2010 Nisan Anneleri

zeynepcim, anneee, nazirecim.. çok sağolun kızlar.. valla böyle sürünüyorum işte.
Allahtan annemle aynı sitede oturuyoruz, kalktım ona geldim işte. evde kendimi idare etmeye mecalim yok, aldım bilgisayarı yatakta serildim yatıyorum şimdi..

nazirecim.. ben de dediğin gibi bitkisel, doğal şeylerle idare etmeye çalışıyorum..
zaten enfeksiyon yüzünden antibiyotik kullanmak zorunda kaldım, bebeğime ilaç veriyorum diye huzursuzum, onun dışında pastil bile almamaya çalışıyorum.
ıhlamur, zencefil, karabiber, bal... şifa olur dedikleri ne duysam içiyorum ama yok.. hiçbir şey kar etmiyor..
öksürmekten içim dışıma çıktı... boğazlarım parçalandı resmen.
daha da ne yapayım, ne içeyim bilmiyorum ki

tekrardan günaydınlar kızlarrrr..... herkese iyi günlerrr....

canımmm.. çook geçmiş olsun... aman cnım lütfen bol bol dinlen... dularım seninle... inşallah en kısa zamanda iyileşirsin canım benm yaa kıyamam... dediğin gibi bebekler olmasa yata yata geçer bi şekilde ama işte ilaç almak zorunda olmak,onlarda etkilenirmi korkusu beter ediyo bilirim cnım.. bende 2 kez antibiyotikle iyileşmek zorunda kaldığım içinçok iyi anlayabiliyorum cnım düşüncelerini.. inş. bi an önce iyileşip bi daha da hastalanmazsın :Saruboceq:
:1no2:akannehir
mafoldumben
inanmıyorum yaaaa.Valla çok geçmiş olsun canım.Hep o kadın yüzünden valla....Gıcık oldumdelikafadulden
çook sağol balım yaa...evet cnım onca kar,buz hiç bişiy olmadı rabbim korudu.. onun geliişinin ertesi günü düştüm mafoldumben ama alahtan benim arka tamponlar accık kabartmalı da yumuşak bi iniş oldu :)) olumunekankayizsmile
bebegcim sana da geçmiş olsun dediğin gibi göze gelmişin..allah beterinden saklasın canım..
çokk sağol canımın içii opuyorumnanaktan rabbim hepimizi kem gözden korusun :Saruboceq:amiin cnım...
çok teşekkürler cnım opuyorumnanaktan kötü bakan gözleri rabbim nasıl biliyosa öyle yapsın inş.. :Saruboceq:
sağolasın cnımcım... nazar çıkmıştır inş.. allahım hepimizi ve meleklerini korusun inş... nazardan .. kazadan.. beladan.. düşmelerden :)
günaydın. hastalara, kayıp düşenlere, hala çalışmak zorunda kalanlara Allah kurtarsın diyorummmm ve gidip yatıyoruuummmm...
kaydirigubbakcemile3 çok saolasın cnımm... sana yakışır bi msj olmuş yine opuyorumnanaktan
CANIM REFİYECİM GEÇMİŞ OLSUN CANIM ALLAH HEPİMİZİ KEM GÖZLERDEN NAZARDAN KORUSUN ALLAHTAN YUMUŞAK OLMUŞ AMAN DİKKAT!!!!!!
opuyorumnanaktan çok sağolasın canım benim... aminn... rabbim hepimizi korusun cnım.. :Saruboceq:
canım çokk geçmiş olmuş allah korumuş vallahi umarım da hemencecik geçer ....
opuyorumnanaktan teşekkürler güzelimm..

bunu da cevaplayayım hemen eveeettt ben. taş düşürdüm. bir ara ölüyorum sandım. hatta bebek yüzünden ağrı kesici yapamayacaz deyince boş verin bebeği yapın şunuuu diye çemkirdiğimi hatırlıyorum. bol su, ama bol bol su. zaten boşaltım sistemimiz yavaşladı sakın boş bırakma böbrekleri...

