2010 Nisan Anneleri

jalecim özledim valla görüşemedik:)
gerçekten aynı şeyleri yaşıyomuşuz.
sen nasıl kazandın beşik savaşını kız bizim sıpa hep galipkaydirigubbakcemile3

aynen öyle canımyaa bu sıpalar ayırdı bizi:)
valla çok inat ettim canım memede uyuyor beşiğe gelince ağlıyordu bende beşiğine koyuyorum konuşa konuşa uyutuyorum :) başka türlü olmuyor zaten

aynen öyle canımyaa bu sıpalar ayırdı bizi:)
valla çok inat ettim canım memede uyuyor beşiğe gelince ağlıyordu bende beşiğine koyuyorum konuşa konuşa uyutuyorum :) başka türlü olmuyor zaten
ne güzel canım bizimki basıyo yaygarayı dayanamıyom alıyom.
artık anasonu denemeye karar verdim bazen çok uzun süre uyanık kalıyo uyusun biraz, uyusun da büyüsün:asigim:

kızlar bu topuktan kan alma mevzusunda kafam çok karışık....
Hastanede 2. gününde aldılar,
5.gün kontrole gittiginde gene aldılar,
Sağlık ocagından aradılar yok efendim ben antibiyotik kullandığım için yanlış çıkabilirmiş gene almaları gerekiyormuş off bunaldım yaa

Sağlık ocagından aradılar yok efendim ben antibiyotik kullandığım için yanlış çıkabilirmiş gene almaları gerekiyormuş off bunaldım yaa

canım hiç canını sıkma lütfen tedbir amaçlı alıyorlardır bizimde hastanede her gün aldılar nerdeyse son olarakta 20 günlükken alındı

ne güzel canım bizimki basıyo yaygarayı dayanamıyom alıyom.
artık anasonu denemeye karar verdim bazen çok uzun süre uyanık kalıyo uyusun biraz, uyusun da büyüsün:asigim:

benimkide öyle güzelim ama inat ediyorum biraz oda hiçbir sıkıntısı olmadığına eminsem

:)

bizim gündüzler rahat geçiyor da, geceler felaket.. çok ağlıyor, çok gazı var..

kendi evimde bile yapamadım, 1 küçük kamyoneti dolduracak kadar eşyayla anneme taşındım..
dila'nın kırkı çıkana kadar burdayım..

ama yani muazzam bir şeymiş sevgisi.. 2 saat uykuyla duruyorum şu an, ama o yanımda uyuyor, rüyasında kimbilir neler görüyor, gülümsüyor, ve yani... yok tarifi.. :) çizgi film karakteri olsam, kulaklarımdan, gözlerimden kalpler falan fışkıracak :) öyle ölüyorum kızıma aşkımdan :)

sen hala gününü bekliyorsun di mi canım?
Allah yardımcın olsun.. kolaycacık atlatırsın inşallah..

doğuranlar hep "uyu" diyordu da, son günler de heyecandan, ağırlıktan uyunmuyor.. ama dinlen bol bol e mi..
sonra ihtiyacın olaacak :)

evet canım ben hala günümü bekliyorum.Kayınvalidem geldi o bekliyooo başımda dogur diye gözümün içine bakıyooo:)))telefonumu en az 10 kişi arayıp sen dogurmadın mı diye soruyo:(

ay ne güzel bi duyguymuş ne gzel anlatmışsın prensesli günlerii

dinlenmekten uyumakdan gına geldi:)))

günaydın sessiz,kimsesiz topik :)

herkeseiyi günler diliyorum.. inş. hepiniz meleklerle birlikte iyisinizdir...

dün gündüz hiç giremedim.. annem yoktu yanımızda.. eda yı hazırla okula gönder.. oğlanı emzir uyut.. altını değiştir.. hoop kusuyo.. bi de üstünü derken akşam oldu.. bi yandan da evin işleri tabi... neyse tatlı yorgunluk.. çok şükür evlatlarım iyi ve benimle .. o bana yeter...

dünürüm gelmiş ben yokken.. bi geçmişe bakayım da öyle yazayım ona da :) inş. okuyabilirsem oğlan uyanmadan...

