oyyyy nazlıcım ada kocaman olmuş öperim ben onu ya......
kuzey beyde çok selamlarımı söle anne dyo onu da ileteyim barim......
eee nede olsa bi ara ada kızımızı istemiştik ama siz aydınlı bi aileden bahsetmiştiniz o gün bugun kalbimiz kırıldı azcık......
nese genede sevindik ama.......
canımm.. benim velette geçende 3gün hiç bir kıpırtı olmamıştı yaa.. çikolata yemekten şeker komasına g-irmek üzereydim :)) ama tık yoktuu.. dün sabahtan beri de 10 dk. geçmiyo inan kıpırdamadan... ama insan panikliyo tekmelemedklerinde.. zaten ben bu msj yazarken kuzey paşa çoktannn tepiklemiş annesini :))ya kızlar bu ara kuzey paşa 'da çok sakin anlamdım ben mi evham yapyrıum acaba???
normalde çok hareketliydi ama bikaç gündür kuzucumun tekmesi çok az, normalde yerimdem oturtmazdı beni ama......
çok geçmiş olsun cnmm... benimde aynen 2ay önce çatlamıştıve şu an sadece kökü kaldıKızlar..
Dişim çatlamış ortadan dolgu olan dişim o kadar çok ağrıyor kimafoldumben
keşkeler neyazıkki hayatımızın bir parçası ... ama ümidimizi yitirmicezz denizcim... bebişlerimiz varr.. onlar bizim sayemizde varlar şu ann.. yaonlarda annelerinin ümitsizliğinden etkilenirlerseee.... bazenn anlatmak en iyi ilaçtır cnmm.. dertleşebileceğin birilerine otur anlat bence cnmm.. hepimizde benzerruh halleri var bitanemm.. sakinleşemeye çalış ve nolur ümidini yitirmeee... :)) opuyorumnanaktanSinir oldum valla.
Galiba bu hamilelik benim bütün sinirlerimi bozu.Ne sinir kaldı ne bişi.
En ufacık bişiye sinirleniyorum.Belli etmiyorum bebeğe bişi olmasın diye.Ama içime ata ata ata patlayacağım birgün.Kaynana desen dert,para desen dert,doğum desen dert,değişen vücüt dert,çatlak dişim dert,akşama yemek dert,kocanın bazen takmaması dert vs.vs.vs.
Patlatacak beni.Neden hep ben alttan almak zorundayım.Neden çünkü kavga çıkmasın tantana çıkmasın diye hep susan ben.Hep ben.Dayanamayacağım artık.Bazen o kadar kötü şeyler düşünüyorum ki.Saatlerce ama saatlerce ağlıyorum.Kendi kendime.Ne anneciğime söylüyorum ne kocaya ne başkasına.Derler ya kendi yağımla harbi kavruluyorum kendi yağımla.Güya yeni yıla yeni güzel umutlarla girecektim.Ne oldu ne umut kaldı ne bişi.Tek umudum karnımdaki bebek.Bazen keşkeler içinde boğuluyorum.Keşke şu olmaysaydı keşke yapmasaydım.
Ama yeni yıla yeni hedeflerle yeni umutlarla girmek istiyorum.
Sinir oldum yaaaaaaaa
slm kızlar bende 15 dk sonra çıkıcam işten.son son bakayım dedim size napıonuz..oğlumla çok hareketli bi gün geçirdik kıpır kıpırdı maşallah kuzum.hala da öle.işimizin yanı sıra yine birsürü şey araştırdık öğrndik not aldık.yalnız belim ağırıyo çok midemde tuhaf eve gidince yemekten sonra hemen uyumak istiorum.
