2010 Nisan Anneleri

Merhaba kızlar, nasılsınız? a.s.
Kızlar, hastane çantasına ben bebek bezi olarak primanın 2-5 kilo olanından almıştım. Şimdi küçük mü gelir bu? Yenidoğan diye geçiyor. Çok iyi filan demişlerdi ama. Hastanede oğlumun poposu daralmasın içinde. mafoldumben
Kızlar, kayınvalideme yaptıracak şeyler arıyorum. Neler yaptırabilirim? Şekerlerimizi şipariş ettim, birde şöyle güzel bir uyku seti, şu permuarlı battaniyelerden. Kızlar siz kayınvalidelerinize neler yaptırtınız? Benim söyleyerek yaptırmam gerekiyorda.

hiçbirşey yaptırmadım.bu benim ikinci ya hiçbir şey yapmadı.bende istemedim.zaten bu 18. torunu oluyor.annem birşeyler örüyor ,alıyor.boşver.bende hep kendi kendime diyorum,gönlüyle yapsın ben zorlamayayım,isteğiyle yapmayınca da sinir oluyorum ama yinede istemem.
ayrıca gönlünden ne geçiyorsa yapması lazım.şunu yap diye birşey yok.bazısı bütün giyeceklerini,beşik vs.sini alıyor.bazısı örgülerini örüyor.tabi birde adetler var.yani o yörenin adetleri neyse onu yapması lazım.bence sen sizin orda ki adetleri öğren sonra iste canım.

Son düzenleme:
slm teyzoşlar çorbamızı içtik geldik::)) bir geçmişe bakalım

refiyecim canim benim sagol kaydirigubbakcemile3 ,esim ne güne duruyor silsin :dilcikar: ,cam bile siler benimki :smiley-cool:

aynen bende senin gibiyim yapamadigim bi is icin can atarim yapip bitiriyimdiye kaydirigubbakcemile3,ama gücümün yettigi bi isse kiyin kiyin kacacak yer ararim :roflol:

zehir saol cnm cok güzeller ben mevlüt yapmadim hic yparmiyim bilmiyorum ailem hepsi trde anliycan ne ana ne baba nede kardes var:çok üzgünüm:ama heves icin alip giydircem yavruma cünki cok sevdim

canim varya aynen benimde icimde kanayan yara bu mafoldumben , ne annem burda ne babam

banada kimseden fayda yok yasim 23 cok sükür aklim herseye eriyor,göz var kulak var sora sora ögreniyoruz yapabilceklerimizi

bir iki arkadasimi yardima cagiirirsam altindan kalkmicagim is yoktur benim (Allahinda izniyle)

icimde uhde kalmasini istemiyorum hic birseyin,yavrumun gelisini Kuranla elbetteki karsilicam bunun icinde elimden geleni yapicam :Saruboceq:

Canım, benim kayınvalidem yapmak istiyor ama karışıyorlar diye biz tepki veririz diye korkuyor. Bende artık açık açık isteyim dedim. Ben hiç tepki vermem ama eşim ne gerek vardı boşuna para harcamışsınız der sürekli, tabi kayınvalidemdede korku oluşmuş.
Artık esiklerimi ona yaptırtacağım. Bizim oğlan iki tarafında tek torunu.

Kızlar birşey soracağım;
Dün akşam gittiğimiz alışveriş merkezinde bebeklere falan baktık arabalarında, annelerin kucaklarında falan, şimdi biz bebekleri muhtemelen mayıs gibi falan dışarı çıkartırız.. Eeee ne giyeceklar, yün hırka tulum içine yarım kollu body falan mı? Yoksa daha ince bir şeylar mi?
Ay ne zormuş deneyimsizlik..

Bana doktor 1 paket yeni doğan bezi al, zaten hepsini bitiremeden genellikle hemen 3-6 kg geçiyorlar dedi. Ben huggies aldım.

anne ewet cnm ama dikkat ettiysen sadece 2si normal dogurmus gerisi hep sezeryanCADIARZU

canim valla artik normal doguran yok

cogu rahatsizliktan ziyade korkudan dolayi ve doktorlar yüzünden hep sezaryene itilmis

Almanyada korktugumuz icin sezaryenle dogum yapmak istesek herhalde doktorun karsisinda 40 takla atmamiz gerek akannehir

Kızlarrrr.Hastane çantamı sizler için tek tek resimlerini çekerek ekledim.Bakmak isteyenler buyursun...

göbüşümü de ekledim.Ohh

canım benim maşallah göbişine aman mehmet salih ne şeker duruyo öyle göbişinde anacığım ben sana dedim bu oğlan yakışıklı olacak diye maşallah subanallah canım bu arada ne güzel düzenlemişsin canım ben sadece hastahane takımına yazdım bebişimin hemşireye verilcek diye diğerlerine yazmadım gerçi anneme tek tek anlatırım doğuma gitmeden o halleder gerisini hayırlı doğumlar artık

