ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM.aLLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN.selam kızlar kaç gündür giremedim.yüksek ateş ve boğaz ağrısı beni mahveti.annem yeni gitmişti.tekrar çağırdık.şimdi iyiyim çok şükür antibiyotik kullandım mecburen ateşim 40,8 lere çıktı.kendimden korktum.çocuğuma kim bakacak diye korktum biliyomusunuz.annelik böle bişey işte.bu arada mama verdim mecburen.geçen hafta bebişi doktora götürdüğümüzde bebeişin ağzında pamukçuk başlangıcı var dedi.emzirmeden önce karbonatlı su ile sil,emzirdikten sonra 2 çay kaşığı kaynamış ılımış su ver dedi.tabi ben her emzirmeden sonra vermedim 2-3 kez verdim.bu arada bebeğim gündüz hiç uyumuyo.acaba kangru türü birşey alsamda işimi öle mi görsem.cidden 5 dakika uyuyo sonra sıçrıyo yavrum.dualar okuyorum hep.yastığının altına da koydum .doktor kontrolündede bir şey çıkmadı çok şükür herşey yolunda.anlamadım gitti.kangru ile ilgii yorum ve deneyimlerinizi bekliyorum.
vala gazını çıkartıyorum öle emziriyorum ama yine bağırıyor sonra yine gaz çıkarma faslı böle deam ediyoruz.en sonunda uyuyor.kızlar gece yazdım ama kimse cevap vermemiş.bebeğim emerken özellikle akşamları çok tepiniyor.ağlıyor memeyi çıkarıyor.sonra yine alıyor ama 1,2 emip tekrar çıkarıyor ne yapacağımı şaşırdım.fulyan senin bebeğinde böyle yapıyormuş düzeldimi acaba.az önce de öyle oldu.şimdi aç aç uyuyo bebeğim.metsil damla kullanıyoruz.sütümü sağıp veriyorum.nasıl olacak böle bilmiyorum.böyle şeyler yaşayan varmı çözümü nedir acaba.
amin canım inşallah.hayirli cumalar kizlar
allahim tüm dualarinizi kabul etsin insallah
hayırlı cumalar arkadaşlar
Kızlar, dün doktorumuz humana iyi geceler çayı ver dedi bebişine. Oğluma 5-6 çay kaşığı iyi geceler çayı verdim. Dün gece mışıl mışıl uyudu. Bebeğim çok rahatladı. Sizde deneyin isterseniz kızlar sizdede işe yarar belki.
Dün doğru düzgün soramadığım bir soru vardı. Ben emzik ve biboron vermiyorum. Herkes bana kızıyor emzik ver diye. Sizce hatamı yapıyorum? Siz verdiniz mi?
Birde geçen gece ben banyodayken bebişim çok huysuzlanmış. Annem ve eşim mama vermiş 30cc. Oğlum ağlamış sürekli ve yarısını dökmüş. yedikten sonrada huysuzluğu geçmedi. Ben kucağımda uğraşarak uyuttum bebişimi daha sonra. Ben hep uyurken naz yapıyor diyordum. Sizce benim oğluşum doymuyor mu? Doktorum kilo alımı iyi kesinlikle aç değil diyor ama kafam çok karıştı. Mama veren anneler bebişleriniz mama verirken ağlayarak mı alıyor?
günaydın kızlar nasılsınız?
biz iyiyiz çok şükür kızım bugün bana çok düştü sadece. kucağımdan inmek istemiyor anneme bıraksam arkamdan bakıyor, beni al diye ağlıyor. şimdi yeni uyutabildim ama çoook tatlı :asigim::asigim:
ne güzel emziğe alışmış sizinkiler benimki yok almıyor ya..
size bide şey sorucam; gece benimki yanımda yatıyor beşiğe geçmiyor sizde durumlar nasıl?
kızlar merhaba günlerim yine kabusa döndü.biraz sakinleşti oğlum derken yine huysuzlaştı..ayık olduğu heran mızmızlanıo ağlıyo ne yapacam ben böyle yaa.hele bazen kendini kasıp ağlama krizlerine girioki ne yapacağımı şaşırıp onunla ağlamaya başlıorum allahım ne zor yaa.ne zaman geçecek bu günler iznimin bitmesine de az kaldı nasıl bırakıp çalışacam kuzumu ben aklım hep onda kalcak.şu gaz problemini aşamadım gitti.sab simplex kullanıorum,günde 30 cc papatya çayı veriorum,ayaklarına karnına elma yağı sürüorum,masaj yapıorum,sıcak su torbası koyuyorum sürekli ayaklarının altına daha ne yapayım şaşırdım valla.niye ağlıo hala bebeğim yaaaaa((
birde sorum olcak mama veren annişler bebişlere kaç ml verionuz mamayı.ben 60 cc veriorum.yetmiomu acaba bebeğim 48 günlük oldu ölçüyü artırsammı acaba.gerçi çoğunlukla emziriorum sadece sabah karşı uyandığında mama yapıorum.sütümün artması içinde elimden geleni yapıorum ama henüz farkedilir bi artış yok.
