olumunekankayizsmile çok saol canım.. benim kardeşim de hatay'a gittiasker yolu gözleyen, askere eşini kardeşini gönderen annecikler allah kavuştursun diyorum benimde kardeşim askerdi hemde hatayda, allah yardımcıları olsun inş. zor bir süreç.
olumunekankayizsmile saol nazlıcım..eşine de geçmiş olsun..refişçim allah kavuştursun...
.
göğsünü sıktığında süt geliyosa sütünün yetmemesi gibi bi durum olamaz canımın içi.. ya senin kız gündüz emiyorum ya yeter gece de ağzıma şırıl şırıl akıversin biberondan diye mama istiyo :) yada gaz sancısı oluyo canım... ben sadece anne sütü veriyorum.benim oğlan da bazen ayynıdediğin gibi yapıyo bıraktırıyorum memeyi. altını açıkyorum bacaklarını karnına doğru ittirip gazını çıkarmasına yardımcı oluyorum arkasından bide pedal çevirme hareketi..sonrasında emiyo.. gazı rahatsız ediyo olabilr canım.. bi dene istersen bunları.şimdi kızlar size bişey danışacağım.
gündüz kızım gayet güzel emiyor.ama akşam olunca emerken çığlık çığlığa.3 fırt çekiyor memeyi bırakıp bağırıyor.sonra bağırmayı kesip tekrar emiyor.2 3 fırt çekip tekrar bağırmaya başlıyor.
sancıdan mı yapıyor sizce?ve uyumuyor bu zaman zarfında.2 sat resmen diretiyorum emsin diye.ama en sonunda mama vermek zorunda kalıyorum.
ve sonunda uyuyor.
sütüm gündüz yetiyor da gece yetmiyor mu sizce?
böle bir durum olabilir mi?
ayrıca göğsümü sıkıyorum süt fışkırıyor ama bağırıyor işte.
mama vermemek için elimden geleni yapıyorum ama öle ağlamasına dayanamayıp veriyorum.
benim gibi olan var mı aranızda?
öncelikle çok geçmiş olsun.. soonra da bende oğlumu hoplatıyorum bilmiyorumkismile .. bayılıyo hoplamaya.. ayağa dikince ayaklarını kendi ittiriyo hoplat diye .. bide hoplatmazsan yırtıyo ortalığı sempatiksalakcinni ama bu sıpalar 10 kilo olduğunda napçaz akannehir kızımda seviyodu hoplamayı.. hatta hoppalaya koyup gazını öyle çıkartabiliyoduk sadece.. şimdi oğlum da yukarıdan gaz çıkarmazsa hoplatıyorum bir iki damla fazlalık emdiği sütle beraber gaz da çıkıyokızlar üzerinize afiyet çok fena grıp olmusumburun akıntısı bogaz agrısı öksürük gece yanımda yatıyo ya sırtım açık kalıyo bende öyle uyuyakalıyorum üşütüyorum bebışimde mızmızdı dün 1 çay kasıgı pedıtus surup verdım kızmayında bısey söylüycem(yazayım barı)bende kızımı hoplatıyorum severım çünkü hoplatmayı benım mısafırler hıç öyle seyler yapmıyo hatta bana kızıyolar napıyon çocugu orası acır burası acır sızın daha ılk ya ondan olsa gerek ben küçükten alışşın dıye hırpalıyorum hatta kuçükoglum 4 yasındayken komsumun bırı öyle candan sevmıstıkı belını ısırıp mosmor etmıstı 2 dak agladı geçtı nolcakkı ama ben yaptıgım ıçın normal bana sız yapmıyorsunuz ama bebegınıze yapıyolar tabııı bende kızardım sızınyerınızde olsam
kızlar bu bırkaç msj alıntı nasıl yapılıyo bırı bana anlatsın yönetım bölumune baktım bulamadım utkunun annesı allah kardesıne saglıkla kavusmayı nasıp etsın
günayydıınnn..... opuyorumnanaktan yavrucuklarım uyurken bi bakayım dedim.. inşallah herkesler iyidir... biz iyiyiz çok şükür..
