merhabalar kızlar daha yeni girebildim siteye. geçmişi okuyamadım ayrıntıları anlatayım sonra okurum.
sabah 9 da girdik hastaneye akşam 5 de evdeydik. işe de gidemedim hiç. çok yorucu ve biraz da kötü bir gündü. sabah çok sıra bekledik hastanede. şeker yüklememizi yaptırdık rutin kan sayımı idrar kültür tahlileri yapıldı. doktor çok yoğundu tahlillerden sonra bayağı bir sıra bekledik. zaten kontrol değildi bu seferki tahliller için gitmiştik. birde oğluşun en son duruşundan dolayı kalbini inceleyememişti doktor onun için tekrar çağırmıştı.
sabah tahlilleri verirken geçen sefer tiroit tahlili istemiştim doktordan ısrarla onun sonucunu aldık. zarfı açmamla birlikte ağlamaya başladım. çünkü hipotiroidi başlamış bende. ben eski tiroit hastasıyım tedavi olmuştum. hamile olmadan çok kısa önce tiroit testlerimi yaptırmıştık normal çıkmıştı. daha doğrusu hamile kaldıktan sonra gittiğim bütün kadın doğumcular normal dahiliyeye gitmene gerek yok demişti.klava: ben her seferinde; guatr hastası olduğumu hatırlattım, tahlil yapmıcakmıyız dahiliyeye gitmeme gerek varmı dedim onlarda; son tahlilin normal gerek yok dediler. artık geçen seferki kontrolde ben doktora rica ettim tiroit tahlili isityorum dedim. o da tamam dedi. tahlili bugün elime bir aldım üst limiti 5 olan TSH değeri 8 e fırlamış. T4 düşmüş. tabi ben ağlamaya başladım eşimde yanımda çok üzüldü ağlamama. ama ben internette çok araştırmıştım hastalığımı. ömür boyu takip gerektiriyor. ve hamilelikte hem normal insanların ama daha çok daha önceden tiroit problemi olanların hastalıklarının nüksedebileceği tiroit hormonlarının takip edilmesi gerektiği yazıyor. çünkü: az çalışan tiroit( yani benimki) bebekte zeka geriliğine, çok çalışan tiroit ise düşüğe ya da ölü doğuma sebep olabilirmiş. eğer beni dinleyip hamileleiğin başından takip etselerdi daha erken farkedilecekti. doktorum daha etkilenmemiştir bebeğin doğru dahiliyeye git ilacın başlasın dedi. bizde hemen dahiliyeciye gittik. oda; eski tahlilini ben görseydim zaten sınıra yakınmış hamilelikte iyice artacağını tahmin edip ilaç başlatırdım dedi. doktorların rahatlığınamı yanayım, yoksa ısrar edip de daha önce tahlilleri yaptırmadığıma mı yanayım, yoksa bebeğim etkilenmişmidir diye kafayı mı yiyeyim bilemedim. ilaca başladık 3 hafta sonra tekrar ölçecez hormonları ve dozaj ayarlaması yapılacak.
bunun haricinde şeker testi normal çıktı.
nihayet bizde demir hapına başladık.
tetanoz aşımı oldum.
sormam gerekenleri sordum. (bu arada daha önce bahsi geçmişti tüy dökücü kremi sordum bilemem içeriğine bakmam lazım dedi doktor. anlaştık gelecek kontrole kutusunu götürcem içeriğine bakıp kullan ya da kullanma dicek)
ve meğersem benim doktorumda da 4 boyutlu ultrason varmış. bebeğin duruşundan dolayı bugüne kadar resmini verememiş bana. bugün de sıpam yine eliyle yüzünü örtmüştü yine resim alamadık kendini doğuma saklıyor kaan bey:asigim:
kızlar şunu okuyun ben çok duygulandım:))))
Senin İçin
Senin için bir masal tasarladım, hiç görmediğim bebeğim. Bu öyle bir masal ki, daha önce böylesi hiç duyulmadı. Masaldaki kahramanların hepsi gerçek ve hepsi dürüst. Hiç ölmüyorlar ve hiç ağlamıyorlar.
