2010 Nisan Anneleri

ayyy maşallah kuzuna tatlımyaa
canımcım bende olmadı ama göğüs ucum çatladı
tarhancım çok hoşsun canımyaa:roflol:
slm 23 haftalık hamileyim ve bende 2010 nisan annesi olacağım inşallah.doktor takvimine göre 9 nisan 2010 tarihinde oğlum doğacakmış.allah isteyipte bakabilecek herkeze nasip eder inşallah.
a.s canım hoşgeldin aramıza
jnazcım bende yaptıracağım Allah izin verirse....bugün dua ettim Allahıma,nşallah ne bebeğimde ne de bende bi sorun oluşturur:Saruboceq:
inşallah tatlımyaa bende bugün sordum doktora 18 inde tetenoz aşısının 2. dozunu vurduracağım aynı hafta içinde sıkıntı olur mu diye oda aradan bir süre geçsin dedi artık önümüzdeki hafta vurdururum diyorum
canımcım eğer oturursam daha da ağırlaşırım gibime geliyor bide iş yapınca farketmiyorumda sonradan çıkıyor acısı
ah o kramplar yok mu canım resmen kabusum oldular ve haftalardır çekiyorum
oh ne güzel tatlım bende annemdeyken el bebek gül bebektim resmen. annemleri bırak abim bile sürekli bişeyler taşıyordu bana :)
kızlar ben mayıs annesİyİm sİzlere bİrŞey danıŞmak İstİyorum ayrıntılı ultrasona nezaman gİrdİnİz bİrde herkes gİrdİmİ
canım ben 2. düzey ultrasona girdim

arkadaşlar uzun süre düşündükten sonra ben de aşıyı olmaya karar vermiş gibiydim taki düne kadar. Bütün tanıdığım bütün doktorlar olmam konusunda tavsiyede bulunmuşlardı. Buradaki arkadaşların yazdıklarını da okudum ve ben de artık olmalıyım diyodum. ama Amerikanın examiner diye bir sitesi var. Orada sanofi pateur'un aşısının içerik bilgilerini ve üretici firmanın yayınladığı prospektüsü buldum. Hamileler için gelen adjuvansız aşının içeriği ve bütün olası yan etkileri orda yazıyor. Size de linkini göndermek isterdim ama galiba buradan veremiyorum. Ama aşının prospektüsünde hamilelikle ilgili özel bölüm var ve hamilelik kategorisi C diyo. Ancak Zorunluluk halinde hamilelere uygulanmalı diyo. Bu aşının hamile bir bayana uygulandığında fetus üzerindeki zararı ve üreme kapasistesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir çünkü hayvanlşarda denememiş diyor. Eğer ingilizceniz varsa mutlaka girin okuyun derim. Yoksa da birine mutlaka tercüme ettirin arkadaşlar. Benim kafam karışmış durumda gerçekten.

bunu hamilelerden sorular bölümünden bir arkadaş yazmış dikkatimi çekti kızlar kafamda çok karışık zaten eşimde vurdur diyo ama ben vurdurmak istemiyorum bunuda okuyunca hep vazgeçtim gibi

jnazcım merhaba hoşgeldin.az önce tam sana yazacaktımki bilgisayar 20 dklığına kafayı yedi.canım inşallah tahlillerin güzel çıkar.ben daha tetanozun ilk dozunu vurdurmadım,geçtiğimiz çarşamba vurulacaktım hasta oldum.ebede bu hafta hem grip aşısını hem tetanozu vururuz istersen dedi ama ben tetanozu sonra vurduracağım.belki ikisi birden vurulursa ağrı,ateş falan yapar....

slm kızlar koşturmacalı bi günün ardından nihayet katılabildim aranıza.herkez ii gördüğüm kadarıyla.allah daha ii etsin.sevinçli haberlerinizi okudum az önce.bebişlerle hasretlikler giderilmiş ohh bende keyflendim valla burda.bende şafak sayıyom ne edim şafak 4 :gitme:

canım ben dün o bölümü inceledim hatta sabahta baktım.benim inglizcem yok.gebelik kategorisi A diye okumuştum ben bir yerde....zaten A olanlar zarar vermiyor.of ya allak bullak oldum şimdii....

