canım günaydın allahım iilik versin inşallah sorun yaşamazsın bundan sonra doktorunu ii seç bari son haftalar bi sıkıntı yaşama inşallahgünaydin arkadaslar nasilsiniz
bende kalp SIKISMASI oluyordu dün kadin doktoruma gittim sevk kagidi verdi hastaneye yatmam icin
dün aksam hastanenin yolunu tuttuk dogum icin hazirladigim cantamla beraber
bir sürü kontrollerden gectim ama ilk önce bebegin kontrollerini yaptilar ,masallah yavrucuguma tam 2.300 olmus :asigim: 33.haftamizda
kan falan aldilar kollarim delik desik oldu kan gelmedi sonuclari bekledik derken saat 21.00 oldu
ben zaten bende anemiyle demir eksikligi oldugunu biliyordum ama sevgili salak kadin doktorum kan almaya aylardir tenezzül etmedigi icin asiri derecede demire ihtiyacim varmis son zamanlardada o yuzden SIKISMA oluyormus :mymeka:
pazartesi günü doktorumu degistiriyorum kontrollerde 2 haftaada 1e düsücek ,ve spiralle hamile kalan arkadasimin kalma sebebi bu benim mal doktorun yuzundemis pis TÜRK DÜSMANI NE OLCAK :mymeka:
kollarimi SIKTIKLARI icin cok feci agri var birsey tutamiyorum ,gecmise bir bakayim
canım görmemişiz yazdığını hoşgeldin... maşallah hemen hamilemi kaldın tekrardan allahım sağlık versin bebişleriniolsun kızlar ne bilim kimse bi cümle yazmamış.
bende nisan 15 gibi normal doğum olcak inşallah tabi tarih net olmaz geçen senede 128 ocak diyoduk ama 17 doğdu kızım yakın zaman önce doğum yaptığım için sormak istediğiniz konularda size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
günaydın canımmgünaydınlar herkeseeee...
aynen canım yaa geceleri kalkıp ağlar oldum nasıl olacak diye korku heyecan bakalım alllahım yolunu verecektir inşallahya kızlar ben bu aralar doğumu çok düşünür oldum.normal doğum istyorum.ama çok korkuyorum.o küçük delikten nasıl çıkacak?sonra orası genişleyecek.eski haline dönecek belki ama tam eskisi gibi olacak.çoğu kadının sorunlarını okudum doğum sonrası annelerin sorunları linkinde.kafam iyice karıştı.kim,si eski haline döndü demiş.kimisi de eskisi gibi olmadığını söylemiş.oooooooooof ne zor işmiş doğurmak ya...:((
tabi canım rabbim hayırlısını versin inşallah bakalım nasıl ne zaman olacak allahım hayırlısıyla hepimize rahat doğum nasip etsinherkese günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar, iyi hafta sonları olsun inşallah.
maşallah buketcim bebeğine. ne güzel boyu kilosu. karnın aşağı inmesi doğumun yaklaştığının habercisiymiş ama 3 5 gün içinde değil artık 3 4 hafta içinde falan olur diyolar bana da. ama onlara da öyle geliyo olabilir boşver sen stres yapma kim ne derse desin Rabbimin dediği olacak nasılsa.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
ayyyyyyyyyyy inşallah ben anneme benzemem annemin iki doğumuda çok zormuş vakumla almışlar birsürü dikişi varmış yapımız çok sert ondan heralde bende çok sert yapılıyım korkuyorum o yüzdenözgecim doğru söylüyosun da gelde bunu beynime anlat:)rahat olmak en iyisi galiba.aramızda da 2 gün var.bakalım nolacağız.annem 5 doğum yapmış.bağırmadan doğurdum sizleri diyor.çok kolay olmuş.umarın anneme çekmişimdir.
günaydın canım allahım cuma günü yüzü suyu hürmetine hayırlı doğumlar nasip etsin bize de alalım yavrularımızı kucağımızagünaydın hayırlı cumalar kızlar herkesin cuması mübarek olsun yapılan dualar kabul olsun inşallah:Saruboceq:
slm canım günaydınn iiyiz bizde sende iisindir inşallahselam kızlar nasılsınız?
