2010 Nisan Anneleri

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM.aLLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN.
KANGURU alacağım ama dışarıda gezdirmek için.
vala gazını çıkartıyorum öle emziriyorum ama yine bağırıyor sonra yine gaz çıkarma faslı böle deam ediyoruz.en sonunda uyuyor.
hayirli cumalar kizlar
allahim tüm dualarinizi kabul etsin insallah
amin canım inşallah.
hayırlı cumalar arkadaşlar

ben iyi geceler çayını akşam üzeri veriyorum iyiyce huysuzlandığında. 50 cc. bitiriyor.
günde 100 cc içirebilirsiniz diyor zaten.

ben mutlaka beşiğinde yatırıyorum geceleri. yanımda uyusa bile iyice daldığında atıyorum beşiğine. gündüzleride koltukta yatırıyorum ki bi yere gittiğimizde yerini aramasın diye.

canım benim sütüm yetmediği için mamayı fazlaca kullanıyoruz. biz 3-4 saatte bir 100 yada 90 cc içiyoruz mamayı. ama bazen oda yetmiyor hanımıma -tatlicadiarzu- bende önden ve arkadan meme veriyorum sakinliyor. dönenceleri çok seviyor, çıngıraklı oyuncaklarıda onları sallayıp oyalıyorum artık.

evet canım emerken çok terliyorlar. normalmiş. bende daha önce sormuştum bunu.

suyuda fazlaca veriyorum ben.

sedacım bende bir doktor edinmedim. sağlık ocağı oldukça ii takip ediyor çünkü. aşılar konusunda oldukça hassaslar. bence kaydını yaptırsan ii olur. su konusunda da görüşler farklı. doğduğu gün bile hastanedeki drlar su ver dedi bana. biz mamada kullandığımız için su içiyoruz.

slm kızlar...
ya benim oğlan özellikle gece saat 23:00 den sonra cıldırıyor,nasıl ağlamak ama kimse durduramıyor hatda ben bile....banyo yaptı,salladım,dolandık evde,okudum ama yok artık ağlamaktan morardı,babaı susturamadı bende bitek annem durduruyordu oda yok artık,görümcem geldi sesine ve onda sustu anlam veremedim....meme tutmuyor böle çok ağladığı zaman ,emzik zaten almıyor,ama bizim elimizi yada kendi elini emdiği zaman susuyor...hiç bi anlam veremiyroum....

kızlaar merhabalarr oğluşum uyuyor güzel güzel bugün geceye de biraz uyku bırak diyom ama hiççç oralı diil:) gece nöbetçiyiz yine anlaşılan:)

evettt şöyle bir baktım geçmişe gece çayından bahsedilmiş. kullanan arkadaşlar humana mı daha iyi yoksa milupa mı fikriniz nedir bende alacam karar veremedim hangisini alayım:)

ben sadece anason demleyip veriyodum ama bu aralar ihmal ettim. sanki bebeğimin uykusuda yavaş yavaş düzeliyo gibi. gerçi hala saatlerimiz belirsiz ama eskisi gibi zombilik yapmıyo en azından. bir de bazen olduğu yerde sadece emzikle uyuyakalıyor çok mutlu oluyom:)

haaaa bu arada geçen hafta markette sırf 2 numara büyük boy denemek için bambinonun dandik bir emziğini aldım. ama dikkat etmemişim damaklı değilmiş aldığım emzik. neyse bir vereyim ağzına büyük gelmezse kalitelisini alırım demiştim. ama bir tuttu oğlum o emziği pir tuttu. hepsinden daha rahat emiyo daha uzun tutabiliyo ağzında ve uykuya dalmasına yardımcı oluyo. ne yapcam bilmiyom damaksız emzikler sağlıklı değil diye korkuyom ama oğlumun emziğiyle keyfini de bozmak istemiyom:) chicconun ya da nukun damaksız emziği varmıdır acabakaydirigubbakcemile3

ahhh canımm kuzey seni yine zorluyo galiba yıka elini ver ağzına gitsin şekerim. bu arada az önce de yazdım bambino damaksız 2 numara dandik bir emzik aldım ben havada kaptı kaan bir dene istersenopuyorumnanaktan

