2010 Nisan Anneleri

canım günaydın allahım iilik versin inşallah sorun yaşamazsın bundan sonra doktorunu ii seç bari son haftalar bi sıkıntı yaşama inşallah
canım görmemişiz yazdığını hoşgeldin... maşallah hemen hamilemi kaldın tekrardan allahım sağlık versin bebişlerini
günaydınlar herkeseeee...
günaydın canımm
aynen canım yaa geceleri kalkıp ağlar oldum nasıl olacak diye korku heyecan bakalım alllahım yolunu verecektir inşallah

tabi canım rabbim hayırlısını versin inşallah bakalım nasıl ne zaman olacak allahım hayırlısıyla hepimize rahat doğum nasip etsin
ayyyyyyyyyyy inşallah ben anneme benzemem annemin iki doğumuda çok zormuş vakumla almışlar birsürü dikişi varmış yapımız çok sert ondan heralde bende çok sert yapılıyım korkuyorum o yüzden
günaydın hayırlı cumalar kızlar herkesin cuması mübarek olsun yapılan dualar kabul olsun inşallah:Saruboceq:
günaydın canım allahım cuma günü yüzü suyu hürmetine hayırlı doğumlar nasip etsin bize de alalım yavrularımızı kucağımıza
selam kızlar nasılsınız?
slm canım günaydınn iiyiz bizde sende iisindir inşallah
günaydın kızlarr.. hayırlı cumalar herkese... iyi ,güzel bir gün diliyorum...
amin inşallah canım günaydıııın olsun hepimize
ayyy canım söle ben yapaıp yollayayım... herkesi kendin gibi bilme canım bende öleyim... ben düşük tehlikesi geçirdim eltim bi kere arayıp nasılsın demedi o boş gebelik geçirip kürtaj olunca ben başından ayrılmadım kardeşim kürtajda başındaydı hergün aradım iyileşene kadar elimden geleni yaptım karşılıklı olmuyo herşey ben yapamıyorum en azından bakalım allahım herkesin kalbine göre versin
slm kızlar cumanız mübarek olsun bugun doktora gitcem gitmeden sorayım dedim bu hafta özellikle sormam gereken bişi varmı yada sormamı istedğiniz bişi?
senin de cyuman mübarek olsun canım hayırlı git gel güzel haberler getir inşallah
canım hayırlısıyla gelsin bebeğinde sonrasını takma kafana annem derki yanında kişm olursa olsun o bebeğin yükü senin üstünde... bakarsın korktruğun gibi olmaz annen gelebilir yada kayınvaliden yanında olabilir dua et allahım kolaylık versin
canım yaaa haklısın bakalım bizimkiler çok hevesli nasıl olacaklar annemde kayınvalideme bırakıyo yolu önceki torununa pek yaklaşamamış eltim çok titiz aman dokunmayın aman uyuyo falan diye annem gözümü oyuyo valla sen sakın öle olma diye:... bakalım nasıl olacak ama bizim anneler bi hoş okadar çok yönlü düşünüyolarki kendilerini bile geri çekiyolar....

biraz sonra da memlekete gidiyoruz.2 gün yokum.annemlerde net var girmiyorum orda da.başına oturmak istemiyorum.annemle vakit geçirmek varken.herkese iyi haftasonları diliyorum.bebişlerinize ve kendinize iyi bakın hamişler...

aynen aynen benim ailemde öle....
nasıl bir heyecan nasıl bir mutlu beklenti var...
bana bakarken hepsinin gözlerinin içi gülüyor...
halam taa almanyadan kalkıp gelecek,okadar işinin gücünün içinde bana vakit ayırıyor....
bebeğimin eksiğini alıyor düşünüyor ve soruyor....
annemi hiç anlatmıyorum ,kadıncağız şu sekiz ayda resmen yağdırdı,tek çocukları benmiyim hayır,ama öyle hevesliki hepsi...
kaynanamda acele iki patik ördü ve elime verdi sadece bukadar...
şaka gibi değilmi???görümcelerimde ortaklaşa hastane çıkışı aldılar....
hepi topu bukadar....
uatanmıyolarda ,zorlarınada gitmiyor hiç herseyi annem yapıyor ,bunun farkındalar ama sanki doğacak çocuk komşunun....
komşuya bile bukadar ilgisiz olmazlardı....tahminimce beni sevmiyorlar ve içlerinden bişi yapmak gelmiyor,benim çocuğum bilecek zaten kim onu gercekten seviyor....
sevgi emek ister çünkü....