ben geldim hanımlar.
oğlum uyuyor.büyük oğlum 23 nisan provasına gitti.
eşim annemle kardeşimi hava alanına bırakmaya gitti.bende fırsattan istifade sizlere bir bakayım dedim.
geçmişi atlaya atlaya okumaya çalıştım.pek bişey anlamadım.sanırım hemen hemen herkes doğum yapmış.
artık emzirme,gaz uyku vs.sorunlar konuşulmaya başlanmış.
bende pek iyi değilim.annem yeni gitti.3 haftadır buradaydı.fena alışmıştım.aslında 10 gün durup gideceklerdi.ama benim için kaldılar.gidince sanki boşluğa düştüm.yine gurbet elde yalnız kaldım.
lohusalık sendromu yaşıyormuyum.bilmem galiba yaşıyorum ama kendi içimde.kimsenin ruhu duymuyor.
oğlum emmiyor.sağıp veriyorum.daha doğrusu canı isterse emiyor.hergün deniyorum.silikon uçta denedik,tatlıda sürdük ama nafile istemezse kendini kasıp morarana kadar ağlıyor.
milletin yanımda ''vah vah emmiyormu,emmezse birşeye yaramaz'' demesinden gına geldi.şükür artık gelecekler bitti,kimse gelmiyor.mevlüdüne kadar kimse gelmez inşallah.yoksa en son birini boğacam o olacak.
dün dışarı çıktım 1 saatliğinede olsa.annem baktı.o sırada kaynanam gelmiş.bebeğin sütünü sağıp bırakmıştım.onu vermişler.kucağında sallıyodu.gelir gelmez biz senin çocuğuna bakmak zorundamıyız demezmi.sözde şaka yapıyor.valla şalterlerim attı.bakmayın kim size bakın dedi dedim.annemede kızdım.sallasaydın beşiğinde diye.
işte böyle.
oh sizlere anlattım biraz rahatladım.
ben neler atlattım.inşallah bugünlerde geçecek sadece güzel olanlarını anı olarak hatırlayacağım.
inşallah hepiniz iyisinizdir ve bebeklerinizle eşinizle sorunsuz günler geçirirsiniz.
ben çıkayım oğlum uyurken birşeyler yiyeyim.ve sütümü sağayım.
hepimiz ve bebeklerimiz ve çocuklarımız Allah'a emanet.

günaydın sessiz,kimsesiz topik :)

herkeseiyi günler diliyorum.. inş. hepiniz meleklerle birlikte iyisinizdir...

dün gündüz hiç giremedim.. annem yoktu yanımızda.. eda yı hazırla okula gönder.. oğlanı emzir uyut.. altını değiştir.. hoop kusuyo.. bi de üstünü derken akşam oldu.. bi yandan da evin işleri tabi... neyse tatlı yorgunluk.. çok şükür evlatlarım iyi ve benimle .. o bana yeter...

dünürüm gelmiş ben yokken.. bi geçmişe bakayım da öyle yazayım ona da :) inş. okuyabilirsem oğlan uyanmadan...

canımın içi :)
günaydın .)
online görünüyorsun, bu sefer denk gelmeyi başardık sanırım :)

nasılsın ?
nasıl yetişiyorsun bunca işe, maşallah sana... ben evde tek başıma beceremedim :( anneme geldim, onun yatılı bir yardımcısı da var, burda hiç bir iş yapmadan sadece dila'yla ilgileniyorum ve yemin ederim o bile yetiyor beni telef etmeye.
alışıcam sanırım zamanla. eh, alışmak zorundayım zaten.. bir ay sonra dönücez evimize..

utku paşam nasıl ? huyu, suyu ? sakin bir çocuk mu? iyi emiyor mu ?
eda'yla araları nasıl :)
eşin ne alemde :)

ay valla bebişler olunca ayrı düştük, özledim inan ki.

