2010 Nisan Anneleri

slm kızlar gerçi kimsecikler yok ama sanırım herkes pazar gezmesinde:))) bizde dün annanemize gittik herzamanki gibi gezdik parka gittik beraber bugünde köye mangal yapmaya gidiyoruz sefamız olsun valla havalar burada çok güzel inşallah hep böyle olur haftaya cumada kardşim canımın içi ikinci meleğim geliyo inşallah uçakla onu karşılamaya gideceğiz annemlerle

laremciğim canım çok çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar nasip eğlesin canımcım kıyamam ben ona yaa ağızları var ama dertlerini anlatamıyolar ağlıyolar bizlerde çeşitli nedenlere bağlıyoruz işte rabbim tez zamnda iyileşmesini nasip eğlesin canım inşallah dualarım seninle ve kuzucuğunla

zannetmiyorum canım bir rahatsızlığı yoktur ama sen yine danış tabi doktoruna. ben baştan beri hiç sinirlendirmiyorum artık:) direk biberonla veriyorum. biberonumuzda iyi olacak ki gaz problemimizde yok. DR. BR..N die bir marka. içinde gaz önleyici aparatı falan var. iyi baya yani.

bu arada 39 günlük bebek kaç ss anne sütüyle doyar 70 falan veriyorum.

oyhh benimkide bugün 39 günlük oldu ama biz 2-3 saatte bir 100-120 arası tüketiyoruz. istio yani. bazen aşıyor bile, özellikle akşamları. ama senin bebiş doyuyor olabilir belki 70 ile. benimki erkek bebek. hem doymasa ağlar çok. anlarsın

canım biz anne sütü veriyoruz, makineyle sağıp. mama veriyorsan 50-60 normal olabilir. mama anne sütünden daha doyurucu olduğu için miktar olarak daha az tüketiliyor diye biliyorum zaten.

canım çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin ameliyatı çok iyi geçer inşallah bozma moralini sakın

cok cok gecmis olsun acil sifalar
insallah cabucak olur biter hersey valla
söyle düsünüyorumda ameliyathanedeki hic biseyden habersiz ama ya disarda bekleyenler acaba ne halde oluyorlar birden bu geldi aklima helede icerdeki cani cigeriyse
ama eminim tez zamanda toparlayacaktir kendini

Kaan; sen uyursan herkes uyur:)kaydirigubbakcemile3

uyu artık oğlum yaaaamafoldumben

günaydın ve iyi haftalar herkese...

inşallah herkes ve yavrucuklar iyidir... biz iyiyiz çok şükür.. ama Utku'nun burnu tıkanık 1 haftadır fln.. serum fizyolojikle emebiliyo sadece.. toksa fıkırr fıkırrr tıkanıklıktan meme bile ememiyo yavrum.. az önce de 3-4 kez öksürdü ama umarım gıcık fln .dır... ben hafif şiddette gribim sanırım benden geçmiş olmalı... neyse umarım geçicektir...

şimdi evlatçıklarım uyurken geçmişe bi bakayım inşallah :)

bursa başka ya.buraya yakın olsaydı oraya yerleşirdim valla.
alkisalkisalkis :lepi: :teytey: başkadııırr.. bekleriz canımm.. opuyorumnanaktan
bizimde emerken kafamız bayaca terliyo.. bi de saçımız var baya ondan sanırım... ben 1-2 kez su vermiştim daha 40 ı çıkmadan... neden vermiştim diye düşünüyorum dasusmuyodu sanırım susamış olabilir diye düşünmüştüm sanırım :) ama artık vermiyorum.. ilk 6 ay sadece anne sütü diyolar ama dur bende sorayım bari doktorumuza :)
çook geçmiş olsun tatlım.. kanguru da iyiymiş..bende mi alsam acaba :)) oğlan kanguruda ben ev illerinde kulağa hoş geliyo.. benimkide gündüz en uzun 15 dk. uyuyo
gazı vardır mutlaka yada aç değildir :) ben öyle yaptıında gazını çıkarıyorum yine aynı yaparsa emzirmiyorum beşiğine yatırıyorum.. bakıyorum ya bana bakıyo yada ağlıyo az bekleyip alıyorum o zaman emiyo.. sanırım ""bu kadın emmezsem beni sallamıcak aç bırakıcam emiyim bari"" diye düşünüyo :)))
canımmm... dualarım seninle biliyorsun tatlım.. inşallah dila'dakısazaman içinde düzelicek.. gazı da uykusu da ağlamaları da düzene oturucak inşallah.. :Saruboceq: kıyamam ben ikinize de yaa.. canımm sakıın kendini hiçbirduygun hissettiğin için suçlu hissetme.. biz aneyiz tamam ama insanız.. ve de herkesin sabrının bir sınırı var.. ama sabır diyorum yine de.. unutma kızının en çook sanaihtiyacı var.. çok öpüyorum tatlım.. duaların sizinle..
alkisalkisalkis güle güle kullan canım..
oyy.. çok geçmiş olsun canım.. inşallah sorunsuz atlatıcaktır yavrun ameliyatını :Saruboceq: inşallah kısa sürede toparlar bebeğin .. :Saruboceq:
Kaan; sen uyursan herkes uyur:)kaydirigubbakcemile3

uyu artık oğlum yaaaamafoldumben
ohaoldumsmile siz de mi uyumadınız... ee gündüz uykuyu çekiyolar geceye kalmıyo tabi :)

ya kızlar bide bişey danışıcaktın şimdi hatırladım tam çıkarken :)