dün akşam kardeşim aramış yine evi. saçlarımı kestirdim çok komik oldum demiş sempatiksalakcinni yazıık jöleliycek saçı kalmamış :)) asker kıyafetini giyinmişler bölükleri,koğuşları belli olmuş.. bursadan da arkadaş var demiş... beni merak etmeyin ben iyiyim rahatım da iyi .. hiiç düşünmeyin beni demiş :gitme: inşallah sağ salim kazasız belasız gelicek... :Saruboceq:
olumunekankayizsmile çok saol canım.. benim kardeşim de hatay'a gittiamin inş. size de geçmiş olsun..karnına zeytinyağı yada bebeyağıyla masaj yapabilirsin canım..
olumunekankayizsmile saol nazlıcım..eşine de geçmiş olsun..
göğsünü sıktığında süt geliyosa sütünün yetmemesi gibi bi durum olamaz canımın içi.. ya senin kız gündüz emiyorum ya yeter gece de ağzıma şırıl şırıl akıversin biberondan diye mama istiyo :) yada gaz sancısı oluyo canım... ben sadece anne sütü veriyorum.benim oğlan da bazen ayynıdediğin gibi yapıyo bıraktırıyorum memeyi. altını açıkyorum bacaklarını karnına doğru ittirip gazını çıkarmasına yardımcı oluyorum arkasından bide pedal çevirme hareketi..sonrasında emiyo.. gazı rahatsız ediyo olabilr canım.. bi dene istersen bunları.
öncelikle çok geçmiş olsun.. soonra da bende oğlumu hoplatıyorum bilmiyorumkismile .. bayılıyo hoplamaya.. ayağa dikince ayaklarını kendi ittiriyo hoplat diye .. bide hoplatmazsan yırtıyo ortalığı sempatiksalakcinni ama bu sıpalar 10 kilo olduğunda napçaz akannehir kızımda seviyodu hoplamayı.. hatta hoppalaya koyup gazını öyle çıkartabiliyoduk sadece.. şimdi oğlum da yukarıdan gaz çıkarmazsa hoplatıyorum bir iki damla fazlalık emdiği sütle beraber gaz da çıkıyo
canımm.. mesajların altında alıntı yapın yanında mo diye bi yer var.. alıntı yapıcağın mesajların altında onlara tıkla sırayla en son mesajın da alıntı yap kısmına tıkla.. sonra çıkan cevaplama panelinde aralara yazarsın cevaplarını.. kolay gele.. opuyorumnanaktan
kardeşim için duana da amiiin canım :Saruboceq:
şimdi kızlar size bişey danışacağım.
gündüz kızım gayet güzel emiyor.ama akşam olunca emerken çığlık çığlığa.3 fırt çekiyor memeyi bırakıp bağırıyor.sonra bağırmayı kesip tekrar emiyor.2 3 fırt çekip tekrar bağırmaya başlıyor.
sancıdan mı yapıyor sizce?ve uyumuyor bu zaman zarfında.2 sat resmen diretiyorum emsin diye.ama en sonunda mama vermek zorunda kalıyorum.
ve sonunda uyuyor.
mama vermemek için elimden geleni yapıyorum ama öle ağlamasına dayanamayıp veriyorum.