aslında ne kadar sevap yaa hamileye bişeyler yapmak canının istediği bende kaynanamla aynı binadayız yemek pişirir kokusu gelir bana ama hiç demez yaa bu kızın canı çeker bi tabak götüreyim oğlum kuru fasulye istedi benden bende yapamıyorum çok kötü oluyorum eşim herkesin yanında söledi 10 gündür fasulye istiyor yapamıyor sizde de hiç anlayış yok yaa bi tabak pişirseniz ne olcak neyse bu zaman oldu daha kimse yapmadı kalktım ağzımı burnumu kapata kapata neyse zorla pişirdim ama eğer biraz olsun hakkım varsa onlara helal olmasın allaha havale ediyorum onları benim ailemde çok heycanlı ama hepsi uzaktalar ne yapalım artık idare edecez allahtan eşim beni ezdirmiyor hep yanımda sağolsun durumu biliyor vallahi belki inanmayacaksınız daha dün akşam istifra ettim hala mide bulantım devam ediyor

kesinlikle hakettiğini alıyor herkes ilgi alaka olarakta.bebek oluncda değişeceğini sanmıyorum zaten.çocukta anlar herkesi.kafaya takmamaya çalışıyorum ama olmuyor işte.birde para olmasa neyse ok gibi para var yani.

aynen canım uzakta olmak çok farklı.biz 3 yıl ayrı şehirlede yaşadık çok arayıp sormazdı ama aradığındada ne işveler ne cilveler ne güzel sözler söylerdi bilsen biz yanlarına giderken hep hediyeler alırdık (ben gerçi her zaman almaya çalışıyorum ama) ne bilim yanıma kalmaya geldiğinde farklı davranıyordu 2 kez geldi zaten 3 yılda haliyle çok iyiydik.ama şimdi aynı şehirde senin hayatına evine düzenine müdahil olmak istiyor bunuda yapamayınca olayı laf sokma boyutuna getiriyor.karışamıyor ama surat asıyor.aslında gelmemeleri daha iyi bende çok üzülüyorum hergün günü var bir tanesinede beni çağırmaz hadi kızım beraber gidelim demez kimseyle tanıştırma beni.gelse zaten canım azcık samimi olsan evinin şeklini değiştirmeye bile çalışıyor.sonra bakıyor sen izin vermicen bu sefer laf sokmaya başlıyor.ne bekliyorlar gelinden ben anlayamadım.bide benimki genç biraz hafif kıskançlıkta var.bende bile yok gelinimin her düzeni var diye galiba.ama şunu söyleyeyim Allah (c.c.) korkuyor ve kötülük edemiyor.oda hırsını surat yapıp laf sokmakla alıyor işte hayırlısı ne diyelim.

annee bende aynı şeyi düşünüyorum benmde oğlum olacak ama ben herşeye çok özenirim ya.içinden gelmiyor insanların işte.