ben geldim hanımlar.
oğlum uyuyor.büyük oğlum 23 nisan provasına gitti.
eşim annemle kardeşimi hava alanına bırakmaya gitti.bende fırsattan istifade sizlere bir bakayım dedim.
geçmişi atlaya atlaya okumaya çalıştım.pek bişey anlamadım.sanırım hemen hemen herkes doğum yapmış.
artık emzirme,gaz uyku vs.sorunlar konuşulmaya başlanmış.
bende pek iyi değilim.annem yeni gitti.3 haftadır buradaydı.fena alışmıştım.aslında 10 gün durup gideceklerdi.ama benim için kaldılar.gidince sanki boşluğa düştüm.yine gurbet elde yalnız kaldım.
lohusalık sendromu yaşıyormuyum.bilmem galiba yaşıyorum ama kendi içimde.kimsenin ruhu duymuyor.
oğlum emmiyor.sağıp veriyorum.daha doğrusu canı isterse emiyor.hergün deniyorum.silikon uçta denedik,tatlıda sürdük ama nafile istemezse kendini kasıp morarana kadar ağlıyor.
milletin yanımda ''vah vah emmiyormu,emmezse birşeye yaramaz'' demesinden gına geldi.şükür artık gelecekler bitti,kimse gelmiyor.mevlüdüne kadar kimse gelmez inşallah.yoksa en son birini boğacam o olacak.
dün dışarı çıktım 1 saatliğinede olsa.annem baktı.o sırada kaynanam gelmiş.bebeğin sütünü sağıp bırakmıştım.onu vermişler.kucağında sallıyodu.gelir gelmez biz senin çocuğuna bakmak zorundamıyız demezmi.sözde şaka yapıyor.valla şalterlerim attı.bakmayın kim size bakın dedi dedim.annemede kızdım.sallasaydın beşiğinde diye.
işte böyle.
oh sizlere anlattım biraz rahatladım.
ben neler atlattım.inşallah bugünlerde geçecek sadece güzel olanlarını anı olarak hatırlayacağım.
inşallah hepiniz iyisinizdir ve bebeklerinizle eşinizle sorunsuz günler geçirirsiniz.
ben çıkayım oğlum uyurken birşeyler yiyeyim.ve sütümü sağayım.
hepimiz ve bebeklerimiz ve çocuklarımız Allah'a emanet.

canım... okuyunca gerildim senin yerine inan ki.
lohusalık çok ayrı bir psikolojiymiş, en rahat, en tasasız olman gereken döneminde bir de canını sıkmışlar senin.
bebeğin emmemesi, tek bir kişi tek bir söz etmese bile insanı germeye yeter, bir de çan çan çan konuşanlar olunca insanın katil olası gelir tahmin edebiliyorum.
sen lütfen dinleme kimseyi. emzirmeye uğraşmaktan da vazgeçme.
bak burda neredeyse bir ay, bir buçuk ay mücadele edip sonunda emzirmeyi başarabilen arkadaşlarımız var... sen de yılma..
ama olmazsa da takma kafana, her bebek emecek diye bir şey yok. sağ, içir.. o da olduğu müddetçe. ben de 2 ay emmişim annemi, herkesin hali ayrı..

kayınvaliden de ayrı alemmiş.. şakası bile olmaz ki böyle bir şeyin.

neyse, şimdi herkes köşesine çekilmiştir, sen de öyle böyle düzenini oturtursun.
zaten acemi dğeilsin, ikinci bebeğin bu. zaman içinde kolaylaşacaktır her şey göreceksin..

kendini çok germe e mi güzelim, benim de ruh halim bi tuhaf, ondan anlıyorum hissettiklerini.
bu yoğun temponun arasında da olsa vakit ayır kendine. yarım saat bile yarım saattir.
dizi izle, duş al, camdan bak, sevdiğin bir şarkıyı dinle..
bir de bebişini uyurken izle :)
bu bana hep illaç gibi geliyor :)

