2010 Nisan Anneleri

kızlarrrrr ya beni merak ettiniz ,hepinize cok tesekkür ederim arkadaslarım....
iyiki varsınız....
daima destek oldunuz:))))
kızlar varya saka maka oğlum gel dedim ama sanırım hazır değilim daha vakti varmış gibi geliyo şimdide...
zamanında gelsin kuzular inşalh yeterki sağlıkları yerinde olsun,onların keyifleri yerinde olsun.....
onlar sancı cekmesin ya...
benim bugun yüreğim dağlandı nasıl üzüldüm....
bebişimin sancısının olduğu duydum kalbi nası hızlı atıyordu kıyamam ben ona....
onlar ii olsun kızlar ,bebişimin keyfi yerinde olsun ben 40 değil 45 haftada beklerim.....
o ne zaman gelmek isterse ozaman gelsin....
artık kendi keyfimden gelsin demiycem....
ve şunu unutmayın kızlar....
ben bazı sebeblerden dolayı çok gerildim ,çok üüzldüm ,çok zor iki gun gecirdim....
ve bu bebeğimi çok etkiledi yavrum benim nasıda gerilmişti....
artık hiç bişi için üzülmem kafaya takmam bebeğim ii olsun yeterki...

ne güzel canım yaa gün dolduktan sonra beklemek çok zor, anne strese girdikçe bebek de sıkıntıya giriyodur. aslında doktorun iyi yapıyo. ben 39. haftayı bile geçiremem diyom gelmezse nerde kaldı 40+ arkaydirigubbakcemile3
şu kordon olayı usg ile anlaşılmıyomu yaa gidince sorcam doktorabilmiyorumkismile

bilmiyorumkismile bu arada kızlar sol bacagım ve kolumda tuhaf bı agırlık var
canım bebeğin damarlarına baskı mı yapıyo acababilmiyorumkismile

canım bebeğin damarlarına baskı mı yapıyo acababilmiyorumkismile[/QUOTE]

ßilmiyorum ki ne oldugunu ayaga kalkınca sol bacagım başlıyor. kolum zaten bugun hiç gecmedi anlamadım gitti. :çok üzgünüm:

sor bakalım ben artık usgye girmiyorum ki... Her hafta nst var..

cnm son zamanlarda yerleri daraldıkları için az hareket ediyolarmıs . ama benim suan bıle oynuo tabı hafıf hafıf agır bı kız olcak sanırım benden beter cok nazlı opuyorumnanaktan

ayy allah korusun kordon dolanması çok kötü yaa herhalde seninn sezeryan olcak bu neden dolayı

canım günün değişik saatlerinde 10 hareket sayman lazım. daha azsa bi doktoruna görün derim. senin durumun farklı...

kızlar çok sağolun cevap vermişsiniz birerbirer de ben pc başından kalkmak zorunda kalmıştım.
ya işte benim bebişte öyle çok kilolu olmadığı için biraz telaşlandım.
hımm demek her kıpırtıyı saymayacaz bak bunu bilmiyordum söylediğin iyi oldu canım tubacım.
yaa sormayın tam da kendimi normal doğuma motive etmiştim ki inş bir aksilik olmaz gerçi doktorum ben 2 kez kordon dolanmış bebeği bile normal doğurtuyorum sorun yok dedikafamçokkarıştı bakalım nasip neyse o olur hiç birşey bizim planımıza uymayabilir.
bu arada kızlar bir anda korku bastı valla oysaki ben daha alışverişimi bile tamamlamamış biri olarak tarihe karışıcam heraldemafoldumben

canım hoşgeldin yaa valla sabah sabah endişeden ölecektik nerdeyse..ama en azından sen ve bebğin sağlıklısınız.artık günler de azalmış birer birer doğuracaz başka şansımız yok
ama son zamanlarında dikkat kendine olur mu kuzey beye de kendine de relaxxx diyorum sadece.
inş herşey yolunda gider bir aksilik olmaz canım.