benim gibi olan var mı aranızda?[/QUOTE
merhaba canım gündüz yetiyorsa sütün gece haydi haydi yeter çünkü süt salımı gece daha olurmuş canım ben kendmdede öyle gördüm sıktığındada geliyorsa sütün var demekki bence senin ufaklık mamanın kolaylcılığına laışmış olmalı tabi gögüsten emerken yoruluyor biberonda hazır akıyor sen elinden geldiği kadar mamayı kıs bence sütünde varmış bak yengem sölemişti yegenimdede aynısı olmuş bizimkiler aç diye mama vermişler geceleri bizim kız ona alışınca emmeyi bırakmış birde biberonunun ağzını çok minik delik olsun kolay akmasın ona zorlansın biberondada
merhaba canım gündüz yetiyorsa sütün gece haydi haydi yeter çünkü süt salımı gece daha olurmuş canım ben kendmdede öyle gördüm sıktığındada geliyorsa sütün var demekki bence senin ufaklık mamanın kolaylcılığına laışmış olmalı tabi gögüsten emerken yoruluyor biberonda hazır akıyor sen elinden geldiği kadar mamayı kıs bence sütünde varmış bak yengem sölemişti yegenimdede aynısı olmuş bizimkiler aç diye mama vermişler geceleri bizim kız ona alışınca emmeyi bırakmış birde biberonunun ağzını çok minik delik olsun kolay akmasın ona zorlansın biberondadaşimdi kızlar size bişey danışacağım.
ve sonunda uyuyor.
özgecim bebekler gün gün değişiyorlar canım ya bezimki bir gün gündüz hiç uyanmadan uyuyor(sarılıktan şüphe ettim sonunda ) bir gün gündüz hiç uyumuyor üstünede gecede uyumamak için direniyo dün öyleydi uytana kadar ne cektim bilmiyorum inşllah zamnal düzene girer bu bebişlerKimseler yok bakıyorum da! Taze annelerin hepsi bebişleiyle beraber galiba!
Kusma konusu herkeste aynı sanırım Zeynep'im de çok kusuyo hem de dolu dolu ama ben emmesine bağlıyorum çünkü neredeyse hiç bırakmayacak memeyi sürekli istiyo emiyo! Ben dondurma yeyip üşüttüm 2 gün önce Allah'tan eşim iyi baktı da çabucak toparladım daha kötü olmadan, kızışımın kusmasında bi değişiklik olmadı hala önceki gibi, yani bence üşütmekle falan ilgisi yok kusmanın.
Kızlar ben uyku konusunda yardım istiyorum lütfen!!!
Gündüzleri hiç mihiç uyumuyo benim cadı sadece emerken kucağımda uyuyo ya da babasının kucağında süpürge dinlerken ama yerine yatırdığımız an açıyo gözleri uykuya dalamıyo kesinlikle. Bütün gün ayakta. 10-11 ya da 12 de uyuyoruz gece, sabah da 8 bilemedin 9 da açıyo gözleri kapatmamak üzere. Gece de 2 kez kalkıyo. Gündüz uyumaması çok sıkıntı oluyo lütfen yardım edin! Bitki çayı falan mı versem napsam?
Bende özlüyorum o muhabbetlerimizi canım ama fırsat vermiyorki miniklerimiz.Canları saolsun ne yapalım.Baş ağrımı ve bel ağrımı saymazsak iyiyim canım sen nasılsın?slm kızlar biraz geçmişe baktım mehtapcığım[/B][/COLOR] canım nasılsın bitanem çok özledim canım valla toplu görüşmelerimizi ahhh fırsat buldukca giriyorum bende arada eşim ilgilenirken az öncede misafirim vardı şimdi kızım uyuyo bir gireyim dedim uyanmadan az sonrada yemek olayına girişeceğim canımcım
Canım gaz sancıları çok oluyor malesef.Karnına masaj yapabilirsin.Birde gazı rahatlatacak bitkisel ilaçlardan kullanıyormusun onlarda çok rahatlatıyor.Bir çok arkadaşımız bende dahil kullanıyorum.selam kızlar ne var ne yok. bebişler nasıl? ay benimkinin bu aralar hep karnı ağrıyor uykudan uyanıyor ya minik tırtılım. sıcak su torbası koyuyorum iyi geliyor ama başka napsam fikri olan varmı?
.
