2010 Nisan Anneleri

özge aynen katılıyorum sana.ne zaman yapacaksınız bebek diye sorarlar.hamile kalırsın tık yok.laf olsun işte.meraksız düşüncesiz ya insanlar tav oluyorum.çok şükür annem var diyorum valla.gerisi fosssss.

slm kızlar cumanız mübarek olsun bugun doktora gitcem gitmeden sorayım dedim bu hafta özellikle sormam gereken bişi varmı yada sormamı istedğiniz bişi?

günaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar dualarınızda unutulmamak dileğiyle.benim kaynanacım saolsun canımın istediğini yaptı.hakkını yemeyeyim.ama laf soktuğuda çok oldu.yani bir yüzü iper bir yüzü dikenli deynek.neyse.benim asıl moralimi bozan toplulukta tabiki bakıcağız torunumuz elleremi verelim dedi.ama şimdi hiç bakıcak gibi değil.annen gelir işallah diye dualar ediyor.annemin de gelecek durumu pek yok düşün düşün kafayı yicem valla.
ama dediğiniz gibi herkez doğur gerisini düşünme diyor ama.kimseye güvenmemek lazım çünkü herkez doğunca iki gün gelip sevicek yine biz bakıcağız.ahhh ahh.çalışmak çok zor kızlar ya nasıl olacak bilmem.hakkımızda hayırlısı.

valla onu bunu bilmem ana gibi yar olmuyormuş bir kez daha anladım.ne kadar hevesli oluyorlar.bizim birde her iki tarafın ilk torunu.birde tüp bebek.ne kadar zorluklarla oldu.ama insanın içinden gelecek.allah herkesin gönlüne göre versin.

çokkkk haklısınıız kızlar...
ne zaman yapacaksın derler,torun yokmu derler umurları olmaz sonra ama ben anlamıorum ya gelin olmak bukadra mı kötü bişi,benim annem böle yapsa annemi kenara ceker sölerim yazık oda anne baba evladı derim ama benim görümcelerimde bir cins...
aman allah herkese merhamet vermiş benimkiler bunlardan yoksun ama...
allahtan annem var saolsun herseyini o yaptı zaten....

iyiyim valla napayım.evde temizlik var bende uzanıyorum.karpuzda yata yata büyür zaten.

ohhhh sefan olsun şekerim yat dinlen

aman valla ya bi de insan fazlaca da alıngan mı oluyo ne ondan da her söylenilen yapılan batıyo bazen boşver az kaldı yapar yersin oğlunla istediğini

slm kızlar cumanız mübarek olsun bugun doktora gitcem gitmeden sorayım dedim bu hafta özellikle sormam gereken bişi varmı yada sormamı istedğiniz bişi?

sağol canım sana da. güzel haberlerle gel yeter rabiacım

amaaaaaaaan kimi ben bakıcam diye kavga eder kim de çocuğu ve anneyi neredeyse ortada bırakır. doğsun da hayırlısıyla kuzucuklar biz kimseye güvenip yapmadık allah kuvvetini verir inşallah.

neden kız anneleri daha anlayışlı ve ince düşünceli çok merak ediyorum zaten benim oğlum olacak hayırlısıyla. acaba ben de mi böyle olacam insan doğasımı bu? tövbe tövbe

annee bende aynı şeyi düşünüyorum benmde oğlum olacak ama ben herşeye çok özenirim ya.içinden gelmiyor insanların işte.

sana sonsu katılıyorum canım....
ana gibi yar olmuycanı bende hamile kalmadan önce anlamıyordum şimdi annem bir yana dünya bir yana...
benimle yaşadı kadın bu 8 ayı,benimle ağrı acı çekti resmen....
gözümün içine bakıyor,ağlarsa anam ağlarmış gerisi yalanmış gercekten....
ahh babamıda unutamam ama,resmen adamcağız eşimden fazla ilgili,ben sağlıklı besleneyim dye neler yapıyor adamcağız meyva tabağımı önüme getiriryor....
aynen insanın içinden gelecek canım ,demekki eşimin ailesinin içinden gelmiyor gercekten
benim burda komşularım bile neller yaptılar bana onlar kadar olamadılar...

