2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

ya benim oğlumun pekmeze karşı alerjisi varmış kızlar pekmez yerine ne verebilirim? bir de bebişlerinizin uykuları düzeldi mi bnm paşamın bir türlü düzelmiyor 6 aydır uykusuzluktan ölücem ve şubatta da işe başlayacağım

pekmez yerine ne konur bilemedim ama dut-üzüm-keçiboynuzu pekmezler çeşit çeşit. hepsine mi alerjisi var?

bizimki de uyumuyo saat başı ayakta.ölüyom uykusuzluktan artık

pekmez yerine ne konur bilemedim ama dut-üzüm-keçiboynuzu pekmezler çeşit çeşit. hepsine mi alerjisi var?

bizimki de uyumuyo saat başı ayakta.ölüyom uykusuzluktan artık

üzüm pekmezi denedim doğru bak dediğin gibi diğerlerini de az az deneyim...gece 4,30 dan beri ayakta bizim sıpa valla hamilelere hep allah uyuyan ve sağlıklı bir bebek versin diye dua ediyorum. doktoru gece tahıllarından ver dedi kutu mamayı sevmedi bizim ki kavanozdakinden aldık onu sevdi ama onlarda pahalı milupanın kini almıştık. hero baby falan nasıldır bir fikrin var mı ? allah san da kolaylık versin arkadaşım

hero kullandım pirinçli sütlü mü neydi yedi ama 5-6 kaşık anca yiyo:) milupa denicem bende. amin canım ALlah gece düzenli uyku versin bebişlerimize.

valla şimdi yoğurt derdine düştüm süt ve süt ürünlerizeka gelişimi için çok önemliymiş kuzuma ne denediysem yediremiyorum

Ya kızlar benim bebişin kaşık mama püre vb .yiyeceklerle pek arası yok bazen iştahla yiyor bazen binbir zorlukla.Geçenlerde farkettim bizimki ağzının tadını biliyor yemeklerden tattırınca bayıla bayıla yiyor.Kurban bayramında tavada et pişirdim az suluydu babası ağzına koydu suyunu nasıl sevdi geçenlerde de dolma tattırdık bir iki parça.Bugünde etli güveç yaptım suyuna ekmek batırdım nasıl severek yedi yemekler salçalı diye çok az veriyorum.Şimdi biraz iştahsız ama inşallah ilerde yemeklere geçtiğimde şimdiki gibi davranır.

kızlar benim oğlumda ona yaptığım çorbaları yemiyor.ağzına kaşığı götürünce ağzını açmıyor.bir tek yoğurt içine az pekmez karıştırıp veriyorum onu yiyior.böyle mi devam edicek ya.çorbalar hep çöpe gidiyor.midesini bulandırıyor yerken.siz napıyorsunuz bu durumda?

Benim kızda çorba sevmiyor patates havuç vb.1 tane koyuyorum baya çok çıkıyor onu ez süzgeçten geçir derken bir saatim gidiyor ağzına götürüyorum yokkk bir yudum zor alıyor bu aralar çorba yapmıyorum birkaç gün sende ara ver istersen.dediğin gibi çorbalar ziyan oluyor ,ben çorbayı dolapta cam kavanozlara koyup 2. gün içinde saklıyorum bu şekilde yapan varmı? Yoksa günlük mü yapmak gerekiyor?

Bebek Kahvaltı Tarifi
■2 adet kuru kayısı
■1 yemek kaşığı mısır unu
■1 tatlı kaşığı tahin
■1 çay kaşığı tereyağ
■1 su bardağı su (200ml)
■1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

eğer çorbanın içinde yeşil sebze varsa doktorlar günlük tüketin diyor o yüzden kalanı ben maalesef çöpe döküyorum.

eğer çorbanın içinde yeşil sebze varsa doktorlar günlük tüketin diyor o yüzden kalanı ben maalesef çöpe döküyorum.

Ben bütün sebzeleri katınca bayağı çok oluyor çorba. Atmaya hiç kıyamam. O yüzden buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa koyuyorum. Vereceğim zaman dolaptan çıkarıp buharda çözüyorum. Benimde merak ettiğim. Çorbaya okadar çok şey koyuyorum ki acaba ağır gelir mi doğrumu bir anda bu kadar çok şeyi katmak? Mesela geçen gün çorbaya pırasa, kereviz, ıspanak,patates,havuç,yeşil fasülye,kabak,yeşil biber,kuru soğan,domates,bulgur,irmik koydum. Daha ilerleyen aylarda ayırıp vericem ama şimdilik böyle yapıyorum.

Son düzenleme:
oh be sonunda benim bebişimin ayında doğum yapan anneleri buldum.hemde tam benim dertli olduğum konuda.benim bebeğimde ek gıdalara yeni başladı ama o patatesli havuçlu vs.sebze çorbasını ne yaptıysam yediremedim.tuzsuz zaten yemiyo bi türlü artık bizim yediğimiz çorbalardan veriyorum.en büyük sorunumuzda hiç bir çeşit meyveyi yemiyo.birde bu çocuklar ne zaman gece kalkmadan uyuyacaklar yaww?

canım bende sebze çorbası yaparken çok çeşit karıştırıyorum ama herşeyi birden atmıyorum mesala kereviz çorbası yaparken kereviz havuç ıspanak soğan sarımsak patates maydanoz birde tereyağı koydum ben bulgur koyuyorsam irmik koymuyorum pirinç koyarsam bulgur koymuyorum ama seninkinide denerim

istersen meyveleri yoğurtla dene öyle sever belki uykuları ise hiç sorma benimkinde de deliksiz uyku nerdeeeeee:)

Ben o kadar çok şey katmıyorum. Mutlaka çorbasına havuç patates ve kereviz koyuyorum bunlara ek olarak ta yeşil sebzelerden birini katıyorum kadama göre kıyma veya et suyu ekleyip pişiriyorum tel süzgeçten geçirip irmik katıp bi taşım daha pişirip yediriyorum.

irmik katmayı denedin mi ben çorbası piştikten sonra irmik katıyorum öyle yiyor.daha önce bnmkide yemiyordu. bnm çok şükür meyve de problemim yok cam rendede rendeleyip veriyorum. istersen yoğurdun içine kat öyle yedir. bu arada oğlum 8. ayına bastı en az 10 defa hala kalkar bende bu sorunun cevabını merak edenlerdenim

benim kurulmuş saat gibi 9 civarı uyur ilk 23 de kalkar 2 de 4 de en sonda 6 da kalkar uyumaz....ama aralarda emmek için kafa hareketleri yapıyor sağda solda meme arıyor.emmincede gözü kapalı uyur durumda ...uyanıp söylenmiyor.yatak odasına girince etrafı inceliyor.gece lambamız var renkli kelebekleri görünce tanıyor ,gece uykusuna girecegini...

Benim kizim en cok tarhana ile pirasa corbasini seviyor. Yayla corbasi da veriyorum ama pek duskun degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…