slm kızlar uzun zamandır yoktum ortalıkta kaydirigubbakcemile3
benim bebişim baya büyüdü hareketlerinide iyice hisseder oldum. suanda 17 haftalıgız. ve yakışıkllı bir tosun geliyor:) yavaş yavaş cicilerini almaya başladık ama beşiğini fln 6 ay olunca alıcam büyük eşyalarını beşik perdesi arabası fln hepsini.. beşik için anadolu yakasında önerebileceginiz bi yer varmı??
biz cicilerini eminönü havuzlu handan almayı düşünüyoruz hem uygunmuş hemde cok güzel şeyler varmış hemde koca han tamamen bebek eşyaları satıormus yani bir yerden herşeyini alıcaz inş..
doğum için nisan sonu diyor doktorum.. doğumu nasıl düşünüyorsunuz normalmi sezeryanmı ben normal düşünüyorum fakat cokda korkuyorum.
Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
slm kızlar nasılsınız bugün beni gitgide korku sarıyo 22 gün falan kaldı daha uzamazsa tabi eh erkende gelebilir tabi bakalım hayırlısyla gelsinlerde.. aslında normal doğumu çok istiyom ama niyeyse iki gündür korkuyorum sanırım geçen gece çok feci bi sancı vurdu sağ tarafımdan resmen çöktüm çokta korktum içim çekildi çünkü sabahına dudağım falan uçuk :gitme:dünde temizliğimi yaptım sabah 10 dan akşam 8 e kadar sürdü camlarımı bile sildim işim bitti yani kendi temizliğimi bile yaptım tek başıma nasıl başardım anlamadım.. dün babaannem fena kızdı ama sen doğuramayacan hiç kendine bakmıyon sıcak tut kendini diyo bende rahat duramıyom... aman dikkat edelim kendimize.. bbu arada özge kız bende rüyamda seni gördüm doğum yapıyodun gelsin bir an önce diye diye psikolojimizi bozdun dikkat et kendine nolur hayırlısıyla gelsin kuzeyimiz
slm kızlar nasılsınız bugün beni gitgide korku sarıyo 22 gün falan kaldı daha uzamazsa tabi eh erkende gelebilir tabi bakalım hayırlısyla gelsinlerde.. aslında normal doğumu çok istiyom ama niyeyse iki gündür korkuyorum sanırım geçen gece çok feci bi sancı vurdu sağ tarafımdan resmen çöktüm çokta korktum içim çekildi çünkü sabahına dudağım falan uçuk :gitme:dünde temizliğimi yaptım sabah 10 dan akşam 8 e kadar sürdü camlarımı bile sildim işim bitti yani kendi temizliğimi bile yaptım tek başıma nasıl başardım anlamadım.. dün babaannem fena kızdı ama sen doğuramayacan hiç kendine bakmıyon sıcak tut kendini diyo bende rahat duramıyom... aman dikkat edelim kendimize.. bbu arada özge kız bende rüyamda seni gördüm doğum yapıyodun gelsin bir an önce diye diye psikolojimizi bozdun dikkat et kendine nolur hayırlısıyla gelsin kuzeyimiz
canım allahtan pencerelerim çok yüksek değildi halettim işte annem çalışıyo kardeşim de rahatsızdı kıyamadım işte allahtan bişey olmadı.. artık raht edip dinleniyorum zaten sancılarım sıklaştı malum son zamanlar sende dikkat et kendine biz pek rahat duran tipler değiliz seninle anladığım kadarıyla halıları falanda yıkamaya ver olsun bitsin bebişlerimzi gelsin sonra nasıl olsa batacak her yer kaydirigubbakcemile3canım kendini çok yorma ya camları sen neden sildin yardım edenin yokmu yukarılara uzanma valla yüzdük yüzdük kuyruguna geldik son dkda allah korusun bebegine bişey olmasın temizlik derdine... bende duramıyorum cok titizim fakat büyük işlere ellemiyorum cam perde gibi. annem geliyor 2 haftada bir büyük temizlik yapıyor benimde bi vitrinim mutfagım bide perde halılarım kaldı onuda ay sonunda halledicez... suanda oturma odam servise gitti yatak odasına koyduk tvyi batıyor burası ama salonun batmasındansa razıyım buranın batmasına. ltfn sende dikkat et valla bebişin için:hulya:
ayyy canım korkmaya basladım valla....
sendemi rüyanda gördün...
ya hacer de rüyasında benim doğum yaptığımı görmüş ama o pek hayırlı görmemiş allah korusun....