kızlar hepimizin derdi aynı valla ne kadar iide olsalar kise anne gibi olmuyo biz kayınvalidelerimize el oluyoruz galiba, bazen bizim yanımızda oldukları için evlatlarını bile hiçe sayıyorlar... kayınvalidem garip benim bazen ii bazen garip ama kendi ailem gibi değil annem babannem kardeşim herşeye yetişiyorlar hele babam bi ankaraya gitti bana bir yığın hamilelik alıp geldi, duyan şaşırıyo o ise eşime yapamadım kızıma yapıyorum diyo her gün arayıp sorar canın ne istiyo diye.. annem canım herşeyim zaten allahım eksik etmesin başımızdan nasıl doğum yapıcam diye benden çok telaşlanıyo bebek odasına kadar onlar aldı teyzelerim zaten ihtiyacım olan ne varsa aldı yolladılar istanbuldan yani ne desek boş kendi ailemiz gibi olmaz hiç kimse takmayın kafanıza boşverin olurmu

kızlar demekki hepimiz aynı seyleri yaşıyormuşuz....
aslında kaynanalar yada erkek aileleri bu yasadıklarımızı bir anlasalar,bir hata yaptıklarının farkına varsalar....
ben tkmıyorum tüm yasadıklarımı diyen yalan söler,ben üzülüyorum açıkçası hayalimdeki evlilik hayatı eşimin ailesi le yasantım bu değildi....kim isterseki kötü olsun....
keşke iyi olsaydık mutlu olsaydık....

kızlar meraba ben geldim biraz geçmişe baktım annelerden laf açılmış canımannemle şu anda çay içiyoruz sağolsun herşeyimi hazırladı yemeklerimi falan attık ateşe akşama yemek işim haloldıu sağolsun annneeeciğim selamını söyledim onunda sana ve hepinize selamı var birazcık okudum yazdıklarınızıda bir doğurun diyo o zamn daha çok annelerinizi anlayacaksınız diyo bu daha ne ki diyo bir uykusuz kalın falan diyo :))) camlarıda silecekti anacığım ama ayağı daha yeni iyileşti 1 hafta sonrada onları silecek inşallallah bu arada hepinizin bebişlerine hayırlı olsun diyo ayyy annee dedim gel sen yaz azıcıkta dedim ben ne anlarım yavrum diyo bana :))hiç anlamaz aynen şu reklamlardaki kadın vardıya pencereyi aç desen aynen gider pencere açar anacığım şimdi kalkıcak zaten ayyy kızlar canım bir tatlı istemişti onu bile yaptı yaa şimdi maşallah anacığıma yaa

bu arada kayınvalidemin o konularda hiç hakkını yiyemem kadına canım şunu çekti desem oda hemen elindeki işini bırakır ypar şimdi valla hiç üşengeçlik etmez sadece ev temizliğime falan karışmaz ama diğer yemek konusunda bana her zamn der yemek yapma gelin bizde yiyin diye söylenir durur her zamn

benim tek şikayetim heyecanlı ve hevesli olmamaları.gerisi takmamam çünkü ne gerekirse yaparım altta kalma hiç.ben üzülceğime onlar üzülsün.(ne kötüyüm dimi:)

biraz sonra da memlekete gidiyoruz.2 gün yokum.annemlerde net var girmiyorum orda da.başına oturmak istemiyorum.annemle vakit geçirmek varken.herkese iyi haftasonları diliyorum.bebişlerinize ve kendinize iyi bakın hamişler...

size de iyi hafta sonları iyi yollculuklar

zeynepcim aleyküm selam canım a.s. . görüyomusun bak insanın üşenip de yapmadığı işi yarım saatte yaptı gidiyor sağolsunlar.

merhaba kızlar..

dışardaydım şimdi geldim eve..

geçmişe şöyle bi baktım..gülsemincim çok geçmiş olsun tatlım. ufak bi doktor ihmali yaşamışsın ama sıkma canını. bebişin korkutmasın seni bi daha, sağlıkla al kucağına inşallah..

ah kızlar.. bi de annelerden bahsetmişsiniz...
"tüm erkek anneleri böyledir" diye genelleme yapmak istemiyorum ama ne hikmetse erkek anneleri daha mesafeli oluyorlar bu tip şeylere... kadınların kız evlatlarına daha düşkün olduğundan mı, gelinlerle anlaşamadıklarından mı, sevmediklerinden mi neden çözemiyorum.

iyi kadındır benim kayınvalidem. büyük bir tartışmamız, küslüğümüz olmadı bugüne dek..ama hamilelikte çok kırıldığım noktalar oldu...bebekle pek ilgileri yok. hiçbir alışverişimize, hiçbir heyecanımıza katılmadılar.."ne ihtiyacınız var, bir şeyin ucundan da biz tutalım" demediler..halbuki iki tarafın da ilk torunu, ne bileyim, ben farklı olur sanıyordum...

düşünmemeye, kırılmamaya çalışıyorum artık. gölge etmesinler, kavga gürültü olmasın da ben ilgisizliğe razıyım...