amin inşallah canım günaydıııın olsun hepimizegünaydın kızlarr.. hayırlı cumalar herkese... iyi ,güzel bir gün diliyorum...
ayyy canım söle ben yapaıp yollayayım... herkesi kendin gibi bilme canım bende öleyim... ben düşük tehlikesi geçirdim eltim bi kere arayıp nasılsın demedi o boş gebelik geçirip kürtaj olunca ben başından ayrılmadım kardeşim kürtajda başındaydı hergün aradım iyileşene kadar elimden geleni yaptım karşılıklı olmuyo herşey ben yapamıyorum en azından bakalım allahım herkesin kalbine göre versinya kızlar böle caım acayip abur cubur istiyo,hani biri yapsa önüme koysa bende afiyetle yesem nası güzel olur varya....
dermanım yok vallahi olsa aklıma gelen herseyi yapıp yiycem..
ya nerdeyse gebeliğin sonuna geldim daha eşimin ailesinden bi kişi(aynı binada elti-görümce-kaynana otuyrz) bana canın bişi çekiyorsa yapalım demedi....
oysaki bir gebe kadının canının çektiğini yapmak ne kadar sevapmış....
ben bu hamişlikte anladım valla kimin ne olduğunu çokta ii oldu...
ben insanlara fazla değer vermişim ne kadrada salakmışım......
senin de cyuman mübarek olsun canım hayırlı git gel güzel haberler getir inşallahslm kızlar cumanız mübarek olsun bugun doktora gitcem gitmeden sorayım dedim bu hafta özellikle sormam gereken bişi varmı yada sormamı istedğiniz bişi?
canım hayırlısıyla gelsin bebeğinde sonrasını takma kafana annem derki yanında kişm olursa olsun o bebeğin yükü senin üstünde... bakarsın korktruğun gibi olmaz annen gelebilir yada kayınvaliden yanında olabilir dua et allahım kolaylık versingünaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar dualarınızda unutulmamak dileğiyle.benim kaynanacım saolsun canımın istediğini yaptı.hakkını yemeyeyim.ama laf soktuğuda çok oldu.yani bir yüzü iper bir yüzü dikenli deynek.neyse.benim asıl moralimi bozan toplulukta tabiki bakıcağız torunumuz elleremi verelim dedi.ama şimdi hiç bakıcak gibi değil.annen gelir işallah diye dualar ediyor.annemin de gelecek durumu pek yok düşün düşün kafayı yicem valla.
ama dediğiniz gibi herkez doğur gerisini düşünme diyor ama.kimseye güvenmemek lazım çünkü herkez doğunca iki gün gelip sevicek yine biz bakıcağız.ahhh ahh.çalışmak çok zor kızlar ya nasıl olacak bilmem.hakkımızda hayırlısı.
canım yaaa haklısın bakalım bizimkiler çok hevesli nasıl olacaklar annemde kayınvalideme bırakıyo yolu önceki torununa pek yaklaşamamış eltim çok titiz aman dokunmayın aman uyuyo falan diye annem gözümü oyuyo valla sen sakın öle olma diye:... bakalım nasıl olacak ama bizim anneler bi hoş okadar çok yönlü düşünüyolarki kendilerini bile geri çekiyolar....valla onu bunu bilmem ana gibi yar olmuyormuş bir kez daha anladım.ne kadar hevesli oluyorlar.bizim birde her iki tarafın ilk torunu.birde tüp bebek.ne kadar zorluklarla oldu.ama insanın içinden gelecek.allah herkesin gönlüne göre versin.
ya evet annemde benim yaşadı tüm zorlukları.zor bir hamilelik geçirdim.o benden çok kahroldu.çarşıya ne zaman çıksa eli bş gelmiyor.birde heyecanlı ve hevesliki.valla senin gibi yedi kat eller daha çok ilgileniyor.şaşırıp kalıyorum valla.benim babada öyle.erkek kardeşim aradı geçenlerde tutturdu abla sana para yollayacağım bebeğin ihtiyaçları oluyordur diye.düşün erkek kardeşim düşünüyor bizimkilerden böyle bir laf hiç duymadım.