kizlar herkese günaydin daha önce bu konu acildimi bilmiyorum ama bebislerimizin biberon ve emzikleri icin sterilize cihazi alan varmi aranizda ve birde biberonlarin isitilmasi icin isitici cihaz ?? araba ve evde kullanmak icin

ben aldım ikisinden de.
ilk birkaç ay, bebeklerin bağışıklık sistemleri kuvvetlenene kadar da sterilizatörün lazım olduğunu düşünüyorum. evdeki tencereyle tavayla uğraşamam, hem öylesi içime de sinmez diye arçelik'in bir ürününü aldım, hem ısıtıcı hem sterilizatör. 60 liraydı sanırım.
aslında çook daha güzel modelleri var ama işte bütçe işi bunlar hep, benim beğendiğim bi tanesi hem sayıca daha fazla biberonu/emziği aynı anda sterilize edebiliyordu, hem de daha kısa sürüyordu temizlemesi. ama işte o 280 lira mıydı neydi, onu alamayınca arçelik aldım ben.
işime yarayacaktır diye düşünüyorum.
bi de bizim evde iki de kedi çocuğum olduğu için :) daimi bir sterilizasyon halinde olucam :) bana hepten şarttı.

elifelif.. çok geçmiş olsun cnımm.. zordur ağrı çekmek... diğer soruların içinde hiçbirini almayı düşünmüyorum düyebilirim :))) kızımın emzik-biberonlarını kaynar suda sterilize etmiştim :) eğer çok gerek duyarsam ((ki kimse memnun değildi alan ve kullanmayanlar)) sonradan alırım diyorum :)

çok geçmiş olsun canım.allah şifa versin.en kısa sürede iyileşirsin inşallah...

refişim hoşgeldin tatlım..

çok çok sağol.
yatıp duruyorum işte, ne zaman toparlanıcam bakalım (

doktor "1 haftada iyileşsen bile antibiyotiği 2 hafta mutlaka iç" dedi, yani ben toparlasam bile senin gelin 2 hafta antibiyotik etkisinde yaşayacak yazık ( doktor hamilelere uygun antibiyotik bu, bebeği etkilemez dedi ama işte insan huylanıyor yine.

nasıl becerdim hasta olmayı, nerden kaptım bi bilsem...... pfff...

elifcim geçmiş olsun öncelikle arkadaşım. bol bol su içeceksin başka yolu yok sanırım en azından hamileyken. diğer soruların içinse ben almayı düşünmüyorum bu kadar sterilize olmasa bebekler daha iyi bence. ayrıca herşeyi kaynatınca içimiz rahat ediyo ötekileri de kaynatırım yeter diye düşünüyorum

daha yapman gereken sadece dinlenip istrahat etmen canım iyi yapmışsın annene giderek.

ayyy bende yazayım dün herifimle alışverişe çıktık. bebeğimin biberonunu, emziğini, göğüs pedimi, şampuanını, bide küvetin içine zamazıngosunu aldık. fiyat verem hemen dr browns un bi seti var onu aldım 240 lık dar ağızlı,120 lik dar ağızlı 2 şer tane yeni doğan boy ve 0-3 ay boy biberon emziği olan seti 26,40 a aldım. nuk un damaklı silikon emziğini no1 6,75 e aldım. sebamed 500 ml. lik şampuan 22,40 a aldım. başka temizlik ürünü almıycam. boşuna sete para verme şampuanı saçına da ..çına da kullan dediler. göğüs pedinide bebedorun 40 lık 5 tl ye aldım. çok kullanılıyomuş ucuz al deiler. bide küvet zamazingosu aldım 17,90 a. hem yatırarak hemde oturtarak kullanılan içi kömüklü olanlardan...2 yaşına kadar kullanırmış sıpam. bi tek gecelik kaldı. buldım da kaç beden alcamı bilemedim. zaten lohusa almıycam. alcam şöööle önden düğmeli picama takımı giynicem. ama kaç beden?

selam kızlar nasılsınız bizim pazar günümüz baya sıkıntılıydı oğlum çok hastalandı boğaz enfeksiyonu ama kabakulak olmuş gibi şişimişti ateşi düşmeyince acile götürdük neyse şimdilik azıcık ii ateşi düştü neyse
tarhancım bebişin kıyafetlerini sağlıkla kullnaın inşallah
refiyecim geçmiş olsun canım allah nazardan esirgesin neyseki yumuşak düşüş olmuş
iki kedili deligeçmiş olsun canım yaa çok zor biliyorum bende olcak gibiyim oğlumdan mutlaka bulaşacaktır yavaş yavaş halsizlik başlıyor
elifelifbencede gereksiz almayıda düşünmüyorum biberonları kaynattınmı steril oluyor zaten

inşallah hayırlı haberlerle dönersin sarımelek dualarımız seninle

geçmiş olsun canım aman sen dikkat et kendine enfeksiyonsa sana da geçmesin allah korusun.

