ayy şımarıcam tarhancımm bu aralar pek otutramıyom iyice şiştimm yatakda dönmek de dahi zorlanıyomm allah yardımcımız olsunnn o yüzden pek gelemiyom pc laptop ama yinede oturmam gerekk
canım biraz anatsana epidural normali.sancın geldi gittin hastaneye hemen iğneni vuruyolarmı yoksa biraz açılma olduktan sonra mı iğne vuruyolar.birde iğne vurulduktan sonra sancı hissediyomusun,ıkınabiliyomusun*biraz fazla soro sordum ama çok merak ediyorum bu doğumu.yengemde böyle doğurdu ama ayrıntılarını vermiyo*
hoşgeldin maralcımmm su fazlalığımı yeni duydum
zeyracım hayırlısı olsun canım bebiş sağlıklı olsunda gerisi önemli değiilll
Kızlar normal doğumun kolay geçmesi çoğu zaman duygusalmış, yani doğumun başladığını anladığımızda, kolay geçecek, hemen doğum olacak diye düşünürsek ve reahat olursak gerçekten kolay oluyormuş, ama sancı anında korkarsak, vücudumuz kasındığından ve stress olduğumuz için açılmama olmama ve saatlerce sancı çekme riskimiz artıyormuş...
Yani anlar anlamaz, sağlıklı doğum olacak deyip bir avazda niyetiyle bebekleri dünyaya getireceğiz umarım... Ha bir de doğum sırasında ne dilersen olurmş diye bir inanış var, o da aklımızda bulunsun..
kızlar bişey sorcam ya bebeğinizin elini,kolunu,başını nerde olduğunu anlayabiliyormusunuz*mesala elini oynatıyor falan bunları hissedebiliyomusunuz*
anlatiyim tabi canim
sancim olunca hastaneye gittim , bende 8. aydan itibaren 1 parmak açiklik vardi zaten
40. haftamda gittim i$te sanciyla 2 cm dediler
nst ye abkmak için odaya aldialr
sonra 3 parmak oldu , dogum odsina geçtik , anestezistleri bekeldim epidural için
saate bakmadim ama bi 15 dk falan sonra etksini gosterdi ilaç , agrim azalrak geçti
anestezsitler giitignde 4 cm olmu$tu , normalden hizli ilerledi benim dogum ilk olamsina ragmen
nst de snacialri goruyodum dag gibi yukseliodu :) ama ben hissetmiodum
uyukalmi$im bi ara , e$im resmimi çekmi$ :))) kanitim bile var
9-10 cm de de doguma geçtik
ebe nst de sanci goruyo ya , sanci gelince uç defa ikinion nefsini topalyip
sanci yokken derin derin nefes alion
ben ikinamada zorlanamdim , çunku sanciyi az çekdigim için gucum kuvvetim yerindeydi
kizim da bu arada 3.800 gr di
diki$ler biraz acidi oda geçti :)
hepsi geçti gerçide neysee
dünürcüğüm bende anlamıyorum canım hatta başı toplanıyo bir yere falan diyolar ben sanırım çok acmiyim hiç anlamıyorum başımı bacağımı canımcım
kızlar sizlere doyum olmaz ben youldum biraz uzanayım sizleri allaha emanet ediyom bebişler sağsalim bir şekilde zamanında dünya ya gelirler inşşşş nasıl olursa olsun doğum onlar sağlıklı olsundabizler herşeye razıyızzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?