canım hoşgeldin bitanem benim ben kayınvalidemden hiç bişey istemedim canım sağolsun yaptı bişeyler ağız mendili,3 tane hırka patik,yüz havlusu iğne oyalı ,yine iğne oyalı sırt mendili falan bana şu anda şal dokuyo ip almış birde hacılıktan gelirken bişeyler almıştı battaniye falan sağolsun yapıyo canım annemden istiyorum ben biraz yüzsüzüm annem soruyo ne gerek diyo bende söylüyorum eee ilk torunları yapsınlar artık annem almıştı canım bana o fermuarlı battaniyelerden çok güzel şapkası falan patiğide vardı isteyeceksen ondan alsın canım baya kullanışlı yatarken falan iyi olur canım sıcak tutar bebişi sanırım birde bilezik alınmış bana ve kızıma kayınvalidemler öyle bir duyum aldım bugün bilmiyorumkismile

kızlarrr merhabalarrr herkesler iyimiii yine geçmişe bakamadım her bakmaya kalktığımda bi iş çıktı.
doktora giden varmı refişim gidecekti galiba yoksa özgemiydi ayyy çok unutkan oldum.:uhm:
fundacım dan ses var mıı acaba:uhm:
bizim beşiğimiz geldi az önce kuruldu kurulurken ağlamamak için zor tuttum kendimi:asigim:

kızlarr göbüşlere de çantalara da maşallahh :))

erkflz... cnım ben 2-5 olanı minyon bebişlere iyi geliyo ama 3 kilo üstü olanlara accık ufak geliyo diye duydum da primanın 2 numarasını aldım ama bilmem ki.. küçük gelirse bi büyüğü oralardan alınıverir cnım...
kayınvalidem bişiycik almaz da yapmaz da.. hiç bi torununda alıp yapmamış çünkü.. kızımda da altınını bi elbiseli takımını alıp geldiydi.. köyde kendisi ve 70 yaşında.. beklemiyorum da zati :))) bi de söylesem yapar da alır da ama anlamaz hem hemde söyleyip de yapıcaksa hiç yapmaması daha iyi bence.. bebeğimin herbişeyini iyi kötü kendim alıp yaptım şükürr..

Kızlar, maşallah kocalara işler yaptırılıyor.
Ben hiç dayanamıyorum kocama iş yaptırmaya, sanki yorulacak gibime geliyor. Hamileliğim boyunca sadece 3 kere filan süpürge yaptırdım o kadar. Dün o süpürdü ben yerleri sildim, banyo ve wc temizledim, ince toz aldım. Yorma ben yapıyım filan dedi ama yok yaptıramıyorum kıyamıyorum. :asigim:
Oğlumuda şımartırım şimdi ben. :asigim:

zeynepcimm sen ve tugba kaynanalarinizi bana yollayin delikafadulden

masallah yha ne düsünceli kayinvalideleriniz var :gitme:

canımben biraz abarttım elbiseler etekler falan aldım genelde büyük çıtçıtlı bodylerden aldım biraz büyük boyunu falan pantalon aldım birde zaradan falan eşorfman takımı aldım chiccodanda büyük boy çıtçıtlılar çok kullanışlı bence uzun kollu kısa kollu hepsinden var zaten görenler dolabı şok oluyolar birde bir o kadar hediyede gelir ama aman benim zevkimle giyinsin bebişim millet senin keyfini bilemezler birde ben kadife hırkalardan iki tane aldım bitane dünürüm getirmişti zaten onları giyip bitirenekadar yaz gelir onun içinde elbiseli çıtçıtlı bodyleri var yeterli zaten bizim buralar yazın biraz serin oluyo illa hırka giyinir akşamları canım a.s

maşallah o zaman.bencede o zaman eksiğiniz neyse onu söyleyin.

canım bebeklere her zaman annenin giydiğinin bir kat fazlası giydirilir.ölçü budur.izmirde mayıs ayında bebeğinin yün hırka içinde kalabileceğini sanmam.bence sweet tarzı birşeyler olabilir.birde zaten yanında herzaman yedek olacak.sırt bezide acil durumlar için gerekli oluyor.çünkü bazen hemen değiştirme şansın olmaz. bebekler için yazda olsa herzaman yanında üstüne gidirilecek bir üst giysisinin yanında olması lazım.

arada yaptirmak ggerek canimcim kaydirigubbakcemile3

esim sagolsun yaptigim is agirsa ucundan tutmaya bakar hep :asigim:

Canım, benim kayınvalidem işlerine karışırım diye korkusundan alamıyor. Neden almıyor diye ben kendi kendime düşünürken. Kadıncağızın korktuğunu fark ettim. Aslında çok istiyor. Bugün söyledim anne al diye çok sevindi. Aslında kayınvalidem ensitü mezunu becerikli ve zevkli bir kadın. Vallahi benden iyi seçer herbirşeyi...

zeynepcimm sen ve tugba kaynanalarinizi bana yollayin delikafadulden

masallah yha ne düsünceli kayinvalideleriniz var :gitme:

canım benimkisi birazcık benden çekinir:kedi: valla ben öyle herşeyi beğenmem canım oda bunu bilir bazen hakkımda karar versede iyidir canım kayınvalidem ilk başlarda çok farklıydık canım ben daha yeni evlendiğimde çok içli dışlı olmak iyi değil biraz kendini geri çekince herşey oluyo:)))daha bitmedi canım birde ev alıncak bize kayınvalidemler tarafından bakalım canım bizde katacağız kredi çekeceğiz üstüne inşallah yok iyiler ama kayınpederimi asla kıyaslayamam adamı melek gibi ağzı vardır dili yoktur kaç torunu var adam geçende kızıma hırka almış hiçbir torununa almamıştır sağolsun beni çok sever kayınpederim :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…