Merhabalar kızlar nasılsınız ben öğlene doğrruu geldim işe malum çalışma saatlerim değişti. Şimdilik keyfim yerinde ama sanırım 10-15 gün sonra bırakacam eşimde öyle diyo iyice ağırlaşacan dayanabilcekmisin diyo. Bakalım kimse zorla tutmuyo beni burada zorlanınca çıkacamJ

Refişim çok geçmiş olsun Allahtan yumuşak bir düşüş olmuş dikkat et kendine tatlım en büyük korkum düşmek bu aralar benim de valla. Normalde merdivenlerden pek sık düşerim ama hamile kaldığımdan beri azami dikkat gösteriyom benJ şimdilik düşme vukuatım yok

Zeynepcim (iki kedili deli) canım yaa çok üzüldüm bir an önce iyileşirsin umarım çok çok geçmiş olsun canımcım. Dila sultan için endişelenme canım artık çok güçlüler zaten doktorlar ona zarar verecek bir ilaç vermezler merak etme tatlım.

Birpericim canım nerelerdeydin merak ettik. Neden kayboldun ortadan bakayım? Canım yaaa izne ayrılman iyi olmuş darısı başımaJ

Aaa Akar da gelmiş hoş gelmiş bugün kayıp nisan annelerinin ortaya çıkma günü galibaJ

Elifcim ben sterilize cihazı kraftınkini aldım ama asıl niyetim hem biberon ısıtan hem de sterilize eden setlerden almaktı. Arzum da bir de philips de var o setler. Ama bu kraft geçen yıldan kalmıştı satıcının elinde fiyatı çok uygundu aldım valla. Bana kaynatmak iyi bir fikir gibi gelmiyo sonuçta polikarbonat plastik tabanlı bir madde. Kaynatınca kokacak çürüyecek gibi geliyoJ ayrıca rahatsızlıkların için çok geçmiş olsun tatlım. Annemde yıllarca safra kesesinde çekti zordur bilirim.

hastalık gelicekse ne kadar dikkat etsek de geliyo işte güzelim... aman yat yat.. dinlenmek çok iyi geliyo inan... antibiyotik olayını da kafana takma tatlım.. doktorlar gebelerde bebeğe zarar vermöicek olanları seçip kullandırıyolar.. bende kullandım.. doğal olarak senin damatta aldı bol miktarda:sinifsinif: rabbim korusun onlarıı inş.. :Saruboceq:
ohh ohh hepsini gülagüle kullanın canımm... göğüs pedi bende alıcam daha şampuan da almadık bebeeme :)

çok sağolasın hacercim.. oğluna da çok geçmiş olsun cnım... opuyorumnanaktan

ya canım zaten sorun orda doğumdan sonra kaç beden olacağımız belli değilki. o yüzden lohusa zımbırtıları alıyoz belden ayarlı. birde ben şimdi üstüme olan o zamanda olur heralde diyom deneyerek alıyom. model bulamımyom hepsi nine işi gibi orası ayrı konu:) sonuçta bir anda akrep nalanken çağla şikele dönüşmicez. şişkinlik ve göbek hemen gitmezmiş. 6-7 aylık halinize göre denetin diyolardı kk da biryerlerde.

çok geçmiş olsun canım aman dikkat et sana geçmesin.

tuğbacım çok sağol bitanem... hep dikkat ediyoruz da işte olacağı varsa da oluyo.. allahtan hafif bi düşüştü..

ii fikir. gidip şimdiki bedenime göre alayım. bel kısmı lastikli değilde ipli buldum. onu alayım bari. lohusa pijamalrı hep ya anneanne işi, yada börtülü böcüklü. herifimde istemiyo börtülü böcüklü.

kızlarr bana müsade şimdilik... çamaşırlarımı asayım da bi arkadaşıma gitmem lazım.. bugün doğum günü diye aradım hasta yatıyomuş.. hem geçmiş olsun derim hem doğum gününü kutlarım.. dönüşte gelirim yine..
herkese iyi günler.. öpüyorum hepinizii..

anneesağol canım ama kucağıa al beni beraber uyuyalım falan diyo naz yapıyo ee ne kadar korusamda nefesi geliyor inşallah ağır atlatmam

refiyecim sağol canım
dikkat edecem de artık başlayım şimdiden zarar vermeyen bitki suları içmeye bide tabii bal yemeye
valla oğlumdaki gibi olursam kocaman almıştım meğer hep şişlikmiş sonradan benim gibi iki kişi girerdi içine pijamalarımın ama sezeryan olursa 6 aylık gibi göbek oluyor ablamdan biliyorum 7 ay önce doğum yapmıştı göbek kalıyor zamanla azıcık toparlanıyor ama normal olursa göbek hiç kalmıyor benim öle olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…