ya kızlar bizim buralar malum bayağı sıcak oluyor.annem ve kayınvalidem bebeğe azar azar su vermeye başal dediler.doktorlarda anne sütü yeter diyor.%90 su zaten diyolar sütün.ama buralar acayip sıcak oluyor yazın.gittiğimde doktoruma sorucam ama daha 2 hafta var gitmeme.
kızım birde emerken kafası çok terliyor.
sizler su veriyor musunuz?
mrb kızlar.. benimde bir sorum olacak herkes sağlık ocağına götürüyor mu bebişini.. biz hiç götürmedik.. topuk kanı ve aşısı hastanemizde oldu.. şimdi 2. ay aşısıda orda olacak.. doktorumuz kendı yapıyor.. zaten takıpte edılıyor.. her ay oraya göturmeyı dusunuyoruz.. sizce gerek var mı ? sağlık ocagına ?buarada su konusuna gelince ben de bır kac kez verdım kardesım cok kızdı.. gerek yok dedı.. boşu boşuna ishal edersin dedi.. suyu isteklı içmeleri susuz oldugunu değil aç oldugunu gösterirmiş.. ben denedim emzirdikten sonra verdim suyu iğrendi hiç almadı..
ahhh canımm kuzey seni yine zorluyo galiba yıka elini ver ağzına gitsin şekerim. bu arada az önce de yazdım bambino damaksız 2 numara dandik bir emzik aldım ben havada kaptı kaan bir dene istersenopuyorumnanaktanslm kızlar...
ya benim oğlan özellikle gece saat 23:00 den sonra cıldırıyor,nasıl ağlamak ama kimse durduramıyor hatda ben bile....banyo yaptı,salladım,dolandık evde,okudum ama yok artık ağlamaktan morardı,babaı susturamadı bende bitek annem durduruyordu oda yok artık,görümcem geldi sesine ve onda sustu anlam veremedim....meme tutmuyor böle çok ağladığı zaman ,emzik zaten almıyor,ama bizim elimizi yada kendi elini emdiği zaman susuyor...hiç bi anlam veremiyroum....
ahhh canımm kuzey seni yine zorluyo galiba yıka elini ver ağzına gitsin şekerim. bu arada az önce de yazdım bambino damaksız 2 numara dandik bir emzik aldım ben havada kaptı kaan bir dene istersenopuyorumnanaktan
merhaba kızlar..
ben de hiç giremiyorum artık.
dila'dan hiçbir şeye fırsat yok ki.
anlı şanlı kolik bir kızım var benim.. çok çok fena hem de.
krizi bi tuttu mu saatlerce, durmamacasına ağlıyor.
ben de kendimi hiç iyi hissetmiyorum..
bebek bakmanın zor olacağını biliyordum ama bu kadarını hiç beklemiyordum. kafam kaldırmıyor.
bi başlıyor sancısı.. üç saat, beş saat.. geçen gün rekorumuzu kırdık.. sekiz saat.. toplamda ancak yirmi dakika falan durmuştur onca saatte.ağladı ağladı ağladı...
su sesi, saç kurutma makinası sesi, elma yağıyla masaj, ayaklarını karnına çektirmek, masaj yapmak, farklı pozisyonlarda yatırmak...vs vs vs. aklınıza ne gelirse.. o anlarda hiçbir şey kar etmiyor... uyumuyor, uyutmuyor..
içim gidiyor onun o helak olmuş haline. ama bir yerden sonra "ayy yazık" modundan çıkıyor insan, gözüm dönüyor..delirivericem..
ağır ve iğrenç bir lohusalık depresyonu geçiriyorum... gerçi kırkımız çıktı, adım "lohusa" da değil artık ama.. ne bileyim.. yapıştı üstüme bu hal... sürekli uyumak istiyorum. ama ne mümkün.
geçmişe bakamadım pek. bayaa birikmiş sayfalar.
kendinizi toparladığınızı ve sohbetlere döndüğünüzü görmek güzel..
nolur bana ve kızıma da dua edin..
tez zamanda toparlayalım..
yoksa ben aklıma mukayyet olamiycam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?