Utku bey artık daha kısa süre emiyoo... tamam kuvvetli çekiyo doymasa da durmaz uyumaz ama önceden her memeyi 15 er hatta 20 şer dk. emen oğlan tek memede 10 dk. kalınca uyuyo.. bazeeenn diğerini de 5-10 dk. emdiği oluyo ama seyrek olarak... doyuyodur demi yaa...

dr. kilo ve büyüme grafiği normalse her davranışı normaldir... bebekler farklı özelliklere sahip.. şudur diyemeyiz dedi..

bide ben sadece emziriyorum ... mama , rezene,anason,iyi geceler çayı fln vermiyorum.. sadece 2-3 kez kendime hazırladığım rezeneden şeker koymadan ini biberonuna 30ml. koydum ve gün içinde içirdim.. istekli içti ama sıkıntı olmadıkça ek bişey de vermek istemiyorum.. Edoşum anne sütü dışında ek besin olarak herşey almıştı çünkü.. bebe çayını gene 100 ml. içiyodu.. boraksam 1 kg. içicekti yani :)))

seninde dediğin gibi doymasa bağırıp çağırır yoruluyordur yada uykusu vardır.nasılsa acıkınca yine ister.
valla ben suda rezenede veriyorum.dr lara kalırsak yandık.

günaydin kizlar umarim herkes iyidir bebislerinizde insallah iyidir
bize gelince gece uykumuz masallah düzene girdi ama gün boyu kesinlikle durmuyo bu kiz altini aliyom gazinida güzel cikariyo emziriyorum ardindan mama veriyorum ama yok
neden bilmiyorum ama durmuyo insallah bu halide düzene girer bizde rahat bir nefes aliriz

verme canim baska biseyin tadini alinca seni birakmasin :))
en dogurusunu yapiyorsun anne sütü su yerinide mama yerinide tutuyo zaten
ayrica belki daha dolu geldigi icin cabuk doyuyor olabilirmi acaba ????
bence baska sebebi yoktur
ayrica dedigin gibi doymasa kesinlikle sinyal verir zaten

yupppi kesintisiz 4 ile 6 saat olan kesintisiz uykulara gectik en sonunda ama banyonun cok faydasioluyor banyo yapsin 15 dk sonra oglusum nakavt birde bogazinda olusan balgam icin mucosalvan vermistim ondanmi uyuyor acaba dedim ama banyonun cok faydasi var emzirmede ise benim oglan da 5 dk emiyor birakiyor meme ile kavgasida gazi oldugu zaman yapiyor gazini rahat cikarmasi icin altini acin iki bacagini havaya dogru kaldirin gazini rahat cikariyor kizlar ben denedim ise yariyor iki üc sefer yaparsam iki üc kere gaz cikariyor bebeklerimiz gercekten söyle böyle deyip kesin konusamiyoruz cünkü her bebk farkli ve her anlari günleri birbirini tutmuyor sevgiyle kalin kizlar

Canım içini rahat tut. Benim bildiğim kadarıyla senin sütün artmış ve bebişin büyüdükçe kuvvetleniyor. Artık öyle 20 dakikada emdiği sütü 5 dakika gibi kısa bir sürede bile emebiliyor. Bizdede aynı durum oldu.

Canım çok geçmiş olsun. Minik meleğini ins Rabbim koruyacaktır. Biran önce bebişinin sağlığına kavuşacaktır. Dualarımız seninle ve tüm meleklerle. :Saruboceq:

slm kızlar nasılsınız?bebısler nasıl..bende ara ara gırıyorum boyle okuyamıyorumda ozledımm sızınle yazısmayı

Canım cevap yazmıştım ama görememişsindir. Herkes bana ateşi çıkmadan şurup ver dedi. Bende iğneden sonra eve gelince hemen şurup verdim, sonra 4 saat sonra tekrar verdim. Karmadan sonra birde verem aşısı olduk. verem aşısı ateş yapabilirmiş. Böylece hiç ateşimiz olmadı. Bebişim şurubu pek sevdi birde şapır şapır yedi, çilekli gibi bir şuruptu. cokacimcoook

Kızlar, bu aralar çok bunalımdayım. mafoldumben Bebişimi okullar açılınca kime bırakacağım, kim bakacak, yeni yere taşınıyoruz. Sormayın düşündükçe ağlıyorum.
Çok şükür 5 ay bebişimle beraberim. Ama sonrası tam bir karmaşa. Benim kayınvalidem hasta ve yaşlı. Bebişe bakamaz. Annem bakabilir ama biz çok uzağa taşınıyoruz. Kadıncağıza gel bir yıl, babamı yalnız bırak benle kal demek olmuyor. Hem benim yanımda çok sıkılıyor. Onunda kendine göre bir düzeni var. Ay aynı yerde olsak hiç düşünmez bebişimi kimseyede bırakmaz biliyorum.
Taşınacağız, kime sorsam doğuda bakıcı bulamazsın diyor. Zaten öyle küçükki, bir bakıcıya nasıl güveneceğim bilemiyorum. Ücretsiz izne ayrılmak istiyorum ama ev kredisi var. Ben maaş almazsam, krediyi ödeyemeyiz.
Şöyle konuşup, yürüyecek seviyeye gelse. En azından derdini anlatabilse, belki bir bakıcıya daha rahat bırakacağım.
ılk defa çalışan bir bayan olmanın ne kadar zor olduğunu hissettim. Birde gurbette olunca.
Önceden bakıcıya nasıl bırakacağım diyordum, şimdi bakıcıyı bile bulamama durumum var. ınanın keşke kayınvalidem bebişe bakabilseydi. Bir ay annem, bir ay kayınvalidem bakardı. En azından ikiside kendi hayatlarınada zamanı olurdu.
Of of günde birkaç saat bunu düşündükçe ağlıyorum. mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…