en iyisi canım valla kimseye minnet etmeden kendi işini kendin yapabilmek ama şartlar bazen zorluyor insanı birde biz çok heyecanlıyızya annemde uçuyor kaynanama bakıyorum çok tepkisiz.insan aynı heyecanı karşıdanda görmek istiyor 4. yılımız evlilikte hep başımızın etini yediler torun torun diye kazayla olur işallah diye beddua etti kaynanam şimdide sanki o kadın gitti yerine ruhsuzu geldi.insan sevincini bu kadar saklayabilirmi bilmiyorum.
aynen aynen benim ailemde öle....
nasıl bir heyecan nasıl bir mutlu beklenti var...
bana bakarken hepsinin gözlerinin içi gülüyor...
halam taa almanyadan kalkıp gelecek,okadar işinin gücünün içinde bana vakit ayırıyor....
bebeğimin eksiğini alıyor düşünüyor ve soruyor....
annemi hiç anlatmıyorum ,kadıncağız şu sekiz ayda resmen yağdırdı,tek çocukları benmiyim hayır,ama öyle hevesliki hepsi...
kaynanamda acele iki patik ördü ve elime verdi sadece bukadar...
şaka gibi değilmi???görümcelerimde ortaklaşa hastane çıkışı aldılar....
hepi topu bukadar....
uatanmıyolarda ,zorlarınada gitmiyor hiç herseyi annem yapıyor ,bunun farkındalar ama sanki doğacak çocuk komşunun....
komşuya bile bukadar ilgisiz olmazlardı....tahminimce beni sevmiyorlar ve içlerinden bişi yapmak gelmiyor,benim çocuğum bilecek zaten kim onu gercekten seviyor....
sevgi emek ister çünkü....
atalacım acaba uzakta olmak tatlılık mı getiriyor aile ilişkilerinde ....
özellikle kaynanası ile uzak olanların ben genelde çok guzel anlaştıklarını duydum,gözümlede gördüm...
bende aynı binadayım ve resmen ilişki denen bişi kalmadı...
8 ayda ilk kez gecende kapıma geldi ,çok sevindim ,eşimede söledim,benim için bir adım atana ben on adım atarım ,neden iyi olsak kötümü olur....
onlar bizim büyüğümüz ne var bizlere de kızlarına gösterdikelri ilginin yuzde onunu gösterseler...
çok mu sey istiyoruz.....
kendileri bizleri uzaklaştırıyolar sonrada gelin kötü oluyor,oysa bir dönüp geriye baksalar ben ne yapıyorum deseler....
allah hepimize kolaylık guç kuvvet versin....
annee bende aynı şeyi düşünüyorum benmde oğlum olacak ama ben herşeye çok özenirim ya.içinden gelmiyor insanların işte.
sana sonsu katılıyorum canım....
ana gibi yar olmuycanı bende hamile kalmadan önce anlamıyordum şimdi annem bir yana dünya bir yana...
benimle yaşadı kadın bu 8 ayı,benimle ağrı acı çekti resmen....
gözümün içine bakıyor,ağlarsa anam ağlarmış gerisi yalanmış gercekten....
ahh babamıda unutamam ama,resmen adamcağız eşimden fazla ilgili,ben sağlıklı besleneyim dye neler yapıyor adamcağız meyva tabağımı önüme getiriryor....
aynen insanın içinden gelecek canım ,demekki eşimin ailesinin içinden gelmiyor gercekten
benim burda komşularım bile neller yaptılar bana onlar kadar olamadılar...