valla ben beyin gucu falan böle bahsediyorum ama şaka maka zamanında gelsin tabiki...
dikkatli oluyrom ama...
kuzey bey canı ne zaman isterse ozaman gelsin...
canım fulyanada söledim civilime bi bak hoşuma gitti benim oradakiler hem teyzem direk mağazadanda bakmış ordan almış bana çok beğenmişler öle kolay kolay beğenen insanlar değildir yaniya gecelik konusunda bende ortada kaldım bitane sade bişi buldum aldım maviş....
nese yıkadım ettim....
ama eve geldi,m çantaya koymadan bi deneyeyim dedim ....
amaninn olmuyor,göğüs bölgemde kaldı aşağı inmiyo...
mecbur annemin aldığı beyenmediğim pijamalara kaldım....
şimdi bitane daha gecelik almam gerek....
ama netden almaktan çekiniyroum çünkü malı nası olur ,kumaşı esnek ve pamuklumudur ,bedenler tutmuyor bide yoksa netde cok hoş modeller var...
kızlarrr biz geldikkk doktordann:)
bilin bakalım oğluşumun pipisi kaç gram olmuşkaydirigubbakcemile3 :roflol:
ay ben oğlum 2.5 kg ı geçmiştir diye düşünürken meğer oğlum tamı tamına 3139 gram olmuş:asigim: tabiii eşim yine ne dedi 39 gramı kaanın pipisi:roflol: :roflol: ona bir espri yaptım ama burada yazamicim şimdiohaoldumsmile
veee kontrolümüzü bütün detaylarıyla anlatıyorum:
- oğlum 3139 gram olmuş iri bir bebek dedi doktor ama 4 kg ı geçmez sanmıyorum dedi.
- ancak 4 kg ı geçerse sezeryana alırım dedi. bunun haricinde ne olursa olsun önce normal doğumu denicez dedi.
- ben 3 hafta kaldı gelsin diye sabırsızlanırken doktora daha 1 ay var diyo rahat rahat:)
-çatı muayenesi yapmıcakmısınız dedim. bebek kanala girmeden hiçbir anlamı yok dedi. sancılar başlayıp da bebeğin kafası kanala girince çatı ölçüne bakacam dedi. önemli olan o aşamada bebeğin kafasının ölçüleri tek başına senin çatının ölçüsü bir şey ifade etmez dedi.
-haftada bir gel dedi yehuuuuuuuukaydirigubbakcemile3
-normal doğum hakkında uzun uzun konuştu. en önemlisi annenin istemesi dedi. sezeryanların çoğu anneler yüzünden oluyo dedi.
sıcak su dolu küvet doğumu kolaylaştırırmı ya da bir sakıncası varmı dedim tek başına hiçbir işe yaramaz ama bir mahsuru da yok dedi. ama eğer normal doğumu kolaylaştırmak istiyosan günde yarımşar saatten 2-3 kere yürüyüş yap. ayrıca nefes egzersizleri ve jimnastik yap dedi. bağdaş kurarak oturmaya çalış, yere oturup ayaklarını havaya kaldırmaya çalış çatı kemiklerin ve kalçan esnesin dedi.
-1 ay öncesine göre ben 1.5 kg almışım oğluşumda 1 kg almış
-gece ya da haftasonu sancı tutarsa gelcekmisiniz dedim. siz hastaneye gelin gerekirse bana ulaşırlar gelirim tabii dedi:) yalnız martın 17-18 inde kongresi varmış o yokken olursa eşi yapcakmış doğumu, eyvahedigeldismileeşide aynı hastanede karşı odada kadın doğumcu. ama seni her halukarda ben doğurtcam merak etme görürsün dedi. oğlumu sıkı sıkı tembihliyom sakın 17-18 martta gelme diyom artıkkaydirigubbakcemile3
-en önemlisini unutuyodum ben sancılardan değil ıkınamamaktan çok korkuyom dedim ekstra bir güç gerektirmiyo mu ıkınmak dedim. ıkınma duygusu kendiliğinden gelir bırak ıkınamamayı tutamazsın geldimi dedi. içimi rahatlattı. ayyy aşkitomun dediği doğruymuş ne sorarsam sorayım rahatlatmaya ve normal doğuma yönlendirmeye çalıştı doktor.:1hug:
canım benim güzel dilekleri için teşekkürler benim sıpam kocaman oldu çıksa ben onu dışarda da beslicem hemkaydirigubbakcemile3kızlarr günaydın kimsecıkler yok ilk gelen ben oldum sanırım bu sabah.tarhancım canım 36 haftayı gercekten hepımız ıple cekıyoruz.sen devırmişin allaha şükür.sabırsızlanman çok normal ama bundan sonrada ne kadar kalsa yerınde kardır güzelim.asıl şimdiden sonra büyük bir hızla büyürlermiş.sona yaklastıkca ınsan dedıgın gibi sabırsızlanıyor.doğsada sevsek elini yüzünü görsek..
