2010 Nisan Anneleri

YENıDOĞAN BEBEĞE SU VERıLıR Mı ?

Makalenin her hakkı saklıdır.
Kaynak gösterilmeksizin yayınlanılamaz.

Anne sütü alan bebeklere ilk altı ay boyunca anne sütü dışında hiçbir şey önerilmez. Anne sütü ve yetmediği yerde mama ile ya da yalnız mama ile beslenen bebeklere de ilk altı ay su önerilmez. Çünkü mama su ile hazırlandığından su ihtiyacını giderir.
Bebeklere su verilmemesinin başlıca iki önemli nedeni vardır. Bunlar kaynatılsa dahi suyun ishal yapma ihtimali ve bebeğin su içerek daha az anne sütü veya mama alma durumudur.
Bebeğin ateşli, ishal olduğu hastalık durumlarında yahut çok sıcak havalar da su verilmesi düşünülebilir. Su en az on dakika kaynamış soğutulmuş olmalıdır. Sarılık hastalığında halk arasında bebeğe şekerli su verilir. Bu yanlış bir uygulamadır. Bilimsel bir yönü bulunmamaktadır.

KAYNAK:Kadınca Weblog

offf offf desenize bu konuda da çok direnmem lazım su ver diye şimdiden tutturdular. hepsi tamam da kayınvalideyi nasıl halletcem bakalım kırmadan. ben böyle dediğim dedik yaptığım zaman alınıyo elini eteğini çekiyo ilk torunu hevesini de kırmak istemiyom ama hep birlikteyiz son kararı benim vermeme razı olması lazım ama alınmadan nasıl olcak bakalım.

Son düzenleme:

yaaa bak gördün mü?CADIARZU

ayşecim az kalmış işten ayrılmana ohhh hadi gözün aydınnn valla ben evde oturmaya zoranıyom daha ki çalışmak allah yardımcın olsunnn

tuğbacığım benim bir tanıdığım öyle şekerli ballı su vermişti o değilde kayınvalidesin daha yeni doğmuş bebeğe daha sonra bebk ağlaya ağlaya harap olmuş doktora götürmüşler doktor çok kızmış hadi kayınvaliden demiş cahillik etti senin okuman yazman yokmu bebğe hiç şekerli su verilirmi demiş baya bir bağırmış çocuk doktoru o yüzden biliyorum kesinlikle ilk 6 ay yanlızca anne sütü ama sütün yoksa mama veriliyo canım benim

günaydın semafatihcim nasılsın*bebişler nasıl*oynuyolarmı kardeş kardeş içerde*

günaydın dünürüm nasılaın*gizem nasıl*

kızlar biz daha kahvaltı yapmadık yapalımda gelelim*

iyiyim budebecim oynuyolar teyzoşuuu yerleri rahat benim yiğenim nasıl bakımmm herşey yolunda gidiyo inşşş

neeeeeee birde balmı koymuş içine hazmı en zor şey yuh artık ben sade su için kara kara düşünüyomakannehir. ama düşüncek bişi yok doktor ne derse onu yapacamzemuszemus

iyiyiz zeyracım sen nasılsın gizemcik nasıllll

canım benim bizde şükürler olsun iyiyiz canım gizemcikte iyi canımcım sabahları belirli saatimiz var artık kalk anne diyo bana semacığım hiç sorma senin kuzucukların kesin içerde oyun oynuyolardır annesi ayyy çok güzel yaa hep hayalimdi ikiz olması canım şükürler olsun bu günlered:asigim:e çok güzel bir duygu sen iki kat heyecan yaşıyosun canım

budebecim hemen ye yeöeğini bu saate kalma yiğenim açıkmıştır şimdiii
yuhhhhhh balll nasıl vermiş yaa ballı su hazmı en zor şeyyy yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…