kızlar bu arada aklımdayken söleyeyim;
dün doktorumla konuştum ve kuzeyin gece uykusunun olmadığını söledim,birde gunde bir kez cok az mama veriyorum özellikle dışarda yada geceleri verdiğim mamayı sevmemiş olabilirmi dedim ,bebelac almıştım marka olrak...
rezene anasonlu cay karısımını veriyorum zaten buna ek oalrak ^^iyi geceler cayı^^ kullanbilrsin hiç bi yan etki yapmaz dedi....
birde mama olarak bana ^^ aptamil conformil^^ alabilrsin dedi,bunun özelliği gaz sancısı ceken bebekler için özel üretilmiş bir mamaymış,sindirimi cok daha kolaymış...
gece mamasını yaptım ve sadece iki kez uyandı ....
eğer mama veriyorsanız bunu deneyin memnun kalacaksınız ....

ahhh canımm kuzey seni yine zorluyo galiba yıka elini ver ağzına gitsin şekerim. bu arada az önce de yazdım bambino damaksız 2 numara dandik bir emzik aldım ben havada kaptı kaan bir dene istersenopuyorumnanaktan

canım bnede gece aynı o dediğini yaptım öle sakinleşti elimden gelen baska bişi de yoktu mecbur kaldım ...
ya emzik konusunda pes ettim artık bir baska marka daha almıycam kuzey tutmuyo ....
bu arada tum markaların damaksız emzikleri var....
ben chicconun emziğini aldım mesela ama geneden tutmadı....

SELAM KIZLAR PEK YAZMASAMDA OKUYORUM YAZILANLARI hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.aynı sorunlarla uğrşıyoruz.bebişler bize biz onlara alışıyoruz.valla ben bebişime emziğe alışsın diye neler yapıyorum.pek sık almıyor.yanlız reçele değdirirsem alıyor.napalım.

merhaba kızlar..

ben de hiç giremiyorum artık.
dila'dan hiçbir şeye fırsat yok ki.

anlı şanlı kolik bir kızım var benim.. çok çok fena hem de.
krizi bi tuttu mu saatlerce, durmamacasına ağlıyor.
ben de kendimi hiç iyi hissetmiyorum..
bebek bakmanın zor olacağını biliyordum ama bu kadarını hiç beklemiyordum. kafam kaldırmıyor.
bi başlıyor sancısı.. üç saat, beş saat.. geçen gün rekorumuzu kırdık.. sekiz saat.. toplamda ancak yirmi dakika falan durmuştur onca saatte.ağladı ağladı ağladı...
su sesi, saç kurutma makinası sesi, elma yağıyla masaj, ayaklarını karnına çektirmek, masaj yapmak, farklı pozisyonlarda yatırmak...vs vs vs. aklınıza ne gelirse.. o anlarda hiçbir şey kar etmiyor... uyumuyor, uyutmuyor..
içim gidiyor onun o helak olmuş haline. ama bir yerden sonra "ayy yazık" modundan çıkıyor insan, gözüm dönüyor..delirivericem..
ağır ve iğrenç bir lohusalık depresyonu geçiriyorum... gerçi kırkımız çıktı, adım "lohusa" da değil artık ama.. ne bileyim.. yapıştı üstüme bu hal... sürekli uyumak istiyorum. ama ne mümkün.

geçmişe bakamadım pek. bayaa birikmiş sayfalar.
kendinizi toparladığınızı ve sohbetlere döndüğünüzü görmek güzel..

nolur bana ve kızıma da dua edin..
tez zamanda toparlayalım..

yoksa ben aklıma mukayyet olamiycam.

kızlar cevaplar için sağolun.birde 2 gündür metsil kullanmaya başlamıştım.bıraktım acaba yanlış mı yaptım bırakmakla.sanki bana onu verince bebek daha fazla ıkınıyor gibi geliyordu.bugün vermedim dünkünden bir farkı yok.ne dersiniz.

arkadaşlar herkese merhaaba

size bi sorum olucak benim kuzu artık uyurken ellerini emerek uyumak istiyo hala eldiven takıyorum ellerini emmesin diye ama bu kesde eldivenli elini emiyoo((
emzik versem emiyo ama damak yapısını bozdugu için birde sürekli dezenfekte edemem diye vermiyorum DRumuzda sakın verme diyoo
napıcam ben ya offf

