2010 Nisan Anneleri

kıslar bugün bogazımda kasıntı var gıcık gibi öksürüp duruyorum halsızlık yok burun akıntısı yok ates yok ama ne oldugunu anlamadım

geçmiş olsun canım dikkat et.bu boğaz kaşıntısı ile çok uğraştığım için biliyorum benim farenjitim falan var. küçük diline bakmaya çalış. eğer uzamış yada kızarmışsa mutlaka kbb uzmanına görün.yoksa bişey sana tavsiyem adaçayı iç.ama fazla bitki çayı önermiyo doktorlar.poşet adaçayı olanlardan bi tane iç kahvaltıdan sonra.normal çay da içme serlteştiriyo boğazını. ıhlamur içebilirsin mesela. aman dikkat et.hafife alma .

hoşgeldin canımm.. ben oğlumun hareketlerini ilk 17. haftamda hissettim sayılır.. ondan öncede birşeyler oluyordu ama pek seçemiyordum gaz mı ? bebek mi ? şimdi maşallah tekmeliyor yavrum .. babası bile hissediyor artık :asigim:

sagol tatlım ya..aman zaten herseye alınıyorum..nolcak böle bılmem.

bebişinin hareketlerını hıssetmene cok sevındım..çok guzel bı duygu olmalı gercekten.bende daha hıssedemedım.bişeyler oluyo ama ne oldugunu anlamıyorumkı.

Kızlar dün doktordaydım. Kızımı gördüm. 15+6 haftadaymışım. kızım 135 g olmuş maşalah.
elini yüzüne götürdü. parmak kaldırdı bize. Ayak tabanını bile gorduk. Çok mutluyum ..

aman hepimiz öyleyiz canım ya
sabah salatalık yiyordum, eşimden tuz istedim, mutfaktan getirdi koydu tepsime.
"kafama atar gibi koyduun, sen bıktın bendeeen" diye söylenmeye başladım.
adamcağız da şaşırdı ışık görmüş geyik gibi..
durduk yere alınıyorum her şeye. gözyaşım gözümün ucunda duruyor sanki.

ah işte
hormonlaaar
hormonlaaaar
hormonlaaaaar
:)

sen neredesin bilmiyorum ama.bizim sağlık ocağındakilerle kanka olduk.çok iyiler ve ilgililer. bundan yaklaşık 1 ay önce gitmiştim kayıt olmak için ozaman başkasını dinliyolardı beni de yatırdılar sonra gel bakalım duyuyomuyuz diye. sonra duyamamışlardı. daha erken seninki küçük falan dmişlerdi. ben dün gittim bugün hissetmedim bebeğimi dedim.onlarda yardımcı oldular sağolsunlar.mutlaka kaydınızı yaptırın sağlık ocağına.her konuda çok yardımcı oluyorlar. doğumdan sonra emzirme, aşı,ufak tefek şikayetler.Bu arada 20. haftası bitenler mutlaka tetanoz aşısı için mutlaka gidin sağlık ocağına.

Bende hiç gitmedim sağlık ocağına.Bu arada ben galiba bebeğimin hareketlerini 15. haftada falan hissettim ilk böyle kalp atışı gibi.Ama şimdi hiç durmuyor.Sanki içeride biri davul çalıyor gibi.Drum drum drum...

Kızlar dün doktordaydım. Kızımı gördüm. 15+6 haftadaymışım. kızım 135 g olmuş maşalah.
elini yüzüne götürdü. parmak kaldırdı bize. Ayak tabanını bile gorduk. Çok mutluyum ..

gözün aydın canım :)
ne güzel haberler bunlar..
doktora gittiğimiz günler bayram oluyor işte hepimize..

ah bi de gerçek bayram geçse de ben görsem kızımı..
ben de çok özledim...

ayy bugün bi yazdığımı bi daha yazmışım hep.canım çok sıkkındı bu aralar ama prensesim içimde kayak yapınca o kadar mutlu oldum ki.herşey ???çok güzel :) çok güzel :) çok güzel:) kaynanam mı??ohhh salla gitsin takma kafana çok güzel herşeyyyyy :)))) zemuszemus

ben de istanbuldayım, yakınımda bir sağlık ocağı da var ama açıkçası manasız geliyor bana sağlık ocağına gitmek.
en ufak bir şikayetim olsa, hastanedeki doktoruma ulaşıyorum zaten. aşılarım, tahlillerim, testlerim, rutin kontrollerim de hep kendi doktorumda, hastanemde yapılıyor.

