Dün akşam Gebe Eğitim Merkezindeki Kursa gittik Eşimle beraber.
Tabi teori dersini kaçırdıgımız için direk hareketlere başladık.Nefes hareketleri.İki çeşitmiş.Biri burundan akciğerler için diğeri ise diafram.Doğum sırasında ıkınma anında bebek nefes alamıyormuş iki ıkınma arasında diaframdan derin derin nefes alındı mı anneden bebeğe oksijen gidiyormuş.Bebeği rahatlatıyormuş.
Daha sonra gögüs kasları bel kasları için kramplar için birsürü hareket gösterdi.Kegel Hareketini anlattı.
45 dakika boyunca önce ısınma hareketleri ondan sonra da normal hareketlere geçtik.
Sonuç itibari ile gerçekten çok güzeldi.En güzeli de eşimle beraber ortak bir şey paylaştık.Benim için geldi.Bana değer verdiği için.Benimle beraber(doğuma girmeyecek olsa bile)doğum sırasında nelerle karşılaşacağımı bilemek öğrenmek için geldi.Çok güzel bir 2 saat geçirdik.Bana özel olduğumu hissettirdi.
Sizinle de paylaşayım dedim.
Haftaya çarşamba günkü dersin Konusu DOĞUM bu arada.Bakalım neler olacak...
Dün akşam Gebe Eğitim Merkezindeki Kursa gittik Eşimle beraber.
Tabi teori dersini kaçırdıgımız için direk hareketlere başladık.Nefes hareketleri.İki çeşitmiş.Biri burundan akciğerler için diğeri ise diafram.Doğum sırasında ıkınma anında bebek nefes alamıyormuş iki ıkınma arasında diaframdan derin derin nefes alındı mı anneden bebeğe oksijen gidiyormuş.Bebeği rahatlatıyormuş.
Daha sonra gögüs kasları bel kasları için kramplar için birsürü hareket gösterdi.Kegel Hareketini anlattı.
45 dakika boyunca önce ısınma hareketleri ondan sonra da normal hareketlere geçtik.
Sonuç itibari ile gerçekten çok güzeldi.En güzeli de eşimle beraber ortak bir şey paylaştık.Benim için geldi.Bana değer verdiği için.Benimle beraber(doğuma girmeyecek olsa bile)doğum sırasında nelerle karşılaşacağımı bilemek öğrenmek için geldi.Çok güzel bir 2 saat geçirdik.Bana özel olduğumu hissettirdi.
aysecim senin adına çok sevindim burdada olsa bende katılırdımm valla...
günaydın kızlar..........
ayşeciim süper olmuş senin için canım ya benimde çok gidesim geldi şimdi boshayallersmile hem doğum anında neler yapacağını bilirsin kendine güvenin olur ne güzel..
Kızlar, herkese iyi geceler. Tatlı Uykular....boshayallersmile
Budebecim senle ben kalmısız. Canım iyi geceler, öpüyorum seni. Oğluşunla deliksiz güzel uykular.
aysecim ne güzel ya kursa gitmn hemde eşinle..harikaa valla.tadını çıkar bizim yerimize de..buralarda yok öle kurslar filan olsa valla bende kaçırmazdım.
günaydın nisan anneleri :dance:
günaydın herkese,
ayşeciğim çok güzel bir faaliyet olmuş senin için darısı başımıza.öğrendiklerinin yanında hepimizin bu aralar fazlaca beklediği ilgiyide görmen artı olmuş.:)
ayşecim gerçekten bu doğum kursu çok güzel.şanslısın keşke buralarda da olsada bizde gitsek.ben şimdilik epidural normal düşünüyorum.sancı geldiğinde ve doğum anında doğru nefes alma taktiğini bilmek çok iyi olurdu
ohh maşallah bitanemm... ne güzel olmuş.. ne kadarr iyi faydalı şeyler öğrenmişsinzz... zemuszemus kendini de iyi hissetmene sabep olmuş.. gördüğün değerin farkına varmışsın.. kendini daha değerli hissetmişsin.. çok sevindim senin adınaa.. opuyorumnanaktan buralarda da varmı dicem ama benim kocam gitmez sanırımm.. adamın çalışmaktan da vakti yok zatii bu aralarr :umursamaz:Dün akşam Gebe Eğitim Merkezindeki Kursa gittik Eşimle beraber.
günaydın cnmm... evet cnm kızım.. dün gece tuğbanın bebeğinin resmini görünce avatarında.. kıskandı mı ne :):) sende benim resmimi koysana diye tutturdu.. bende kırmıyım dediimm.. çok sağolasın teyzoşumuzz... opuyorumnanaktanbebeg günaydın canım resimdeki kızın değilmi?kızına bayıldım walla çok güzel bi kızın var maşallah
ayse_denizy, bebeg83+, budebe, ebram, gelincik53+, TARHAN
günaydın kızlar ...yağmurlu bi antalya sabahından hepinize sevgiler
bu arada benim bir sorunum var,dünden beri stres altındayım.tavsiye ve motivasyonlarınızı bekliyorum.konu tabii ki İŞ...hamileliğimin başından beri sıkıntılarım bitmedi işle ilgili.ite kalka geldik bu aya kadar ama dün müdürüm şakayla karışık yıllık izne göndericem seni dedi.çok baskı altındayım işe yaramaz pozisyonlarına düşüyorum hamile olduğum için.halbuki ben son 3 haftaya kadar çalışmak istiyodum,yıllık iznimi ve kalan doğum iznimi bebeğimle geçirmeyi planlamıştım.ama bir an önce çıkmam için sıkıştırıyorlar.bir yandan çık git evinde rahat rahat otur,çünkü artık gerçekten zorlanıyorum ve stres yaşamak istemiyorum,bir yandan da bebeğimle evde az vakit geçireceğime üzülüyorum.ne yapmalıyım kızlar bu hafta çıksammı artık izne???çok mu erken pes ediyorum?
bu arada benim bir sorunum var,dünden beri stres altındayım.tavsiye ve motivasyonlarınızı bekliyorum.konu tabii ki İŞ...hamileliğimin başından beri sıkıntılarım bitmedi işle ilgili.ite kalka geldik bu aya kadar ama dün müdürüm şakayla karışık yıllık izne göndericem seni dedi.çok baskı altındayım işe yaramaz pozisyonlarına düşüyorum hamile olduğum için.halbuki ben son 3 haftaya kadar çalışmak istiyodum,yıllık iznimi ve kalan doğum iznimi bebeğimle geçirmeyi planlamıştım.ama bir an önce çıkmam için sıkıştırıyorlar.bir yandan çık git evinde rahat rahat otur,çünkü artık gerçekten zorlanıyorum ve stres yaşamak istemiyorum,bir yandan da bebeğimle evde az vakit geçireceğime üzülüyorum.ne yapmalıyım kızlar bu hafta çıksammı artık izne???çok mu erken pes ediyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?