2010 Nisan Anneleri

günaydin arkadaslar size bir kac sorum olucak

1. normal dogum yapip kesi yapilan dikisleriniz iiyilesti mi? benim tam 30 gün oldu yikarken aci hissediyorum o kadar iyi bakmama ragmen cok korkuyorum doktora gitmeye acip yeniden dikerler diye (
  2. yedigimiz domates bebege alerji yapabilir mi sütten gecip? yoksa cocugu cok mu sicak tutuyorum yüzü SIK bi sekilde mini mini sivilcelerle doldu ama sulu degil sert sert
  3. bebegime hem anne sütü hemde mama veriyorum korunmaya ne zaman ve neyle baslamaliyim :/

refisimm cok cok gecmis olsun canim yha ,yaprak dökümü misali ailede hepinizi siralamis rahatsizliklar,Allahtanki utkuya bulasmamis
kardesinde sag saglim gidip gelecek insallah canim benim,
abimde IGDIR´a düstügünde ailecek sinir krizleri gecirmistik ama Allah yardim ediyor inan,ordaki MEHMETCIK´´lerde ana kuzusu degil mi demisti annemi gecirdigi kriz sonrasi götürdügümüz hastanedeki doktor
Allah alnina kötüyü yazmissa olacak heryerde olur ne olur üzme kendini

Reyhancim(BATUHANIM) masallah canim yavrun iyi kilo almis darisi bizim basimiza insallah :)
benim bebisinde burnu tikali canim yha ,damla fayda etmedi,babix´´in suya ve yakaya damlatilan keskin kokulu ilaci aldik cok iyi gelmisti aciyordu tikanikligi hep ama oda bitti,hem cocuk doktoru yaziyor para ödemiyorsun ,bugun gidip almaliiyim ama ben tamamen kurtulmasini istiyorum yha ve burnunuda nasenpumpe ile temizliyorum napiyim
yavrum nasil zorlaniyor nefes alamaz hale geliyor aklimi basimdan aliyor

Hacercim(HACEROGUZ) masallah canim yha senin bebisede ne kadar güzel kilo almis
aglamaktan oluyor canim öyle korkma kalbinde sorun yoktur insallah ama icin rahat edecekse cektir tabiki

Fundacim ,canim yha bende baslarda kiziyordum sonra vicdan yapip hüngür hüngür agliyordum artik kendime hakim olmaya basladim asla sinirime yenik düsmüyorum ,sinirliysem bile esimden cikariyorum :)))

Zeynepcim(ZEYRA) nasilsin canim hic denk gelemiyoruz artik miniklerden :)

Zeynep(ikikedilideli)
nerelerdesinn senide özledim göremiyorum yorumlarini artik canim umarim sorun yoktur

Fadimecim off canim yha sende ne guzel gazdan kurtuldum derken simdi birde kaka problemimi cikti
benim bebiste hep yaparken birden yapmama basladi aama ben kendimde olsa mudahale ettim hep ,yavrum ikiniyo ikiniyo bisey yok ,karnina sicak biseyler koyuyorum yüz üzeri yatirip ama yinede yok anca gec vakit yapabiliyor,insallah atlatiriz yha

A.almina canim uyanikken alti islak degilse ,karni toksa,gazida yoksa aglamiyor benimki ,kendi kendine bakiniyor etrafa azicik miziklaniyor emzigi veriyorum arkami donup gidiceksem atiyor emzigi yine mizik mizik azar azar ama eger ki vermezsem o miziklanma cigliga donusuyor o baska :))
o yuzden emzigi pek vermemeye bakiyorum,birde kucagima temel ihtiyaclari disinda almiyorum ,öyle agladiginda susturmak icin falan asla almiyorum ,yattigi yerde susturmaya calisiyorum
sanirim artik bebegimi taniyorum neye agladigini bilebiliyorum cogu zaman
sen kucagindami uyutuyorsun canim devamli?

