Anlayışsız kaynanalar...
şimdiye kadar asla kaynana demedim ama yeter artık.Kriz geçiriyorum...
Cenazemiz var biliyorsunuz kızlar eniştem vefat etti.Annem dedi ki kızım bayramın 1.günü biz yemeği yaparız dedi.Kurban etinden kavurma pilav dedi tamam anne dedim.Saydık 150 kişi.Yaparız sıkıntı değil.15 kilo pirinçten pilav.Mevzu değil hiçbiri birlikten kuvvet doğar.Neyse.Kaynanamı aradım.Anne dedim yarın sabah ne yapıyorsunuz dite malum bayramın ilk günü ya.Eşimin ilk gün namazda kahvaltıda ailesi ile olmasını istedim.Kaç gündür hep bizimkilerle uğraşıyor cenazeydi falan...Napim dedi iş iş iş.Evde birde kadını da geliyor...Neyse.Dedim sabah namazdan sonra size geleceğiz dedim kahvaltı falan.Bütün amcalar gelecek dedi.3 amca eşleri çocukları(eşiminn amcaları)Tamam dedim.Dedim kahvalatıdan hemen sonra benim gitmem lazım böyle böyle anlattım.Aaaaa neden siz yapıyorsunuz.Şirkete versenize nasıl yapılır.Rahmetli eniştenin kız kardeşleri neden yardıma gelmiyor falanda filan ayyyyy.Ne istiyor bilmiyorum.Aslında aile olarak o kadar farklıyız ki onlarla.
kızlar ben şunu söleyim,insanın annesi ablası yapınca bişi zoruna gitmiyoo ama kayınvalidelere karşı ön yargılıyız.misal ben annem gelir mutfaıgımı toparlar bişeyin yerini değiştirir,ablam bi öneride bulunur hiz zoruma gitmez ,kayınvalidem gelir mutfak fayansını bi güzel temizler,zoruma giderdi,yaa bana pis demek istiyo derdim,halbuki onunda yaptıgı benim annemle aynı.
isim konusuna gelince,sölesin kayınvaliden duyma bence.sinirlenme gene kendi bildiğini oku.eşine yansıtma,cünkü sen nası kendi annene laf söletmek istemessin,onun da annesi zoruna gider kesinlikle.ben de yaptım,annen ne derse onu yapıyosun demiştim eşime sinirlenip,adam cok kötü olmuştu..normal aslında,bana da annem yol gösteriyo.son karar gene benim..
canım, kalplerimiz birmiş evet :)
ben daha iyiyim ama başım hala ağrıyor. ilaç da almadım, öyle geçmesini bekliyorum..
kayınvalidem neden böyle yapıyor, ah bi bilsem refiyem...
aile meclisi toplanacakmış, hep birlikte konuşup karar verecekmişiz!!
lafa bak, sanki çankaya'da yaşıyoruz anasını satayım, halk oylaması yapıcaz da öyle doğurucam ben sanki.. bugüne kadar neye aile meclisiyle karar verdik ki buna vericez...
eşim de benim gibi düşünüyor, onun annesine hak verdiği yok
biz ne istiyorsak o olur sen sıkma canını, bakma anneme diyor ama ne bileyim be refiye canım sıkılyıor işte.
"aa kızım ne güzel isim bulmuşsunuz, hayırlı olsun, adıyla yaşasın" demesi bu kadar mı zor ya ?
ilk çocuğum bu benim, heves ediyorum, eşimle düşündük karar verdik işte ne olur he dese?
zaten benim huyumu da biliyor yani, o istiyor diye isim koyacak değilim, sırf benim moralimi bozmak için böyle yapıyor..
dünkü bu olaylardan sonra beni kıtır kıtır kesseler değiştirmiyorum adını zaten.. dila olacak bebeğimin ismi.. ben isim yüzünden üzülmüyorum, asıl takıldığım bayram öncesi böyle ağzımızın tadının kaçması.
durduk yere tatsızlık yani. ben de hassasım zaten, yoğurt reklamından etkileniyorum, böyle olaylar hepten dağıtıyor beni.
.
kötü niyetli bi davranış...zaten kurban bayramı ev dolu et,şirkete ne gerek var..boşver relaxxxxxx...:smiley-cool:
Anlayışsız kaynanalar...
