2010 Nisan Anneleri

canım valla sabrettiğin senin hataymış valla ayyy onasıl iş yaa görümcen daha 8 aydır yenimi aradı seni ben olsam asla teleefonuna bakmazdım çok inattırım ben karadenuz inadu var azucuk bende sanırımsırnaşık şeyvalla dün eltimle konuştum geçen sene doğum yapmıştı bana diyo lohusalık çok zor geçiyo etrafında hiç bişey istemiyosun uykusuzluk yorgunluk ameliyat olunca ağrın olur arada diyo iş yapamamn hep bunlar birikiyo diyo çok zor atlatılıyo diyo mümkün oldukca kimse gelmesin yanına diyo eşin yeter diyo birde annen diyo ama benimde o sorunum var yok anam ben bir gün yanlız kalırsam iyi valla kayınvalidem faln neysede komşularıda damlarlar sülalede geniş zaten evimde çok büyük değil iyicene kafayı yerim birde aşırı titizlik heryer koyduğum yerde olacak herşey ütülü olacak tertemiz parlayacak falan off off düşünmek istemiyorum bende anamın yanına kadar giderim baktım altından çıkamayacağım ne yapimnaniknanik

valla canım kovmakta çözüm değil sonuçta anne baba eşininde olsa varlar ve olsunlarda uzak olsunlar ama yakında çünkü bir faydaları yok dermişim sempatiksalakcinni
belkide beklediğinden iyi olucak ben şimdi diyorumki torunlarını alsınlar kucaklarına ben istemesemde yapıcak alıcak bakıcaklar kendini sevdirir benim kuzum diyorum.ay valla kayınpederim kaynanamdan heyecanlı ya kadın duygularını hep içindemi yaşıyorki şaşılacak şey insan nasıl saklar.komşum geldi geçen anlatıyor oğlunun çocuğu olacakmış.mağazaya gittim diyor herşeyden aldım seve seve diyor hiç pazarlık bile etmeden.ilk torun diyor mutluluktan uçuyor.al sana kaynana.oda kaynana bizimkilerde ama yaradılış demekki.napalım...

kızlar bu arada ben mart annelerine baktım şimdi 4 tanemi ne normal var şimdiye kadar diğerleri hep sezeryan yaa işte sezeryanı birazda o yüzden istiyorum çünkü sancı çekip çekip en sonunda sezeryanada alabiliyomuş doktorlar zaten benim şu an normali düşünmem zorda bebiş kilolu olursa bakalım doktorumuz ne diyecek 16sında off günlerde sanki durdu geçmiyo yaa geçsin artık birde haftaya yengem geliyo ohhh ben biraz zor girerimşimdi eve son zamnda gezebilirsem gezeriz artık doğumuma geliyo canım benim çok gezeriz biz şimdi tabi ben yürümeye dermanım olursa artıkkaydirigubbakcemile3

hoşbulduk zeynepcim..
valla ben maddi bi beklentim olduğu için de demiyorum zaten. çok şükür kocamın kazandığı her şeyimize yetiyor. hiç bir beklentim yok kimseden..
başkasına güvendik de mi çocuk yaptık zaten.
ama annemin gözlerindeki heyecanı, ne zaman çarşıya çıksa dila'ya ufacık da olsa bir şey alıp gelmesini, mutluluğunu, desteğini, önümden arkamdan dolaşmasını bi nebze de olsa eşimin annesinde de görmek istiyorum..ama işte mizaç meselesi, huy meselesi demek...
insan takmamaya çalışsa da üzülüyor. eşimin üzülmesine de ayrıca üzülüyorum.. dile döküp konuşmuyoruz pek ama o da öksüz hissediyor... yazık. ne diyeyim.

bu arada anneciğin yanındaymış. Allah uzun ömür versin :) ne güzel o da hep sana destek.
selamımızı söyle. öpüyorum ellerinden.

ay güzelim demek mesafeyle de alakalı değil ha...
bi de dediğin gibi aileyle olan gerginlik karı kocayı da etkiliyor yani. sizin evde de ağzınızın tadı kaçıyordur.
doğumdan sonra da hayırlısı olsun valla. çok kalmazlar inşallah... zaten gergin, yorgun olacaksın, hepten telef etmesinler seni...
her ilişki çok girift, çok mıçmıç olacak diye bi kural yok, kimi ilişkiler soğuk ve mesafeli yürümek durumunda kalıyor yani. ve bazen böylesi daha da iyi.

ah senin işin de zormuş be güzelim...ve demek annen de onca yoldan geldi ha... Allah uzun ömür versin, sağlık versin ona da ama yazık ya.. ne yorulmuştur...

