2010 Nisan Anneleri

son ayda artık hareketler azalır diyor doktorlar yeri daralıyor diye ama benim bebek ufak yaa süekli hareket halinde dün gece resmen hiç yatırmadı açıyom bakayım diyom eli kolu nerde diye hani ışığa karşı duyarlı oluyomuş yaa bu ayda hareketleri kesiliyor ama karanlık oldumu yada üzerime battaniye falan örttümmü kıpır kıpır gece bırkmıyor yatayım sanırım ışığı sevmeyecek benim bebişim

ayy allah korusun kordon dolanması çok kötü yaa herhalde seninn sezeryan olcak bu neden dolayı

bende korkmaya baslıom artık kıafetlerı falan yıkadım utuledım hazırladım ama valıze koymaya üşenıom bı an once hazırlamam lazım sanırım

adana hastanesi diye düşünüyorum doktora baştan tepkimi belli ettim normal istiyorum diyen dr biraz sezeryancı bu defa tama dedi normal olur o zaman herşey yolunda dedi bakalım artık hayırlısı perşembe kontrolüm tam kesin konuşaca ne olcağı o zaman belli olcak

canım günün değişik saatlerinde 10 hareket sayman lazım. daha azsa bi doktoruna görün derim. senin durumun farklı...

guzelım orda dilek hanım var ablamların doktoru cok ıyı dıolar onun ıcın haberın olsun

canım tamda senin haftanda 2 hafta önce benim de paşa beni korkuttu nst miz vardı ertesi gün sabahı zor ettim. nst ye bir girdim bir saniye yerinde durmadı hareketlendi. sonra o nst sonucuyla doktora çıkıp da hareket etmiyo diyince doktorun göznde bütün inandırıcılığımı kaybettimkaydirigubbakcemile3
ama doktorum dediki gün içinde hareketleri say toplamda 10 defa hareket ediyosa korkma dedi. yani kıpırdanmaya başlıyo ya durana kadar onu 1 diye sayacaksın. ben her tekmeyi saymaya kalkmıştım dakaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 refişim ne güzel bir doktora daha gitsen 6 olacak bacım senin yerinde olsam 7 kocalı hürmüz gibi 7 doktora gider skoru sıfırlardımkaydirigubbakcemile3

guzelım orda dilek hanım var ablamların doktoru cok ıyı dıolar onun ıcın haberın olsun

bende ona gidiyoruum canım dilek coşkun ablamda doğum yapmıştı ama hemen sezeryan demişti ona bikaç arkadaşta var orda doğum yaptı dilek hanım yaptırdı hep sezeryan hiç normal doğum yaptıranı görmedim bu yüzden çelişkideyim normal doğuma giriyormu epidurl yapıyomu yada ne bileyim sezeryann yaptığı gibi normlde de hastaları ile ilgileniyormu hepsini perşembe günü gittiğimde konuşacam
bide talep çok muş ona bu yüzden he hastaneye gittiğimde en azyarım saat bekilorum ama bırakamıyorum çok ii bakıyor çünkü
hiç normal yaptırdığını duymadım

nazlıcım hoşgeldin nasılsın canım? geçmişte yazdığını gördüm ben de seni bekliyodum.
şimdi benim laptopun bataryası öldü. elektirk kablosunda da bir temas problemi var en ufak harekette kapanıyo bilgisayarım.
geçenlerde de bilgisayarda msnime biri yazmış ona bakayım dedim tam aldım yine gitti bilgisayar kimin yazdığını bile görmedim.
çok merak ediyodum kimdi acaba diye demek senmişsinkaydirigubbakcemile3
kusura bakma canım ne yazmıştın herşeye baştan başlayabilirmiyiz hiç bişi olmamış gibi:roflol:

evet cnm normalını bende duymadım hep sezeryana biliyorum onuda yanı belki benım tercıhımde sezeryan ıstedıgımden olsa gerek ama ıyı bı doktor

özgecimmm de gelmiş geçmiş olsun tatllımmm demek kuzey paşa sözünü dinledi :1hug:

canım benim ne demek??

dr un daha 1 ay var demiş ya ona şaşırdım.
benimki en geç 30 unda suni sancı vererek doğumu başlatırız dedi. daha geç kalması ii olmayabilir dedi. onu soracaktım.

