2010 Nisan Anneleri

huhuu kızlar nasılsınız biz geldikkk... nasılsınız bakalım ne var ne yok. aranızda nst ye giren varmı? ben cmt nst ye giricem bilgi versenize azcık.

canım hoşgeldin..

dün benim kız beni biraz korkuttu. hastaneye gittik. ilk kez nst'ye bağladılar..

ayrı bir odaya aldılar, sedyeye yatırdılar..
karnıma iki ayrı bantla, yuvarlak iki tane cihaz bağladılar..
sedyenin yanında da cihazların bağlı olduğu bir monitör oluyor..

biri, bebeğin kalp atışını gösteriyor... 150lerde dolaşıyor o atış.. ve o esnada sen de dünyada duyduğun en güzel sesi dinliyorsun... atların koşu sesi gibi dıgıdık dıgıdık bebeğinin kalp atışı :)
bebek döndükçe, tekme attıkça değişik sesler geliyor, mest oluyor insan :)

sağdaki diğer gösterge de sancı düzeyini gösteriyor.
60- 70 üstü sancı var anlamına geliyormuş sanırım.
benm gösterge 30- 50 arası gezindi hep..

20 dakika, yarım saat falan orada öyle yatıyorsun... bi grafik dökümü alınıyor makinadan, doktorun inceliyor...
her şey yolundaysa, "maşallah hiç bir sorun yok, sancı yok" diyooor ve evine gönderiyor seni :)

valla bu tamamen çatı genişliği ile alakalıymış.
ama bir kadının ilk doğumu ise, 10 kadından 9'unda epizyotomi, yani doğum kesisi açılıyormuş.
aslında korkulacak bir şey değil. ıkınırken kötü yırtıkların olmasını engellemek için doktorn yaptığı bir müdahale.. sonra da kendinden eriyen ipliklerle dikiyorlar..
ama işte adı bile nahoş, düşünmesi insanın içini kıymaya yetiyor

ben çıkıyorum.gidip doktorumu göreceğim.bakalım ali efendi neler yapıyor içeride.
eve gidince bakarım bu kadar kalabalık ekip doldurursunuz şimdi sayfaları.size iyi sohbetler.

ali mi olacak oğlanın ismi :)
hayırlı olsun, çok severim ali ismini..

hayırlı haberlerini bekliyoruz doktordan...

ay valla hepi topu 3 kilo aldım ama bünye meselesi bu herhalde.
inan ki yüzüklerim etime gömülüyo takarsam.
yani takmak mesele değil, takıyorum da. geri çıkmıyor işte :))

senin de 11 kilo iyi bence bugüne kadar..
15 i geçmezsin herhalde.
süpermiş..

aah ahh benim şu anki kilom üçüz doğurmama bile yeter, 3 kilo aldığım bile fazla bana :gitme:

zeynepcim sen neden dün hastaneye gittin kaçırmışım ben orayı geçmişi okuyamadığım için .
yani ne gibi birşey olmuştu canım.
çok geçmiş olsun allahtan birşeycikler olmamış

slm arkadaşlar.ben de nisan annesi olucam aslında pek ümitli değilim olamıycam sanırım.benimkiler ikiz,nisanı bulmak için neler vermezdim,ben bu başlığı sizi arada okudum ama daha çok ikiz annelerini takip ettim.sizlere gıptayla bakıyorum ne güzel hamilelik geçiriyorsunuz,ütü yapmak,çalışmak,yürüyüşe çıkmak,bebek cicilerinini paylaşmak,maşallah nazar değmesin size.benim ve burdaki birçok ikiz anne adayının yaptığı ne biliyor musunuz,şurda bir bebek erken doğmuş dua edelim,küvözde ne kadar kaldık,bebeklerim emmiyo,ciğerleri gelişmeden doğmuş,şu iğnenin yan etkisi nedir,ağrılara dayanamıyorum,hastanede yattım,inşallah 34.haftayı bulurum vs. vs.. asla şikayet etmiyorum sabrediyorum gece kabuslardan sancılardan uyanıp dua ediyorum şükür ediyorum biraz daha karnımda kalın diye dua ediyorum,sizler de du edin arkadaşlar nolurr.
ben de sizin gibi nisan annesi olmak istiyorum nisan ayını seviyorum.inşallah hepimiz vaktinde sağlıklı şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız Allah hepimize güç versin inşallah

hımm anladım saolun kızlar bakalım bizde durumlar nasıl? çok heyecanlıyım..

inş canım inş vaktinde doğurursun.çektiğin sancıların ağrıların, yerini yüzünde gülücüklere bırakır..