butterflydsd
aynen canim bende bazen singirakla dikkatini cekiyorum ,konusuyorum onunla elini tutuyorum eldivenleride cikarttik pek bi hosuna gitti :)) ne anlicaksa bi aylik bebe :)

günaydın arkadaşlar gece kötü geçti aşı olmuştuk yaa ağrıdan sanırım yatamadı fitilde kalmamıştı evde gece nöbetçi eczane aradı neyse yaptım ama huysuzdu bütün gece gazıda çoktu sanırım bacağını içe doğru çektikçede bacağı ağrıyordu şimdi biraz ii
refiyecim çok gemiş olsun edadan haberim yoktu sende ona üzülmekten utkuyla ilgilenmekten faranjitin azdı sanırım bende 3 gündür boğazımdan mahvoluyorum öksürükte başladı dikkat et bebeğe geçmesin eşinede geçmiş olsun canım kendini üzme eşimde iskenderunda yapmış acemi birliğini düzcede askerlik yaptı askerlikmi yan gelip yatmaakmı bilmem çok güzel yere düşmüş hatayda yakın inşallah oda bahriyeli olarak görev yapar kolay diye hakkında hayırlısı tabii ne güzel yaa vatani görevini yerine getirmesi kendini üzme canım
gülsemincim yusufta benim dikişlerim açılmıştı sanırım tekrar dikme gibi bi aşns olmuyor dr öle demişti tekrar kesip dikmeleri gerekiyormuş yada en az 15 gün hiç kalkmadan yatmak gerekiyormuş kaynasın diye ağrı yapıyor geçer merak etme ama çok ağrıyorsa dr ra istersen domates bazı bebklerde allerji ypıyor benim oğlum da da oldu çilek yediğimdede oluyor

Son düzenleme:

sl refiyecim ne güzel anlatmissin duygularini....kardesine hayirli teskereler dilerim...ben anlatamiyom duygularimi ifede edip dökemiyom sayfalara icime atip salya sümük aglarim hepmafoldumben

gülsemincim bende artık kımıycam kuzuma vicdan azabı yedi bitirdi beni.ablama kızardım hep dayanamayacak olduğunda o da kızardı bende benim yanımda kızmada sonra ne yaparsan yap derdim.şimdi anluıyorum onu ama yinede sabırlı olmalıyım.sanırım ben biraz sabırsızım ama benim oğlan bana sabrı bda öğretecek inş.
timuçinim nasıl?sen nasılsın*oğlanı temel ihtiyaçları dışında kucağıma almıyorum yazmışsın yattığı yerde nasıl susturuyosun*benimki sanki bi yerine bişey yapmışsın gibi nasıl ağlıyo*pışpışllayarakmı susturmaya çalışıyosun*bana da ver formülünü*

günaydin canim ,asidan sonra cokmu agri oluyor ayy kiyamam yha
seninki kac haftalik oldu canim
dikis yerimin bir kismi iyi ama dikise baslanan yerde agri var yikarken el degmiyor afedersin
tekrar kesip dikmek mi aman ALLAHIM akannehirakannehir
benimde lohusa donemi bitmedi canim ama iste nezaman korunmaliyiz off yhaa
haplar varmis özel lohusalik doneminde baslanan ,en iyisi doktora sormak sanirim

canim kizma tabi insanin yüregi yaniyor siniri gectikten sonra o masuma bakarken
bu arada canim ben bebegi doyurup altini temizleyip gazini cikartip yatagina atiyorum ,o zaten rahatsa aglamiyor bakiniyor
emzirdikten sonrada yatiriyorum kucagimda tutmuyorum ,aglamaya baslayincada asla almiyorum kucagima ya emzigi veriyorum ya da saclarni oksayip konusuyorum onunla yada sirtini ovuyorum tabi bunlari karni ac degilse ,gazi yoksa,alti temizse yapiyorum yoksa fayda etmiyor bu ucunden biri varsa

kızlar merhaba uzun bir aradan sonra.. kayınvaldem bendeydi pek giremedim girsemde okuyup çıkmak zorunda kaldım..