özgeyle, deniz iyiymiş çok şükür bu arada...

slm kızlar......
çok uzun oldu geleli eve bi türlü pcyi alamadım.....
ben çok tuaf duygular içindeyim kızlar...
sabah olanlardan sonra,arkadasımla ablasının gelip sen ii görünmüyorsun demesiyle doktora gitme kararım derpeşti....ve doktor taysemize doğru yol aldık....
önceden tel açmıştık zaten haberi vardı bizi bekliyordu...
önce tansiyonumuza bakıldı baya yuksekti,zaten carpıntımda vardı...önce muayne edelim dedi bebeğim 2.750 grama ulaşmış....kafasını pelvis kaslarına iyice dayamış....çok hareketliydi....bu seferki ölçümlerde 37 haftalık çıktık.....
oğlum gelişim açısından herseyini tamamlamıştı artık ama genede zamanımız vardı yani olamalıydı:)
sabah gelen muhtemelen suyummuş .....
ama bebişimin suyuda normal çıktı şuanda herhangi bi azalma söz konusu değil dedi....
sonra çatı muaynesi yapalım artık bu bebelk alın beni diye sabırsızlanıyor dedi doktroum....
nese o iğrenc tecrübeyi yasadım sonunda....
aman ya rabbi çok zormuş,hadi çatala çıktık,sıra geldi acayip bir alet ile ölçüm yapmaya,rahim içine girip açılınca üç tane bacak haline gelen bi aletti bunda canım acayip yandı size anlatamam dayanamdım,zaten o alet acılmadı....
rahim gayet yumuşamıştı ama çatım okadar darmış ki.....
doktorumla ikimiz normal doğumdan vazgecmek zorunda oluşumu gördük,şok olduk...
bu zamana kadar hersey normaldi oysa,ama catı darlağım buna müsait değildi,ama bakalım hersey biranda değişiyor çünkü...birde yoğun iltihap olmuşum fitil verdi....
sonra nst ye cıktık,bebeğimin sancıları ve kalp atışı çok yuksekti,iki hemsşire başımda bişiler konuşuyordu yarım saat kaldık,nst sonucumu gören hemşire bebek içeride çok sıkışmış ve sancı cekiyor dedi...nese doktora indik,sen nasıl kasıldın,nasıl gerildin neyi kafana taktın dedi,rahatla bebeğin içerde cok gergın dedi....ben cok üzüldüm baya bi moralim bozuldu,ikinci nstyi istedi,yemek yedim baya bir dinlendim ,ama tansiyonum hala yuksekti,şükür ikinci nst de sancılar düşmüştü....
bir hafta sonraya gun verdi son kontroılüm olcak inşlh....
on gunde zaman verdi bebeği alabiliriz dedi ama buna son kontrolümde karar vercek şimdi hazırız ve kuzeyi bekliyorız .....

canım yaa benim doktor doğumun kendi kendine başlamasını miad geçene kadar bekliyo sanırım. çünkü aşkitomu hatırlarsın 40+5 de doğum yapmıştı. yine sıra beklerken eski bir hastası vardı 42. hafta bitene kadar bekletmiş doktor, başlamayınca sezeryana almış. yani günün dolsa da bebek te sıkıntı yoksa bekletiyo doğumun kendiliğinden başlamasını ondan galiba 1 ay diyo. yoksa şafak 21 oldu:lepi: tabii şu da var benim bebişte büyümesi haricinde gelmek üzere olduğuna dair bir buldu yok sancı, kasılma, karnımın aşağı inmesi vs hiç yok yani
senin doktor neden beklemek iyi olmayabilir dedi acababilmiyorumkismile en çok da neyi merak ediyom hani süresi dolunca bebek kendi kakasını yicek diye sezeryana alıyolar ya. bebeğin kakasını yaptığını anlayabiliyorlar mı yoksa tahmini mi konuşuyolar:dance:

özgecim canım yaaa çok geçmiş olsun.
çatı muayenesi de oldun demek ki canın da yanmış geçmiş olsun
şimdi kesin sezeryan mı olacak tüh yaa senin normal doğum yapacağına inanıyodum ben. kuzey paşa sağlıkla gelsinde önemli olan o
aman canım bu 1 haftayı sakin ve dinlenerek geçir bi tanem abovvv benden önce doğurcan şaka makakaydirigubbakcemile3
garip bir gün yaşamışsın canım ama çok şükür kuzey de sende iyisin şimdi önemli olan da bu:1hug:

evet askitomdan hatırlıyorum.
benimki günü geçtikten sonra beklemesini doğru bulmuyorum bebek ölümlerine sebep olabiliyor. hiç şansımızı zorlamayalım dedi.
sanırım kakasını yiyince kalp atışlarında yavaşlama oluyor. çünkü dr um her nst sonrasında kordon dolanması, oksijen azlığı, pisliğini yeme durumu yok diyor bana.

özgecim hoşgeldin. damadım kzımdan önce olucak galiba:)) boşver tatlım sezeryan olsun... takma kafana:)))

özge istedigin oldu bebiş erken gelio bizim daha 24 gun var aman siz ıyı olunca erken gec farketmez

bilmiyorumkismile bu arada kızlar sol bacagım ve kolumda tuhaf bı agırlık var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…