Canım inşallah bir an önce düzelir inşallah
bebişler aglayınca bitiyoruz onlar ..Dualrım senin ve kızınla cnm dikkat et kendine

merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir.......
iki kedili deli ( zeynepcim) inşallah geçer.çok zor oluyo sende dayanamıyosun bebeğinde çok zor.rabbim kolaylık versin.........

kızlar benim oğlumda emzik almıyor.öghhhhhh yapıyor bazen çok nadir alıyor.ben chicco nunkini aldım damaksız ama şimdi damaklı alcak nuk unkini.......

bu arada oğlana iyiki oda yaptım süs niyetine duruyor.çünkü oğlanı yanımdan ayıramıorum benim oğlum tükürüğü bile boğazını alıyo.sürekli takip etmek zorundayım.bazen emeken sanki elinden alcaklarmış gibi emiyo o zamanda boğazını alıyo süt.boğazıı temizlemek için uğraş veriyo kuzum.dr um yan yatır dedi hep yan yatıo ama çözüm değil hatta başınn altına battaniyesini koy dedi bende ince elaf yastık koydum ama yine aynı.normalde 2 yaşına kadar bebeklere yastık önerilmiyo.ne yapacağım bilmiyorum.başkasına babasına dahi emanet edemiyorum çünkü eşim oğlan dibinde ağlasa dumuyo bırakın öksürmeyi hiç duymaz.bu arada 9 temmuzda memurluk sınavım var arkadaşlar ve ben oğlana mama vermiyorum sütümü sağıcam ama ağlar diyede korkuyorum.2 saat sınav ama merkeze git gel 3 saati bulur arabada yok artık dedemize diyeceğiz bizi arabayla götür diye........

birde kızlar u 2. ay aşısı için ateş düşürücü şurup calpolü ben önceden iğne vurulmadan vermeyeceğim.belki çıkmaz ateş, boşu boşuna vermeyeym .ya kızlar yavrulara 3 aşı yapıoarmış bu 2.ay aşısını 1 koldan 2 de bacaktan offff yaaa.benim gözüm doluyo şimdiden onu düşünüyorum napcam diye........bu iğneden sonra 3 gün falan banyo yaptırılmazmış sanırım.

birde ben oğluma mama.su.anason çayı,iyi geceler çayı falan vermiyorum siz anason ve çayı ne için kullanıyosunuz deyin bi gari belki bizede gerekiyodur da bilmediimizden kullanmıyoruzdur. adece 1 kere rezene verdim onuda gündüz uykusu yoktu oğlumun hep kucak istiyodu sakinler diye verdim.oğlum memede uzun kaldığı için başlarda şimdi kucak istiyo çok yatmıyo yerde.

başlarda odada bahsetmiştimya benim oğlan odasını sadece temilik yapıldığı zaman kullamıyor gece park yatağında yanımızda çoğu zamanda benimle yatakta,gündüzde pusetinde uyuyor çünkü daha çok rahat ediyor.aslında daracık hatta boynuda rahat olmuyo ama pusetini daha çok seviyor....

bizden bu kadar arkadaşlar uzun zamanadır bu kadar yazamamıştm oğlandan şmdi uyuyoken rahat rahat yazdım.bazen bizi çok bunltsalarda bi gülücükleri yetiyo.çok tatlılar ya.rabbim olmayan herkese bu zevki tattırsın.AMıNNNNNN

kızlar sakin olun biliyorum kolay değil ama napalım annelik böyle bişi.bizde az önce hava alsın diye dışarı çıkardık dönüşte başladı ağlamaya. uyku zamanıda geçti diye bi ağladı görmeyin yani. artık anladımki dışarı çıkmak gezmek resmen hayal. ama napalım daha çok küçükler, bize muhtaçlar. kıyamam ben ona. bide gözümün içine baka baka beni al diye ağlaması var ölüyorummm

allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. dilerim bebişlerin sorunları çözülürde hepimiz rahat nefes alırız.. opuyorumnanaktan