Allah yardımcın olsun.
öpüyorum kocaman

günaydınnnn arkadaşlar ....bebişleri olan arkadaşlar keyifler nasıl bebişler yormuyordur inşallah sizleri
:asigim: tatlı yorgunluk... onun gözlerimin içine muhtaç muhtaç bakması... :asigim: uyurken gülümsemesi... :asigim: hatta üstüme başına çişini yapması bile dünyalardan değerli benim için... :asigim: ben yorgun olayım,uyuyamıyayım .. hiiiç umrumda değil.. evlatlarım iyi olsun :nazar: ...
refiyem, güzel dünürüm de neler yazmış bana, anca gördüm :)
canımın içi.. sen maharetli kadınsın, hem ev, hem iki çocuk, hem de kk'yı götürüyorsun bi arada ama benim beceriksizliğim hepten tescillendi, acayip zorlanıyorum, fırsat bulup bilgisayar başına bile oturamıyorum..
canım benim.. ananenize taşınmışsınız :) oh iyi etmişsiniz.. benimki de 15 gün kalıp kaçtı valla... yarın okul tatil ya.. akşam kociş gelsin de götürtücez bizde kendimizi. haftasonu da biz kalalım ananemizde zemuszemus 22 günlük olduk bugün.. yeter eve tıkıldığımız demi ama hihoyyyt aman canım yaa.. ne maharetii.. bir şeilde kör topal iadre ediyorum.. bak bu alıntıları yapmaya başlayalı 1 saati geçti. cevaplara başladım yarım saat önce oğlan yine mızırdandı koştum emzirip geldim kaydirigubbakcemile3 inşallah zamanla her işimiz tüm düzenimiz oturucak hepimizin.. :Saruboceq:
dila kızım da gazlıymış canım.. zor olur gaz sorunu.. hele de her sıkıntı gibi gece artınca serseme çevirir insanı.. inşallah zamanla düzene giricektir canım benim.. sen sıkıntı yapma,dert etme kendine.. dila nın sana sağlam olarak ihtiyacı var... opuyorumnanaktan
slm refiyecim sanada günaydin,bizde hayat güzel ama uykusuz, gazli, kusmuklu.....laelaelaelaelaebizde emisiyoz ardindan doymayinca mama yiyozdelikafaduldendün doktor amcamiza gittik 440 olus kilomuz, boyumuz 56,doktor amcamiz mama sisesi vede mama saklama kabi hediye verdi cok sevindik:dance:gkaydirigubbakcemile,gaz icin doktor dediki erkek bebekler gazli olurmus,mama suyunu rezene cayiyla yapmami önerdi doktor amcamiz,bide cok rahtsiz oldugunda göbege soldan saga dogru masaj yapmamizi söledi rahatlatirmis...aklima gelen bunlar simdilik herkese kolay gelsin iyigünler dilerim güzel anislerrrr:kahve:
verdiğin bilgiler için çok sağol canımın içi.. aklımda bulunsun da lazım olabilir.. zemuszemus çok iyi kilo almışsnız maşallah :nazar: biz daha 4 kilo olamamışız.. ama doktor amcamız iyi gittiğimizi söyledi.. başta doğum kilomuzdan düşüşümüz olamıştı maşallah :nazar: sağlıklı olsunlar da normal standartlarda kilo alımı yeterli...
kızlar 14.04.2010 da 2830 gr hafifliğinde oğluşum geldi dünyaya. cuma çıktık hastaneden sarılığımızla. oğlumda 2500 gr a kadar düşmüştü. şimdi çok ii. emiyo, sütüm yetiyoo. kilo almaya aşlamış. p.tesi dr daydık. işitme testi falan yapıldı. sağlıklı minik bamyam. ben zaten hastanedeyken toparlanmıştım. epidural sezeryanla doğurdum. harika bi şey. ağrısız sızısız geçti herşey. sizlerden ne haer?
gözün aydın canım.. güle güle sağlıkla büyütün oğlunuzuu... biz de emzirme çabaları,atrafa işemeler.. kusmuklar.. idare ediyoruz işte.. günler hep benzer geçiyo kaydirigubbakcemile3
yok yok tatlım.. bunalma sakın.. 1-2 damla kandan bişiy olmaz.. tedbr amaçlı onlar.. bizimde hastaede aldılar 2. günde..5 günlükken de sağlık ocağında aldılar... noolur noolmaz .. inşallah bir sorun çıkmaz :Saruboceq: ama almaları gerekmese almazlar..
dinlenmekten uyumakdan gına geldi:)))
ayyyy sakııınn.. kızz insana dinlenmekten ve uyumaktan gına gelir mi hiç kaydirigubbakcemile3 döverim seni hee... :))) arıcaksın bu günlerinii.. demişlerdi deersin.. ama işte ne kadar uyusan da uykunun stoğu olmuyo :)) ama sen yine de en azından yayıla yayıla dinlenmiştim vakti zamanında dersin :dance:

günaydın kızlar.
herkes ve bebişleri iyidir inşallah.artık kızımla uğraşmakatan giremiyorum.
doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun.yapacak olanlara da Allah kolaylık versin.
biz de gazla uğraşıyoruz.uykusunda yavrum kıvarnıp duruyor.
doktor zinco verdi ama pek fayda etmedi.
bu arada kızlar doktor her göğüsü 15 dakika emzir dedi.2 göğüs toplam yarım saat yani.
hemşirelerde aynı şeyi söyledi.siz nasıl emziriyorsunuz?
kaç dakika tutuyorsunuz.bana doymuyormuş gibi geliyor.
bir de benim kızım 3 4 dakika uyanık kalıyor göğsümde sonra uyuyarak emiyo.zorla uyandırarak emzirmeye çalışıyorum.

canım benim.. ananenize taşınmışsınız :) oh iyi etmişsiniz.. benimki de 15 gün kalıp kaçtı valla... yarın okul tatil ya.. akşam kociş gelsin de götürtücez bizde kendimizi. haftasonu da biz kalalım ananemizde zemuszemus 22 günlük olduk bugün.. yeter eve tıkıldığımız demi ama hihoyyyt aman canım yaa.. ne maharetii.. bir şeilde kör topal iadre ediyorum.. bak bu alıntıları yapmaya başlayalı 1 saati geçti. cevaplara başladım yarım saat önce oğlan yine mızırdandı koştum emzirip geldim kaydirigubbakcemile3 inşallah zamanla her işimiz tüm düzenimiz oturucak hepimizin.. :Saruboceq:
dila kızım da gazlıymış canım.. zor olur gaz sorunu.. hele de her sıkıntı gibi gece artınca serseme çevirir insanı.. inşallah zamanla düzene giricektir canım benim.. sen sıkıntı yapma,dert etme kendine.. dila nın sana sağlam olarak ihtiyacı var... opuyorumnanaktan
valla iyi oldu anneme gelmem refiş. kendi başıma idare edemedim yani..
bi de benim ev küçük, 2 kedi de cabası :) annemin ev yayla gibi, çok daha rahat oldu..ben kızıma alışana kadar burda kafam daha rahat olacaktır..

diloşun gaz sorunu da geçecek diye umuyorum.
senin de dediğin gibi tatlı yorgunluk bunlar.. gözümün içine şöyle bi bakması yetiyor beni mest etmeye.. :) zaten daha 1 haftalık, evdeki 5. günümüz.. ben de alışırım herhalde, çok acemiyim henüz. mızmızlığım hep ondan.. ohaoldumsmile

günaydın kızlar.
herkes ve bebişleri iyidir inşallah.artık kızımla uğraşmakatan giremiyorum.
doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun.yapacak olanlara da Allah kolaylık versin.
biz de gazla uğraşıyoruz.uykusunda yavrum kıvarnıp duruyor.
doktor zinco verdi ama pek fayda etmedi.
bu arada kızlar doktor her göğüsü 15 dakika emzir dedi.2 göğüs toplam yarım saat yani.
hemşirelerde aynı şeyi söyledi.siz nasıl emziriyorsunuz?
kaç dakika tutuyorsunuz.bana doymuyormuş gibi geliyor.
bir de benim kızım 3 4 dakika uyanık kalıyor göğsümde sonra uyuyarak emiyo.zorla uyandırarak emzirmeye çalışıyorum.

canım günaydın..

benim doktorum da aynı şeyi söyledi.
ama yarım saat aralıksız emzirmek pratikte pek mümkün olmuyor.