annee canım biraz yordum ama fazla değil dinlene dinlene işte yapamadıklarımı da eşim yardım etti sağ olsun
inanın kızlar ben hamile kaldığımdan bu yana düşünüyorum nasıl olcak diye kimse bakmaz bana diye konuştuk eşimle işten izin alcam ben bakacam kimseyi istemiyorum dedi sen bu kadar zamandır çekiyorsun tansiyon mide bulantısı kansızlık falan kimse bi kase çorba yapayım içsin demediler şimdi de gösteriş için istemiyorum ablamı çağıracaktım başka bi şehirde oturuyor yok dedi herkes diyecek işte ablan gelmiş gelelim yemek yapacak onlara hizmet falan kadıncağız zaten hasta gelmesin dedi baktım haklı bende şimdiden herkese sölüyorum eşim kimseyi istemiyor kendi yağımızda kavrulacaz diyorum
valla kızlar benimde kaynanam yanımda hiç daha duymadım ağzından hadi kızım kalk alışverişini yapalım çantanı hazırlayalım dediğini.annemi aramış aliyeye yardıma gel diye 500 km yoldan geldi kadın bana yardıma.hakkaten anne gibisi yok.çantamı hazırladı pijamamı geceliğimi yıkadı ütüledi başörtülerimi hazırladı bebeğin eşyalarını hazırladı evi derledi topladı gitti.kaynanamda tık yok.aceba diyorum onların adetinde kız annesimi yapar böyle şeyleri ama sonuçta annem çok uzakta sen yanımdasın bir kere sor bende senin kızın değilmiyim.3 yıl farklı şehirlerde oturduk can ciğer kuzu sarmasıydı şimdi aynı şehirdeyiz ama hiç umurunda değil.torununa bakmaya bile niyeti yok.Allah (cc) kimseye muhtaç etmesin kızlar dediğiniz gibi bize güç kuvvet ve irade, bebeklerimize sağlık sıhat versin ve annelerimizi başımızdan eksik etmesin işallah.
ya evet annemde benim yaşadı tüm zorlukları.zor bir hamilelik geçirdim.o benden çok kahroldu.çarşıya ne zaman çıksa eli bş gelmiyor.birde heyecanlı ve hevesliki.valla senin gibi yedi kat eller daha çok ilgileniyor.şaşırıp kalıyorum valla.benim babada öyle.erkek kardeşim aradı geçenlerde tutturdu abla sana para yollayacağım bebeğin ihtiyaçları oluyordur diye.düşün erkek kardeşim düşünüyor bizimkilerden böyle bir laf hiç duymadım.
atalacım acaba uzakta olmak tatlılık mı getiriyor aile ilişkilerinde ....
özellikle kaynanası ile uzak olanların ben genelde çok guzel anlaştıklarını duydum,gözümlede gördüm...
bende aynı binadayım ve resmen ilişki denen bişi kalmadı...
8 ayda ilk kez gecende kapıma geldi ,çok sevindim ,eşimede söledim,benim için bir adım atana ben on adım atarım ,neden iyi olsak kötümü olur....
onlar bizim büyüğümüz ne var bizlere de kızlarına gösterdikelri ilginin yuzde onunu gösterseler...
çok mu sey istiyoruz.....
kendileri bizleri uzaklaştırıyolar sonrada gelin kötü oluyor,oysa bir dönüp geriye baksalar ben ne yapıyorum deseler....
allah hepimize kolaylık guç kuvvet versin....
kayınvalidem yanımda ama annemin yaşıyo olup yanıbaşımda olmasını çok isterdim. valla kızlar kıymetlerini zaten biliyorsunuzdur, şu dönemde daha iyi anlamışsınız ama hakkaten çok iyi bilin şu an tek güvendiğiniz anneleriniz sizi en iyi anlayacak olan da onlar. allah başınızdan eksik etmesin
biraz sonra da memlekete gidiyoruz.2 gün yokum.annemlerde net var girmiyorum orda da.başına oturmak istemiyorum.annemle vakit geçirmek varken.herkese iyi haftasonları diliyorum.bebişlerinize ve kendinize iyi bakın hamişler...
