ne güzel canım yaa gün dolduktan sonra beklemek çok zor, anne strese girdikçe bebek de sıkıntıya giriyodur. aslında doktorun iyi yapıyo. ben 39. haftayı bile geçiremem diyom gelmezse nerde kaldı 40+ arkaydirigubbakcemile3evet askitomdan hatırlıyorum.
benimki günü geçtikten sonra beklemesini doğru bulmuyorum bebek ölümlerine sebep olabiliyor. hiç şansımızı zorlamayalım dedi.
sanırım kakasını yiyince kalp atışlarında yavaşlama oluyor. çünkü dr um her nst sonrasında kordon dolanması, oksijen azlığı, pisliğini yeme durumu yok diyor bana.
özgecim hoşgeldin. damadım kzımdan önce olucak galiba:)) boşver tatlım sezeryan olsun... takma kafana:)))
canım bebeğin damarlarına baskı mı yapıyo acababilmiyorumkismilebilmiyorumkismile bu arada kızlar sol bacagım ve kolumda tuhaf bı agırlık var
ne güzel canım yaa gün dolduktan sonra beklemek çok zor, anne strese girdikçe bebek de sıkıntıya giriyodur. Aslında doktorun iyi yapıyo. Ben 39. Haftayı bile geçiremem diyom gelmezse nerde kaldı 40+ arkaydirigubbakcemile3
şu kordon olayı usg ile anlaşılmıyomu yaa gidince sorcam doktorabilmiyorumkismile
cnm son zamanlarda yerleri daraldıkları için az hareket ediyolarmıs . ama benim suan bıle oynuo tabı hafıf hafıf agır bı kız olcak sanırım benden beter cok nazlı opuyorumnanaktan
son ayda artık hareketler azalır diyor doktorlar yeri daralıyor diye ama benim bebek ufak yaa süekli hareket halinde dün gece resmen hiç yatırmadı açıyom bakayım diyom eli kolu nerde diye hani ışığa karşı duyarlı oluyomuş yaa bu ayda hareketleri kesiliyor ama karanlık oldumu yada üzerime battaniye falan örttümmü kıpır kıpır gece bırkmıyor yatayım sanırım ışığı sevmeyecek benim bebişim
ayy allah korusun kordon dolanması çok kötü yaa herhalde seninn sezeryan olcak bu neden dolayı
canım günün değişik saatlerinde 10 hareket sayman lazım. daha azsa bi doktoruna görün derim. senin durumun farklı...
canım tamda senin haftanda 2 hafta önce benim de paşa beni korkuttu nst miz vardı ertesi gün sabahı zor ettim. nst ye bir girdim bir saniye yerinde durmadı hareketlendi. sonra o nst sonucuyla doktora çıkıp da hareket etmiyo diyince doktorun göznde bütün inandırıcılığımı kaybettimkaydirigubbakcemile3
ama doktorum dediki gün içinde hareketleri say toplamda 10 defa hareket ediyosa korkma dedi. yani kıpırdanmaya başlıyo ya durana kadar onu 1 diye sayacaksın. ben her tekmeyi saymaya kalkmıştım dakaydirigubbakcemile3
slm kızlar......
çok uzun oldu geleli eve bi türlü pcyi alamadım.....
ben çok tuaf duygular içindeyim kızlar...
sabah olanlardan sonra,arkadasımla ablasının gelip sen ii görünmüyorsun demesiyle doktora gitme kararım derpeşti....ve doktor taysemize doğru yol aldık....
önceden tel açmıştık zaten haberi vardı bizi bekliyordu...
önce tansiyonumuza bakıldı baya yuksekti,zaten carpıntımda vardı...önce muayne edelim dedi bebeğim 2.750 grama ulaşmış....kafasını pelvis kaslarına iyice dayamış....çok hareketliydi....bu seferki ölçümlerde 37 haftalık çıktık.....
oğlum gelişim açısından herseyini tamamlamıştı artık ama genede zamanımız vardı yani olamalıydı:)
sabah gelen muhtemelen suyummuş .....
ama bebişimin suyuda normal çıktı şuanda herhangi bi azalma söz konusu değil dedi....
sonra çatı muaynesi yapalım artık bu bebelk alın beni diye sabırsızlanıyor dedi doktroum....
nese o iğrenc tecrübeyi yasadım sonunda....
aman ya rabbi çok zormuş,hadi çatala çıktık,sıra geldi acayip bir alet ile ölçüm yapmaya,rahim içine girip açılınca üç tane bacak haline gelen bi aletti bunda canım acayip yandı size anlatamam dayanamdım,zaten o alet acılmadı....
rahim gayet yumuşamıştı ama çatım okadar darmış ki.....
doktorumla ikimiz normal doğumdan vazgecmek zorunda oluşumu gördük,şok olduk...
bu zamana kadar hersey normaldi oysa,ama catı darlağım buna müsait değildi,ama bakalım hersey biranda değişiyor çünkü...birde yoğun iltihap olmuşum fitil verdi....