Allah da hepimizin anasına uzun ömür versin, kayınvalidesiyle arası iyi olanlara da nazar değmesin.

slm kızlar herkese hayırlı cumalar uzun zaman oldu girmeyeli hasta olanlara acil şifa ve geçmiş olsun diyorum ve hepimizin bebişleirmizi sağlıkla kucaklarımıza almasını diliyorum..

Merhaba kızlar neolmuŞ yıne gırmıŞsınız derın konulara....
Çok ŞÜkÜr yok benım sorunum. ıkı tarafta aynı Şekılde heyecanlı ve Özverılı:)

maŞallah, maŞallah, maŞallah...

evet anneeciğim annem sağolsun yemek yapmada ne var diyo bir saatte çorbamdan tatlıma kadar yaptı sağolsun canım benim yaa şimdide kalkıcam eve gidecem diyo eee evdede babam bekliyo çayı bile zar zor içirdim yaptımda çaylada pek arası yokya valla bende anneme çekmişim sanırım benim için kızımın eşi oğlumun eşi hiç farketmez elimden ne gelirse destek olmaya çalışırım bende kayınvalidem birazcıkı annemi çekemez annemin şu an bana yemek yaptığını bilse ankaradan tutar gelir akşama o misal yani:))) kızlar yemeği olmayan üşenen varsa benim gibi bize gelebilir herşeyim hazırlandı pişiyo şu anda beklerim akşama sadece bir pilav yaparım sanırım o kadar onuda sıcak sıcak kendim atarım akşama artık