bi de gidenlerden de pek hoş şeyler duymadım doğrusu buralardaki sağlık ocaklarıyla ilgili. pek düzgün değilmiş ordaki çalışanlar. gidip asabımı bozdurup dönmek istemiyorum.

sağlık ocağında benim bilmediğim başka bir kayıt, tetkik falan yapılmıyorsa, ben gitmicem sanırım..
gerçi ara sıra gidip bebeğin kalp atışlarını duyma fikri cazip geliyor ama :) onun için de doktor kontrollerine gün sayıcam mecbur :)

ya bu bebek hareketi hissetme meselesi tamamen kişiden kişiye değişen bir şeymiş..
ben kiloluyum diye hissetmiyorum diyordum ama son derece zayıf olup 20. haftasına kadar hiçbir şey hissetmeyen hamileler de oluyormuş.
bünye işi , bebek işi :) hepimizinki farklı farklı demek :)

eh, önümüzdeki ay bu zamanlarda hepimiz şüphesiz hissetmiş oluruz herhalde :)
kocaman olacak artık minişlerimiz :)

bana da ilkönce mantıksız gelmişti sağlık ocağına gitmek.arkadaşım hamileydi birkere onunla gittik.ilgileri ve tecrübeleri beni çok şaşırttı.ondan sonra ben de gider oldum.arkadaşım doğum yaptı sonra yine gittik. nasıl emzirmesi gerektiğini, neyin neden kaynaklandığını, aşıları varsa onlarla ilgili bilgiyi.ben içim rahat gidiyorum açıkçası.özellikle ilk bebeğini bekleyen tecrübesiz bir anne adayı olarak. herkesin kendi yorumunu kattığı kocakarı safsatalarını dinlemektense en azından bir hemşire ile muhattap olurum diye düşünüyorum.

ya bu tamamen gidilen sağlık ocağıyla alakalı demek ki.
ben iki üç kişiden de gittiklerine gideceklerine pişman olduklarını duymuştum.

sen istanbulun neresindeki sağlık ocağına gidiyorsun acaba ?

herkese günaydın kızlar
dün akşam 5,5 ta bıraktım o zamandan beri 15 sayfa olmuş e anca bitti tabi. ama iyi ki okumuşum genellikle çok güzel şeyler okudum hepinizin adına çok sevindim.
iki kedili deli ...o hissettiğin arkadaşların da dediği gibi bebekti canım gözün aydın artık elin sürekli karnında olmaya başlayacaktır ilk etapta bir kez daha duymak hissetmek için elim karnımda dolaşıyordum ben de :)

gelincik53 ... gözün aydın şekerim inşallah bizim doktor kontrollerimiz de bir an önce gelir de salıkla görürüz bebişlerimizi

dimples... canım ben 14 15. haftada falan hissettim ilk tek tük şu aralar başlar senin de

etelane... gözün aydın şekerim

ayşe_deniz... geçmiş olsun canım allah nerde varsa acil şifalar versin ve hayırlısını versin hakkında

çok sağol canım :)
valla aynen dediğin gibi elim karnımda dolaşıyorum sabahtan beri :)

tez zamanda büyüsün, daha çok hissettirsin kendini, anasını tepiklesin paralasın istiyorum :)

merhaba arkadaşlar gün içinde pek bakamıyorum artık herkes ii dimi???

sağlık ocağına kayıt yaptırmayanlar tetanoz aşınız geliyor. bence bir an önce yaptırın. benim dün kanımıda aldılar bi hemoglobin kontrolü falan yapılacak tiroid bakılacak. bu kontrolün bize faydası var. bir an önce yaptırın derim.

çok sağol canım :)
valla aynen dediğin gibi elim karnımda dolaşıyorum sabahtan beri :)

tez zamanda büyüsün, daha çok hissettirsin kendini, anasını tepiklesin paralasın istiyorum :)

hep aynı oluyo heralde ben de ay nolur biraz daha biraz daha hissedeyim derken hep bana büyüynce tekmeyi yedinmi görürsün gününü diyorlar ben de öyle diyorum yeterki önce sağlıklı olsun sonra da büyüsün ki istediği kadar tepikleyebilir kuzucum

sagol canım ilgin için.ıhlamur ıcıyorum bakalım şimdilik balla falan karıstırıp umarım iyi gelır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…