bizim düzenimiz genelde şöyle, dila aralıksız 15 dk bir memeyi bir güzel emiyor..(gerçi aralıksız dediğime bakma, bazen içi çekiliyor, çenesine, yanaklarına, ayaklarına falan dokunup uykusunu açmaya çalışarak emziriyorum)
sonlara doğru hepten mayışmaya başlıyor.
öbür memeye geçiyoruz. 5 dk cog cog emiyor, sonra uyuyakalıyor..ne yapsam uyanmıyor :)

uyandığında, ben de yarım kalan memeden emzirmeye devam ediyorum. doktor da öyle tembihledi.. göğüslerin dolu kalmaması, boşalması ve tekrar süt üretmesi için gerekliymiş.

senin fıstık ne kadar emiyor bilmiyorum ama 10 dk emmesi de yeterlidir bence. yeter ki sen bir sonraki emzirmede de olsa, tam boşalt göğüslerini, sütün sonda kalan yağlı, asıl besleyici kısmını da emsin kızın.

benim kız 15 dakika aralıksız emse iyi.sürekli uyuyor nerdeyse.
onu uyandırmakla geçiyor zaten yarım saat:)
emdikten sonra yatırıyorum 10 dakika sonra uyanıp meme arayor ağzı.
acaba tam doğmuyormudur.mama vermek istemiyorum.ama aç kalsın da istemiyorum.
sütünüzün yettiğini nerden anlıyorsunuz.
tek göğsümden 50 ml çıkıyor genelde.1 kaç defa sağıp vermiştim.

merhaba kızlar..nasılsınız..dahada beklıyoruz dourmadım henuz sancılarım oluyo arada ama doktorum pazartesıye kadar acıllık olup doguma gelmezsen pazartersı kontrole gel dedı.bılmıyorum napcam hala bu halımle evın ısıne gucune kosturuyorum sıkılıyorum cunku

benim kız 15 dakika aralıksız emse iyi.sürekli uyuyor nerdeyse.
onu uyandırmakla geçiyor zaten yarım saat:)
emdikten sonra yatırıyorum 10 dakika sonra uyanıp meme arayor ağzı.
acaba tam doğmuyormudur.mama vermek istemiyorum.ama aç kalsın da istemiyorum.
sütünüzün yettiğini nerden anlıyorsunuz.
tek göğsümden 50 ml çıkıyor genelde.1 kaç defa sağıp vermiştim.

canım bebek doymasa, ortalığı ayağa kaldırır, ağlar, evi inletir.. inan bana farkedersin açlığını :) kolay kolay da uyumaz.
bir de, doktor, doyan bebek düzenli tuvalete çıkar dedi. kaka yapmasına da dikkat edebilirsin..

sütünün yaradığını da kilo takibinden anlayacaksın.
ben de yarın sabah kontrole götürücem dila'yı.. kilo vermediyse, birazcık olsa da aldıysa, sütümün yettiğini anlayacağız.
merakla bekliyorum ben de ne çıkacak tartıda..
umarım yetiyordur sütüm........

merhaba kızlar..nasılsınız..dahada beklıyoruz dourmadım henuz sancılarım oluyo arada ama doktorum pazartesıye kadar acıllık olup doguma gelmezsen pazartersı kontrole gel dedı.bılmıyorum napcam hala bu halımle evın ısıne gucune kosturuyorum sıkılıyorum cunku

ay güzelim Allah yardımcın olsun. böyle beklemek ne zordur...
son günler de hepten zor geçiyordu ama sık dişini, eli kulağındadır senin bebişin :)

yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak falan doğumu tetikliyormuş. gerçi bak sen de bol bol hareket ediyormuşsun, evin işine koşturuyormuşsun ama yeri rahat geldi ki dışarı çıkmak istemiyor senin ufaklık :)

ummuhancım hayırlı doğumlar diliyorum sana canım.. biz gayet iyiyiz uyku problemimiz var o kadar da olucak sizlerde ne var ne yok?

rüzgaryağmur sağol canım..işallah düzelir canım uyku probleminiz. ne olsun beklemedeyiz daha gelesi yok kuzumun :S gelsin die diller döküyoruz ama nafile..

Back
X