- 19 Aralık 2008
- 2.939
- 1
- 356
günaydın kızlar nasılsınız?
biz iyiyiz çok şükür kızım bugün bana çok düştü sadece. kucağımdan inmek istemiyor anneme bıraksam arkamdan bakıyor, beni al diye ağlıyor. şimdi yeni uyutabildim ama çoook tatlı :asigim::asigim:
ne güzel emziğe alışmış sizinkiler benimki yok almıyor ya..
size bide şey sorucam; gece benimki yanımda yatıyor beşiğe geçmiyor sizde durumlar nasıl?
aynen canım ayağımda sallıyorum ,tam beşiğine koycam açıyo gözlerini,beşiğinde yatmıyo ağlıyo....dün gece 3.5 bi uyandı saat 5 'e kadar ağladı durmadı uyumadı meme ile savaştı emmedi çıldırdım ne olur bes dakka uyu diye yalvardım ama nerde...
babası aldı kucağına iki salladı koluna yatırdı ve uyudu...ben boşuna savaşmışım saatlerce...ama bizimkide yatmıyo ne park yatakta nede beşikte....
heleki oda yaptığıma okdar pişmanım ki biz babaı ile kendi zevkimize oda yapmışız bebeğim en azından biryasına kadar benimle kalır odasını zaten kullanamaz...
sanırım bizim kokumuza alıştı bizimle uyuyor...
ay evet kesinlikle kokumuza alıştı kesin. yok yatırdımmı fıldır fıldır bakıyor valla.. yanımda oluncada ben hiç uyuyamıyorum, babaya da dönüyoruz arkamızı çok zor oluyor napıcam bilemiyorum.
özgecim benimkide sallanmaya alıştı ama pusetinde sallıyorum onda uyumakta çok hoşuna gdiyor ben yanımda yatırmaya korkuyorum ne bileyim dalarım falan bişey olur diye ya yatağında ya pusetinde ilk çocuk gerçekten acemilikmiş ilk günler kucaga almayın ablam kaynanam alttan müsaahale etmek isterlerdiaa ağladıkça daha çok küçük yapmayın dedim çay verdirmedim amannn işte şimdi bende yapıyorum birçok şeyi gereksiz kasıntılık yapmıiım kendime bakıyorumda germişim kendimi günlerdir çocuğum kaksını yapamıyo ben alttan müdahale ediyorum heğp yokki vbaşka çaresi olmuyor işte ıkınıp duruyor yavrumvalla ben bu konuda cok buyuk konuşmuşum,hep ben yatağına koycam sallamıycam kendi uyuycak derdim,ayakta sallanmıycak derdim,
benim yanımda yatmıycak derdim,kimsenin eline vermem derdim,öpturmuycektim ama hepsini yaptım....
demekki oluyomuş...
bencede .ok zor nasıl bir yön vercem nası duzen kurcam bilmiyorum.....
şimdi kızlar size bişey danışacağım.
gündüz kızım gayet güzel emiyor.ama akşam olunca emerken çığlık çığlığa.3 fırt çekiyor memeyi bırakıp bağırıyor.sonra bağırmayı kesip tekrar emiyor.2 3 fırt çekip tekrar bağırmaya başlıyor.
sancıdan mı yapıyor sizce?ve uyumuyor bu zaman zarfında.2 sat resmen diretiyorum emsin diye.ama en sonunda mama vermek zorunda kalıyorum.
ve sonunda uyuyor.
sütüm gündüz yetiyor da gece yetmiyor mu sizce?
böle bir durum olabilir mi?
ayrıca göğsümü sıkıyorum süt fışkırıyor ama bağırıyor işte.
mama vermemek için elimden geleni yapıyorum ama öle ağlamasına dayanamayıp veriyorum.
benim gibi olan var mı aranızda?
selam canım,
aynı durum bizde de var. ben sütümü genelde sağarak verdiğim için mamaya gerek kalmıo. akşam 20.00-21.00 saatlerinde ki emzirme girişimlerim aynı anlattığın şekilde sonuçsuz kalıyor. bende artık akşamları hiç emzirmeye uğraşmadan direk sağıp veriyorum. bence sende mama vermek yerine bi elektrikli pompa al arkadaşım. biberona alışsada en azından senin sütünü almış olur. istersen satın almadan önce doğum yaptığın hastanede doğum katında bi rica et, pompayla sağınca ne kadar çıktığını kontrol et. süt fışkırdığına göre bol bol sütün var bence. hem emzirmeyi ertelersen kesilir sütün. sonuçta mamalarda az para diil. onun yerine taksitle pompa alabilirsin, yada kiralıyolarmış sanırım biraz internetten araştır istersen.
birde bizim doktorumuz dediki, bebek memeden emdiğinde ilk 5 dk da memedeki sütün %80 inini çekermiş. o yüzden en az 5 dk bile emse alacağını alır o demişti doktorum.
ama benim beybi maalesef genelde 2 dk zor doruyor mememde.
böyle işte..
sevgiler, sağlıklı bebişlerr..
arkadaşlar yazın tatile gitmeyi düşünen var mı bebeğiyle?
ya bursa da aile dostumuzun kızı evleniyor.bursada okuyorken hep onlara giderdim.