8 kilo aldım daha ne kadar alırım acaba:S

ne güzel ya 8 ayda 8 kilo maşallah.
aman bizim ailede bi tuhaf inanış var sanki kilo almayınca bebek gelişmiyormuş gibi davranıp sinir bozuyorlar.
başlangıçlarda ben de kilo almamıştam aylarca normal pantolonlarımı giyinmiştim çok tepkiyle karşılaştım.,işte beslenemiyormuşum da bebeiğimi de besleyemiyormuşum da falan filan.sonra da bebek sat tan bir hafta geri kaldığı için iyice abarttılar. baak biz sana demiştik beslenemiyorsun bebeğinde geri kaldı tabiki falan diye.
kısacası şimdi de bana kalan 13 kilo tabi şimdilik sanki 4-5 kilo daha alırım gibime geliyor.

zeynepcim sen neden dün hastaneye gittin kaçırmışım ben orayı geçmişi okuyamadığım için .
yani ne gibi birşey olmuştu canım.
çok geçmiş olsun allahtan birşeycikler olmamış

canım çok sağol..

sabaha karşı sancılarım tuttu
öğlene kadar bekledim, normaldir diye düşündüm ama geçmeyince, aksine bi de kötüleyince doktorumu aradım..

arada sırada olan kramplar normaldir ama hiç geçmiyorsa normal değil hemen gel dedi..
atladım gittim hemen
işte bi yarım saat nstye bağladılar. alttan muayene oldum :bbo:
bi de idrar tahlili istedi belki bi enfeksiyon vardır ve o sebep oluyordur diye..

ama işte yolunda çıktı her şey.
gerçi niye "ama" diyorsam.. çok şükür tabii..
ne kadar geç gelse, içerde ne kadar durup kilo alsa kardır...

canım.. çoğul gebelikler hem çok keyifli, hem de böyle zahmetli işte..
Allahın izniyle yavruların doğduğunda da hem güzelliğini hem zorluğunu yaşayacaksın.
ama bak sağlıkla sıhhatle bu günleri görmüşsün... hayırlısıyla daha bi sıkıntı olmaz inşallah.
zaten ikizler genelde günlerini doldurmuyorlar, bikaç hafta erken gelmeleri üzmesin seni..
şu nisanın ilk haftasını bi bulalım :) hepten rahatlarsın..

ikiz anneleriyle de konuşursun ama arada bize de uğra olmaz mı :)
bi tane ikiz annemiz daha var burda. semafatih. ona da mart sonuna gün verilmişti sanırım.
onunla da fikir alışverişinde bulunursunuz hem...
bizim de iki bebeğimiz daha olur :)

bu arada ben de 13 kilo aldım hiç memnun değilim kimbilir kaçla doğurcam!!

8 kilo aldım daha ne kadar alırım acaba:S

kızlaaar.. ikinizin de kilosu iyi valla yaa..
son haftalar artık zaten.. her hafta 1 kilo bile alsanız ( ki alınmaz yani), gene de ideal sayılarla tamamlayacaksınızdır hamileliği..
doktorlar 20yi geçince falan çemkiriyor biraz.
gerçi o da bünye meselesi yani. herkesin alacağı kilo bünyesine, ihtyiacına göre değişir..