ben ve oğlum iyiyiz.. biz düzen oluşturduk şükür oğlumla arada sapmalar olsada.. gündüzleri 1 gibi banyosunu yaptırıp yatırıyorum.. 4-5 e kadar uyuyor.. arada uyansada kucagıma almadan beşiğinde sallayıp tekrar uyutuyorum.. uyandıktan sonra gece 11:30 kadar ara ara uyusada kesik kesik oluyor.. genelde uyanık oluyor bızımle zaman geçiriyor..ama bu saatler arasında kesinlikle beşiğine yatırmıyorum.. ana kucağında seste yattıgı için uzun dalmıyor.. 11 den sonra emzirip uyutup beşiğine yatırıyorum..sabah 4-5 e kadar uyuyor.. sonra uyanıyor emzirip altını temizleyip tekrar yatırıyorum.. sekize kadar felan uyuyor..
bizim düzen böyle kızlar... tabi gündüzleri feci ağlamalarımız felan oluyor ama gece gibi zor değil en azından ben gece uykumu almış oluyorum..

gazı içinde ilaç kullanmıyorum..sabah 11 de ve akşam 6 da rezene içiyorumbir bardak.. bulgur , soğan vs gaz yapıcı şeyler yediğimde arkadasına hemen bir çay bardağının içine 1 çay kaşığı kimyon atıp içiyorum..
birde tıpta okuyan kardeşimin çok faydası oldu bunda.. nasıl ameliyat olan hastayı hemen ayağa kaldırıyorlarsa gaz yapmaması için bizim bebişlerde öyle kızlar emdıkten sonra hemen kucaga alıp bol hareket ettirmek lazımmış.. benım bebiş genelde kucagımda.. kucaga alışması felan umrumda değil.. gazı iyi çıkıyor yavrumun.. bizden haberler böyle..

----------------------------------------------------------------------------------------------

refişcim canım çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca.. eşine sana ve edoşa çok çok geçmiş olsun.. ailenin üzerinde nazar olabılır canımcım ben nazara çok inanırım.. kardeşinde inşallah hayırlısı ile gider hayırlısı ile gelir.. rabbim yar ve yardımcısı olsun..

gülseminciğim canım benim bende özledim sohbet etmeyi bol bol inşallah biraz daha büyüsünler bizim minik kuzular hep beraber yine eskiden olduğu gibi sohbetlerimizi edeiz toplu olarak canım benimde antalyadan eltim geldi dün ve bugün beraberdik canımcım kızımda ilk defa kaç gündür dün gece rahat uyudu şükürler olsun hacı dedesi dün akşam kayınvalidemlerde okudu falan nazara çok inanırım nazarlanmış sanırım şimdide uyurken bir gireyim dedim yarında ankaradan eniştemiz gelecek yani bu aralar yoğunuz birde kardeşimin haziranın 4de geleceğini öğrendim inşallah bir aksilik çıkmazsa izini ancak o tarihlerde alabilirmiş çok mutluyum canım nerdeyse 1 sene oldu kardeşimi görmeyeli geçen yazdan bu yana sen nasılsın canım timuçinim nasıl siz güzel düzen kurmuşsunuz bizde tam kurar gibiydik 3 gündür bozulmuştu ama şükürler olsun düzeliyo sanırım tekrardan kocaman öptüm canımcım bu arada benim kız uyanmış beni izliyo resmen arkada görüşmek dileğiyle

bu arada yazmadan geçemeyeceğim sedacığım maşallah canım düzeninize rabbim bozmasın canımcım seni ve kuzucuğu kocaman öpüyorum