Senin için bir rüya ısmarladım güzel bebek. Hem de seni hiç görmeden. Hem de tam seveceğin gibi. Hem de sırf senin için. Hem de istediğin zaman görebileceksin.
Yalnız senin için bir dilek tuttum yavrum. Hem de tam sana layık biliyor musun? Eğer yanımda olabilseydin, hiç şüphesiz sen de aynı dileği tutardın.
Senin için bir şiir yazdım ufaklık. Ve bu şiiri hiç kimseye okumayacağım, sana bile. Çünkü ben bunu senin için yazdım. Bu şiir yalnız seni anlatıyor. Şiirde öcülere hiç yer vermedim. Ne iki ayaklı öcülere ne de diğerlerine. Bu şiirde uyak falan da yok. Belki uyağa gerek de yok.
Senin için yağmurun sularını biriktirdim yavrum. Hem de hiç üşenmedim. Hem de bir damlasını bile ziyan etmedim biliyor musun? Ben bilirim yağmur sularının değerini. Ve bilirim ne kadar yüksekten geldiğini.
Bugün senin için bir avcumla rüzgar yakaladım yavrum. Doğunca sana sunacağım. Bu senin ilk rüzgarın olacak yaşama dair. Ne zaman gönlünü yakan olursa, bana duyur. Söndürmen için rüzgarını sana üfleyeceğim.
Baban
merhabalar kızlar daha yeni girebildim siteye. geçmişi okuyamadım ayrıntıları anlatayım sonra okurum.
sabah 9 da girdik hastaneye akşam 5 de evdeydik. işe de gidemedim hiç. çok yorucu ve biraz da kötü bir gündü. sabah çok sıra bekledik hastanede. şeker yüklememizi yaptırdık rutin kan sayımı idrar kültür tahlileri yapıldı. doktor çok yoğundu tahlillerden sonra bayağı bir sıra bekledik. zaten kontrol değildi bu seferki tahliller için gitmiştik. birde oğluşun en son duruşundan dolayı kalbini inceleyememişti doktor onun için tekrar çağırmıştı.
sabah tahlilleri verirken geçen sefer tiroit tahlili istemiştim doktordan ısrarla onun sonucunu aldık. zarfı açmamla birlikte ağlamaya başladım. çünkü hipotiroidi başlamış bende. ben eski tiroit hastasıyım tedavi olmuştum. hamile olmadan çok kısa önce tiroit testlerimi yaptırmıştık normal çıkmıştı. daha doğrusu hamile kaldıktan sonra gittiğim bütün kadın doğumcular normal dahiliyeye gitmene gerek yok demişti.klava: ben her seferinde; guatr hastası olduğumu hatırlattım, tahlil yapmıcakmıyız dahiliyeye gitmeme gerek varmı dedim onlarda; son tahlilin normal gerek yok dediler. artık geçen seferki kontrolde ben doktora rica ettim tiroit tahlili isityorum dedim. o da tamam dedi. tahlili bugün elime bir aldım üst limiti 5 olan TSH değeri 8 e fırlamış. T4 düşmüş. tabi ben ağlamaya başladım eşimde yanımda çok üzüldü ağlamama. ama ben internette çok araştırmıştım hastalığımı. ömür boyu takip gerektiriyor. ve hamilelikte hem normal insanların ama daha çok daha önceden tiroit problemi olanların hastalıklarının nüksedebileceği tiroit hormonlarının takip edilmesi gerektiği yazıyor. çünkü: az çalışan tiroit( yani benimki) bebekte zeka geriliğine, çok çalışan tiroit ise düşüğe ya da ölü doğuma sebep olabilirmiş. eğer beni dinleyip hamileleiğin başından takip etselerdi daha erken farkedilecekti. doktorum daha etkilenmemiştir bebeğin doğru dahiliyeye git ilacın başlasın dedi. bizde hemen dahiliyeciye gittik. oda; eski tahlilini ben görseydim zaten sınıra yakınmış hamilelikte iyice artacağını tahmin edip ilaç başlatırdım dedi. doktorların rahatlığınamı yanayım, yoksa ısrar edip de daha önce tahlilleri yaptırmadığıma mı yanayım, yoksa bebeğim etkilenmişmidir diye kafayı mı yiyeyim bilemedim. ilaca başladık 3 hafta sonra tekrar ölçecez hormonları ve dozaj ayarlaması yapılacak.