tubacım kordon dolanması ultrasonda görülebiliyor canım ama tabiiki buna bağlı kan akışı kalp ritmi falan nst de belli oluyor.benim bebişimin boynundaki kolyesi çok güzel görünüyor kaydirigubbakcemile3

canım yaa hep sresten sıkıntıdan yaa kendini üzme böyle şeyler için demiştim sana işte insanın elindeki bişey değilinsan ister istemez geriliyor boşvar canım sıkma canını bebeğin sağlıklı olsun sezeryan olsun ne yapalım nasip böyleymiş kafaya artık bişey takam bu 10 günün tadını çıkar ayaklarını uzat keyif yap bi bakacan bebeğin kucağında

selam tekrar :))
ruzenin geçmiş olsun canım işallah sağlıkla zamanında gelir bebişin.. sağlıklı olsunlar da gerisi boş..

Yeniden selamlar kızlar.Elektrikler gitti az önce.

Deryacığım yeterki sağlıklı olsun küçük bebekler daha hızlı büyür.Benim kızım 1.950 gram doğmuştu.
Sevindim tahlillerinin iyi çıktığına.

Sen ve kuzey iyisiniz ya canım önemli olanda bu.Herşey istediğimiz gibi olmuyor.O kadar kendini üzmemeliydin((

özgecim cok üzüldüm haberini alinca :çok üzgünüm:
hic beklemiyordum böyle bir sonuc,ahh canim benim yha neye üzüldün bu kadarda bebegi strese soktun :teselli:
ne olur bak kendini kasma kuzeyimizi düsün ,normal dogum olmazsada olmasin yeter ki bebegin iyi olsun bitanem :1hug:
dualarim seninle canim benim

yosuncum sağol canım,hımm demek senin bebişte küçük doğdu ayy kıyamam yavrum yaa insan eline almaktan korkar işte.
ya ben aslında sorun etmiyorumda aile faktörü şimdiden başladılar işte zayıf bebek, çabuk hastalanacak,besleyemedin falan gibi sözler..
gerçi tam anlamıyla beslenmeme dikkat etmedim ama yine de sanırım anne bünyesiyle alakalı birşey bu.

birde yosun birşey sorucam sen hemşireydin bilirsin belki, idrarda maya görüldü diye yazıyor.doktor bununla ilgili birşey söylemedi ama ben merak ettim.maya derken acaba ne kastediliyor?
gerçi tahlikeli birşey olsaydı mutlaka söylerdi ama işte merak ettim..

canim bir dahaki doktor kontrolun ne zaman?
hic bir kipirdama yoksa derhal doktora git cunku zaten bir kez kordon dolanmis boynuna
kimi bebekte uc kez dolansa bile birsey olmuyormus ama sanirim direk sezaryenle aliyorlarmis beyninde hasarlara yol acmasin diye
bu sabah benim bebiste beni korkuttu ,semsertti ve kipirdamiyordu
ne yöne yattimsa kipirdamadi,sevdim oksadim konustum kipirdamadi
artik aglicaktim Rabbim sonuna geldim bu aciyi yasamak istemiyorum diye senağlama
kalktim ekmege bol cikolata sürdüm ,bol sekerli cay yaptim sonra dizlerimi yukariya dogru büküp sol tarafima yattim
cok sükür ki elleri kipir kipir etmeye basladi sonra benim canavar cikolatanin emilimini yapinca kaburgalarimi kirmaya kararli edasinda vurmaya basladi kaydirigubbakcemile3
kaburgami kirsin yavrum ama Allahim onu ve hepiniizin bebeklerini hareketsiz birakmasin :Saruboceq:

canımsın sağoll,bir dahaki kontrol haftaya cumartesi.
ya hiç hareket etmiyor değilde artık tekmelemiyor,yer değiştirme hareketi yapıyor,sertlik oluşturuyor.alışmışım heralde tekmelerine tuhafıma gidiyor.ayrıca kaburgama bastırırdı önceden nefes bile alamazdım şimdi öyle bir harekette yok.karnım henüz aşağıda inmediki niye böyle oldu anlamış değilim.geçen gün çok şiddetli sancıyla uyandım akşama kadar sürdü ama ilk şiddetinde değildi.sonraki günlerde böyle oldu aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama korkmuyor da değilim...eyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

