2010 Nisan Anneleri

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bugun yıne bızım tanıdık doktora gıdıcem belkı olur bı suprızzemuszemus

hadi canım inşallah allahım hayırlısını nasip etsin sağlıklı olsunlar başa bişey istemiyorum bende ama inşallah bi süpriz olurkaydirigubbakcemile2 biz cinsiyetleri ne zaman öğrenecez cinsiyet hakkında bişey hisseden varmı

saolun kıslar amın ıhsallah
ben hamıle kaldıgımdan berı ıcıme hep erkek doguyor hayırlısı bakalım
herkes kız dıyor bana

saolun kıslar amın ıhsallah
ben hamıle kaldıgımdan berı ıcıme hep erkek doguyor hayırlısı bakalım
herkes kız dıyor bana

bende kız hissediyorum nedernse sana neden kız diyolar hangi belirtilerden yola çıkarak yani

Kızlar bebişi solunuzda hissediyorsanız kız-sağınızda hissediyorsanız erkek der annem hepkaydirigubbakcemile3

kızlar selam. sorum olacak.
1. 2 gündür ham bağırsaklarım, hem de midem bozuk. sürekli kusuyorum. bebeğin anneyi zehirlemeye başladığı nasıl anlaşılır? hiç başına gelmiş olan var mı?
2. kimse ağda yapmama izin vermiyo. dr. a sormayı unuttum. yapılırmı yaaa?

merhaba nisan annaleri.. benım durumum bellı oldu. Allah hepınıze saglıkla sıhhatle sıkıntısız ve vaktıyle bebeklerınızı kucagınıza almayı nasıp etsın. ben dun kontrole yıne antalyaya gıttım. apartopar ameliyata alındım. ektopık(dıs) gebelık sebebıyle, bıraz farklı da olsa netıce de ektopık gebelık sımdı geldım otele. hersey nasıple..

çok geçmiş olsun hayatım. Allah yeniden nasip eder en kısa sürede...

kanaman falan varmı.Midenide üşütmüş olabilirsin.geçmiş olsun.

Sanmıyorum birşey olacağını ama halk arasında yapma diyorlar.

Çok üzüldüm canım ya.Hakkında hayırlısı.En kısa zamanda yine bebişin olur inşallah.:Saruboceq::mafoldumbenmafoldumben

GEBELİK ZEHİRLENMESİ
Gebelikte 2 sorun, gebelik zehirlenmesi olarak adlandırılır. Birincisi, gebelik bulantı ve kusmalarıdır.
İkincisi ise, gebeliğin 20. haftasından sonVİRÜS!ra vücutta şişme (ödem), idrarla protein kaybı ve tansiyon yükselmesi şeklinde orVİRÜS!taya çıkan bir durumdur. Tıp dilinde preeklampsi olarak adlandırılır. Tüm gebeliklerin % 5-10′unda görülür.

Anne ile bebek arasındaki damarlarda 20. haftadan sonra olması gereken genişVİRÜS!leme gerçekleşmez; bebeğe giden kan akımı kısıtlanırsa, bebekte gelişme geriliği oluşur. Preeklamptik gebelerde, plasentanın erken ayrılması sık görülür ve ciddi kanamalar meydana getirir. Annede ise yüksek tansiyona bağlı çeşitli organ hasarları ortaya çıkar.

Karaciğer, böbrek ve beyin, bu durumdan değişik derecelerde etkilenir. Tansiyonun çok yükseldiği ağır vakalarda eklampsi kriVİRÜS!zi denen sara krizi benzeri, gebenin ve bebeğin hayatı ile ilgili tehlike oluşturan krizler ortaya çıkar. Daha ağır vakalarda körlük oluşabilir.Tedaviye cevap verVİRÜS!meyen vakalarda, bu durum, bebeğin veya annenin ölümü ile sonuçlanabilir.Preeklampsinin sebebi bilinememektedir. Fakat bazı durumlarda, görülme riskinin arttığı bilinmektedir.

Bu riskli durumlar şunlardır:
1) Annenin yaşının 20′den küçük veya 40′dan büyük olması
2) Annede lupus, diabet, kronik hipertaniyon, böbrek hastalığı
3) Daha önce doğum yapmamış olmak
4) Ailede, preeklampsi geçiren akrabaların olması, vb.

Gebelik zehirlenmeleri, hafif, orta ve ağır vakalar olarak sınıflandırılıp bu vakalar çok sıkı takibe alınır. Gebeler ve etrafındaVİRÜS!kiler tarafından, doktor tavsiyeleri çok iyi uygulanmalıdır. Özellikle tansiyon takipVİRÜS!leri düzenli yapılmalı, tansiyon 140/90 ve üzerine çıkmışsa, hemen doktora haber verilmelidir.

Gebeler, özellikle stres ve yorgunluktan uzak tutulmalı, ani üzücü haberler gebeden saklanmalıdır. Çünkü bazı psikolojik stresler, ufak münakaşalar bile bu gebelerVİRÜS!de ani krizlere yol açar. Bu gebelerde tansiyon yüksekliği düzeltilemezse geVİRÜS!belik erkenden sonlandırılabilir.ALINTI

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…