buarada hepinize ii akşamlar mutlu geceler kızlarrr
Kızlar bebek odalarını hazırlamaya başlayanlar var mı lütfen resimleri paylaşalım
merhaba canım maşallah oğlunaslm nisan anneleri epeydir uğrayamadım topiğe ama öle çok kaynatıyosunuzki bizde geçen hafta ayrıntılı ultrasona gittik oğluşum sinirli sinirli baktı 584 gr 29.4 cmdi pazartesi domuz gribi aşısı olucam yaptırıp yan etki gören varmı drum illa yaptır dio
zeyracım ben almadım dahakızlar hiç banyo küveti alanınız oldumu yaa ben baktım bulamadım gerçi tam araştırmadık eşimle o gün ama ben minderli olanlardan alıcam alan varmı hiç
ezgicim çok geçmiş olsun canımya neler yaşamışsın böyleslm kızlar nerdeyse 1 aydır aranızda yoktum hepinizi çok özledim
malesef hastalıkla uğraşıyodum birdenbire ateşlendim ve 10 gün ateşliydim son 4 5 gün iyice arttı bende bebeğe bişey olup olmadığına bakmak için kendi dr.uma gittim allahtan çok sağlıklıydı hiçbişeyi yoktu ateşimi sorunca dr.um domuz gribinden şüphelendi ve başka bölümlere gönderdi ordada domuz gribisin dediler ilaç verdiler ve hastaneye yatırmak istediler yada ankaraya sevk edelim dediler o kadar korktumki eşimde çok korktu duyunca şok olduk
bende yatmak istemedim annem istanbula gitmişti akrabaların yanına hemen onu ardım hepsi buraya gel dediler bende dr.la konuştum gidebilirsin dediler hemen istanbula gittik hasekideki enfeksiyon bölümüne hemen antibiyotik yazdılar bide kan testi yapıldı hafif bi enfeksiyon var dediler hastaneye yatırırsak daha çok mikrop kaparım diye evde tedaviye başladılar domuz gribi testide yasaklanmış bi türlü yapmadılar sedece kan kültürü testi yapıp ondada anlaşılıyomuş onuda tekrar ateşlenip gidersem yaparlarmış bende ilacımı kullanmaya başladım ama akşam yine çok ateşlendim sonra yine çok ateşlendim ve kan kültürü yaptılar sonucuda 1 haftada çıkıyomuş idrar kültürüde yapıldı sonuçları beklerken ilaçlar çok iyi geldi ve bidahada ateşim çıkmadı sonra sonuçları aldık allahtan ilaçlar iyi gelmiş ve temiz çıktı hafif bi şekilde atlatmışın dediler
ama nasıl korktuğumuzu anlatamam tv lerde de habire hamilelerde risk daha çok falan diye haberler çıkıyodu bi ara öleceğimi bile düşündüm eşim sürekli ağlıyodu ama sonradan toparladım kendimi ve atlatıcam dedim allaha şükür hepsi geçti ve şimdi bebişimde bende çok iyiyiz
canım benim ya başınız sağolsunmerhaba arkadaşlar... geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. sabah dinlendikten sonra kendime geldim. hatta gezmeğe bile gittim. arkadaşımızın mandalin bahçesine gittim. kovalarca mandalin topladım. çok huzurlu bir gün geçirdim derken az önce yengemin vefat haberini aldım. Hastaydı uzun zmandır yataga bağlanmıştı ama ölüm işte insan kaldıramıyor. eşim götürmüyor beni cenaze evine. aklım orda ama gidersem de çok daha kötü olacağımı biliyorum. offff çok daraldım.. neyse bi sizinle konuşabiliyorum eşim ağlıyorum diye konuşmak istemiyor çünkü..
tarhancım çok haklısın tatlım ama çoğu zaman elimizde olmuyorkızlar hayat çok garip, hergün bir gün önce üzüldüğü şeyler çok basit geliyor insana. az önce eşimi uğurladım izmire gitti birkaç günlüğüne. biraz kafasını dinlemesi lazım. çok üstüne gidiyorum bazen elimde olmadan.
hayat zor, şartlar zor, sorumluluklar ağır biz karnımızda taşıyoruz bebeklerimizi onlarda beyinlerinde kalplerinde...
bir kez daha anladım bu bebek hem annenin hem babanın herşeyiyle hemde. bizim taşıyor olmamız her zaman her şartta bizim haklı ve ilgiye ihtiyacımız olduğu anlamına gelmiyor. tamam hormonlar altüst, yükümüz ağır, hamilelik zor.. ama baba olmaya hazırlanmak evin babası rolü de hiç hafif değil haberiniz olsun.
9 ay hamilelik, lohusalık bebeğin zor ayları derken bu süreç tamamen babaya yüklenmek için çok uzun.. şu bir gerçek ki; çoğumuz hamileyken çekilmez oluyoruz. aman haa kızlarr eşlerinize çok fazla yüklenmeyin onların da yükü en az bizim kadar ağır. nerden mi biliyorum ben az daha bu akşam evliliğimde çok derin yaralar açıyodum; aynı hataya siz düşmeyin... hayat müşterek sadece eşlerin omuzlarına yüklememek lazım..
canımyaa ne yapalım bebişlerimiz için çekeceğiz böylekızlar bu arada benim dişlerim hala kanıyo ve şiştiler iyicene yaaa doktorum dişçiye gitmene gerek yok dedi fırçala dedi yok olmuyo zaten fırçalıyodum sabahları her kalktığımda diş kanamamsı bıktım yaaa offf offf hamilelikten sonra geçer dedi doktorum
merhaba canım çok üzüldüm arkadaşınızagünaydın kızlar....
eşten konu açılmış bizde de özgenin dediği gibi.hayatı ikimize verseler burunlarını sokmasalar o kadar güzel ki....ikimiz arasında olan birşey için tartışmamışızdır.....ama maalesef evlilikler iki kişi arasında yaşanmıyor.enlenince evlendiğin kişinin ailesiylede evleniyorsun....