şu grip aşısını bende c.tesiye bıraktım artık doktoruma eğrisiyle doğrusuyla tekrar danışacam öle karar verecem.tetanoz aşısının 2.dozunu 26 sında vurdurcam kızlar sizin aşı takviminiz yokmu?bağlı olduğunuz sağlık ocağı takip etmiomu aşı ve kontrollerinizi.beni 2 gün öncesinden arıyolar ve takvim verdiler bana

canım ben dün o bölümü inceledim hatta sabahta baktım.benim inglizcem yok.gebelik kategorisi A diye okumuştum ben bir yerde....zaten A olanlar zarar vermiyor.of ya allak bullak oldum şimdii....
canım sitenin ismi ne yazarmısın ben bir iyicene okuyayımbakayım canımcım

canım benimde ayın 4de ikinci dozum inşallah canım bana takvim vermediler ama günlerini söylüyolar ayın şu günü gel diye bu arada gelinciğim sendemi cumartesi gideceksin doktoruna canım benimde cumartesihihoyyyt

benim dr günüm perşembe ay çok özledm kuzumu....
DÜNÜRCÜĞÜM nevra topalismailoğlu diye bi kadın doğum uzmanının sitesinden okumuştum sanırım.o kadar çok okuyorumki nerde neyi okuduğumu bile unutmuşum.benim dayımın damadı bugün mikrobiyoloji uzmanına soracak bebek üzerindeki etkisi neler diye....

ya canımcım bulamadım ama sadece ingilizce arama yaptım goggledan oradan çıkan yerlerden yorumları falan okudum amerikada yaptıranların bazılarında baş ağrısı mide bulantısı kızarıklık falan olmuş hatta birisi grip değildim grip oldum yazmış vurdurduktan sonra canım bir araştırayım yine canım bakayım iğnenin prespekdüsünü bulsam ingilizce bir bakayım o zamn daha kolay olacakda

evet zeyracım c.tesi görcem oğlumu.benim aralarda kontrolüm yok ayda bi gidiorum.çok özledim oğluşumuuuu ben yaaa..:asigim:

dünürcüğüm şimdi okudum o arkadaş alıntı yapmı orada kategorisinin c olduğunu henüz fetüsler üzerinde denenmediğini etkisi bilinmediğini falan yazıyo çok gerekli durumlarda aşının yapılması gerekliliği yazıyo ama bu hangisi işte adjuvanlı olanımı yoksa adjuvansız olanın prespektüsümü onu anlamadım işte

canım aşının içeriğinde o yazmıyo dimi adjuvanlı olup olmadığı....benim kanımca adjuvanlıdır o....çünkü bize gelen aşıyı ben gebelik kategorisi A diye okudum.hayırlısı canım ya bu akşamki haberden sonra tam kararımı vereceğim....sanada haber veririm

hoşbuldum tatlım benimde pc takıldı kaldı anca girebildim. inşallah tatlımya bakalım eşim sonuçları almaya gider yarım saate kadar . dediğin gibi bende tetenozu bu hafta vurdurursam diğerini haftaya erteleyeceğim bide aksilik olmazsa haftaya çarşamba kendi doktorumada gideceğim zaten oda vurdur derse vurduracağım
bu arada az önce annem le konuştum 3 tane yiğenimde vurulmuş aşılarını ilk okula gidiyorlar.
hoşgeldin canımm az kalmış şafağın :)

zeyracım zaten en önemli sıkıntımızda buya tatlım yeni üretilen bir aşı olduğu için tam olarak etkisini bilmiyoruz. grip olurum olmam bilemiyorum tabiki tatlım ama önlemimide almak istiyorum
zaten kullandığımız pek çok ilacın o kadar çok yan etkisi var ki hatta benim 3-4 yıldır kullandığım ve ömür boyu kullanmak zorunda olduğum bir ilacım var ilk gebelik düşündüğüm zamanlar prospektüsünü okuduğumda hamileler kullanamaz yazıyordu ve tedirgin olmuştum ama doktoruma sorduğumda kesinlikle bir etkisinin olmadığını hatta hamilelikte kaşıntılar için bile o ilacı verdiklerini söylemişti.

bende bekliyorum haberini şekercim kaydirigubbakcemile5

yok canım yazmıyo adjuvanlı veya adjuvansız olduğu bitanem yaa birde şunu düşünüyorum aslında eğer gerçekten bir yan etkisi olsa sanırım doktorlar bunu peşin peşin derdi vurdurmayın diye ama onlarda daha önce denenmediği için zaten ikilimde kalıyolar birde sanırım canlı aşı olması onları düşündüren tarafı tamam canım ben biraz gideyim kelime çalışayım annemden dün akşam baya bir fırça yedim bu konuda bebeğinin geleceği için çalışmalısın dedi haklıda canım yaa o kadar okudun ettin şurada bir adım kalmış dedi onuda hallettinmi rahat edeceksin falan birsürü şey söyledi haklıdı canım anneciğim valla eee bende onun yerinde olsam aynı öğütleri verirdim kızıma bende öptüm hepinizi şekerle görüşrüz opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…