canım bulmuşsun öyle doktor kıymetini bil.elimde olsa bende normal doğuracağım.ben ilk oğlumuda normal doğurmak için fazladan neredeyse 15 gün bekledim.ama kalp atışları zayıflayınca acil sezeryana alındık.şimdi bile her gidişimde normal olmazmı diye soruyorum.kadın benden bıktı.herşeyin normali güzel.şimdi birde epidural var.oh misler gibi.sezeryan nede olsa ameliyat.benim kanaatim zorunlu olmadıkça başvurulmamalı.ben çok çektim.en kolay iyileşenlerden biriyim doktoruma göre.1 hafta sonra evi süpürmeye bile başlamıştım.ama ilk günlerde ben bir daha sağımdan soluma dönemiyecekmiyim diye ağladığımı bilirim.herkes bir değil.bazısı evde doğuruyor.herkesin ağrı eşiğide farklı.bence ben yapabilirim de.inan yaparsın.zaten yapamazsan doktor müdahale ediyor.zaten zorunluysa normal mümkün değilse doktorun sana söylerdi.inşallah herşey gönlünce olur canım.bu arada biz de cumartesi günü doktora gittik kızımla :)
30+1'de 1.848 gram çıktı... her şey yolundaymış çok şükür...
doktorum bu devirdeki doktorlarda bulunmayacak kadar normal doğum yanlısı. ay ben korkuyorum yapamam falan dedikçe salladı beni, halbuki daha önce bir kez sezaryen falan demiştim olabilir demişti ama bu kez gayet netti. her şey gayet yolunda görünüyor ne sezaryeni dedi.. ayy cayır cayır doğurtacak beni kızlar yaaa..
canım bulmuşsun öyle doktor kıymetini bil.elimde olsa bende normal doğuracağım.ben ilk oğlumuda normal doğurmak için fazladan neredeyse 15 gün bekledim.ama kalp atışları zayıflayınca acil sezeryana alındık.şimdi bile her gidişimde normal olmazmı diye soruyorum.kadın benden bıktı.herşeyin normali güzel.şimdi birde epidural var.oh misler gibi.sezeryan nede olsa ameliyat.benim kanaatim zorunlu olmadıkça başvurulmamalı.ben çok çektim.en kolay iyileşenlerden biriyim doktoruma göre.1 hafta sonra evi süpürmeye bile başlamıştım.ama ilk günlerde ben bir daha sağımdan soluma dönemiyecekmiyim diye ağladığımı bilirim.herkes bir değil.bazısı evde doğuruyor.herkesin ağrı eşiğide farklı.bence ben yapabilirim de.inan yaparsın.zaten yapamazsan doktor müdahale ediyor.zaten zorunluysa normal mümkün değilse doktorun sana söylerdi.inşallah herşey gönlünce olur canım.
günün ilk günaydını benden olsun.iyi haftalar diliyorum herkese:)
biz cumartesi doktordaydık herşey iyi ama kızlar kafama birşey takıldı.benim hep sattan 1 hafta önce gidiyordu ultrasonda şimdiye kadar.ama bu hafta satla aynı çıktı.benim şekerim sınırdaydı doktor eğer diyet yaptıysan şeker normale döndüyse kiloda normale dönmüştür dedi.ama ben hiç diyet yapmadım aynen yediklerime devam. buna kafayı taktım,acaba böyle böyle gerimi gidicek bebeğimin gelişimi.31+1 de 1726 gr. çıktı.kafam çok karıştı.bir daha muayeneye 3 hafta sonra çağırdı nst ye de giriceksin dedi.işte bizden böyle kızlar.
günaydın kızlar hepimiz için hayırlı mutlu bi hafta olur inşallah..sabah işe geldim herkez şok oldu.ne işin senin burda die kaydirigubbakcemile3 okadar şafak şafak dedim tutturamadım zamanı çıkageldim onlarda haklı..
c.tesi bebeğimin gelişmelerini yazmıştım size hemen çıkmak zorunda kalmıştım.bugün bakabildim anca geçmişe..ii dilekte bulunan tüm arkadaşlar sağolsunlar..artık az kaldı allahımıza şükür ki bu günleride gördük..ii haberler aldık allah herekze nasip etsin..