üzmeyin kendinizi. iyisiniz iyi.

olur heralde neden olmasın yırtık oluşacağını sezerse kesi atıyorlar bildiğim kadarıyla. bence boydan boya kesilmekten daha iyi yine de eyvahedigeldismile

eminimki abartıyosun şu anki kilonu ama neyse herkse kendi kilosu fazla gelir genelde benimki de bana fazla geliyo yani total rakama bakınca ama ben napıyorum boşveeeeeeeeeeeeeerrrrrr deyip aynen devam ediyorum allahtan eski alışkanlıklarım olan abur cuburu kestim de bari sağlıklı şeylerle kilo alıyorum. 15 e de çıkmamayı ümit ediyorum canım 13le falan tamamlasam iyi olur son 2 aydır 1- 1,5 kilo falan alıyorum ayda

inşallah hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin allah hepimize. siz de bizim topiğin 2. ikiz annesi olacaksın desene aman sağlıklı olsunlar da varsın 2 3 hafta erken gelsin ama daha fazla değil.

hımm anladım saolun kızlar bakalım bizde durumlar nasıl? çok heyecanlıyım..

hiç heyecanlanma şekerim. ağrın sızın yoksa sadece bebişin kalp atışlarını ve tekme seslerini duyup gelmiş olursun :) :asigim:

tekrar geçmiş olsun ucuz atlatmışsın canım.tabikii ne kadar fazla kalsa içimizde o kadar iyi,ama yine de Allah bilir ne zaman geleceğini..

kızlar ben bu hafta sonu c.tesi kontrole gideceğim, doktorum dediki eğer istersen nst ye bağlarız. sizce nst ye girmeli miyim?
yoksa diğer kontrolümde yani 14 gün sonra mı girsem?

merhabalar kızlar nasılsınız?
ben fena değilim sizde ne var ne yok?
iki kedili zeynebim geçmiş olsun canım çok şükür nst temiz çıkmış çektiğin sancılar yanına kar kalmış ama olsun az kaldı dayanacaz.opuyorumnanaktan
ben artık özellikle akşamları kaburgalarımın ağrısına zor dayanıyom valla.
pandora canım bizler 1 bebekle bu kadar mızırdanıyoz asıl sizlere allah sabır versin inşallah bebeklerin zamanını bekler de çektiklerinizin sonucunu alırsınız canım.opuyorumnanaktan
aralarrdan atllayarak baktı geçmişe fundamı hastanede tutuyolarmış hala çok özledim valla göktuşu ne zaman geleceğini bilir ama annesini üzmesin daha fazla inşallah:Saruboceq:
dediğim gibi geçmişi doğru düzgü okuyamadım, okuduklarımı da unuttum:)))
doktora gidip iyi haber alan herkesin gözü aydın olsun, hastalara geçmiş olsun, bütün nisan annelerine de kocamannn bir maşallaahh olsun

kızlar ben bu hafta sonu c.tesi kontrole gideceğim, doktorum dediki eğer istersen nst ye bağlarız. sizce nst ye girmeli miyim?

benim doktorum 35. haftadan itibaren her hafta sokuyor nst'ye. isteğe bağlı bırakmıyor. bir sorun olmasa da kontrol ediyor.

senin hamileliğin de ilerlemiş. ben olsam girerdim.
senin doktor niye "istersen" demiş ki..
gerçi her doktorun izlediği yol, protokol ayrı oluyor işte..

kızzz nst fırsatı kaçar mı gir tabi 15 dakika bebeğinin kalp atışlarıyla başbaşa kalacan ne güzel.
hem bebeğin iyilik halini hemde senin sancı durumunu en iyi belirleyen şey nst. hiç düşünme bence canım. bana her gün gir deseler girerim vallakaydirigubbakcemile3

aslında haklısınız da bilmiyorum nye öyle dedi.eşim nst den bahsetti ne zaman girilecek diye. oda ben hastalarıma 34. haftadan sonra nst öneriyorum dedi.ama eğer isterseniz bi dahaki kontrolde göndeririz dedi.o kontrıolde işte bu cumartesi.
herhalde ben sat a göre 1 hafta gerideyim ya yani 33 haftalık oluyorum acaba o yüzden mi öyle dediki???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…