tetanoz aşımı oldum.
sormam gerekenleri sordum. (bu arada daha önce bahsi geçmişti tüy dökücü kremi sordum bilemem içeriğine bakmam lazım dedi doktor. anlaştık gelecek kontrole kutusunu götürcem içeriğine bakıp kullan ya da kullanma dicek)
ve meğersem benim doktorumda da 4 boyutlu ultrason varmış. bebeğin duruşundan dolayı bugüne kadar resmini verememiş bana. bugün de sıpam yine eliyle yüzünü örtmüştü yine resim alamadık kendini doğuma saklıyor kaan bey:asigim:
canım benim inşallah güzel haberlerle gelirsin sen deki zeyra teyzenin selamı var de kağan paşamıza sana o en son aşerme topiğinde yazdığın tatlıdan yapıcakmış de bak o zamn nasıl yönünü çevirirkaanımız canım benim hadi bize güzel haberlerle gel:Saruboceq:
kızlar bizde bugün öğleden sonra alışverişe gideceğiz sanırım inşallah bebişimize bişeyler alıcağız çok heyecan yaptım yaa
tarhancığım ne yaptı acaba bugün doktor kontrolü vardı şeker yüklemesi kaanımız büyümüştür sanırım kocaman olmuştur güzel haberlerle gelir inşallah bizlere
Kızlar bu arada
ben 4 ocakta bebişimi görecektim.Randevumu öne aldım.30 Aralıkta gideceğim.
Haberiniz var mı bilmiyorum.SGK çalışanlardan %30 alıyordu şimdi % 70 alacakmış..Çok feci bizim için Özelde doğum yapacak olsak 500 vereceğimize 1250 vereceğiz.Muayenelerde öyle ...Offf.Aman neyse neşemiz bozulmasın.Ağzımız acımasın...
tarhancım.. inş. iyi haberlerle,oğlunu büyümüş sana yumruklar tekmeler atarken görüp geliceksin cnımm..
canım ya geçmiş olsun.bu dr lar deli eder insanı...ablamda guatr hastası düzenli kan verir tahlil olur...seniin dr bi garip heee düzenli olarak kontrol etmez mi *canım ilaçla yoluna girer inşallah...
Merhaba kızlar,
birpericiğim güzel haberlerle gelmen çok güzel,sevindim canımmm.a.s
Tuğbacığım öncelikle oğluşun iyiymiş maşallah.Hastalığından dolayıda inşallah hiçbir sorun çıkmaz canım.a.s
geçmiş olsun canım..neyseki ısrar etmişsin ve tahlilin yapılmış..benim arkadaşımda kullanıyor troid ilacı bizimle bir hamile oda..şu doktorlara inanamıyorum bazen yaa(((((neyse sen işin güzel tarafından bakarsan kilo vermeye başlayabilirsin:))))diğer testlerin normal çıkmasına sevindim canım gözünaydın:)))
saol budebecim inan sabahtan beri önce doktorlara sonra kendime kızıyorum zamanında yeterince ısrar etmedim diye. inşallah bebeğim etkilenmemiştir.
saol yosuncum umarım kalıcı bir zarar vermemiştir. bundan sonra dikkatle takip edicez. hani eskiden guatr hastası olmasam olur böyle şeyler dicem ama bile bile lades oldu bu riski görmezden geldi doktorlar ona canım sıkılıyor.
esroscum çok teşekkürler önceden her kontrolde doktora derdim yinemi ilaç vermiceksiniz. seninde dediğin gibi o ilacın kilo verdireceğini bildiğim için ilacı versinler diye dua ederdim de vermezlerdi. kadere bak ki 3 yıldır kapmaya çalıştığım ilacı bugün yazdılar ama bugün tek aklımdaki bebeğim zarar görmüş olmasın. artık kilo verceğime falan sevinemiyom. gerçi hamileyken kilo veremem ama en azından kilo alımım yavaşlar heraldealkisalkisalkis
tetanoz aşımı oldum.
