2010 Nisan Anneleri

Slm Nisan anneleri, a.s.
Nasılsınız? Herkes iyidir ins.
Bizde 2. doz tetanoz aşımızı vurulduk. Şimdi evimizde, akşama babamıza yemek hazırlıyoruz. Bir ara verip sizlere bakıyım dedim.
Bu arada kızlar bebeklerin haftasından önde gitme konusunu biraz araştırdım. Aramızdada önde giden bebeği olan çok. Bu genelde daha erken bebeğimize kavuşacağımızın habercisi değilmiş. mafoldumben
Genelde iri bebek yada şeker belirtisi olarak görünüyor. Annenize ve eşinizin annesine bebeklerini kaçar kilo doğurduklarını sorun. Genelde iri bebek genetik bir durumuş.
Ultrason cihazları bir çok ölçümü hesaplamalarla yapıyor. Mesela boy ölçümünü uyluk kemiği ölçüsünün 7 ile çarpılması. (uyluk ölçüsü= FL). Kiloda bebeğin karın genişliği ile hesaplanıyor. Bebeğin haftasıda bu verilerin hesaplanması ile bulunuyormuş. +- 10 gün olarak düşünmek gerekiyormuş.
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini hesaplarken en net sonuç ilk 10 haftadaki bebeğin haftasına göre hesaplamakmış.

Hiç acıtmadı valla.Gittim.Hemen dolaptan çıkarttı.Sağ koluma vurdurttum.Hiç acımadı.Sordum vurduran var mı dedim?Olmaz mı dedi vurduruyorlar dedi...
Risk almaya değmez dedim.Dolmuşla gidip geliyorum.İnsanların içindeyim.Ne kendimi ne de bebişi riske atayım dedim.Sizde vurdurun bence...

canım haklısın ama cesaret meselesi.. bende d.grıbını hafif bır sekılde atlatmıs bırı olarak dusunmüyorum.. doktorun dedıgınıne gore yakalanma rıskın dusuk..

Son düzenleme:
kızlar herkese iyi akşamlar biz kızmla ananesine gidiyoruz oradayız bu gece hepinizi öptük kızmla görüşmek üzere bebişlere iyi bakın

merhaba kızlar ben geldim.çok şükür ii haberlerle geldim.oğlumu gördüm doya doya..giderken çikolata yedim yine kıpır kıpırdı oğlum.allaha şükürler olsun riskli dönemi geç.mişiz herşey yolundaymış çok net yüzünü gördüm oğlumun.o an gözlerim doldu bi görseniz halimi..oğlum 602 grm teyzeleri.fıstık gibiymiş doktorumuzun demesine göre opuyorumnanaktan bide tahlil verdi doktorum şeker filan.onları yaptırcam domuz gribi aşısınıda galiba olcam kızlar.doktorum bu kez ol dedi.böölee işte şükrede şükrede geldik işyerimize yine..

canım gözün aydın maşallah kuzucuğuna canım:1hug:

canim masllah oglusuna

zeyra,derindeniz,birperi çok sağol tatlım allah hepimizime sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin kızlar

bravo ayşedenizy valla ben cesaret edemiyorum bide üstüne su bozuk aşılar falan çıktı

teşekkürler
şimdi şirkette biz şunu konuştuk.Devlet bu aşıyı yapın diyor.Hamilelere de.hem vurdurtup hemde bu kadar bebişin ve annenin ve binlerce kişiye soykırım yapamaz diye düşündük.Birde dün akşam ana çocuk sağlığında doktor olan bir ablamla konuştum.Hamişler için olan aşıyı doğal olduğu için oğlıuşuna bile vurdurtmuş.Bana da tabiki vurul dedi.Ana salgın daha gelmeden bu kadar kişi ölüyorsa vurdurmak kendini güvene almak en iyisi dedi...

ayşecim hadi hayırlı olsun aşın:) ama bu hiç iyi olmadı şimdi bu aşının arkasından rahat rahat atıp tutamıcazkaydirigubbakcemile3 ayşe aşı oldu tedirgin olur dicez:) şaka bi yana ilk vurulduğu andan değil karnımdaki bebeğe ne tür etkilerinin olacağını bilmediğimden olmak istemiyorum ben.
kullanacağımız her ilacın prospektüsünü okuyoruz gebeler ve bebekler üzerindeki olası etkileri incelenmemiştir yazıyosa kullanmıyoruz ya; bu aşının incelenmiş olma ihtimali yok.. çünkü henüz aşı çok yeni hangi hamile kadın vuruldu da doğum yaptıda bebeğinde hiçbir etkisinin olmadığı gözlenebildi.. ben sadece bu noktaya taktım yani geçmiş böyle yanlış ilaç-tedavi yüzünden sakat-hasta doğan çocuklarla dolu o yüzden korkuyorum. belki bebeklerimize gerçekten de hiç bir zararı yok. ama ya varsa ve ilerde ortaya çıkarsa bu şüpheden kurtulduğum anda tabiki canımı sokakta bulmadım bende gider aşımı olurumkaydirigubbakcemile3

yani sende haklısın canım.ya vefatedenleri okuyunca çok üzülüyoorum.Yaptırdım işte.inşallah hiçbirimiz yakalanmayız.Vurduranda vurdurmayanda.kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…