2010 Nisan Anneleri

maşallah canım cok guzel kılo almıs bebısın..allah nazarlardan saklasın..

Canım ben garmastan diye bi ilaç kullandım.İyi geldi. Kanıyodu falan benimkilera.s.. Bebeciğimde öyle kanlı kanlı emiyodu.Emzirme şeklinde önemli sadece göğüs ucunu değil tüm kahverengi bölgeyi almalı bebek ağzına(en azından alabildiği kadarını) Bi de ilacı düzenli kullan ihmal etmeden.Her emzirmeden sonra sürdüm.Emzirirken de göğsümü silip öyle emzirdim. Sana geçmiş olsun. Bebeğin de hayırlı olsun yaşı uzun olsun inşallah canım.

canım ben demiri alıyorum 6 ay alıcakmışım bebekten benden alırmış.bebişimede d3 damla veriyorum sağlık ocağından verdiklerini.

merhaba kızlar sağlık ocağından geldik aşımızı olduk kilomuz boyumuz çok iyimiş 3800 doğmuştu 5400 olmuş 50 cm di 55cm olmuş ayrıca gazı çok dedi ebemiz bende 3 ay önce doğum yaptım dedi bizimde gazımız çoktu nurse harveys kullandım ii geldi dedi sende al içir dedi zaten bitkisel kimyon yağı ile dereotu yağı içeriyor neyse aldım 11 de içirdim az önc meme emdi tekrara uyudu 3 saattir rahat rahat yemek yedim işimi yaptım oğlumla ilgilendim çok ii geldi önceden 15 dk da bir uyanıyordu her bebekte aynı etkiyi göstermiyor olabilir ama bende işe yaradı annede içebiliyormuş kabız falan yaparmı dedim bebekler bütün yediklerini sindirebilir canı nezaman isterse o zaman yapar sen karışma eğer çok katıysa ozaman fitil kullanırsın

kızlar bişey soracam 9. ayımda dr bana bi kalp grafisini çektirsen ii olur dedi ama bişey yapamayız sadece öğrenmiş olursun sonrada çektirebilirsin dedi daha çektirmedim çektirecem de benim oğlum ağladığı zaman felaket morarıyor hemşiremize sordum gazdan dedi sizin bebeklerde de oluyomu hertarafı özellikle yüzü morarıyor yoksa benim bebeğimdemi bi problem var

canım benim kızım da mosmor oluyor gazı olunca.merak etme endişelenecek bişey olacağını sanmıyorum.

merhaba arkadalar nasılsınız?umarım herkes iyidir.bizim uyku problemimiz devam ediyo dün misafirim vardı hiç uyumadı akşam 7 ye gelirken uyandı akşam 10 da uyudu.dünde gün boyu kucakta uyudu yatırdım uyandı falan....bebeğim ağlarken ve uyuyamazken o kadar bunaldımki.........bi ara kızdım bileee.ama sonradan vicdan azabı beni yedi.bugün biraz daha iyi sanırım kalabalıktan hoşlanmıyo oğlum

maşallah canım cok guzel kılo almıs bebısın..allah nazarlardan saklasın..

amin canim cümlemizinkini korusun yaradanim

ay mansallah bebisine güzel kilo almis kocaman geliyordur senin gözüne simdi
benim kiz büyüdükce kilo aldikca sanki kocaman oldu gibi saniyorum valla

dünür nasılsın canım onlinesın*bu akşam belki size gelebiliriz gizemi özledim.

hacercim sen nasılsın tatlım.senin yakışıklılar ne yapıyolar.yaaa bişe diyeyimmi küçüğüde tatlı ama büyük oğlun çok tatlı ya maşallah suphanallahhhhhhhh

oyy canımsın yaa özlemciğim inan bende sana 2 gün önce özelden mesaj atacaktım canım ne yapıyorsun diye bende seni özledim canım benim valla sorma bitanesi bizim kız bazen düzenli oluyo bazen olmuyo şaşırdım bende bazen emzirip yatağına yatırsam uyuyo bazende ne yaparsan yap uyumaz oldu heleki son 3 gündür var bişeyler mesela dün gece biz 4te yattık eşimle canım ne yaptıysak uyumadı gözlerimin içine bakıp iç çekip çekip ağladı gaz problemimiz vardı sanırım canım bu arada bende sana katılıyorum bazı doktorlar uyandır diyo bazılarıda uykuda büyüyecek diyo anlamıyorum aslında onlar acıktımı bize direk çığlıklarıyla sinyallerini veriyolar ayrıca maşallah canım erinç alpe ne güel tam düzeniniz oturmuş bizde oturdu demişken bir değişme söz konusu oldu sorma inşallah eski haline döner en kısa zamanda:asigim::1hugpuyorumnanaktan

maşallah hacerciğim yasin paşamıza büyümüş annesi 41 kere maşallahcanım o morarma kırmızıdan mora dönüş bizdede mevcut canımcım sorma gaz canım başka bişey değilboshayallersmile