Fundacığım hiç merak etme.Maşallah çok emdiğinden kusuyordur.Kusması farklı olursa yani normal süt akışında değilde süt kesilmiş gibi yada balgamlı olursa üşütmüş demektir.Ben süt üsümesi denen şey saçma geliyor ama yinede yediklerimiz çok soğuk olmazsa bebişler için iyi olur.En azından biz hasta olursak onlarında hastalanması kolay oluyor.merhaba arkadaşlar.....
umarım herkes iyidir.biz iyiyiz oğlumla.yalnız oğlumun şöyle bi sıkıntısı var ben çok dert ediyorum.çok kusuyo oğlum her emmeden sponra kusuyo nerdeyse.bu tek fazla doymadan mı kaynaklanıyo acaba?kıyafet yetişmiyor üstüne....hele dün öyle çok kustu ki ağladım hasta ettim sandım.böyle bir ağız dolusu nerdeyse.
bişey sorcam arkadaşlar acaba yediğimiz şeyler mi oğlumu kusturuyor*birde dolapta soğuk bişey yşyormusunuz?süt üşümesi diye bişey var mı*mesela dondurma yenebilir mi?
Maşallah ada prensese.Eski düzenine dönmüşsün canım bir farkla yanında adayla:))Babacığınızda gerekli konforu sağlamış size ohh keyf yapın artık.refişçim allah kavuştursun...
kızar ne zamandır girmiyorum bende. eşim grip oldu o yüzden birkaç gün annemde kaldım. artık evimdeyim. hatta dükkanda:))) işe gelmeye başladık kzımla.. babamız arka tarafta beşikli, tv'li, çekyatlı bi oda hazırlamış bize:) gün içinde yanında olacakmışız.
netimde yarın bağlanır tüm gün online'm yani:))
Sorunlar hala aynı okuyabildiğim kdarıyla. benim kzımda sürekli kucakta gezmek istiyor uyanık olduğu zamanlarda. yada çıngıraklı oyuncağını sallayacağım sürekli. onu seviyor:)
gaz için ilaç veriyorum günde iki sefer. (Ara sıra kimyon ve muskat) sıkıntı olmasın diye. ama yine de tam çözüm olmuyor özellikle akşamları sıkıştırıyor gaz. Günde 1 kez kaka yapıyor. ama oldukça fazla. bu ay başında kilo alımı oldukça hızlıydı hatta 12 günde 700 gr almıştı. o yüzden mamayı biraz azaltıp anne sütüne daha çok ağırlık vermeye başladık.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
Benim oğlumda hiç o kadar emmedi canım maximum 5 dk sonra uyuyor:))Tabii yatağa yatırınca geri uyanıyor.kızlar emzirirken ne kadar süre emziriyosunuz 20 dk falan diye duydun ama ben hiç o kadar emzirmedim benim kızım 5 dk.da lıkır lıkır boğulacak gibi birden içip bırakıyo bende bu kadar kısa sürede doymaz diye tekrar tekrar veriyorum almıyo doyup uyuyo 5 dk bile sürmüyo sizinde böylemi
Fundacığım senin kız biberondan daha fazla mama geldiği için seni emmiyor olabilirşimdi kızlar size bişey danışacağım.
ve sonunda uyuyor.
geçmiş olsun canım.Bebişler uyku düzenlerini kendileri seçiyorlar malesef biz elimizden geleni yapsakta.Gece uykunuz düzenliymiş maşallah.Kimseler yok bakıyorum da! Taze annelerin hepsi bebişleiyle beraber galiba!
Kusma konusu herkeste aynı sanırım Zeynep'im de çok kusuyo hem de dolu dolu ama ben emmesine bağlıyorum çünkü neredeyse hiç bırakmayacak memeyi sürekli istiyo emiyo! Ben dondurma yeyip üşüttüm 2 gün önce Allah'tan eşim iyi baktı da çabucak toparladım daha kötü olmadan, kızışımın kusmasında bi değişiklik olmadı hala önceki gibi, yani bence üşütmekle falan ilgisi yok kusmanın.