dün kocişle güzel bi sevgililer günü geçirdik.ben ona kendini zorlama hediye arayışına girme,başbaşa yemek yeriz dedim.hayır filan dedi ama bana zaten dünyanın en güzel hediyelerini sırasıyla verdin dedim kocaman bi sevgi,huzur,mutluluk,oğlum ve yeni bi yuva..daha ne olsun dedim..velhasıl hoş bi yemek herşeye değerdi kocişimle..allah herkezi yuvasında mutlu huzurlu etsin..
bu arada biz de cumartesi günü doktora gittik kızımla :)
doktorum bu devirdeki doktorlarda bulunmayacak kadar normal doğum yanlısı. ay ben korkuyorum yapamam falan dedikçe salladı beni, halbuki daha önce bir kez sezaryen falan demiştim olabilir demişti ama bu kez gayet netti. her şey gayet yolunda görünüyor ne sezaryeni dedi.. ayy cayır cayır doğurtacak beni kızlar yaaa..
canım.. çok sağol..
insan böyle cesaretlendirici şeylere ihtiyaç duyuyor hakikaten.
ben de hamile kalana kadar hep "milyonlarca kadın bu şekilde doğuruyor, tarlada bebeğini doğurup sırtına bağlayıp evine giden kadın var" diye kendimi telkin ederdim, ama işte bebeği de biraz zor bulup senelerin sonunda hamile kalınca, ekstra kıymetli oldu kuzum..
onun için en güvenli, en risksiz yol neyse onu seçmek istiyorum.
tuhaf bir biçimde de korku başladı normal doğumdan... doğum kesisi hadisesini düşündükçe içim çekiliyor..ohaoldumsmile
ama dediğin gibi sezaryen de bal kaymak değil, onun da ayrı zorluğu var bunu da biliyorum...
öff..bakalım zaman ne gösterecek..
her şey yolundaysa ben istesem de doktor sezaryene almayacak gibi zaten, artık öyle böyle derken doğurucam normal :)
Allah bir aksilik, sıkıntı vermesin de zaten.... o zaman doğumda değil şeyimi, kafamı da kesseler umrum değil.
zeynepcim daha ne istiyosun hakkaten ya maşallah herşey yolundaymış normal doğurmaman için bi sebep yok dr da destekliyo eeee daha ne en güzel şekilde başarırsın afedersin de sezeryanda boydan boya yarılmaya razısın da 3,5 dikişlik kesiyi mi düşünüyosun allah aşkına yapma gözünü seveyim. geçen benim dr la resmen pazarlık yaptım ister kesin ister dikin ama ben olabildiği müddetçe normal doğurmak istiyorum diye. kadın bana 4 kg üstü olursa dayanamazsın yapamazsın dedikçe ben normal doğurucam diyorum. korkma allah kuvvetini verir. hayırlı doğumlar olsun hepimize öyle diye dua et sadece
ebramcığım hiç kafanı takma canım bence gayet güzel gelişimi bendede şeker çıktığı için iyi bilirim benim kızım 1 hafta önde hep ama normal dedi doktor ama satınla 1ay önde veya arkada olsa o zamn düşündürücü olurdu canım benim hiç kafanı takma gayet sağlıklı bitanem bebişlerimiz rabbimin izniyle canımcım
sağol zeyra cım.bir an önce sağlıkla gelsinler inşallah.bu arada çalışabilir raporumu aldım ama öyle bir zor geldi ki bugün işe gelmek .şöyle 3 hafta daha zorlasam kendimi hiç gücüm yok bıktım çalışmaktan.sabah ayakkabılarımı giyemedim,neredeyse oturup ağlıycaktım.allahım sen yardım et güç ver bizlere ...
slm zeynocuğum ne güzel haberlerle gelmişsiniz canım maşallah dila prensesimize canım benim yaa yüzünü gösterdimi annesi nasıldı ben bile heyecanlanıyorum yaa sen anlattıkca inşallah benim kızım bu gidişte yüzünü gösterir bize çok özledim çünkü onu bende canım keşke azıcık cesaretim olsada normal yapsam bende senin gibi düşünüyorum sağlıklı şekilde kızımı kollarıma alayımda ben sezeryana razıyım ne yapim rabbim neyi kısmet gördüyse onu yaşayacağız artık o kadar kadın doğum yapıyo birde sancı çekip çekip en son doğuma alınanlar var o daha kötü ve alttan dikiş daha kötüymüş sezeryandan neyse canımcım yaa bişekilde evlatlarımızı kucağımıza alıcaz artık zeynocuğum
bu arada biz de cumartesi günü doktora gittik kızımla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?