kızlar meraba ben geldim biraz geçmişe baktım annelerden laf açılmış canımannemle şu anda çay içiyoruz sağolsun herşeyimi hazırladı yemeklerimi falan attık ateşe akşama yemek işim haloldıu sağolsun annneeeciğim selamını söyledim onunda sana ve hepinize selamı var birazcık okudum yazdıklarınızıda bir doğurun diyo o zamn daha çok annelerinizi anlayacaksınız diyo bu daha ne ki diyo bir uykusuz kalın falan diyo :))) camlarıda silecekti anacığım ama ayağı daha yeni iyileşti 1 hafta sonrada onları silecek inşallallah bu arada hepinizin bebişlerine hayırlı olsun diyo ayyy annee dedim gel sen yaz azıcıkta dedim ben ne anlarım yavrum diyo bana :))hiç anlamaz aynen şu reklamlardaki kadın vardıya pencereyi aç desen aynen gider pencere açar anacığım şimdi kalkıcak zaten ayyy kızlar canım bir tatlı istemişti onu bile yaptı yaa şimdi maşallah anacığıma yaa
bu arada kayınvalidemin o konularda hiç hakkını yiyemem kadına canım şunu çekti desem oda hemen elindeki işini bırakır ypar şimdi valla hiç üşengeçlik etmez sadece ev temizliğime falan karışmaz ama diğer yemek konusunda bana her zamn der yemek yapma gelin bizde yiyin diye söylenir durur her zamn
kaydirigubbakcemile3 bende öyle yapıcam canım... bu haftasonumuz hariç önümüzdeki 2 haftasonundan adama hangisdi uygunsa c.tesi yada pazar çağırıcam.. hayırlısı artık ...bence biran önce yaptır canım hiç sıkıntıya girme.en iyisi ben olsam öle yapardım.Zaten başıma ne geldiyse aman öncden olsun dedim diye olmadı mı hehehe:roflol:
canımcım.. akşam accık sancım olunca yine eşim de son ana bırakmama konusunda ısrar etti :))) ama bizim satımıza göre tahmini d.tarihimiz 16 nisan zaten.. usg ye göre de 9 nisan.. nasip artık..bebegcim tarihinizi de almışsınız hadi hayırlısıyla gelsin kuzunuz ama bana sorarsan son ana bırakma temizliği benim yiğenimde sezeryanla olacaktı ve 2 hafta vardı doğuma tam abimler çocuk odasını boyadığı gece suyu geldi yengemin ve acil sezeryana alındı yengem
ohaoldumsmile ben hiiç görmedim cnım.. gördüğüm her msja cvp yazmaya çalışıyorum çünkü.. ama işte her zaman geçmişi okuyamayabiliyoruz.. hoşgeldin aramıza... a.s.saat 17.20 de bi slm yazdım bukadar giren olmuşta bi cevap veren çıkmamış kızlar hiç misafir perver değilsiniz.
sende hoşgeldin canım aramıza.. inş.sorunsuz geçer hamileliğin de sağlıkla kucağına alırsın bebeğinii...kanszlığım vardı ne ilaçlar içtim mafoldumben 4 htalık ama korkuyrum burda kmyasl gebelikten bahsediyorlar
canımcıım.. öncelikle yavruna maşallahh..günaydin arkadaslar nasilsiniz
bende kalp SIKISMASI oluyordu dün kadin doktoruma gittim sevk kagidi verdi hastaneye yatmam icin
dün aksam hastanenin yolunu tuttuk dogum icin hazirladigim cantamla beraber
bir sürü kontrollerden gectim ama ilk önce bebegin kontrollerini yaptilar ,masallah yavrucuguma tam 2.300 olmus :asigim: 33.haftamizda
kan falan aldilar kollarim delik desik oldu kan gelmedi sonuclari bekledik derken saat 21.00 oldu
ben zaten bende anemiyle demir eksikligi oldugunu biliyordum ama sevgili salak kadin doktorum kan almaya aylardir tenezzül etmedigi icin asiri derecede demire ihtiyacim varmis son zamanlardada o yuzden SIKISMA oluyormus :mymeka:
pazartesi günü doktorumu degistiriyorum kontrollerde 2 haftaada 1e düsücek ,ve spiralle hamile kalan arkadasimin kalma sebebi bu benim mal doktorun yuzundemis pis TÜRK DÜSMANI NE OLCAK :mymeka:
kollarimi SIKTIKLARI icin cok feci agri var birsey tutamiyorum ,gecmise bir bakayim
kaydirigubbakcemile5 ayyynenn katılıyorum canım bu sözlerinee.. yavaş yaparım yarım yaparım ama kendi işimi kendim yaparım şakkıdı kimseden laf duymaya tahammülüm yok çünkü.. olduğu kadar artık :CüvCüv: bu arada amiinnn.. inş. hemencecik iyileşir de ayaklanırız hapimiz doğumdan sonra :Saruboceq:offf aman boşverin kızlar yaa gelselerde sonradan baş kalkarlar işte ben sana bunu yaptım şunu yaptım falan diye en iyisi allah muhtaç etmesin doğuralım ertesi gün ayağa kalkalım inşallah
:Saruboceq: amiin canım.. ben kızım olduğunda daha iyi anlamıştım annemin kıymetini.. allahtan geç kalıp birbirimizi üzmeden :Saruboceq:kayınvalidem yanımda ama annemin yaşıyo olup yanıbaşımda olmasını çok isterdim. valla kızlar kıymetlerini zaten biliyorsunuzdur, şu dönemde daha iyi anlamışsınız ama hakkaten çok iyi bilin şu an tek güvendiğiniz anneleriniz sizi en iyi anlayacak olan da onlar. allah başınızdan eksik etmesin
sana da iyi gezmeler canım.. dikkat et kendine ve bebişinee...biraz sonra da memlekete gidiyoruz.2 gün yokum.annemlerde net var girmiyorum orda da.başına oturmak istemiyorum.annemle vakit geçirmek varken.herkese iyi haftasonları diliyorum.bebişlerinize ve kendinize iyi bakın hamişler...
:roflol: :roflol: :roflol: ilahi özgee... benim yavruma doğmadan hiçkimse bişiycik almadı .. almazda.. annem hariç tabi.. alınan tüm eşyalarını eksiklerini annem almıştır sağolsun zemuszemus kayınvalidem mi? daha hiçbir şeyini görmedim.. ama eda da da öyleydi.. alıştım sanırım.. beklemiyorum da artık.. diğer torunlarının da doğumunda böyleyapmış.. akıl edemezler yani.. hem 70 yaşında artık hem de köydeler.. neyse gerçi insan istese hiçbişey engel değil ama napalım artık.. onlarda öyleler.. ama çok ilgilidir de sağolsun.. tee 75 km. uzaklıktan kaydirigubbakcemile3 her akşam arar.. aman iş yapma.. aman ne yapılcaksa hüseyin ne güne duruyo.. canının istediği buralardan lazım bişey var mı diye söyler sağolsun :Saruboceq: ama işte dedim ya sadece bizim sorunumuz hem görmemişler hem de eski kafalılar birazcık kaydirigubbakcemile3 amaann iyi olsun da hiçbişey de almayıversin.. allah onları başımızdan eksik etmesin yine de :Saruboceq: aramız iyi olsun.. beni kızı gibi görsün de (hatta kızından da yakındır bana kaydirigubbakcemile3 ) varsın düşünüp de bi takımcık almayıversin hihoyyytaynen aynen benim ailemde öle....
nasıl bir heyecan nasıl bir mutlu beklenti var...
bana bakarken hepsinin gözlerinin içi gülüyor...
halam taa almanyadan kalkıp gelecek,okadar işinin gücünün içinde bana vakit ayırıyor....
bebeğimin eksiğini alıyor düşünüyor ve soruyor....
annemi hiç anlatmıyorum ,kadıncağız şu sekiz ayda resmen yağdırdı,tek çocukları benmiyim hayır,ama öyle hevesliki hepsi...
kaynanamda acele iki patik ördü ve elime verdi sadece bukadar...
şaka gibi değilmi???görümcelerimde ortaklaşa hastane çıkışı aldılar....
hepi topu bukadar....
uatanmıyolarda ,zorlarınada gitmiyor hiç herseyi annem yapıyor ,bunun farkındalar ama sanki doğacak çocuk komşunun....
komşuya bile bukadar ilgisiz olmazlardı....tahminimce beni sevmiyorlar ve içlerinden bişi yapmak gelmiyor,benim çocuğum bilecek zaten kim onu gercekten seviyor....
sevgi emek ister çünkü....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?