Cenazemiz var biliyorsunuz kızlar eniştem vefat etti.Annem dedi ki kızım bayramın 1.günü biz yemeği yaparız dedi.Kurban etinden kavurma pilav dedi tamam anne dedim.Saydık 150 kişi.Yaparız sıkıntı değil.15 kilo pirinçten pilav.Mevzu değil hiçbiri birlikten kuvvet doğar.Neyse.Kaynanamı aradım.Anne dedim yarın sabah ne yapıyorsunuz dite malum bayramın ilk günü ya.Eşimin ilk gün namazda kahvaltıda ailesi ile olmasını istedim.Kaç gündür hep bizimkilerle uğraşıyor cenazeydi falan...Napim dedi iş iş iş.Evde birde kadını da geliyor...Neyse.Dedim sabah namazdan sonra size geleceğiz dedim kahvaltı falan.Bütün amcalar gelecek dedi.3 amca eşleri çocukları(eşiminn amcaları)Tamam dedim.Dedim kahvalatıdan hemen sonra benim gitmem lazım böyle böyle anlattım.Aaaaa neden siz yapıyorsunuz.Şirkete versenize nasıl yapılır.Rahmetli eniştenin kız kardeşleri neden yardıma gelmiyor falanda filan ayyyyy.Ne istiyor bilmiyorum.Aslında aile olarak o kadar farklıyız ki onlarla.
ah be canım..
bugün sen de bendensin desene.
öyle düşünmeden konuşmuş işte, insan lafının gittiği yeri düşünür bi, kırar mıyım gücendirir miyim, üzerime vazife olmayan bir şeye karışmış olur muyum der.. ama bazen düşünen olmuyor....
bu arada ben birkaç gün giremedim topice.. eniştenin haberine çok üzüldüm aysecim.
ne diyeyim bilemiyorum. Allah geride kalanlara sabır versin... mekanı cennet olsun.
senin derdin sana yeter şimdi, sıkma canını başka bir şeye..
demesi kolay gerçi, ben de içimi bir türlü soğutamıyorum, durulamıyorum ama camı açıp nefes alıp duruyorum, elimde kolonya, koklaya koklaya dolanıyorum evde..bi de burası iyi geliyor tabii..
kızlar takmayın daha fazla gerçi sorun olunca bende kafaya takarım hatta eşimede söylerim bana böyle dedi diye....eşime söylerim çünkü eşimin ve kendi ailemin yanında bana bişey söyleyemezler ama yalnız kalsak ne varsa söylerler....çok kızarım hatta ağlarım ama onları hiç kalaa almam.çünkü onlar benim hiçbişeyim değiller.benim için hiçbişey yapmadılar,oğulları içinde öyle.eşimde bunun böyle olduğunu bilir.baze o kadar sinirlenirimki eşime bile müdahale ederim.eşim benim biraz fazla düşer üslerine...ama sağolsun onlar oğullarının bi sıkıntısı olsa aylar geçer aramazlar....neden çünkü bu bizim sorunumuz.........bizden beklerler herşeyi,sanki biz anne babayız onlar evlat.birde laf da dinlemezler.yapma dediğin şeyi yapıp hasta olurlar,sonra yakınırlar.halbuki eşşek kadar kızları var ama yaptırmazlar.ama ben yapsam sen yap derler.........ay çok değişikler ya.iki kedili delinin dediği gibi yabancı işine karışması zor.
ama ben onlar ne derse aklım hangisine yatarsa onu yaparım,eşimde........
off yaa hepsi aynı valla oğlumda isim beyendik ben beğendim daha doğrusu soranlarada eşim bırakmak istiyor dedim ben bile karışmıyorum dedim bunda da ses çıkarmıyolar çıkarmazlar umarmah ben de bi anlasam tatlım.. bi anlasam.. valla boyum uzayacak, ama anlamıyorum
ben çok korkardım aileye tatsızlık girecek, huzurumuz bozulacak, gerginlik olacak diye ama artık şu noktadan sonra bir şey olacaksa da olsun diyorum ne yapayım yani.
çocuğumun ismi için aile büyüklerine izin kağıdı imzalatacak halim yok..
amaan valla olan kimseciklere olmuyor, gene bana oluyor işte.
beynim nasıl zonkluyor dünden beri.
valla kendime de sinir oluyorum. umursamamayı becerebilsem keşke.
dediğin gibi, nasılsa biz çıkarıcaz yani nüfusunu, salla gitsin diyorum kendime, ama yapamıyorum......
karşırlar canm yaa sen takma kafaya bildiğinizi yapın boşverin yaa kendinizi üzmeyimAnlayışsız kaynanalar...
özge ve haceroğuz hoşgeldiniz kızlar.günaydın
benimkilerde hiç bişi yapmadılar maddi anlamda bize.eşimde istemedi.ama gecen diyo babası araba alırken buna 3 milyar vermiş.bekarken.şimdi diyoo 3 milyarı geri vercem.ev yaptırıyolar diyoo..inanılmaz yani.hem evlenirken bişi yapmadılar,hem de üstüne bekarken aldıgı parayı veriyo eşim.beni ve ailemi enayi yerine koyuyolar resmen.eşime karşı cıkmıştım,canım ailedir bu yardım eder,milllet ev alıyo ogluna,kızına..yok diyo vercem ben.bende kavga cıkmasın diye sustum ama kızıyorum içten içe...eşimi de cok seviyorum,üzülsün istemiyorum..para konusunda eli hiç sıkı değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?