bugün doktordanda guzel haberlerle geleceksın ınsallah canım..haberlerını beklıyoruz.
bizimde kontorülümüz dündü..çok şükür hersey yolunda devam edıyor.34 haftayı bıtırdık bızde..oğlusum 2.350 gr olmus.boyumuzda 45 cm.doktor normal dedı.sanırım öledır.nstye falan da sokuyo ıki seferdır.ağrımız falanda çıkmadı..bi 15 gun sonra yıne görusucez bakalım.oğlum yüzünü dogru dürüst göstermıyo kıslar.ya elıyle ya ayagıyla kapatıyo..pek kıymetlı yüzü.ama baska yerler foraaaa :))
bugün doktora gıdecek arkadaslarım hepınız hayırlı haberlerle dönun ınsallah.
iyi dileklerin için canımcım ama doktorum o kadar sakin rahat ki daha 1 ayı var diyo bana.kaydirigubbakcemile3 bende ilk doğuranlardan olurum diyodum ama bence bizim sıpa bizi bekletcekkaydirigubbakcemile3 kız ben hamarat diili o yüzden işlerin içinden çıkamıyom da buraya gelemiyomkaydirigubbakcemile3tuğbacım bombaq gibi haberler bekliyoruz senden de kızlar haftaya doğuruyorum falan de bize ya heyecan olsun artık hihoyyyt inşallah iyi haberler alırsın hemen bize yaz ev işini sonra yaparsın hamarat tuğba sempatiksalakcinni
.
ya aynen bende gönlüme göre bir sabahlık ve gecelik bulamadım. bende spor olsun istiyom aynen dediğin gibi anane işi hepsi napcam bilmiyom. 4 tane pijamam oldu bu arada gecelik bakarken. 2 si çok içime sindi amaopuyorumnanaktanof kızlar ya.bi geceliğimle sabahlığım kaldı.istediğim gibi bulamıyorum ya bu osmaniye de.sinir oldummmmm.netten gecelik pijama alan var mı?son çare oraya bakacağım.o da olmazsda bize adana yolu gözüküyor demektir.ya hem şık hem spor olsun istiyorum ama.hep anane geceliklerinden var yaaa.
günaydın kızlarrrr. bugün bebişimin hıçkırıklarıyla ugrasıyorum yaramazlık yapıpı duruyor sonrada sanırım su yutunca hıçkırık tutuyor bu seferde sinirleniyor geçmeyince . ahaha çok güldüm ya çok şeker oluyorlar böyle. böyle bir yaramazlık olamazya resmen sagdan sola sörf yapıyor :):) bide bazen sanki içimde tekmeler yağdırıyor sanki birisi onu gırtlaklıyormuş gibi:)
aaaaaaay bugun biraz evime bakim diyordum ama hiç cnm istemiyor bol bol yatıyorum:) haftaya kontrolümüz var bakalım üff çabuk geçsinde oğlumu kucagıma alim artık diyorum ama herkes bence haline şükret cıkınca keşke cıkmasaydı dersin diyor . olsun ya ben razıyım çok merak ediyorum nasıl birşey olucakk diye..
