2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

mrb benim oğlum 8 aylık bizde ek gıdayay gectıgımızde agzını kitliyodu özelliklede yogurda hergün vermedim ara 1 2gün ara verrek tekrrladım cok şükür şimdi severek yıyor

Mehabalar..Benim oğlumda 9.ayına girdi ..Sabah kahvaltısında yumurta,labne peynir,pekmez,ceviz,yarım bebe bisküvisi karıştırıp veriyorum.Ama yanında illaki mandalina suyu:).. öğlene doğru taze sıkılmış meyve suyu veriyorum ne olursa(havuç,portakal,mandalina) öğleyin çorba( sebze çorbası,tarhana,bakliyat ) ikindi meyve püresi( kivi,elma,ananas,..) akşama doğru yoğurt..yatarken kaşık maması..aralarda anne sütü..çalıştığım için öğleden sonra daha yoğun ek gıda..
kahvaltıyı karıştırmadan veren var mı??

benim kızım 7 mayıs doğumlu 5.5 aylık başladık ek gıdalara başladığımızdan beri herşeyi ayrı ve pütürlü istiyo bende arada kolayıma kaçıyo karıştırıp veriyorum arada ayrı ayrı çiğnemeyi seviyo

ben bazen karıstırmadan veriyorum yiyebiliyo benim oglum ama yumurtayı sade verince yemiyo karısım yapıp verıyorum

ben demir damlasını biraz mandalina suyu sıkıp beraber veriyorum

bende demir damlasını mandalina suyula veriyorum..,Üzerine bol bol su veriyorum..Çümkü demir dişlerini karartıyomuş.Arkadaşımın oğlunun dişleri siyah siyah lekeli mesela..

mrb ben arının pirinç ununu kullanıyodum uzun zamnadan berı var olan bı marka bılındık dıye bende değiştiriyim en iyisi

pastörize sütle biraz zor oluo ben cok denedım küçük kavanoz mamlarının kavanozunu tam doldurmuyorum parmak ucu kadar bosluk kalıyo domasına pınar sütü elim ısısına dayanacak kadar ısıtıyorum ve 1cay kasıgı yogurt koyup karıstırıyorum petegin üzerıne koyuyorum sabaha kadar mayalanıyo bı dene istersen ben cok denedım en sonunda böyle güzel oldu

ben hala çorbalarını tel süzgeçten kahvaltısını da blenderdan geçiriyorum acaba hata mı yapıyorum

mrb ben arının pirinç ununu kullanıyodum uzun zamnadan berı var olan bı marka bılındık dıye bende değiştiriyim en iyisi
arkadaşım neden arı mama kullanmıyosun artık benim kız ülkerin googlesini beyenmedi bayadır arı mama veriyorum severekte yiyor

ben hala çorbalarını tel süzgeçten kahvaltısını da blenderdan geçiriyorum acaba hata mı yapıyorum

canım bence artık süzgeçten geçme çiğnemeyi öğrensin pütürsüz yemeğe alışanbebekler ilerde ağızlarına küçük bi pütür geldimi yutmuyolarmış veya çıkarıyolarmış -tanıdığım çok bebek var öyle çattalla ez yeter hatta ben karnabaharı patatesi ısrtarak yediriyorum çok hoşuna gidiyor

doktorumuz pirinç unundan muhallebı yapabilirsin demişti bazen irmikli yapıyorum
yani herangi bi sakıncasından dolayı değil arımamada pirinç unu ama
kahvaltı olarak neler verıyosunuz

7 8 bebebisküvisine devam sütü yumurta sarısı peynirle dönüşümlü koyuyorum çok az tahin tere yağı bazen elma vs rendeliyorum bazen tek tek veriyorumbazen kekle karıştırıyorum bide 2 3 kayısıyı ince doğruyorum biraz suda iyice pişiriyorum içine muhallebi kıvamında olacak kadar mısır unu katıyorum biraz tere yağı pişince içine tahin pekmez katıyorum kızım çok sevdi bugünde tahin pekmez kpoymadım yumurta ve devam sütü koydum

burda bı arkadasa doktoru milupanınkini söylemiş onun için öyle yazmıstım ona cvp olarak ben yeni üye oldumda onun yazısı baska sayfada kaldı.yoo sakıncasından degıl için rahat olsun varsada sakıncası benım bılgım yok doktorum bana marka söylemedı pirinç unu dedı sadece bende arınınki bilindik bı marka dıye onu aldım aklıı karıstırdım heralde kusura bakma

estağfurullah canım olurmu öyle şey dr belki hazırı sağlıksız falan demişdir diye düşündüm buaradahoşgeldin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…