sonra nst ye cıktık,bebeğimin sancıları ve kalp atışı çok yuksekti,iki hemsşire başımda bişiler konuşuyordu yarım saat kaldık,nst sonucumu gören hemşire bebek içeride çok sıkışmış ve sancı cekiyor dedi...nese doktora indik,sen nasıl kasıldın,nasıl gerildin neyi kafana taktın dedi,rahatla bebeğin içerde cok gergın dedi....ben cok üzüldüm baya bi moralim bozuldu,ikinci nstyi istedi,yemek yedim baya bir dinlendim ,ama tansiyonum hala yuksekti,şükür ikinci nst de sancılar düşmüştü....
bir hafta sonraya gun verdi son kontroılüm olcak inşlh....
on gunde zaman verdi bebeği alabiliriz dedi ama buna son kontrolümde karar vercek şimdi hazırız ve kuzeyi bekliyorız .....
ne güzel canım yaa gün dolduktan sonra beklemek çok zor, anne strese girdikçe bebek de sıkıntıya giriyodur. aslında doktorun iyi yapıyo. ben 39. haftayı bile geçiremem diyom gelmezse nerde kaldı 40+ arkaydirigubbakcemile3
şu kordon olayı usg ile anlaşılmıyomu yaa gidince sorcam doktorabilmiyorumkismile
canım bebeğin damarlarına baskı mı yapıyo acababilmiyorumkismile
slm kızlar......
sabah olanlardan sonra,arkadasımla ablasının gelip sen ii görünmüyorsun demesiyle doktora gitme kararım derpeşti....ve doktor taysemize doğru yol aldık....
önce tansiyonumuza bakıldı baya yuksekti,zaten carpıntımda vardı...önce muayne edelim dedi bebeğim 2.750 grama ulaşmış....kafasını pelvis kaslarına iyice dayamış....çok hareketliydi....bu seferki ölçümlerde 37 haftalık çıktık.....
oğlum gelişim açısından herseyini tamamlamıştı artık ama genede zamanımız vardı yani olamalıydı:)
ama bebişimin suyuda normal çıktı şuanda herhangi bi azalma söz konusu değil dedi....
sonra çatı muaynesi yapalım artık bu bebelk alın beni diye sabırsızlanıyor dedi doktroum....
aman ya rabbi çok zormuş,hadi çatala çıktık,sıra geldi acayip bir alet ile ölçüm yapmaya,rahim içine girip açılınca üç tane bacak haline gelen bi aletti bunda canım acayip yandı size anlatamam dayanamdım,zaten o alet acılmadı....
bu zamana kadar hersey normaldi oysa,ama catı darlağım buna müsait değildi,ama bakalım hersey biranda değişiyor çünkü...birde yoğun iltihap olmuşum fitil verdi....
sonra nst ye cıktık,bebeğimin sancıları ve kalp atışı çok yuksekti,iki hemsşire başımda bişiler konuşuyordu yarım saat kaldık,nst sonucumu gören hemşire bebek içeride çok sıkışmış ve sancı cekiyor dedi...nese doktora indik,sen nasıl kasıldın,nasıl gerildin neyi kafana taktın dedi,rahatla bebeğin içerde cok gergın dedi....ben cok üzüldüm baya bi moralim bozuldu,ikinci nstyi istedi,yemek yedim baya bir dinlendim ,ama tansiyonum hala yuksekti,şükür ikinci nst de sancılar düşmüştü....
on gunde zaman verdi bebeği alabiliriz dedi ama buna son kontrolümde karar vercek şimdi hazırız ve kuzeyi bekliyorız .....
Deryacığım yeterki sağlıklı olsun küçük bebekler daha hızlı büyür.Benim kızım 1.950 gram doğmuştu.kızlar tekrardan merhaba, bende kk nın azizliğine uğradım ve pc kapatmıştım yeni açtım.
özgeyle ilgili olan haberi okudum en azından şimdilik birşey olmadığı için çok sevindim.ee artık o kadar isteyince oluyormuş demekki :)
bu arada benim bebişimle ilgili olarakta en küçük dememin sebebi şuydu:sadece 2160gr teyzeleri o yüzden
ummahan seni çok iyi anlıyorum canım çünkü bende de hormonlar arada tavan yapıyor..sanırım hamileliğin cilveleri işte..