tarhancımm üzme kendini canımmm ben bişey olmadığına inanıyorumm
büyükk olasılıkla son aylarda artmıştırr ee şükürler olsun sende farketmişsin sonuçta
gönlünü ferah tut canım senn oğluşunn aslanlarr gibii gelcekk inşş
merak etme canım olmaz bişi kaana çok şükür ki yine de erken öğrenmiş sayılırsın. çok zeki bi oğlun olacak bak göreceksin, babasının söylediği gibi... herşey hepimiz için güzel olacak. gönlümüzü ferah tutalım hepimiz....
gözün aydın cnımm.. ne güzell herşey yolundaymış.. çok sevindim sizin adınıza..kıslarrrr merhabalarrr nasılsınız bakalım
bugün doktora gıttık geldık ayrıntılımız yapıldı çok şükür rabbıme hersey yolunda bebişimin gelısımı gayet guzell kocaman olmus yavrumbenım maşallah
ne güzell bakımlı olucak senin yakışıklı zemuszemus arkadaşınında gözü aydın cnımm... afiyet olsun bebişine de yarasın ayrıca...Ben de dayanamadım ogluma tırnak bakım seti,pedikür,makas ve tırnak keskisi:) ve digital termometre aldım..bizim toplu alışveriş martta,annemle yapcaz...cmt bi rkadaşıma bebek görmeye gittik bizde,2400 gr 40 hft kız bebek,c/s dogdu.18 günde baya toparlamış.arakadaşımda ayaga kalkmıştı.darısı bize.nası özendim bilseniz.c.gköfte yapmıştı,bana etsiz tabe..mayıs gibi ben de cagırcam arkadaşlarımı,inş....hihoyyyt
kaydirigubbakcemile3 senin oğlanda az değilmiş hani... benim kızımda tam tersine bana hiç rahat vermiyoo.. sürekli eli karnımda.. öpüp duruyoo.. bide kazağın üstünden de öpmüyo hanımefendi.. çıplak göbüş geziyorum evde kaydirigubbakcemile3 yeter diye bağırasım geliyo ama kırılmasın diyesesimi de çıkaraömıyorum.. sürekli bi mıçç mıçç durumundayızz.. inş. doğana kadar kafayı yemem akannehir ama benim kızım 7 yaşında aklı eriyo yani bi bakıma o yüzden pek kıskanmıyo olabilirmi ki?HAYIRLI HAFTALAR ARKADAŞLAR.geçmişi okuyodum.çok birikmiş.biraz atlayarakta olsa bitirdi.
bebeklerinin sağlık haberlerini alanlara gözünüz aydın diyorum.hasta olanlara geçmiş olsun.benimde haftaya şeker yüklemem var.benim doğum yapacağım tarihi aşağı yukarı netleştirmem lazım.duruşma tarihlerimi ona göre ayarlayacağım.zaten çok yüksek ilki sezeryan olduğu için buda öyle olacak,buda 1 hafta erken demek.yani bende mart annesi olabilirim.hayırlısı inşallah.
bu arada ikinci çocuğu olacaklar için abileri veya ablaları bebişlerle ilgili nasıl tepki veriyor.benim oğlum dün bana tekme attı.oğlum ne yapıyorsun deyincede niye kardeşim tekmeliyorya bende tekmeliyeceğim dedi.ben de ne diyeceğimi şaşırdım.
çook sağol canım benim.. hastalığımı soruyosun sanırımm.. gayett iyiyim cnımm.. hatta turp gibiyim diyebilirim.. sadece koşuşturmaktan birazcık yorgunum diyebilirim.. yavaş da yürüyorum ama ne kadar da olsa eski halimiz yok çabuk yoruluyorum ama çook iyiyim yine de allahıma şükürr.. sen nasılsın?refiyecim nasıl oldun çok merak ettim seni...arkadaşlarada sordum ama çok sık giremiyorum cevapları kaçırdım sanırım((
:
öncelikle oğlun gayet sağlıklıymış cnım.. o kunuda gözümn aydın diyorum tuğbacım...merhabalar kızlar daha yeni girebildim siteye. geçmişi okuyamadım ayrıntıları anlatayım sonra okurum.
tetanoz aşımı oldum.