bence biran önce yaptır canım hiç sıkıntıya girme.en iyisi ben olsam öle yapardım.Zaten başıma ne geldiyse aman öncden olsun dedim diye olmadı mı hehehe:roflol:
kaydirigubbakcemile3 bende öyle yapıcam canım... bu haftasonumuz hariç önümüzdeki 2 haftasonundan adama hangisdi uygunsa c.tesi yada pazar çağırıcam.. hayırlısı artık ...
canımcım.. akşam accık sancım olunca yine eşim de son ana bırakmama konusunda ısrar etti :))) ama bizim satımıza göre tahmini d.tarihimiz 16 nisan zaten.. usg ye göre de 9 nisan.. nasip artık..
saat 17.20 de bi slm yazdım bukadar giren olmuşta bi cevap veren çıkmamış kızlar hiç misafir perver değilsiniz.
ohaoldumsmile ben hiiç görmedim cnım.. gördüğüm her msja cvp yazmaya çalışıyorum çünkü.. ama işte her zaman geçmişi okuyamayabiliyoruz.. hoşgeldin aramıza... a.s.
kanszlığım vardı ne ilaçlar içtim mafoldumben 4 htalık ama korkuyrum burda kmyasl gebelikten bahsediyorlar
sende hoşgeldin canım aramıza.. inş.sorunsuz geçer hamileliğin de sağlıkla kucağına alırsın bebeğinii...
canımcıım.. öncelikle yavruna maşallahh.. sonra da doktoruna klava: nasıl test yapmayı atlar anlamıyorum... neyse inş. hakkınızda hayırlısı olur.. yeni dr.unda sorun yaşamazsın .. geçmiş olsun cnım ...
offf aman boşverin kızlar yaa gelselerde sonradan baş kalkarlar işte ben sana bunu yaptım şunu yaptım falan diye en iyisi allah muhtaç etmesin doğuralım ertesi gün ayağa kalkalım inşallah
kaydirigubbakcemile5 ayyynenn katılıyorum canım bu sözlerinee.. yavaş yaparım yarım yaparım ama kendi işimi kendim yaparım şakkıdı kimseden laf duymaya tahammülüm yok çünkü.. olduğu kadar artık :CüvCüv: bu arada amiinnn.. inş. hemencecik iyileşir de ayaklanırız hapimiz doğumdan sonra :Saruboceq:
:Saruboceq: amiin canım.. ben kızım olduğunda daha iyi anlamıştım annemin kıymetini.. allahtan geç kalıp birbirimizi üzmeden :Saruboceq:
sana da iyi gezmeler canım.. dikkat et kendine ve bebişinee...
:roflol: :roflol: :roflol: ilahi özgee... benim yavruma doğmadan hiçkimse bişiycik almadı .. almazda.. annem hariç tabi.. alınan tüm eşyalarını eksiklerini annem almıştır sağolsun zemuszemus kayınvalidem mi? daha hiçbir şeyini görmedim.. ama eda da da öyleydi.. alıştım sanırım.. beklemiyorum da artık.. diğer torunlarının da doğumunda böyleyapmış.. akıl edemezler yani.. hem 70 yaşında artık hem de köydeler.. neyse gerçi insan istese hiçbişey engel değil ama napalım artık.. onlarda öyleler.. ama çok ilgilidir de sağolsun.. tee 75 km. uzaklıktan kaydirigubbakcemile3 her akşam arar.. aman iş yapma.. aman ne yapılcaksa hüseyin ne güne duruyo.. canının istediği buralardan lazım bişey var mı diye söyler sağolsun :Saruboceq: ama işte dedim ya sadece bizim sorunumuz hem görmemişler hem de eski kafalılar birazcık kaydirigubbakcemile3 amaann iyi olsun da hiçbişey de almayıversin.. allah onları başımızdan eksik etmesin yine de :Saruboceq: aramız iyi olsun.. beni kızı gibi görsün de (hatta kızından da yakındır bana kaydirigubbakcemile3 ) varsın düşünüp de bi takımcık almayıversin hihoyyyt

zeynocuğum,avukatcığım,ymerciğim,nazlıcığım hoşgeldiniz sizlerede hayırlı cumalar kızlar zeynocuğum canım benim boşver sen yaptıun yapılcak kalmadı sonuçta canım ben aslında hiç karışılmasın isterim yaptığım kadarıyla yeter isterim ama sağolsunlar görümcem falan baya bişeyler aldı kızıma şimdi hakkını yiyemem halada soruyo telefonda dün yine ihtiyacın varsa alalım yollayalım diyolar ama onlarında başka tabi eksi tarafları varsa illa bişeyi şöyle olsun diyolar zorluyolar bir o yönleri biraz aksi ama artık onuda yapamıyolar beni tanıdıktan sonrakaydirigubbakcemile3

aannemi bir yolcu edeyim geliyorum kadın mutfakta yemeklere bakıyo ben burda pcdeyim ayyy yaa bana kızıyo şu makinanın önünde fazla durma diyo bebk kötü etkilenir diyo

valla kaynana görümce deyince erken doğurcam diye bahsetmek bile istemiyorum hiçbirinden :) benimkiler yeterince uzak ama telefonla herşeye yetiyorlar yani iyi geçinmek mesafeyle de alakalı değil sanırım 8 ay oldu hamileyim görümcem zillisi anca aklına geldi dün akşam aradı doğurdunmu diyo bana salak hey allahım ya kaynana kayınpeder dersen daha hayırlı olsun demediki doğumu sorsun geçtim eksiği falan bende diyorum bana uzak olsunlarda ne halt ederlerse etsinler ama eminim doğum yapınca gelicekler ve haftalarca kalıcaklar bende kovmayı planlıyorum lohusalık depresyonuna vererek kendimi :) çünkü artık çok sıkıldım onlardn her telefonlarından sonra bizim kavgalarımızdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…