Sevindim tahlillerinin iyi çıktığına.kızlar bi ara idrar tahlilimde şeker çıkmıştı da sizinle paylaşmıştım.
sonra tekrar bisürü tahlil yapıldı ve çok şükürki herşey normalmiş..
bazan hamilelerin böbrekleri şekeri süzebiliyormuş.
bunu da paylaşmak istedim sizlerle :ecrin_bebek:
slm kızlar......
kızlarrrrr ya beni merak ettiniz ,hepinize cok tesekkür ederim arkadaslarım....
iyiki varsınız....
daima destek oldunuz:))))
kızlar varya saka maka oğlum gel dedim ama sanırım hazır değilim daha vakti varmış gibi geliyo şimdide...
zamanında gelsin kuzular inşalh yeterki sağlıkları yerinde olsun,onların keyifleri yerinde olsun.....
onlar sancı cekmesin ya...
benim bugun yüreğim dağlandı nasıl üzüldüm....
bebişimin sancısının olduğu duydum kalbi nası hızlı atıyordu kıyamam ben ona....
onlar ii olsun kızlar ,bebişimin keyfi yerinde olsun ben 40 değil 45 haftada beklerim.....
o ne zaman gelmek isterse ozaman gelsin....
artık kendi keyfimden gelsin demiycem....
ve şunu unutmayın kızlar....
ben bazı sebeblerden dolayı çok gerildim ,çok üüzldüm ,çok zor iki gun gecirdim....
ve bu bebeğimi çok etkiledi yavrum benim nasıda gerilmişti....
artık hiç bişi için üzülmem kafaya takmam bebeğim ii olsun yeterki...
ya kızlar birşey sorucam benim kızım 2 gündür az hareket ediyor.yani eskiden tekmelerdi,karnım yamuk yumuk olurdu.ama şimdi tekmelemiyor sadece sanırım popoyu yer değiştiriyor biraz sivriliyor sonra tekrar düzeliyor ama bunu da sürekli yapmıyor yaa.
daha önceleri doktora hareketlerle ilgili soru sormuştum o da gayet ayrıntılı anlatmıştı kaç saatte kaç hareket edecek falan diye.ama işte o zamanlar çok hareketli olduğu için doktorun sözlerini ezberlememişim(
benim bebişim boynunda bir kordon dolanması var, şimdi korkuyom acaba 2.yide mi doladı diyee?
sizin bebişlerinizin hareketleri nasıl?
bu hareket işinin normalini bilen var mı?
acaba çok mu evham yapıyorum(
canim bir dahaki doktor kontrolun ne zaman?
hic bir kipirdama yoksa derhal doktora git cunku zaten bir kez kordon dolanmis boynuna
kimi bebekte uc kez dolansa bile birsey olmuyormus ama sanirim direk sezaryenle aliyorlarmis beyninde hasarlara yol acmasin diye
bu sabah benim bebiste beni korkuttu ,semsertti ve kipirdamiyordu
ne yöne yattimsa kipirdamadi,sevdim oksadim konustum kipirdamadi
artik aglicaktim Rabbim sonuna geldim bu aciyi yasamak istemiyorum diye senağlama
kalktim ekmege bol cikolata sürdüm ,bol sekerli cay yaptim sonra dizlerimi yukariya dogru büküp sol tarafima yattim
cok sükür ki elleri kipir kipir etmeye basladi sonra benim canavar cikolatanin emilimini yapinca kaburgalarimi kirmaya kararli edasinda vurmaya basladi kaydirigubbakcemile3
kaburgami kirsin yavrum ama Allahim onu ve hepiniizin bebeklerini hareketsiz birakmasin :Saruboceq:
canımsın sağoll,bir dahaki kontrol haftaya cumartesi.
ya hiç hareket etmiyor değilde artık tekmelemiyor,yer değiştirme hareketi yapıyor,sertlik oluşturuyor.alışmışım heralde tekmelerine tuhafıma gidiyor.ayrıca kaburgama bastırırdı önceden nefes bile alamazdım şimdi öyle bir harekette yok.karnım henüz aşağıda inmediki niye böyle oldu anlamış değilim.geçen gün çok şiddetli sancıyla uyandım akşama kadar sürdü ama ilk şiddetinde değildi.sonraki günlerde böyle oldu aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama korkmuyor da değilim...eyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
bu arada senin bebişinde seni baya bi korkutmuş ama çok şükürki annesine şaka yapmış sadece.
inanki ben de çok korkuyorum sona geldik artık çok alıştık bebişlerimize rabbim onları korusun birşey olursa naparız:Saruboceq:
Dediğim gibi canım küçük doğanlar sonra hızlı gelişiyor sadece biraz dikkat edip enfeksiyondan koruyacaksın,gelen gidenden uzak tutmaya çalışacaksın.yosuncum sağol canım,hımm demek senin bebişte küçük doğdu ayy kıyamam yavrum yaa insan eline almaktan korkar işte.
ya ben aslında sorun etmiyorumda aile faktörü şimdiden başladılar işte zayıf bebek, çabuk hastalanacak,besleyemedin falan gibi sözler..
gerçi tam anlamıyla beslenmeme dikkat etmedim ama yine de sanırım anne bünyesiyle alakalı birşey bu.
Maya hücreleri yabancı madde mantar hücreleri olarak kabul ediliyor canım.Çok detaylı bilmiyorum ama.birde yosun birşey sorucam sen hemşireydin bilirsin belki, idrarda maya görüldü diye yazıyor.doktor bununla ilgili birşey söylemedi ama ben merak ettim.maya derken acaba ne kastediliyor?
gerçi tahlikeli birşey olsaydı mutlaka söylerdi ama işte merak ettim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?