mrb benimde kızım 39 günlükoldu.b aralar aynen dediğiniz gibi akşamları emmek istiyor fakat ağlıyor yine alıyor sonra yine ağlıyor.omzumda sakinleşiyor.bende sütümü sağıp iberonla veriyorum öyle olduğunda.ne yapacağımızı şaşırdık.gaz için metsil kullanıyoruz.acaba birr ahatsızlığımı vardır.
doktora götürmek gerekirmi nedir anlamadım
bu arada 39 günlük bebek kaç ss anne sütüyle doyar 70 falan veriyorum.
kızlar bu mama olayı tuhafıma gitti ben 120cc yapsam kızım onu asla içmez ben ilk kendimi emziriyorum yaptığım 50cc anca içiyo içmiyo ağzıyla geri itiyo acaba iştahımı az kuzumun yoksa sütüm yetiyorda benmiş farkında değilim anlamadım ancak yatarken 50 cc ancak bitiriyo 120cc hayatta içmez sizler sadece mamamı veriyosunuz 120 falan içiyo
s.a nisan anneleri bazen yazılarımı görmüşsünüzdür çok fazla yazmasamda;benimde nisan ayında bir oğlum oldu;sizler gibi ağlamalar;gaz sancıları uyumamalar derken bu gün oğlumda bir değişiklik farkettik kasığında şişlik evet fıtık varmış oğlumda ama biz bu gün farkettik daha 1 hafta oldu oğlumu doktorA götüreli üstelik en iyi hastanelerden birine kızlar bu doğuştan gelirmiş kimi bebekte 2- gün de kiminde yürümeye başladığında ortaya çıkarmış oğluma ameliyat dediler dua edin inş. pazartesi günü en geçe ameliyat düşünüyoruz geç kalınmaması gereken bir durummuş çünkü sizlerde dikkatli olun bence RABBİM kimseyi bebeğinin hastalığıyla sınamasın çok zor önce ağladığında bebektir ağlar derdim ama şimdi demek ki çok canı yanıyor dayanamıyor diyorum çok zor bir durummuşş
s.a nisan anneleri bazen yazılarımı görmüşsünüzdür çok fazla yazmasamda;benimde nisan ayında bir oğlum oldu;sizler gibi ağlamalar;gaz sancıları uyumamalar derken bu gün oğlumda bir değişiklik farkettik kasığında şişlik evet fıtık varmış oğlumda ama biz bu gün farkettik daha 1 hafta oldu oğlumu doktorA götüreli üstelik en iyi hastanelerden birine kızlar bu doğuştan gelirmiş kimi bebekte 2- gün de kiminde yürümeye başladığında ortaya çıkarmış oğluma ameliyat dediler dua edin inş. pazartesi günü en geçe ameliyat düşünüyoruz geç kalınmaması gereken bir durummuş çünkü sizlerde dikkatli olun bence RABBİM kimseyi bebeğinin hastalığıyla sınamasın çok zor önce ağladığında bebektir ağlar derdim ama şimdi demek ki çok canı yanıyor dayanamıyor diyorum çok zor bir durummuşş
alkisalkisalkis :lepi: :teytey: başkadııırr.. bekleriz canımm.. opuyorumnanaktanbursa başka ya.buraya yakın olsaydı oraya yerleşirdim valla.
bizimde emerken kafamız bayaca terliyo.. bi de saçımız var baya ondan sanırım... ben 1-2 kez su vermiştim daha 40 ı çıkmadan... neden vermiştim diye düşünüyorum dasusmuyodu sanırım susamış olabilir diye düşünmüştüm sanırım :) ama artık vermiyorum.. ilk 6 ay sadece anne sütü diyolar ama dur bende sorayım bari doktorumuza :)ya kızlar bizim buralar malum bayağı sıcak oluyor.annem ve kayınvalidem bebeğe azar azar su vermeye başal dediler.doktorlarda anne sütü yeter diyor.%90 su zaten diyolar sütün.ama buralar acayip sıcak oluyor yazın.gittiğimde doktoruma sorucam ama daha 2 hafta var gitmeme.
kızım birde emerken kafası çok terliyor.
sizler su veriyor musunuz?
çook geçmiş olsun tatlım.. kanguru da iyiymiş..bende mi alsam acaba :)) oğlan kanguruda ben ev illerindeselam kızlar kaç gündür giremedim.yüksek ateş ve boğaz ağrısı beni mahveti.annem yeni gitmişti.tekrar çağırdık.şimdi iyiyim çok şükür antibiyotik kullandım mecburen ateşim 40,8 lere çıktı.kendimden korktum.çocuğuma kim bakacak diye korktum biliyomusunuz.annelik böle bişey işte.bu arada mama verdim mecburen.geçen hafta bebişi doktora götürdüğümüzde bebeişin ağzında pamukçuk başlangıcı var dedi.emzirmeden önce karbonatlı su ile sil,emzirdikten sonra 2 çay kaşığı kaynamış ılımış su ver dedi.tabi ben her emzirmeden sonra vermedim 2-3 kez verdim.bu arada bebeğim gündüz hiç uyumuyo.acaba kangru türü birşey alsamda işimi öle mi görsem.cidden 5 dakika uyuyo sonra sıçrıyo yavrum.dualar okuyorum hep.yastığının altına da koydum .doktor kontrolündede bir şey çıkmadı çok şükür herşey yolunda.anlamadım gitti.kangru ile ilgii yorum ve deneyimlerinizi bekliyorum.