saol esroscum kurban olurum ben kaana. iyi düşünmek lazım gerçekten haklısın canım. durup durup eşime zehir gibi akıllı olcak dimi kaan diyom. oğluşum doğunca bizi parmağında oynatacak zekamdan şüphe eden sizmisiniz dicek inşallah:asigim:
bu arada yarın kan, idrar testim ve şeker yüklemem var... bakalım hayırlısı... b böbrek ağrım geçmiyor. gün içinde iyiyim dükkanda pek anlamıyorum ama akşamları çok vuruyor. uzanamıyorum bile uzun oturuyorum sadece. yarın idrar tahlilinde bakalım çıkacak mı bişi.
a.s.Maşallahh oğluşuna canım.slm kızlarr.. bende eve yeni girebildimm... öğlen okuldan geldim.. evi yoparlayıp dr. a yetişmek için çıktım... 5 de evdeydim.. lavaboya girip accık soluklandım tekrar çıktım okulagittim.. şimdi de yemeklerimi hazır etmekle uğraşıyorumm.. geçmişi okuycam birazdann.. inş. herkes iyidirr.. benim oğluşum gayet iyiydi valla :)) killo -boy öğrenemedik ama iyiydik yani.. uzun boylu olucak oğlun,haftasına göreboyu uzun dedii.. 22+5 çıktıkanlamadım neden acaba küçük çıktı ama usg cihazına göre değişiyomuş sanırım.. ama iyiydi herşey allaha şükürr.. mutfaktaaz işim var geliciim..
İnşallah canım inşallah.saol esroscum kurban olurum ben kaana. iyi düşünmek lazım gerçekten haklısın canım. durup durup eşime zehir gibi akıllı olcak dimi kaan diyom. oğluşum doğunca bizi parmağında oynatacak zekamdan şüphe eden sizmisiniz dicek inşallah:asigim:
Nazlıcığım bol su tüket.Tahlillerinde güzel çıkar inşallah.bu arada yarın kan, idrar testim ve şeker yüklemem var... bakalım hayırlısı... b böbrek ağrım geçmiyor. gün içinde iyiyim dükkanda pek anlamıyorum ama akşamları çok vuruyor. uzanamıyorum bile uzun oturuyorum sadece. yarın idrar tahlilinde bakalım çıkacak mı bişi.
tarhancım iyiki ısrar edıp o testı yaptırmıssın bu doktorlar varya bazen gercekten ınsanı delı edıyolar.. neyse ama ılaclarına baslayacaksın nasılsa artık o yuzden ıcın rahat olsun gecmıs olsun canım
öncelikle oğlun gayet sağlıklıymış cnım.. o kunuda gözümn aydın diyorum tuğbacım...ama doktorunun daha önce söylemiş olduğun halde neden ve nasıl böyle önemli bir ayrıntıyı atladığına inanamadım lmaz: neyse ki ilaçlarına başlamışsın artık.. bu da bi şey.. sakıın aklına kötü bişey getirme cnımm.. kaan paşaa sağlıkla doğucakk buna inann... opuyorumnanaktan
hemdene oynatıcak sizi parmağında görürsün bakk.. hepi,mizin işi var cnım hemde çookk.. hemö koç bizimkiler hemde erkek kaydirigubbakcemile3 zehir gibi akıllı dur durak bilmeyen kığır kıpır bebişlerimiz olucak inş. hepimizin cnımm.. sağlıklı sıhhatli... :Saruboceq:
kıslar ben artık gunduz işten gıremıycem nette bazı sıtelere erısım kapatıldı çünkü fırsat buldukca ama aksamları buradayım(
nazlıcım.. inş. güzell hayırlı habeerlerle gelirsin yarın kontrolünden cnım.. inş. hiç bir sorun çıkmıcak bak görürsün... :))
tuğbacım.. kızz unuttum bakk.. bidahaki sefere şu kremi sorucikksin ya dr.unaa.. sorun yok kullan dersee.. bana da özelden onun ismini cismini yazarmısınn.. :)))) en azından dr.ların onayladığı bi marka kullanıyımm... ben imkan yok kendi dr.uma soramam :)) şu an korkumdan kullanamıyorumm.. senin durumundayımm :))) anladın sen onuu :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?