üzerimde hakları çoktur.annemler gidecek.eşim istersen biz de gideriz diyor.ordan da kardeşime istanbula geçeriz sonra da güneye inip bir otele gideriz diyor ama bebekle olur mu ki ya?yollarda hasta ederim diye korkuyorum.
bursayı çok özledimmmmm.
canım benim süt sağma makinam var zaten.doğumdan önce almıştım medalanınkini.2 gecedir emiyor çok şükür bakalım yine yaparsa sağıp vereyim.
makinaylada göğüs ucum yara oluyor ya.
arkadaşlar yazın tatile gitmeyi düşünen var mı bebeğiyle?
ya bursa da aile dostumuzun kızı evleniyor.bursada okuyorken hep onlara giderdim.
üzerimde hakları çoktur.annemler gidecek.eşim istersen biz de gideriz diyor.ordan da kardeşime istanbula geçeriz sonra da güneye inip bir otele gideriz diyor ama bebekle olur mu ki ya?yollarda hasta ederim diye korkuyorum.
bursayı çok özledimmmmm.
Kizlar iyigeceler bebislerde gündüz uyku düzeniniz nasil sadece benimkimi cin kesiliyor yoksa
kızlar merhaba günlerim yine kabusa döndü.biraz sakinleşti oğlum derken yine huysuzlaştı..ayık olduğu heran mızmızlanıo ağlıyo ne yapacam ben böyle yaa.hele bazen kendini kasıp ağlama krizlerine girioki ne yapacağımı şaşırıp onunla ağlamaya başlıorum allahım ne zor yaa.ne zaman geçecek bu günler iznimin bitmesine de az kaldı nasıl bırakıp çalışacam kuzumu ben aklım hep onda kalcak.şu gaz problemini aşamadım gitti.sab simplex kullanıorum,günde 30 cc papatya çayı veriorum,ayaklarına karnına elma yağı sürüorum,masaj yapıorum,sıcak su torbası koyuyorum sürekli ayaklarının altına daha ne yapayım şaşırdım valla.niye ağlıo hala bebeğim yaaaaa((
birde sorum olcak mama veren annişler bebişlere kaç ml verionuz mamayı.ben 60 cc veriorum.yetmiomu acaba bebeğim 48 günlük oldu ölçüyü artırsammı acaba.gerçi çoğunlukla emziriorum sadece sabah karşı uyandığında mama yapıorum.sütümün artması içinde elimden geleni yapıorum ama henüz farkedilir bi artış yok.
mrb benimde kızım 39 günlükoldu.b aralar aynen dediğiniz gibi akşamları emmek istiyor fakat ağlıyor yine alıyor sonra yine ağlıyor.omzumda sakinleşiyor.bende sütümü sağıp iberonla veriyorum öyle olduğunda.ne yapacağımızı şaşırdık.gaz için metsil kullanıyoruz.acaba birr ahatsızlığımı vardır.selam canım,
aynı durum bizde de var. ben sütümü genelde sağarak verdiğim için mamaya gerek kalmıo. akşam 20.00-21.00 saatlerinde ki emzirme girişimlerim aynı anlattığın şekilde sonuçsuz kalıyor. bende artık akşamları hiç emzirmeye uğraşmadan direk sağıp veriyorum. bence sende mama vermek yerine bi elektrikli pompa al arkadaşım. biberona alışsada en azından senin sütünü almış olur. istersen satın almadan önce doğum yaptığın hastanede doğum katında bi rica et, pompayla sağınca ne kadar çıktığını kontrol et. süt fışkırdığına göre bol bol sütün var bence. hem emzirmeyi ertelersen kesilir sütün. sonuçta mamalarda az para diil. onun yerine taksitle pompa alabilirsin, yada kiralıyolarmış sanırım biraz internetten araştır istersen.
birde bizim doktorumuz dediki, bebek memeden emdiğinde ilk 5 dk da memedeki sütün %80 inini çekermiş. o yüzden en az 5 dk bile emse alacağını alır o demişti doktorum.
ama benim beybi maalesef genelde 2 dk zor doruyor mememde.
böyle işte..
sevgiler, sağlıklı bebişlerr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?