bu arada senin bebişinde seni baya bi korkutmuş ama çok şükürki annesine şaka yapmış sadece.
inanki ben de çok korkuyorum sona geldik artık çok alıştık bebişlerimize rabbim onları korusun birşey olursa naparız:Saruboceq:

deryacim acaba o siddetli sanciyla uyandiginda bebegin asagiya inmis olamaz mi
acaba indiginde besbelli oluyor mu ki ? iyi canim yer falan degistiriyorsa birseyi yoktur
ama sen bizden iki kat dikkatli olmalisin hareketlerini say bebeginin
internette arastir on dakikada hareketlerini nasil sayariz diye

cok sükür ki saka yapmis bana derya teyzesi
varya ben birsey olursa ne yaparim demekten dahi korkuyorum ,insan neden korkarsa basina geliyor
bu bence etkilesim özgeninde durumundan dolayi buna dahada inaniyorum biliyormusun
insanin beyni neyi hükmederse bir süre sonra vucutta onun etkilesimine uyuyor

deryacim sen bol bol su icmiyormusun ? suyu cok fazla tüketen annelerin bebeklerinde kordon dolanmasi olmuyormus

Dediğim gibi canım küçük doğanlar sonra hızlı gelişiyor sadece biraz dikkat edip enfeksiyondan koruyacaksın,gelen gidenden uzak tutmaya çalışacaksın.

Maya hücreleri yabancı madde mantar hücreleri olarak kabul ediliyor canım.Çok detaylı bilmiyorum ama.

kızlar size şunu söliyim....
ben eğer dün o acayip sancıyı hissettiğimde gitseymişim keşke.....
sakın beklemeyin artık,anormal bişi olmasada sizi çok zorluyorsa gidin....
ilerde keşke gitseydim tüh dememek için doktorunuza gidin.....
ben bugun gitmiycektim mesela...
normaldir falan dedim....
kontrol gunumu bekliycektim....ama allah tarafından bişi dürttü beni....sabah ki suyumu bile acaba idrarımı kaçırdım dedim eşime söleme gereği bile duymadım....
ama gittiğimde bende sancı yoktu anlattım nstede bebişim cok gergindi....kalp atışı çok yuksekti ve sancısı tavan yapmıştı.....şimdi hep kaontrol altında sürekli tansiyonum....
ve 10 gunumuz kaldığını öğrendik.....
üyuzden beklemeyin kızlar sakın....sona geldik bebişide kendinizide riske atmayın....

slm kızlar geçmiş olsun ruzenim hayırlısı bu zamanymış demek ruzenim.bebiş gelio dmek.kaç haftalıktın canım.

kesinlikle haklısın gülsemincim,herşeyde beyin de bitiyor.tüm vücuda beyin hükmettiği için ee bizde beynimize hükmedersek yani ne düşünürsek o olur .boşuna dememişler birşeyi kırk gün söylersen olur diye..
canım ben de bebeğin nasıl aşağıya indiğini merak ediyorum ama hep diyorlarki göğüs altındaki şişkinlik olmayacak. ablamla konuştum da o da diyorki akşam normaldi sabah kalktım ki midemin orası boşalmış.mutlaka anlarsın dedi bana.o açıdan diyorum henüz bir değişiklik olmadı bende.ayrıca bebek hareketlerini sayma konusunda da beceriksizim.neyi nasıl değerlendiricem bilmiyorum ki.tuğba dediki her tekme değilmiş hareketin tamamı bir diye sayılıyormuş.anladım sanmıştım ama yine anlamamışımkaydirigubbakcemile3
bu arada keşke benim bebişimde çikolata yiyince tepki verse..koca bir kalıp çikolata yiyorum banamısın demiyor:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…