedim, o da tamam olsun bir gün daha beklersen strese girebilirsin dedi...Şaka gibiydi, annemin tansiyonu düştü oracıkta heyecandan, güya benimle doğuma girecektikaydirigubbakcemile3 Hastaneden çıktıktan sonra annemle çarşı Pazar dolaştık, hastane kapısı için süs aldık, kaç gündür canım istiyordu bir de kumpir yedik, eve gelip aşkı memnuyu izledik…
Sabah eşimin yatak içinde bir o yana bir buyana dönmesiyle uyandım, söylendim hatta uyuycam ben daha ne kıpırdanıyorsun diye…Baktım benden daha heyecanlı, annem zaten sabah ezanında uyanmış mutfakta tıkır tıkır iş yapıyor..bir de ona söylendim…mecbur kalktım…eşim memleketten gelen babamı ve kardeşlerimi almaya gittiğinde ben de banyoya girdim…çıktığımda babamlar gelmişti, bir baktım ki herkes bana az sonra kesilecek kurbanlık koyun muamelesi yapıyor mafoldumben, acıyan gözlerle bakıyor, inanılmaz bir özen gösteriyorlar…işte orda bastım yaygarayı, dedim ben sakinim, lütfen sizde sakin olun, bunda bişey yok dişçiye gittiğimizi düşünün, acı duymuycam…
Nihayet hastaneye ulaştık, doğum öncesi foto çekimi, soyun dökün derken bir miktar serum verdiler…sonra hadi bakalım gidiyoruz… A o da nee gözümün ucunda damlalar bekliyor bir koysam kendimi çağlayacaklar, o yüzden annemle babama bakmamaya çalışıyorum, ama burnumun direği sızlıyor, korkmuyorum ama inanılmaz duygu yüklü bir şey bu…
neyseki ameliyathane katına indik ama bir bakıyorum ki bütün aile eşrafı arkadaşlarım ameliyathane kapısının önünde, hiç bakmadan sadece elimi sallıyorum…içerde bir sürü ameliyathane salonu var, ortalığı incelemeye koyuluyorum, aa o da ne doktorum elinde kupa karşısında tv yayılmışşş, beni görünce ne haber İlkgün diyor…İyiyimm nasıl olim diyorummm…Neyseki artık zaman geldi, anestezi uzmanımda geldi aa birden etrafımda 6-7 kişi..biri bana diyorki şimdi içeri giricez salon buradan biraz daha soğuk olabilir, tedirgin olmayın sakın..bunu biliyorum yüzlerce doğum hikayesi okudum herkes ortamın buzhane gibi olduğundan içerde müzik çaldığından bahsediyor…Ama benim ameliyathanede müzik yok nedense…herkes sağa sola dağılıyor, bir şeylerle uğraşıyorlar…
iri yarı güleryüzlü bir bey geliyor, size yardım edicem önce sizi sedyeden alalım diyor hafif kaykılarak o beyin de sayesinde ameliyat masasına yatıyorum, doğumu filan geçtim kendi kendime bu ameliyat masaları ne kadar da darmış acaba kilolular nasıl yatıyorlar diye düşünüyorumkafamçokkarıştı…Bu arada anestezi doktorum sürekli bir şeyler soruyor, bebeğin ismi ne olucak ilk çocuk mu vıdı vıdııı….neyseki sonunda şimdi epidurali yapıcaz size her yaptığımız işlemi tane tane anlatıcaz, herhangi bir rahatsılığınız olursa belirtin olur mu??? pekiii…
önce sedyede yan oturabilirmisinizz ben hemen kalkıyorum ayakları sarkıtıyorum aşağı, küçük çocuklar gibi sallıyorum ayaklarııı sanki az sonra anne olacak olan ben değilimmm…şimdi hafifçe eğilin önünüze doğru, iri yarı amca geliyor omuzlarım ve ensemden bastırıyor, kafasını da kafama dayıyor, sanırım ani hareket etmiyeyim diye..evet ilk iğneyi giriyorum şimdiii, girdi hissediyorum ama ççoookk ince bir sızı gibi, kan aldırmak bile daha acı verici, şimdi ikinciyi giriyorummm, aa bunun iğnesi daha ince sanırım hissettim ama hiç acımadı, şimdi üçüncüüü onu duymadım bile...evet tekrar sedyeye yattım…genç bir beyle bir hemşire göğüs hizama bez geriyorlar….anestezi uzmanı diyorki İlkgün hanım şimdi vücudunuza soğuk bir şey sürücez panik olmayın olur mu , peki diyorum,soruyor hissettiniz miii, evet hissettim ama bu sıcak diyorummm..peki diyor, sonra biri bacaklarımı büküyor bişiler yapıyor, ama hiç anlamıyorum, sonradan fark ediyorum kii sonda takılmış..Artık doktorum geldi, hazırız hadi bakalım, yakınlarını çağırabilirsiniz, 3 saniye içinde eşimle arkadaşım geliyorlar arkadaşım fotoğraf çekecek, eşim yanıma oturuyor elimi tutuyor,birden bir hortum sesi sanki su boşalıyor,iri yarı sonradan başhemşire olduğunu öğrendiğim bayan göğsümün altına bastırıyorr ve işte o annnn bebeğim ağlıyorrrr, birden perdenin üstünden bana gösteriyor doktorummm, nasıl yaniii bu kadar mı bittimiii bu benim oğlum muuu, hergün okşadığım içimde sürekli büyüyen aşkım bu muuuu…sürekli ağlıyor oğlum, eşim elimi bıraktı bebeğimize bakıyor, ben de izliyorum temizliyorlarrr, ama dayanılmaz bir baş ağrısı bir daha da dönüp bakamıyorum oğluma…sonradan resimlerde görüyorum ki iğne yapılmış…ondan sonra sı hayal gibi hiçbirşey hatırlamıyorum,bilincim hep açık ama aklım oğlumda…odaya giriyorum beni yatağıma yatırıyorlar ve o an…ilk gözgöze gelişimiz aman Yarabbim ne kadar güzel bir şey buu, kucağıma alıyorum, nasıl da güzel kokuyor cennet kokulummm…Sonradan aklıma geliyor bir sürü arkadaşım için dua edicektim ama hep unutmuşum, Allah isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin diye dua ediyorum…
İşte benim doğum hikayem de bu…hastanede 2 gece kaldık, taburcu olduk evimizdeyiz çok şükür…
Allah tüm hamilelere bir solukta sağlıklı doğumlar yapmayı, isteyen herkese de anne olmayı nasip etsin inşallah…
Elvan ağlattın beni sabah sabah mafoldumben Allah bağışlasın canım.Analı babalı büyüsün
elvoscan cok guzel anlatmıssın canım.tebrık ederım gule gule saglıkla buyut bebısını darısı bıze ınsallah
elvannn Allah bağışlasın ne güel bir duygudur yaaaaaa
ELVOSCAN,NİLAY çok güzel anlatmışsınız ,,,Allah sağlıkla ,huzurla büyütmeyi nasip etsin evlatlarınızı...
ya ne güzel hikayeler bunlar.gözlerim dolu dolu okudum. Allah kuzucklarımızı bilere bagışlasın ve isteyen herkese Rabbim bu duyguyu nasip etsin.
Elvoscan çok güzel anlatmışsın canım, hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıklı, mutlu, uzun, analı-babalı ömür nasip etsin.
salya sümük oldum valla....
harika anlatmışsınız anneler bebeklerinizin gelişini....allahım hep mutluluklar getirsin sizlere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?