Kızlar ben uyku konusunda yardım istiyorum lütfen!!!
Gündüzleri hiç mihiç uyumuyo benim cadı sadece emerken kucağımda uyuyo ya da babasının kucağında süpürge dinlerken ama yerine yatırdığımız an açıyo gözleri uykuya dalamıyo kesinlikle. Bütün gün ayakta. 10-11 ya da 12 de uyuyoruz gece, sabah da 8 bilemedin 9 da açıyo gözleri kapatmamak üzere. Gece de 2 kez kalkıyo. Gündüz uyumaması çok sıkıntı oluyo lütfen yardım edin! Bitki çayı falan mı versem napsam?
Meltem çok fazla kortikosteroid içeren ilaç sürene kadar sık sık poposunu yıkasan daha iyi olmaz mı?Pişik zordur Allah yardımcın olsun.uyku düzenlerı yavas yavs degısıyor hayret etme her an degısebılır ben 40 çıkardıgım gun 4 saat aralıksız uyudu bende sandımkı 40 tan snr öylr olcak geçende banyodan 10 dak snr yemekte kucagımdaydı saatlercede uyumadı benımkı kız kızların pısıgı çok olurmus bıze dr travazol -bıde fıto dıye 2 krem verdı 2 sını karıstırıp bazen tek tek suruyorum bı geçiyo bıda baslıyo hematen dıye bı krem daha var evde onu suruyorum bazendepudra suruyorum yanık gıbı duruyokıpkırmızıakannehir
a.s.hoşgeldin canım nasılsın?Hayırlı olsun kızın.Seni çok bekletti ama sağ salim almışsın kucağına maşallah.Önemli olan ikinizinde sağlıklı olması canım.selam kızlar günaydın hepinize.. ben geldim artık ayrılmamak üzere :)) çok şükür meleğime kavuştum 28 nisan 22.10 da dünyaya geldi kuzucuqum.. 50 cm 3300 gr doğdu kızım çok şükür ki ikimizde iyiyiz yanlız sezeryanle doğum yaptım suyum patlamıştı bi gittik ki meleqim kakasını yapmış acilen sezeryana aldılar malesef :S hayırlısı buymuş demekki napalım..
hepimizin allah yardımcısı olsun kızlar benimde bebişim biraz huysuzlanıyor arada .. çok mutluyum ama çok da bunaldım açıkcası kırkımız bir çıksın bayram edicem :) lohusalık dedikleri bu olsa gerekmiş herşey batıyor gözüme en ufak şeylere ağlıyorum :S işallah atlatırım bir an önce..
:Saruboceq: inşallah canım... sizin daha zor tabiki..Allhyardımcınız olsun ve bütün askerleri korusun :Saruboceq: hatay- serinyol.. 121.jandarma alaj komutanlığında canım...refiyecim kardeşin için endişe etmene gerek yok bence güzelce askerliğini yapıp gelcek inş.sen içini ferah tut bak benimde eşim asker ömür boyu:)) eşim şırnaktan geldi buraya gelecek yaza tekrar doğumuz var insanın kaderinde yazıyorsa canım heryerde oluyor bende korkuyorum ama en güzeli dua etmek ve sanırım içimizi ferah tutmak başka yapabileceğimiz birşey yok buaarad hatay eşimin memeleketi güzel yerdir rahatta eder hatayın neresine gitti kardeşin?
hihoyyyt ohh şükür senden haber alabildik.. gözün aydın canım.. güle güle büyüt meleğini opuyorumnanaktan a.s. hepsi geçicek tüm sıkıntılar.. ama tek çare zaman ... biz 2 aylık olucaz nereyse ve ilk günlerdeki kadar sıkıntımız yok çok şükür.. tabiki bebek yani sorun oluyo mutlaka ama yenidoğan sınıfında değiliz artık :)) lohusalığı da en hafif atlatırsın umarım...selam kızlar günaydın hepinize.. ben geldim artık ayrılmamak üzere :)) çok şükür meleğime kavuştum 28 nisan 22.10 da dünyaya geldi kuzucuqum.. 50 cm 3300 gr doğdu kızım çok şükür ki ikimizde iyiyiz yanlız sezeryanle doğum yaptım suyum patlamıştı bi gittik ki meleqim kakasını yapmış acilen sezeryana aldılar malesef :S hayırlısı buymuş demekki napalım..