gazı vardır mutlaka yada aç değildir :) ben öyle yaptıında gazını çıkarıyorum yine aynı yaparsa emzirmiyorum beşiğine yatırıyorum.. bakıyorum ya bana bakıyo yada ağlıyo az bekleyip alıyorum o zaman emiyo.. sanırım ""bu kadın emmezsem beni sallamıcak aç bırakıcam emiyim bari"" diye düşünüyo :)))kızlar gece yazdım ama kimse cevap vermemiş.bebeğim emerken özellikle akşamları çok tepiniyor.ağlıyor memeyi çıkarıyor.sonra yine alıyor ama 1,2 emip tekrar çıkarıyor ne yapacağımı şaşırdım.fulyan senin bebeğinde böyle yapıyormuş düzeldimi acaba.az önce de öyle oldu.şimdi aç aç uyuyo bebeğim.metsil damla kullanıyoruz.sütümü sağıp veriyorum.nasıl olacak böle bilmiyorum.böyle şeyler yaşayan varmı çözümü nedir acaba.
canımmm... dualarım seninle biliyorsun tatlım.. inşallah dila'dakısazaman içinde düzelicek.. gazı da uykusu da ağlamaları da düzene oturucak inşallah.. :Saruboceq: kıyamam ben ikinize de yaa.. canımm sakıın kendini hiçbirduygun hissettiğin için suçlu hissetme.. biz aneyiz tamam ama insanız.. ve de herkesin sabrının bir sınırı var.. ama sabır diyorum yine de.. unutma kızının en çook sanaihtiyacı var.. çok öpüyorum tatlım.. duaların sizinle..merhaba kızlar..
ben de hiç giremiyorum artık.
dila'dan hiçbir şeye fırsat yok ki.
anlı şanlı kolik bir kızım var benim.. çok çok fena hem de.
krizi bi tuttu mu saatlerce, durmamacasına ağlıyor.
ben de kendimi hiç iyi hissetmiyorum..
bebek bakmanın zor olacağını biliyordum ama bu kadarını hiç beklemiyordum. kafam kaldırmıyor.
bi başlıyor sancısı.. üç saat, beş saat.. geçen gün rekorumuzu kırdık.. sekiz saat.. toplamda ancak yirmi dakika falan durmuştur onca saatte.ağladı ağladı ağladı...
su sesi, saç kurutma makinası sesi, elma yağıyla masaj, ayaklarını karnına çektirmek, masaj yapmak, farklı pozisyonlarda yatırmak...vs vs vs. aklınıza ne gelirse.. o anlarda hiçbir şey kar etmiyor... uyumuyor, uyutmuyor..
içim gidiyor onun o helak olmuş haline. ama bir yerden sonra "ayy yazık" modundan çıkıyor insan, gözüm dönüyor..delirivericem..
ağır ve iğrenç bir lohusalık depresyonu geçiriyorum... gerçi kırkımız çıktı, adım "lohusa" da değil artık ama.. ne bileyim.. yapıştı üstüme bu hal... sürekli uyumak istiyorum. ama ne mümkün.
geçmişe bakamadım pek. bayaa birikmiş sayfalar.
kendinizi toparladığınızı ve sohbetlere döndüğünüzü görmek güzel..
nolur bana ve kızıma da dua edin..
tez zamanda toparlayalım..
yoksa ben aklıma mukayyet olamiycam.
alkisalkisalkis güle güle kullan canım..slm kızlar....
korse aldım sonunda tum vucudumu topaldı mayo seklinde....
ten markası aslında bir beden daha ufak alabilirmişim,ben 44 beden aldım....ama biranda çok sıkı olursa dayanamazmışım.....
nese bunu kullanayım,zayıflarsam bir uafağını alabilrim....
ama baya fark etti,özellikle kalçamı baya topladı keske daha önce alsaymışım....
nese kızlar hepinzi öpüyorum....bebişlerinize çok ii bakın ....