merhaba kızlar
inşallah oğlum tilki uykusundan uyanmazda bişeyler yazabilirim
dünde girdim ama çıkmam bir oldu göktuğ, kaan ve utku nun resimlerini gördüm maşallah sübhanallah üçünede çok şeker olmuşlar
şimdi kendimden bahsedeyim felaket grip olmuş durumdayım ve malesef bir haftadır da geçmiyor öksürmekten uyuyamıyorum dün antibiyotik verdi doktor bakalım işe yarar inşallah
ve yine malesef benden oğlumada geçti oda şurub kullanıyor inşallah atlatır bir an önce
dünde 3 aşı birden oldu yavrum ilk önce verem aşısı için verem savaş a gittik sonrasında da anasağlığa . fazla ağlamadı bebeğim ama bacağına baktıkça içim acıyor. kilo almaya da devam ediyor çok şükür 57 cm 4.650 gr olmuş bebeğim doğumdan sonra bir ay kilo almadığı için şu anda alımı gayet iyi dedi doktorumuz
bebegcim edaya ve sana çok geçmiş olsun canım . inşallah kardeşinde sağ salim gidip gelir zaman nasıl geçer anlamazsınız bile. benimde eşim askere gidecek bir kaç ay sonra
ilke nurcum maşallah bebeğine canım
hacercim geçmiş olsun sizede
zehircim ilk iki sorun için yorum yapamayacağım canım ama korunmaya başlaman gerek . zaten anne sütünün korumasına da güvenmemek gerekiyormuş
zeyra cım gözünaydın canım kardeşinde geliyormuş
fundacım konu ne bilmiyorum ama göktuğumuz annesini üzüyormuş galiba bazen sinirlerimize hakim olamıyoruz malesef
vee oğlum uyandı hepinizi öpüyorum hoşçakalın arkadaşlar

slm kızlar oğlum 43 günlük oldu bu son 4 gündür kabız kendini sıkıo fitil verdim iki defa fitille çıkardı güzel bi öneriniz varmı kabızlık için ben daha 20 yaşındayım fazla bişeyde bilmiorum bu konuda yadım ediin.

canım benim kızımda 2 gün yapmamıştı kabızlıktanmı bilmiyorum ama ben poposuna saf zeytinyağı sürmüştüm akşamına bir güzel çıkarmıştı artık ondanmı ama annem demişti banada öyle yapmamı canımcım :asigim:

jaleciğim canım görüşemedik ne zamndır çok çok geçmiş olsun canım ahmetimizede sanda acil şifalar diliyorum bitanem tez zamnda atlatırsınız inşallah saolasın bu arada güzel dileklerin için çok sevinçliyim canım sorma nerdeyse 1 sene dile kolay kızımı görmeye geliyo dayısı

zeynepcim teşekkür ederiz.. darısı sizin başınıza inşallah.. kardeşin geliyormuş gözün aydın.. sağ salim gelsin inşallah..

jalecim sanada teşekkür ederim canım.. maşallah ahmet paşaya..eşinin askerliğini yapmaması kötu olmuş sizin için.. kısa dönem mi?

x_v_y bizde hiç sorun olmadı ama birde fitil verenler var ..zeytin yağı olmazsa onu dene birde canım..

canımya ben ne yaptıysam o sorunu çözemiyorum 4-5 gün yapmıyor oğlum fitille yada şurubla geçirmeye çalışıyoruz. birde sabah akşam saf zeytinyağını veriyorum o şekilde yapabiliyor

hiç sorma tatlımya hiç vakit bulamıyorum gündüz uykusu hiç yok oğlumun emdikten sonra da ilgi bekliyor şimdi koydum yerine ama mız mızlanmaya başladı
inşallah iyileşiriz canımya ben kendimden geçtimde bebeğime dayanamıyorum
Allah kavuştursun canımya dayısı hiç bırakmak istemeyecektir prensesi

sağol ilkecim . malesef çok kötü oldu bizim hesaplamalarımıza uymadı malesef uzun dönem yapacak .

refiyecim çok geçmiş olsun ya.Allah acil şifalar versin sana.utku ya geçmeden atlatırsın inş.
kardeşin de hayırlı tezkereler ile döner inşallah canım.

jalecim sana ve oğluşuna geçmiş olsun.geçer inşallah biran önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…