2010 Nisan Anneleri

kıslar bugün bogazımda kasıntı var gıcık gibi öksürüp duruyorum halsızlık yok burun akıntısı yok ates yok ama ne oldugunu anlamadım

mrb birperi geçen hafta hastaydım yeni iyileştim benimde senin gibi şikayetle başladı sonra öksürğün arkası kesilmedi sonrası grip aman sen dikkat et şimdiden al önlemini limonlu açık ıhlamur iç.ıhlamurun içine ayva,elma,limon kabuğu falan at.eğer boğazında ilerleme olursa buğu yap.
kendine ve bebişine dikkat et.öpüldüüüüünopuyorumnanaktan

kıslar bugün bogazımda kasıntı var gıcık gibi öksürüp duruyorum halsızlık yok burun akıntısı yok ates yok ama ne oldugunu anlamadım

mrb birperi geçen hafta hastaydım yeni iyileştim benimde senin gibi şikayetle başladı sonra öksürğün arkası kesilmedi sonrası grip aman sen dikkat et şimdiden al önlemini limonlu açık ıhlamur iç.ıhlamurun içine ayva,elma,limon kabuğu falan at.eğer boğazında ilerleme olursa buğu yap.
kendine ve bebişine dikkat et.öpüldüüüüünopuyorumnanaktan

ayy kızlar kasım annelerinden iki üç kişi falan kalmış doğurmayan gün sayıyorlar valla....doğuranlarda uykusuzluktan muzadrip,yorgunluktan,birde meme uçları parçalanmış.....
tek iyi gelen de ayva çekirdeğiymiş,kızlar şuan ayva var çekirdeklerini cam bir kovanozda yada buzdolabı poşeti içinde saklayalım ilerde çok lazım olcak bulamıycak.....
göğüs ucu yarasına birebirmiş....

Ya ayva çekirdeğini nasıl kullanacaz peki....

merhaba kızlar bende
bende durup durup ekim ve kasım annelerini okuyom çoğu bunalımda yandık valla kaydirigubbakcemile3

slm kızlarr... bugün ancak girebildim... inş. herkes ve bebişler de iyidirr... ben bi geçmişi okuyıım da geliyim...

hıı.. ruzenin in dediği ayva çekirdeği olayını bende okumuştum ama tam hatırlamıyorum.. suyun yada başka bişeyin içinde belirli bi süre bekletilince jelleşiyomuş ve o sürülüyomuş sanırım.. ama tam hatırlamıyorum.. özgecim yeni okuduğuna göre tarifini de yazarsa sevinirim.. dolabımda reçel yaplmayı bekleyen 5-6 kg. ayva var :)) çekirdeklerinden ayırırım en azındann...

Son düzenleme:
kızlar kk da sorun var siteye giremiyorum fitil oldum.....
nese bu çekirdekleri temiz küçük cam bir kavanozun içinde içerisine bir miktar su koyarak bikaç gün ağzı kapalı buzdolabında bekletiyormuşuz ve kendisi jel kıvamına geliyorumuş ben bu akşam yapıcam şimdiden sürülebilrmiş ilerde çatlamasın diye hemde bakarım oluyomu....yaparken de resimlerini çekerim,sonrada olduğunda jel halini,sizlerde görmüş olursunuz kızlar...bu arada ananemiz bize ciciler almış,ekliyccem bi ara,pike takımıda yapmış....

kızlar kk da sorun var siteye giremiyorum fitil oldum.....
nese bu çekirdekleri temiz küçük cam bir kavanozun içinde içerisine bir miktar su koyarak bikaç gün ağzı kapalı buzdolabında bekletiyormuşuz ve kendisi jel kıvamına geliyorumuş ben bu akşam yapıcam şimdiden sürülebilrmiş ilerde çatlamasın diye hemde bakarım oluyomu....yaparken de resimlerini çekerim,sonrada olduğunda jel halini,sizlerde görmüş olursunuz kızlar...bu arada ananemiz bize ciciler almış,ekliyccem bi ara,pike takımıda yapmış....