oyy.. çok geçmiş olsun canım.. inşallah sorunsuz atlatıcaktır yavrun ameliyatını :Saruboceq: inşallah kısa sürede toparlar bebeğin .. :Saruboceq:s.a nisan anneleri bazen yazılarımı görmüşsünüzdür çok fazla yazmasamda;benimde nisan ayında bir oğlum oldu;sizler gibi ağlamalar;gaz sancıları uyumamalar derken bu gün oğlumda bir değişiklik farkettik kasığında şişlik evet fıtık varmış oğlumda ama biz bu gün farkettik daha 1 hafta oldu oğlumu doktorA götüreli üstelik en iyi hastanelerden birine kızlar bu doğuştan gelirmiş kimi bebekte 2- gün de kiminde yürümeye başladığında ortaya çıkarmış oğluma ameliyat dediler dua edin inş. pazartesi günü en geçe ameliyat düşünüyoruz geç kalınmaması gereken bir durummuş çünkü sizlerde dikkatli olun bence RABBİM kimseyi bebeğinin hastalığıyla sınamasın çok zor önce ağladığında bebektir ağlar derdim ama şimdi demek ki çok canı yanıyor dayanamıyor diyorum çok zor bir durummuşş
ohaoldumsmile siz de mi uyumadınız... ee gündüz uykuyu çekiyolar geceye kalmıyo tabi :)Kaan; sen uyursan herkes uyur:)kaydirigubbakcemile3
uyu artık oğlum yaaaamafoldumben
seninde dediğin gibi doymasa bağırıp çağırır yoruluyordur yada uykusu vardır.nasılsa acıkınca yine ister.ya kızlar bide bişey danışıcaktın şimdi hatırladım tam çıkarken :)
Utku bey artık daha kısa süre emiyoo... tamam kuvvetli çekiyo doymasa da durmaz uyumaz ama önceden her memeyi 15 er hatta 20 şer dk. emen oğlan tek memede 10 dk. kalınca uyuyo.. bazeeenn diğerini de 5-10 dk. emdiği oluyo ama seyrek olarak... doyuyodur demi yaa...
dr. kilo ve büyüme grafiği normalse her davranışı normaldir... bebekler farklı özelliklere sahip.. şudur diyemeyiz dedi..
bide ben sadece emziriyorum ... mama , rezene,anason,iyi geceler çayı fln vermiyorum.. sadece 2-3 kez kendime hazırladığım rezeneden şeker koymadan ini biberonuna 30ml. koydum ve gün içinde içirdim.. istekli içti ama sıkıntı olmadıkça ek bişey de vermek istemiyorum.. Edoşum anne sütü dışında ek besin olarak herşey almıştı çünkü.. bebe çayını gene 100 ml. içiyodu.. boraksam 1 kg. içicekti yani :)))
Kaan; sen uyursan herkes uyur:)kaydirigubbakcemile3
günaydın ve iyi haftalar herkese...
inşallah herkes ve yavrucuklar iyidir... biz iyiyiz çok şükür.. ama Utku'nun burnu tıkanık1 haftadır fln.. serum fizyolojikle emebiliyo sadece.. toksa fıkırr fıkırrr tıkanıklıktan meme bile ememiyo yavrum.. az önce de 3-4 kez öksürdü ama umarım gıcık fln .dır... ben hafif şiddette gribim sanırım benden geçmiş olmalı... neyse umarım geçicektir...
şimdi evlatçıklarım uyurken geçmişe bi bakayım inşallah :)
ya kızlar bide bişey danışıcaktın şimdi hatırladım tam çıkarken :)
Utku bey artık daha kısa süre emiyoo... tamam kuvvetli çekiyo doymasa da durmaz uyumaz ama önceden her memeyi 15 er hatta 20 şer dk. emen oğlan tek memede 10 dk. kalınca uyuyo.. bazeeenn diğerini de 5-10 dk. emdiği oluyo ama seyrek olarak... doyuyodur demi yaa...
dr. kilo ve büyüme grafiği normalse her davranışı normaldir... bebekler farklı özelliklere sahip.. şudur diyemeyiz dedi..
bide ben sadece emziriyorum ... mama , rezene,anason,iyi geceler çayı fln vermiyorum.. sadece 2-3 kez kendime hazırladığım rezeneden şeker koymadan ini biberonuna 30ml. koydum ve gün içinde içirdim.. istekli içti ama sıkıntı olmadıkça ek bişey de vermek istemiyorum.. Edoşum anne sütü dışında ek besin olarak herşey almıştı çünkü.. bebe çayını gene 100 ml. içiyodu.. boraksam 1 kg. içicekti yani :)))
Kaan; sen uyursan herkes uyur:)kaydirigubbakcemile3
ya kızlar bide bişey danışıcaktın şimdi hatırladım tam çıkarken :)
canım doktorun aç değil diyosa sakın mama verme neden veriyosun sütün yetiyosa canımcım benimkide döküyo canım ben veriyorum ama ben zaten ilk kendimi emziriyorum sonra 40-50 cc veriyorum o da arada çok ağlarsa canım kilo alımı iyise verme canım bence bende sana 2. ay aşısını sormuştum dün canım görmedin sanırım ateşi falan oldumu canımcım benim aklımdaki ya ateşi olursa ya çok acırsa kuzucuğum şururp falan kullandınızmı aşıdan öncebilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?