annee canım biraz yordum ama fazla değil dinlene dinlene işte yapamadıklarımı da eşim yardım etti sağ olsun
inanın kızlar ben hamile kaldığımdan bu yana düşünüyorum nasıl olcak diye kimse bakmaz bana diye konuştuk eşimle işten izin alcam ben bakacam kimseyi istemiyorum dedi sen bu kadar zamandır çekiyorsun tansiyon mide bulantısı kansızlık falan kimse bi kase çorba yapayım içsin demediler şimdi de gösteriş için istemiyorum ablamı çağıracaktım başka bi şehirde oturuyor yok dedi herkes diyecek işte ablan gelmiş gelelim yemek yapacak onlara hizmet falan kadıncağız zaten hasta gelmesin dedi baktım haklı bende şimdiden herkese sölüyorum eşim kimseyi istemiyor kendi yağımızda kavrulacaz diyorum

valla kızlar benimde kaynanam yanımda hiç daha duymadım ağzından hadi kızım kalk alışverişini yapalım çantanı hazırlayalım dediğini.annemi aramış aliyeye yardıma gel diye 500 km yoldan geldi kadın bana yardıma.hakkaten anne gibisi yok.çantamı hazırladı pijamamı geceliğimi yıkadı ütüledi başörtülerimi hazırladı bebeğin eşyalarını hazırladı evi derledi topladı gitti.kaynanamda tık yok.aceba diyorum onların adetinde kız annesimi yapar böyle şeyleri ama sonuçta annem çok uzakta sen yanımdasın bir kere sor bende senin kızın değilmiyim.3 yıl farklı şehirlerde oturduk can ciğer kuzu sarmasıydı şimdi aynı şehirdeyiz ama hiç umurunda değil.torununa bakmaya bile niyeti yok.Allah (cc) kimseye muhtaç etmesin kızlar dediğiniz gibi bize güç kuvvet ve irade, bebeklerimize sağlık sıhat versin ve annelerimizi başımızdan eksik etmesin işallah.

ya evet annemde benim yaşadı tüm zorlukları.zor bir hamilelik geçirdim.o benden çok kahroldu.çarşıya ne zaman çıksa eli bş gelmiyor.birde heyecanlı ve hevesliki.valla senin gibi yedi kat eller daha çok ilgileniyor.şaşırıp kalıyorum valla.benim babada öyle.erkek kardeşim aradı geçenlerde tutturdu abla sana para yollayacağım bebeğin ihtiyaçları oluyordur diye.düşün erkek kardeşim düşünüyor bizimkilerden böyle bir laf hiç duymadım.

en iyisi canım valla kimseye minnet etmeden kendi işini kendin yapabilmek ama şartlar bazen zorluyor insanı birde biz çok heyecanlıyızya annemde uçuyor kaynanama bakıyorum çok tepkisiz.insan aynı heyecanı karşıdanda görmek istiyor 4. yılımız evlilikte hep başımızın etini yediler torun torun diye kazayla olur işallah diye beddua etti kaynanam şimdide sanki o kadın gitti yerine ruhsuzu geldi.insan sevincini bu kadar saklayabilirmi bilmiyorum.

atalacım acaba uzakta olmak tatlılık mı getiriyor aile ilişkilerinde ....
özellikle kaynanası ile uzak olanların ben genelde çok guzel anlaştıklarını duydum,gözümlede gördüm...
bende aynı binadayım ve resmen ilişki denen bişi kalmadı...
8 ayda ilk kez gecende kapıma geldi ,çok sevindim ,eşimede söledim,benim için bir adım atana ben on adım atarım ,neden iyi olsak kötümü olur....
onlar bizim büyüğümüz ne var bizlere de kızlarına gösterdikelri ilginin yuzde onunu gösterseler...
çok mu sey istiyoruz.....
kendileri bizleri uzaklaştırıyolar sonrada gelin kötü oluyor,oysa bir dönüp geriye baksalar ben ne yapıyorum deseler....
allah hepimize kolaylık guç kuvvet versin....

benim eşimin tarafı ilgililer sağolsunlar.kayınvalidem 56 yaşında.elinden geldiğince bişeler yapmaya çalıştı bu zaman kadar.ayrı fakat yakın şehirlerde oturuyoruz.gittiğimde iş yaptırmamaya çalıştı falan canının istediği bişe var mı diye sorar gittiğimde.ama hiçkimsenin kendi annesi olmuyor.annem daha bi hevesli haliyle kız annesi olarak.görümcelerim de ilgililer bakalım.doğumda nasıl olacak.

evet kızlar gerçekten çok şanslısınız anne gibisi yok ciğeri yanar sonuçta yaa benim gibi annesi olmayanlar ne yapsın herşeyi kendim yaptım kimse geleyim evini temizleyim yardım edeyim demedi daha beter yemeğe geldier yardım etmediler eltilerim görümcem kaynanam v.s. offf aman boşverin kızlar yaa gelselerde sonradan baş kalkarlar işte ben sana bunu yaptım şunu yaptım falan diye en iyisi allah muhtaç etmesin doğuralım ertesi gün ayağa kalkalım inşallah

kayınvalidem yanımda ama annemin yaşıyo olup yanıbaşımda olmasını çok isterdim. valla kızlar kıymetlerini zaten biliyorsunuzdur, şu dönemde daha iyi anlamışsınız ama hakkaten çok iyi bilin şu an tek güvendiğiniz anneleriniz sizi en iyi anlayacak olan da onlar. allah başınızdan eksik etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…