az önce eşim arradı kızlar dr bana yürüyüş verdiye nolur tek çıkma dışarı diyor.yanında illaki birisi olsun diyor.sonra ısrarla nedenini sorunca anlatmak durumunda kaldı.tüp bebekle ikizlerine hamile olan arkadaşının kardeşinin bebekleri erken gelmek istemiş.şu anda yana yakıla helikopter arıyorlarmış.sanırım annenin durumuda tehlikedeymiş öyle demişler eşime....kızlar dualarınızda o arkadaşıda eksik etmeyin....
canımcım aynı şey bizde de oluyorya kızlar bu ara kuzey paşa 'da çok sakin anlamdım ben mi evham yapyrıum acaba???
normalde çok hareketliydi ama bikaç gündür kuzucumun tekmesi çok az, normalde yerimdem oturtmazdı beni ama......
canımyaa benimde olmuştu 2 ay oluyor çektirmek zorunda kaldımKızlar..
Dişim çatlamış ortadan dolgu olan dişim o kadar çok ağrıyor kimafoldumben
off ayşecim inan aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruzSinir oldum valla.
Galiba bu hamilelik benim bütün sinirlerimi bozu.Ne sinir kaldı ne bişi.
En ufacık bişiye sinirleniyorum.Belli etmiyorum bebeğe bişi olmasın diye.Ama içime ata ata ata patlayacağım birgün.Kaynana desen dert,para desen dert,doğum desen dert,değişen vücüt dert,çatlak dişim dert,akşama yemek dert,kocanın bazen takmaması dert vs.vs.vs.
Patlatacak beni.Neden hep ben alttan almak zorundayım.Neden çünkü kavga çıkmasın tantana çıkmasın diye hep susan ben.Hep ben.Dayanamayacağım artık.Bazen o kadar kötü şeyler düşünüyorum ki.Saatlerce ama saatlerce ağlıyorum.Kendi kendime.Ne anneciğime söylüyorum ne kocaya ne başkasına.Derler ya kendi yağımla harbi kavruluyorum kendi yağımla.Güya yeni yıla yeni güzel umutlarla girecektim.Ne oldu ne umut kaldı ne bişi.Tek umudum karnımdaki bebek.Bazen keşkeler içinde boğuluyorum.Keşke şu olmaysaydı keşke yapmasaydım.
Ama yeni yıla yeni hedeflerle yeni umutlarla girmek istiyorum.
Sinir oldum yaaaaaaaa
nazlıcım çok sevindim tatlımya 41 kere maşallah bebişinemerhaba arkadaşlar....
hayat işte öğlen cenazeye gittik ağladık ettik... sonra dr. randevumuza... ve arabaya bindiğimde kahkaha atıyordum:))) sonra kızdım kendime... sonra yine güldüm... offf ne çok uçlarda yaşıyoruz şu an yaa.
neyse dr a gittim kızlar.. şükür ki bebeğim iyi. dr. erken doğum için uyardı. 1-1,5 ay doğurmaman gerek dedi. bu haftalarda doğan bebek yaşamazmış. erken doğum için 4 ana faktörden bahsetti. ayakta sabit kalmıyacaksın, kansızlık, enfeksiyon,sigara kullanımı... en önemlileri imiş.... bebeğim 950 grmış. elleri ayakları o kadar net ve güzeldi ki... yüzü top gibi olmuş.. topacık bişiydi. demir hapıma ilave olarak, calsiyum ve magnezyuma başlıyoruz. 5 hafta sonra diğer kontrolümüz ve doğumu konuşucakmışız:)))))) çok heyecanlı...
bu arada 1 haftadan geriden geliyordu bebeişim o açığıda kapatmışız tam haftasında hatta gününde görünüyor. sıvısı ve plasentası da ii durumda:))
canımmm hoşbuldummhoşgeldin jnazcım.aslan parçası oğlun nasıl,sen nasılsın*
canımyaa bende okuyorum ara ara öyle heyecanlanıyorumkiamanın kızlar doğum hikayelerini okudumda ne güzel ya.yavrularfının kokularını aldıklarında bütün dünyanın kendilerinin olduğunu söylüyo anneler.ay vakti zamanı geldiğinde bizde alalım bebeklerimizi ay çok özendim ya.bende koklamak istiyorum.düşündümde okurken hiç yerine yatırmam sanırım hep kolumda uyumASINI İSTEYECEĞİM.EŞİMEDE ÖYLE DEDİM,HEP YANIMDA UYUSUN İLK GÜN GÖKTUŞUM DEDİM.............
selam kızlar..
hb jnaz sağol canım sen nasılsın??
aynen bende kuzum kociş 12 de gelecek bekle babam bekle :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?