bende ayva çekirdeğini şu şekilde duydum kızlar 4-5 tane ayva çekirdeği yarım fincan gülsuyunda bir hafta bekletiliyor jelleşmesi için sonrada göğüs uçlarına sürülüyormuş doğumdan önce sürmeye başlamak gerekiyormuş

onu duymadım canım bende kasım anneleri topiğinde okudum bugun,ayva cekirdeği su ile jel olunca emzirmeden önce göğsü yıkmamakta gerekmiyormuş bebeğe hiçbir zararı yokmuş...
ama gül suyu ile olunca yıkamak gerekir dimi...
bende başlamak istiryum ,yoksa emzirmek ızdırap oluyormuş,aslında anne ve bebğin en keyif aldığı seydir emzirmek,ızdırap olmasın ikimizede,göğsü yara olupta mamaya baslayan anneler çok zorlanmış çünkü.....

Merhaba kızlar.Nasılsınız?

Ayse-denizy, canım inşallah enişten hayırlısıyla şifa bulur.Geçmiş olsun.:Saruboceq:

Gelincik bebişin iyiymiş gözün aydın.

Hasta olan arkadaşlar geçmiş olsun.a.s.

maşallah canım bebeğine.. gözün aydın bitanem kızın oluyomuşş.. ayyy nasıl sevindim anlatamam.. :teytey: oğlun vardı ya bu da kız :) rabbim sağlıkla doğurmayı nasip etsin inş.. hıı bu arada daha önce de 6 kg. vermiştin.. toplam 9 mu oldu ne? kızın da maşallah 300 gr.. işin sırrrını hemencecik yazıyosun.. 1 gün boyunca yediğin lokmadan içtiğin suya kadarr.. kaydirigubbakcemile3 baksana sen eriyosun maşallah kızın büyüyooo.. kim istemez :))
eniştene acil şifalar diliyorum cnm.. dualarımız onunla.. ama herşey bizim için.. dayanıklı olmak kendimizi en kötüye hazırlamak daha mantıklı sanırım.. yine de allahtan ümit kesilmezz.. inş. iyileşir :Saruboceq:
ahh canımm ben soluma öldürseler yatamam.. uyumadan soluma yatıyorum.. 1 saat geçiyo ıı ıh.. 2 saat oluyoo ıı ıhh uyuyamıyorum.. sağıma döndüğümü hatırlıyorum gerisini hatırlamaya meydan kalmadan uyuyorum sanırım :roflol: doktoruma sordum sola yatmak faydalı ama yatılamıyosa sağ da olur.. çok sakıncası olmaz dedi.. doğuma yakın bebek dönsün diye soluna yatmalarını öneriyoruz demiştii.. yalan mı söledi bana :))))
ooohhh gözün aydın cnmm.. gelinim tepiklere başlamış... ne güzell hihoyyyt inş. yakın zamanda daha kuvvetlilerini de duyacaksın cnmm... kaydirigubbakcemile5
maşallah oğluşuna canımm.. ne güzel haberler bunlar böylee... opuyorumnanaktan üçlüyü yaptırmıcaksın anladığım kadarıyla.. iyi etmişsin öyleyse.. ben de yaptırmasaydım keşke :1rolleyes:
Kızlar dün doktordaydım. Kızımı gördüm. 15+6 haftadaymışım. kızım 135 g olmuş maşalah.
elini yüzüne götürdü. parmak kaldırdı bize. Ayak tabanını bile gorduk. Çok mutluyum ..
oy oy oy maşallah kızına canımm... ayy 15+6 da kesin kız biliyosun.. bizim dr. 17. haftada bile benziyo dedi sadecee :))))
sağol canımcım.. yaptığında da yazarsın kaç tane çekirdeğe ne kadar su ve kaç gün beklettiğini de ona göre yaparız...a.s.

Meme çatlağında bahsetmişsiniz.Kızlar ben kendi lohusalarıma gögüslerini temizleyerek emzirmelerini tavsiye ediyorum.Bu arada emzirmede püf noktası memenin kahverengi kısmıda bebişin ağzında olacak o zaman çatlak olmaz muhtemelen.Yanımda annelere emzirtiyorum ben eğer sadece bebek memenin ucunu alıyorsa hem çatlak oluşuyor hemde bebeğiniz yeterince süt alamadığı için beslenemiyor.Doğru emzirmeyi öğretip yolluyorum sonrada annişleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…