kızlar bu arada normal dogum istiyorum suandada hersey normal seyrediyor sancıdan öte kesiden korkuyorumm sancıyı duysan asıl sancıdan korkarsın diyorlar. normalde kan verirken bile tansiyonum düşüyor ama doktorum istersen dikerken seni uyutabilirim sen yeterki normal doguma odaklan diyor. bakalım bi şekilde çıkıcak korksakda korkmasakda...kaydirigubbakcemile
Zehir;12048406 [COLOR="black" .!.:anneee[/COLOR] canimcim gecen gün evime iki cocuklu davetsiz misafirler sabahin köründe geldiler aksamin 10una geliyordu gittiklerinde ve sancilanmasam daha gitmiceklerdi herhalde ohaoldumsmile
ellerinde yiyecek icecek heryeri batirdilar,camlarda tanesi besten tam 20 yagli parmak izi kafamçokkarıştı ,halinin uzerinde döktükleri meyvesuyu lekeleri,perdelerimm oooff,oturdugu yerden poposunu kaldirmayan ve yapmayin demeyen bir anne Allahimm ooooffff senağlama
koltuklardada yapis yapis sekerler ,gelde 40 ayin carsambasi bugune mi sıkıştı de :a015:
yardim edecek kimsem olsa neyse ama kimsem yok aksine dahada köstekler gördügün gibi
halbuki biliyorsunuz ben heryeri tertemiz etmis keyifle dogumu bekliyor olucaktim ,bir de derslerimle ilgilencem diye erkenden evimin islerini yapmistim :gitme:[/FONT][/B][/COLOR]
kuzular gunaydın dıyelım nasılsınız??tekrar temızlıklere baslanıyo oh yormayın kendınızı buldugunuza yaptırın ben sımdılık yalnızımda kendım ugrasıyorum bıcok seyle bende bebısımı cok ozledım 2 haftam var kontrole ama dayanamıcam pazartesı esım gelınce gıdıcem cok ozledım tontısımı ben...buyumuzmudurkı bıde cok hareket etmıyo kızlar sakın ama vurmuyo eskısı gıbı tekmelemıyo kayıyo ve agırlık yapıyo bı tarafıma normalmıkı??neyse hem temızlık hem topık bugun boyle gıtsın bakıımm..
kızlarrr biz geldikkk doktordann:)
bilin bakalım oğluşumun pipisi kaç gram olmuşkaydirigubbakcemile3 :roflol:
ay ben oğlum 2.5 kg ı geçmiştir diye düşünürken meğer oğlum tamı tamına 3139 gram olmuş:asigim: tabiii eşim yine ne dedi 39 gramı kaanın pipisi:roflol: :roflol: ona bir espri yaptım ama burada yazamicim şimdiohaoldumsmile
veee kontrolümüzü bütün detaylarıyla anlatıyorum:
- oğlum 3139 gram olmuş iri bir bebek dedi doktor ama 4 kg ı geçmez sanmıyorum dedi.
- ancak 4 kg ı geçerse sezeryana alırım dedi. bunun haricinde ne olursa olsun önce normal doğumu denicez dedi.
- ben 3 hafta kaldı gelsin diye sabırsızlanırken doktora daha 1 ay var diyo rahat rahat:)
-çatı muayenesi yapmıcakmısınız dedim. bebek kanala girmeden hiçbir anlamı yok dedi. sancılar başlayıp da bebeğin kafası kanala girince çatı ölçüne bakacam dedi. önemli olan o aşamada bebeğin kafasının ölçüleri tek başına senin çatının ölçüsü bir şey ifade etmez dedi.
-haftada bir gel dedi yehuuuuuuuukaydirigubbakcemile3
-normal doğum hakkında uzun uzun konuştu. en önemlisi annenin istemesi dedi. sezeryanların çoğu anneler yüzünden oluyo dedi.
sıcak su dolu küvet doğumu kolaylaştırırmı ya da bir sakıncası varmı dedim tek başına hiçbir işe yaramaz ama bir mahsuru da yok dedi. ama eğer normal doğumu kolaylaştırmak istiyosan günde yarımşar saatten 2-3 kere yürüyüş yap. ayrıca nefes egzersizleri ve jimnastik yap dedi. bağdaş kurarak oturmaya çalış, yere oturup ayaklarını havaya kaldırmaya çalış çatı kemiklerin ve kalçan esnesin dedi.
-1 ay öncesine göre ben 1.5 kg almışım oğluşumda 1 kg almış
-gece ya da haftasonu sancı tutarsa gelcekmisiniz dedim. siz hastaneye gelin gerekirse bana ulaşırlar gelirim tabii dedi:) yalnız martın 17-18 inde kongresi varmış o yokken olursa eşi yapcakmış doğumu, eyvahedigeldismileeşide aynı hastanede karşı odada kadın doğumcu. ama seni her halukarda ben doğurtcam merak etme görürsün dedi. oğlumu sıkı sıkı tembihliyom sakın 17-18 martta gelme diyom artıkkaydirigubbakcemile3
-en önemlisini unutuyodum ben sancılardan değil ıkınamamaktan çok korkuyom dedim ekstra bir güç gerektirmiyo mu ıkınmak dedim. ıkınma duygusu kendiliğinden gelir bırak ıkınamamayı tutamazsın geldimi dedi. içimi rahatlattı. ayyy aşkitomun dediği doğruymuş ne sorarsam sorayım rahatlatmaya ve normal doğuma yönlendirmeye çalıştı doktor.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?