dünürcüğüm canım rica ederim damadıma yaptım ne demek

canım sorma zombi gibiyim dün gece hiç uyutmadı gizoş halada gözleri açık yaaa bişey oldu bu kıza anlamadım sanırım göktuşta yaramazlık yapıyo anlaştılar galiba gelin canım ne demek ayyy özledim damadımı hem bende severim belki yanyana gelince uyurlar bakarsın canım inşallah

yine ağlama sesi 2 dakika oturtmadı bak girebilirsem gelirim canım

slm canımnasılsın bende nurse harveys kullanıyorumbenim bebişimde çok gazlı 1 hafta 10 gibi oldu kullanmaya başlayalı ilaç etkili bir ilaç ama bende şöyle bir sorun oldu kullanmaya başlayalı günde 5-6 kere kaka yapan bebeğim hiç yapmaz oldu 1 haftadır kabızlık çekiyoruz biz müdahale edersek yapıyor ben napıcağımı şaşırdım müdahale etmesem sert kaka yapmaya çalışırken canım yanarsa birdaha yapmak istemiyormuş buaarada o morarma gazdan benimkindede oluyor sanki kiremit rengine dönüyor bebğim

amin canim cümlemizinkini korusun yaradanim

ay mansallah bebisine güzel kilo almis kocaman geliyordur senin gözüne simdi
benim kiz büyüdükce kilo aldikca sanki kocaman oldu gibi saniyorum valla
sağol canım yok kız benimki ona bakınca değilde büyük oğluma bakıyom bide bebeğe zaten büyük oğlum benim bebeğimdi buna bakıyom bide o kocaman geliyor ya diyorum yusuf sen kilomu aldın boyunmu uzadı diyom ama evet büyüyolar seneye bu zamanlar allah ömr verirse inşallah nasıl olcaklar kim bilir
sağol canım iiler ne yapsınlar birinin gaz problemi diğerinin kıskançlığı benim lohusa depresyonu kocacımın ilgi beklemesi öle hayata devam ediyoruz işte bende zaten güzel yüzlüm diye deviyorum allahım herkesin bebeğini bağışlasın nazardan esirgesin bizimkileride

drum kokrkutmuştu beni yaa kalp grafisi çektir falan acaba bişeymi var nerdeyse moraracak bide ağladığı zaman nefesini sonuna kadar kullnıyor tıkanacğı anda nefes alıyor gazdan demekki ne zaman geçecek bu gaz yusuftaki gibi olsa 7 ay boyunca devm etse ne olcak yaa

sağol canım benim oğlumda çok sık kaka yapmıyor ilk 15 gün falan günde 6-7 bez değiştiriken zamanla azaldı şimdi sabah değişiyom bide akşam bazen sinidrebiliyomuş işte o gazdan dolayı rahatsız oluyomuş günde kaç defa kullnıyorsun gaz ilacını üzerinde her emzirme arası br ölçek verebilirsiniz günde 6 ölçeği geçmeyecek

slm hanımlar nasılsınız size bir sorum olacak ufaklıklar uyanıkken nasıl avutuyorsunuz?bilmiyorumkismile

slm kızlar alminacım benim oğluşumun uslu durduğu zamanlar çok az o zamanlardada artık şıngırak sallıyorum bakıyo.bide bolbol konuşuyorum oda yüzüme bakıp beni dinlerken oyalanıyo biraz.

valla canım ben üzeribdeki sayıyı fazla buldum kendimce azalttım sonra alışkanlık yaparsa hiç olmazsa arttırabilme imaknım olur dozunu.3 tatlı kaşığı verdim ilk 4 gün sonra 2 derken dün ve bugün 1 tatlı kaşığı verdim bu gece vızıldarsa vercem gene 2 tatlı kaşığı yetiyor yada 3 sabah akşam gece sende fazla verme çünkü etkili bir ialç yetiyor ben arada rezene ve paptaya karışımı çayımdan 2-3 çay kaşığı içiriyorum.

iyi geceler kızlarr... oğlum bu gece huysuz yine.. 2-3 gündür doyamıyodu tam olarak.. bu gece de hep emmek istiyo :)uyuyamamışken bi bakayım dedim.. herkes iyidir umarım... biz iyiyiz diyeyim..Rabbime bin şükür bu halimize...

eda ya üzülürken kendimle uğraşırken buldum kendimi (bu nası bi cümle oldu ki acaba) nedeni de faranjit oldum.. hiç bişey yiyip içemedim.. 3 kilo verdim hatta pazardan beri... sütüm kesildi damla damla emdi oğlum zorla o kadarı da zorlamayla içtiğim rezene ve şerbetlerle oldu sanırım.. yoksa ne yesem içsem direk lavaboya koşuyodum ama herşey oğlumun sütü içindi ve zorla içtim sıvı gıdaları... antibiyotiklerle ancak toparlayabildim bugün.. hatta salı gecesi 39.7 derece ateşi gördüm Allaha çok şükür utku ya geçmedi.. şimdilik bişey yok yani.. inşallah da olmaz..