hepimizin allah yardımcısı olsun kızlar benimde bebişim biraz huysuzlanıyor arada .. çok mutluyum ama çok da bunaldım açıkcası kırkımız bir çıksın bayram edicem :) lohusalık dedikleri bu olsa gerekmiş herşey batıyor gözüme en ufak şeylere ağlıyorum :S işallah atlatırım bir an önce..
hayırlı olsun canım.gözün aydın.aldın sonunda meleğini kucağına.ya ben de 4 5 gün lohusalığın en berbat halini yaşadım.sonre dedim kendime bebeğimin dünyadaki ilk günlerini ağlayarak mı geçireyim diye.hep olumlu düşündüö.söylenenleri de hiiiiiiiç takmadım.sorunsuz geçti lolusalığım.selam kızlar günaydın hepinize.. ben geldim artık ayrılmamak üzere :)) çok şükür meleğime kavuştum 28 nisan 22.10 da dünyaya geldi kuzucuqum.. 50 cm 3300 gr doğdu kızım çok şükür ki ikimizde iyiyiz yanlız sezeryanle doğum yaptım suyum patlamıştı bi gittik ki meleqim kakasını yapmış acilen sezeryana aldılar malesef :S hayırlısı buymuş demekki napalım..
günaydın kızlar kızım uyurken bakayım dedim..
karın ağrısı devam ediyor maalesef. ama size bişi önericem. dün johnson's baby time vücut şampuanı aldım Nisan'a. uyuması için yardımcı yazıyormuş üstünde sonradan farkettim. banyoda bunu kullandık o mu etki etti bilemiyorum ama Nisan dün epey uyudu,birde bunun yağı varmış onuda alıcam bakalım. bugünde banyoda onu kullanıcam yine uyucakmı? yazarım size.
benim kızımda meme emerken savaş veriyor bazen. emip bağırıyo saçını başını yoluyor valla. ama benimki uykusu olunca öyle yapıyor. artık anladık..
sizinkiler emziğe alıştımı bu arada? benimki bir türlü almıyor alsın taraftarıda değilim ama dışarda çok zor oluyor hemen meme istiyor ee haliyle dışardada zor oluyor.nasıl alıştırcam bilmiyorum..
rüzgaryağmur... canımm gelişmeleri yazarsın canım şampuanla ilgili...işe yarıyosa gece yatırmadan bi yıkarız :))))
emziğe de alışmadık halaaa... çoooook aç olursa ve ben emziremiyeceğimiz bi yerdeysem 2 dk. alıyo ağzına .. o fırrt diye atana kadar da arabaya yada emzirme odassına koşuyoruz :)))) ama alışsa da şöyle mızırdayınca versem ağzına da dışardayken bi yerlere koşturup emzirmek zorunda kalmasam .... :)))
rüzgaryağmur... canımm gelişmeleri yazarsın canım şampuanla ilgili...işe yarıyosa gece yatırmadan bi yıkarız :))))
emziğe de alışmadık halaaa... çoooook aç olursa ve ben emziremiyeceğimiz bi yerdeysem 2 dk. alıyo ağzına .. o fırrt diye atana kadar da arabaya yada emzirme odassına koşuyoruz :)))) ama alışsa da şöyle mızırdayınca versem ağzına da dışardayken bi yerlere koşturup emzirmek zorunda kalmasam .... :)))
kızlar bu arada dut, kayısı ve karpuz sütümü arttırdı benim bilginiz olsun.. opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?