ben erkek annelerinin bu tutumuna bir sebep bulsam valla başım göğe erecek.
dediğin gibi kaybetme korkusu mu acaba.. yani ama bu da mantıklı gelmiyor ki. kazık kadar insanlar olduk hepimiz..adamlar dizlerinin dibinde mi oturacak analarının...
bi de yani anne sevgisi ile eş sevgisi çok başka şeylerdir, mukayese de edilmez ki.
iki kadının çatışması gibi, kuma kavgası gibi nedir bu kayınvalide gelin çekişmesi anlamıyorum ki ben..

benim en aklıma yatan gerekçe, "kızın annesi yapsın, bana ne" psikolojisi.
yani istisnalar mutlaka vardır, burda aramızda da kayınvalidesi çok iyi olan, destekçi olan arkadaşlar var, ama istisnadır hakkaten yani. genelde bizim annelerimiz başka. çiçek gibi ilgileniyorlar.. maddi manevi her şeyimize yetişiyorlar...

burda çoğunuzun oğlu olacak, yarın öbür gün ben de bir çocuk daha istiyorum, belki o da erkek olur.. bunlar küpe olsun kulağımıza. bize yapılanları biz yapmayalım oğullarımıza, gelinlerimize... çektiğimizi çektirmeyelim, kırıldığımız gibi kırmayalım bari. en büyük duam o.

ayy unutuyodum yaa.. geçmişte gördüm ama alıntı yapmayı unutmuştum syfa geçince aklıma gelmişti ..kusuruma bakma nolur.. avukatçıım.. maşallah bebişinee.. inş. istediğin zamanda doğar yavrunn.. sağlıkla...

atalacığım boşver canım en önemlisi bişey almaları değil karışmamaları işte bizim derdimizde o canım alırlar şlimdi hakkını yiyemem ama sormazlar işte bunumu alalım diye kendi kafalarına göre alırlar yaparlar bende beğenmem durur kenarda geçen zaten kayınvalidem anneme dermiş bana şal dokuyacak zeynep lizöz örcektim giymez falan dermiş artık tanıdılar yani o yüzden ben hiç kendimi hamile kaldım kalalı üzdürmedim ezdirmedim kimseye beni üzenleri hayatımdan çıkarırım anında çünkü huyum kurusunaklinialirimsmile valla kendin ve ailen için yaşayacaksın o kadar canım benim herkes bir olamıyo işte canım

teşekkürler zeynocuğum anacığım gitti şimdi canım ama söylerim selamını canım az sonra telefonlaşırız zaten sağolsun anneciğim bitane yaa valla kıymetlerini çok iyi bilmeliyiz ben nice annler tanıyorum çevremde canım daha bırak gelip yemek yapacak evine yemek yapmayan canım rabbim onların eksikliklerini yaşatmaz inşallah bizlere canım ben eşimle evlenmeden ailesiyle arası pek iyi değildi hatta konuşurken falan tain aldıracağım gideceğiz derdi hep istemezdi kaç kereler ayrı ev tutmaya falan kalktı bekarken flan canım ama ne olduysa eşim evlendikten sonra değerlendi canım sorma annemle eşimin arası çok iyidir maşallah sanki gerçek annesi gibi öyledirler irbirlerine karşı sanırım kayınvalidemlerde paylaşamam var hani bişeyi elinden gidince değeri olurmuş meselesi anneler oğullarını evlendirdiklerinde sanki daha hiç göremeyecekı daha hiç sevemeyeceklermiş gibimi oluyo bilmiyorum valla oğlum olursa ilerde inan hiç öyle düşünmem ben hattta oğlumdan daha iyi bakarımki iyi anlaşsınlar diye laf söz etmesinler diye erşeyimiz evlatlarımız için canım

merhabalar kızlarr ben geldimmm nasılsınız
bi geçmişe bakıp geleyimopuyorumnanaktan

dünürcüümm.. canımm.. vallahi bak ister inan ister inanma.. şu cuma mübaber günde diyom :))) 2 dür sana yazıyom bi msj pat bilg. kiltleniyo.. birinde de net düştü geldi.. ayy çekemiyo kız bu teknoloji bizi yaa...

msj ımı aynen tekrarlıyorum.. inş. bu kez olucak :)))

dünürcüümm.. güzelim.. nasılsın canım? dila gelinim nasıll? tepikliyo mu seni? dün çok yormadın demi kendini canım benim?
hııı bi de... bak sen aklını bulandırmaa... benim bi tanecik oğluma alıcam kızını.. o pis kaka kaynanalar gibi olmıcamm :))) ççoook sevicemm.. çok ilgilenicemm onunlaaa :)))

msj.ımı senin bana dediğin bir sözle noktalamak istiyorum :))) tribik hatunum benim :))))

hoşgeldin tugbacım
zeynoccum haklısın valla çok fazla vıcık vıcık bi ilişkidense bana karşı soguk ve uzak olsun böle insanlar dediğin gibi kimseye güvenerek çocuk yapmadık