edanın kızarıklıkları da alerjiymiş.. çünkü 1 .iğnede geçmeye başladılar.. sadece cildinde pütürler kaldı.. onlarda geçicek inş. kaşıntı,kızarıklık,kabarıklık geçti ya buna da şükür..
eşimde p.tesi acillik oldu baş ağrısından .. beyin tomografisi fln hepsi temiz çıktı çok şükür.. psikolojikmiş. stresten olabilie demişler...

ailece dökülüyoruz yani :) çok şükür ki utku'm iyi...

bide en önemlisi kardeşim askere gidicekti ya.. bugün nereye gidiceği belli oldu
hatay-serinyol çook uzak bizee... jandarma olarak pazar günü istanbuldan uçağa binicek akşamüzeri de teslim olmalıymış.. ve ben birde bu nedenle sütümün kesilmesini istemiyorum.. ama kendime hakim de olamıyorum.. ordan daha da riskli bir yere dağıtıma gitme ihtimalinin çok oluşu bitiriyo beni... mafoldumben akşamüzeri bunaldım evde(annemlerdeyiz pzara kadar) edayı da aldım attım kendimi dışarı.. gezdik. bişeyler aldım edaya... mehtabı arıyım dedim kardeşimi gönderiyorum sana yakın diyim dedim ama söylerken daha çeşmeler açlıldı benim mafoldumben sağolsun teselli etti beni ama asker ocağı malum.. babalarımız da gitmiş.. kocalarımız da.. ama kardeş mafoldumben bambaşka...
neyse şu anki duygularımı hissettiklerimi ne yazsam anlatamam... sizin de içinizi şişirmiyim ama paylaşmak istedim.. annemin yanında üzgün bile duramıyoruz şekeri tavan yapıyo hemen.. asabi şeker. üzüntüye hiç gelemiyo.. hep gülmek,iyi hoş anlatmak zor olsa da böyle olmalı.. ama içime atmaktan ,yutkunmaktan boğazımda bi yumruk inmiyoo.. gitmiyoo.. :gitme:

Allahım inşallah kardeşim Ümit'im sağ,salim hayırlısıyla gider gelir yuvasına ve bizlere.. :Saruboceq: Sen onu ve tüm askerleri koru yarabbim.. kızlar sizde dualarınızda unutmayın nolur.. :Saruboceq:

herkese iyi geceler..

Son düzenleme:
refıyecım gecmıs olsun cnm sımdı okudum aman utkuya gecmesın.kac saat uykusuz kalmıssın ıste annelık boyle bısey.
opuyorumnanaktan çok sağolcnım.. annelik böyle birşey haklısın... boshayallersmile
refişcim yeni okudum .çok geçmiş olsun eda an kısa zamanda iyileşir inşallah.
.
opuyorumnanaktan saol güzelim.. iyileşti cnım sizinde dualarınızla boshayallersmile
bu arada refıyeden haberı olan varmı eda hastaydı..
a.s.
opuyorumnanaktan çok saol reyhancım.. iyileştik sayılır Allahın izniyle.. size de maşallahh
merhaba kızlar sağlık ocağından geldik aşımızı olduk kilomuz boyumuz çok iyimiş 3800 doğmuştu 5400 olmuş 50 cm di 55cm olmuş
maşallah yasin paşaya da... opuyorumnanaktan

oğlum bu arada uyandı, emdi gazını çıkarırken yine uyandı,kustu,üstü-altı değişti fln :) şimdi yine emzirip uyuttum.. bende yatayım da uyku stoklarım tükendi yine... iyi günlr şimdiden herkese ve bebişlere... opuyorumnanaktan

refıyecım eda esın ve senın ıcın gecmıs olsun canım utkuya gecmemesı cok ıyı bu arada kardesın ıcınde sımdıden hayırlı tezkereler Allah kavustursun canım ıcını ferah tutup bol bol dua etmekten baska care yok canım benım kardesımde askerden gelelı 10 gun oldu hamılelıkte aklımda hep ondaydı aglamaktan ıcım cıkıyordu zaten hormonların tavan yaptıgı donemdı senı cok ıyı anlıyorum kardes baska hakıkaten ama ıns. Hayırlısıyla yapıp gelecek

ben de aynisini kullaniyorum ama su anda pek kullandigim soylenemez cunku o ilk zamanlardaki agrilarim yok bende ilk iki hafta kafayi yemistim inanilmaz bir agri zor dayaniyordum ama sonra geciyor ilacta fayda ediyordur tabi ama zamanla geciyor sabir biraz . internette meme ucunun tamamini bebegin agzina verirseniz agri olmaz yaziyor yani sadece ucunu degil kahverengi bolgenin tamamini ben denedim ise yariyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…