yok canım bol bol dua ediyorum.bebişim iyi olacak.içimd kıpır kıpırken annesini üzmez çağanım...
günaydın kızlar
YENİDOĞAN BEBEĞE SU VERİLİR Mİ ?
Makalenin her hakkı saklıdır.
Kaynak gösterilmeksizin yayınlanılamaz.
Anne sütü alan bebeklere ilk altı ay boyunca anne sütü dışında hiçbir şey önerilmez. Anne sütü ve yetmediği yerde mama ile ya da yalnız mama ile beslenen bebeklere de ilk altı ay su önerilmez. Çünkü mama su ile hazırlandığından su ihtiyacını giderir.
Bebeklere su verilmemesinin başlıca iki önemli nedeni vardır. Bunlar kaynatılsa dahi suyun ishal yapma ihtimali ve bebeğin su içerek daha az anne sütü veya mama alma durumudur.
Bebeğin ateşli, ishal olduğu hastalık durumlarında yahut çok sıcak havalar da su verilmesi düşünülebilir. Su en az on dakika kaynamış soğutulmuş olmalıdır. Sarılık hastalığında halk arasında bebeğe şekerli su verilir. Bu yanlış bir uygulamadır. Bilimsel bir yönü bulunmamaktadır.
KAYNAK:Kadınca Weblog
sana da günaydın zeyracımmmm
Günaydın canım....
hayırlı günler annişlerrr nabersiniz bende cicilere baktım bayıldım evlatlarımız sağlıçakla giyinsin bende cicilerimi koyucam ama nerde hep unutuyommm
günaydın şeker teyzoşlarımız nasılsınız ayşeciğim bayıldım cicilerinize canım kokusu burnuma geldi canım benim:1hug:
Üzmez tabiki üzer mi hiç.Aşkolsun.O senden can alıyor canım bunu sakın unutma.Sen nasılsan o da öyle oluyor.Sen iyi ol ki o da iyi olsun di mi?
tuğbacığım benim bir tanıdığım öyle şekerli ballı su vermişti o değilde kayınvalidesin daha yeni doğmuş bebeğe daha sonra bebk ağlaya ağlaya harap olmuş doktora götürmüşler doktor çok kızmış hadi kayınvaliden demiş cahillik etti senin okuman yazman yokmu bebğe hiç şekerli su verilirmi demiş baya bir bağırmış çocuk doktoru o yüzden biliyorum kesinlikle ilk 6 ay yanlızca anne sütü ama sütün yoksa mama veriliyo canım benim
iyiyiz zeyracım sen nasılsın gizemcik nasıllll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?