ii akşamlar kızlar..
bugun tutan migren krizimle birlikte ben karsınızdayım...
ruhumu teslim ediyorum sandım:)))
kuzeyin ufacık mızırdanması bile kulaklarımda uğuldadı...
ve sekil itibari ile annemde kaldım...
on ay boyunca tık demeyen bas ağrım şimdi başladı...
ve sevgili kocacım annemde kalmama izin verdi(her ne kadar evde olmama ve tek basıma bu durumla bas etmemi istesede)
veee üstüne üstlük şimdi aldı ayağıda sallıyo,senin ilacın kk git kızlarla konuş açılırsın dedi...:))))
gezme konusundan bahsetmişiniz biz baya baya sokak kuşu oldk...
öle böle değil abartılı bi şekilde geziyoruz...
bende alıştım her sat ve koşulda emziriyorum memelere boykot yok napalım biz emzikli kadınız....
bu pazar adalara geçicekmişiz babamız bi kahvaltı yapalım ii gelir sanada dedi saolsun...
bebek olduğunadn beri her pazar benimle...
görüyor nekadar bunaldığımı saolsun...

özge canım gwçmiş olsun.offfffffff migren çok kötü ya yengeminde vardı deliriyodu resmen kadın.
bizde geziyoruz oğlumla çok ta yi oluyo heeeeee açık havada çok güzel uyuyo bizimki çok seviyo arabasını

slm kızlar biz geldik anneannemizden geldik gezmeyi çok seviyo bizim zilloş şimdi babsıyla oynuyolar bişeyler söylemeye çalışıyo yavrum benim kızlar sesler çıkmaya başlayınca daha bir tatlı oluyo bu kuzular yaa gülüşleri anlamlı bakışları sinirlenmeleri falan ayyy çok tatlılar çookkk

mama konusu açılmış kızlar ben 60cc yi geçmedim bu zamana kadar kendimide emziriyorum ve artık kızım mamayı istemiyo ağzıyla itiyo resmen annemde sütün yetiyo demekki diyo inşallah bakalım pazartesi kaç kilo olmuş bakıcağız sağlık ocağında aşımız var kara kara aşı günümüzü düşünüyorum dayanamayacağım onun ateşlenemsine acı çekmesine gibi geliyo bakalım annemde gelicek ama o gün annemede yatlı misafiri gelicek eşim işte olacak sorunsuz atlatırız gerçi eşim işten izin alıcak aşı için beraber gitmek için öğleye kadar sorunsuz aşılar geçirir inşallah kuzucuklarımız

özgeciğim canım geçmiş olsun oyyy kıyamam yaa o migren ağrısı varya beni deli ediyo resmen yaa aynen canım 9 ay boyunca bir gün ağrımadı ne zamnki doğum yaptım benim ataklarda başladı sorma canım en güzel çözümü uyku uyku uyku ama ne mümkün düzenli yemek yemek düzenli uyumak canım olsun kuzularımızın canları sağolsun bu arada doktor bana nöroloji uzmanı zeki insanlarda görülen bişey migren ağrısı demişti aman demiştim kalsın almım ben demiştim kendimizi artık onlamı avutcağız ne yapalım

dünürcüğüm canım benim bende ateşi çıkarsa vereceğim calpolü bakalım ama yanımdada götüreceğim belki doktor falan verin der sağlık ocağında bakalım ben durumu anlatırım sana

slm kızlar bugün herzamankinden daha ii bi gün geçirdik oğlumla çok şükür.ama oğlum sağolsun acısını çıkardı 10 dk öncesine kadar uykuyla savaştı durdu.7.30 - 8 gibi uykuya dalan çocuk bu gece uyumamak için elinden geleni yaptı.hayret ettim.az önce yenik düştü uykuya yavrum.

özgecim ne güzel bol bol geziyormuşsunuz.ben bi türlü cesaret edemiorum poyrazla evden çıkmaya.bu güzel havalarda iznimin son günlerinde hala evdeyiz.çok ağlıo korkuyorum beni çaresiz bırakacak dışarda diye.içim gidio aslında.çok da bunaldım.

zeynepcim yazını okudum canım seni öle ii anlıorum ki insan kimi zaman yavrusunun ağlaması karşısında çaresiz kalabilio.elden bişe gelmio.bende öle oluyorum oturup ağlıorum onunla birlikte ne yapayım.onlarda isteyrek ağlamıo yavrucukları gaz sancısı perişan edio acıyorum valla.bizde perişan oluyoruz tabi 5 dk uyku için çıldırmanın eşiğine geldiğim anlar oldu.ama annelik işte o yüzden annelerin hakkı ödenmiyor.görevimiz kutsal dua edecez kısa zamanda gaz sancıları bitecek inşallah canım.şanslı annelerden olalım inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…