kızlar ben eni üyeyim merhabaaaaaaaaaa
hoşgeldin canım.inşallah herşey gönlünce olur.
saat 17.20 de bi slm yazdım bukadar giren olmuşta bi cevap veren çıkmamış kızlar hiç misafir perver değilsiniz.
hoşgeldin canım.seni hatırlıyorum.sen bir yaşında bebeği olup tekrar bebiş bekleyen CESUR YÜREK değilmisin?maşallah sana.rabbim yardımcın olsun.belkide en iyisini sen yapıyorsun.bir arada büyür giderler.geçmişi okumaya vakit bulunca okuyoruz çoğumuz.kusura bakma bu arada.
canım çok geçmiş olsun.aman bundan sonra bari dikkat et.
biraz sonra da memlekete gidiyoruz.2 gün yokum.annemlerde net var girmiyorum orda da.başına oturmak istemiyorum.annemle vakit geçirmek varken.herkese iyi haftasonları diliyorum.bebişlerinize ve kendinize iyi bakın hamişler...
güle güle canım.iyi yolculuklar.
hoşbulduk canım.
sağolasın canım.amin cümlemiz inşallah
merhabalar kızlarr ben geldimmm nasılsınız
bi geçmişe bakıp geleyimopuyorumnanaktan

hoş geldin tarhancım.hadi bekliyoruz.
alıntı yapmayı unuttum ayşe denizcim oğluşun seni yine korkutmuş.ama sen yinede tedbirli ol.seni aşırı rahatsız eden sancın olursa mutlaka doktoruna git canım
bu arada kızlar ademir diye ankaradan bir arkadaş vardı,hani şu espirili ve eşiyle ilgili ufak tefek sorunları olan arkadaş.uzun zamandır yok değilmi?ya da ben mi rastlamıyorum.

hoşgeldin tuğbacım...

eheh teknoloji aramıza giriyor desene :)

ben kıskancımdır valla, anında tribik moda girerim sempatiksalakcinni lülülülülülü

şaka bi yana, görünce laf atayım dedim be bi tanem, yoksa alınır mıyım :)

ben iyiyim çok şükür... annem bi mont almış bana, beni de hepten dağ gibi görüyor demek, 50 beden almış, içinde kayboldum montun, sabahtan gittik onu değiştirdik..
sonra markete uğradık..yeni geldim oturdum eve ama yorulmuşum valla.

dilacık da iyi annesi napsın :)
takılıyo içerde, bu sabah hareketli maşallah:)

sen de yakışıklı oğluna kimi alırsan al, iyi kayınvalide olursun eminim ben.
işin özü sevgi dolu, iyi niyetli, ilgili bir insan olmaktan geçiyor.. sen de öylesin be kuzum. eminim çocuklarına da, gelinine damadına da aynı şekilde muamele edeceksindir yani.

o ışığı görmesek verir miydik gül gibi kızımızı zati

evet canım bende az önce onu düşündüm de bende çok giremedim diye kaçırmış olabilirim dedim. yokmu kimsede ayşegülün teli???

hoşgeldin tuğbiş opuyorumnanaktan
hoşbulduk tatlımmm gizemim nasıl?

hoşgeldin tugbacım
zeynoccum haklısın valla çok fazla vıcık vıcık bi ilişkidense bana karşı soguk ve uzak olsun böle insanlar dediğin gibi kimseye güvenerek çocuk yapmadık
hoşbulduk canımcım kaynanalardan mı bahsediyosunuz?
hoşgeldin tuğba nasılsın??? sen dr a gitmedin mi daha gün belli mi? ben mi kaçırdım??
hoşbulduk nazlıcım ben geçen hafta nst ye girdim sadece ondan 2 hafta öncede muayene olmuştum önümüzdeki hafta muayeneye gidecem tatlım. bende fazla haber yok o yüzdenn:)))
hoş geldin tarhancım.hadi bekliyoruz.

hoşbulduk canımopuyorumnanaktan
ya kızlar geçmişi okumayı yarım bıraktım ağlamaktan annelerden bahsetmişsiniz.
kendi annemi özledim, kızdım.
ben aramasam aramıyo, gel diyom işleri hiç bitmiyo. herkesin annesi 1-2 ay önceden gider kızına bakmak için benimki anca doğuma gelecek. gerçi 4. ayımda taşınırken yardıma gelmişlerdi. çok üstüme düşmüştü ilgilenmişti ama konyaya dönünce sanki beni unutuyo 1 ay sonra doğum var belki o kadar bile sürmicek. ben aramasam aramıyo bile bende karar verdim aramıcam artık:gitme:

konular çook sıcak diye yazamamıştım az önce.. şimdi toptam geçiyim....

slmlarr... dünürcüm... sinemcim.. avukatçımm... bircem... hacerciim.. nazlıcıım... sedakt... tuğbacımm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…