2010 Nisan Anneleri

günlerdir giremiyordum. oğluşum saolsun. 2500 le hastaneden çıkan oğluşum 4.100 oldu. habire memede. meme kolik oldu. dr. vazgeçirecen memeden dedi. sadece emecek karnı doyacak ayıracaksın memeden diyoo. ama kıyamet kopuyoo. gece sorunumuz yok. toplamda 9 saat falan uyuyoruz. ama her 2 buçuk saatte uyuanmak kaydıyla. bu arada bebeğim ve ben 5 günlükten itibaren sokaklara çıktık. hergün gezdik. zaten ben 3. gün ayağa kalkmıştım. velhasıl pek sorunumuz yok aşkımla...

Canım ya sıkma canını bu kadar! Ben de seninle aynı durumdayım! Kayınvalidem yaşlı ve hasta annem de taa balıkesirde doğumda 3 ay kadar kaldı ama seneye de gel diyemem. Sadece doğuda değilim çorumdayım. ev sahibimin önerisiyle bi bakıcı bulduk .mutlaka sen de bulursun güvenilir birini. bi tavsiye den falan olur belki şimdiden sıkma canını. dediğin gibi çalışan anne olmak zor ama alışıcaz inşallah

slm kızlar bizde bugün aşılarımızı yaptırdık sağlık ocağında şurubumuzuda yanımızda götürdüm her ihtimale karşı içirin derler diye ve ebemiz içir dedi ve bende bir çay kaşığı içirdim erkflzciğim canım saolasın görmemişim sanırım yazdıklarını malum bebişten zaman bulup okuyamaıyoruz eskisi gibi canım ben calpol verdim ama iğne vurulurken onamı vuruldu banamı vuruldu bilemedim annemde yoktu yanımda eşimle gittik nasıl ağladı kuzucuğum gözlerimin içinebaka baka kıyamam ben ona canım yavrum ebe iki aşıyı vurdu koldan olanı vururken ebeyi görür görmez çığlığı bastı yavrum sanki herşeyi anlarmış gibi ilk ona sonra bana baktı kızlar anne olmak gerçekten çok zormuş kendi elim ayağım kesilse o kadar acı duymam ama ona vurulan bir iğnede sanki canımdan can gitti resmen ama herşey onun sağlığı için ebemiz eğer ateşi olursa 4 saat arayla verebileceğimi söyledi ama bu şimdiki aşılar sanırım ateş yapmazmış eski aşılar %70 yaparsa bunlar %10 falan yaparmış şimdiden bebişlerinize geçmiş olsun şükürler olsun biz atlattık ama gece ben uyumadan bugünü düşünmüştüm şükürler olsun atlattık kızım şuan uyuyo derece elimden düşmüyo dakka başı ölçüm yapıyorum kuzuma birde 3 gün banyo yasak aşı yerinde kızarma kabuk gibi şeyler olabilirmiş korkma dedi ebemiz inşallah olmaz kuzucuğuma dayanamam

erkflizciğim canım bakıcı olayına gerçekten bende güvenemezdim ama canım her bakıcı bir değil benim amcamın kızı var oda burada bir bebişe bakıyo öğretmen arkadaşımın ve bebek onsuz artık yemek yemezmiş yani bakıcıyı iyi seçmek lazım bazı akşamlar amacamlara kadar mecbur yemek yedirmeye götürülermiş durmayınca inşallah sende birini bulursun helal süt emmiş canımannelerimizin dediğin gibi bir düzenleri var onlarda kalmak ister ama nereye kadar canımcım kayınvalidenede geçmiş olsun bitanem

slm özgeciğim zeynomuz nasıl canım severim ben onu resmini eklede görelim bir ara övünmek gibi olmasın ama zeynepler güzel olur canım eminim çok tatlıdır annesi

slm özgeciğim zeynomuz nasıl canım severim ben onu resmini eklede görelim bir ara övünmek gibi olmasın ama zeynepler güzel olur canım eminim çok tatlıdır annesi
meraba canım ya evet haklısın ne kadar övünseniz haklısınız valla pek çirkin kızım! Pek giremiyorum gündüzleri uyumuyo adaşın teyzesi! Şimdi de kucağımda emiyo:ecrin_bebek: bu arada bi resim ekliyim bari! Siz nasılsınız Gizem sultanlaa.s.

eklede canım bakalım şu çirkin zeynomuza:)))) zeynepler birazcık inatçıdır diyeyim özgeciğim şimdiden bizde bugün aşımızı olduk bir derece elimde geziyorum uyurkende ölçüm yapıyorum bende ne yapayım canım yaa annelik gerçekten zormuuş valla etrafımda o kadar rahat insanlar varki yaa ben çok pimpirikliyim ya millet diyorum çok geniş anlamıyorum bizim kız kucağımda şimdi bende zar zor yazıyorum canımcım resmi eklede görelim adaşımı çok çirkindir o şimdiii yaaa:)))) kocaman kokla benim için canımcım ikinizide öptüm kocamancık görüşmek dileğiyle

msj ıma yorum yapan cevap veren herkese teşekkür edyprum.. sanırım oğlum daha kuvvetli emebildiği içn daha kısa sürede doyuyo... doymasa mutlaka belli eder yani :)

bu arada sabah acaba gıcıkmı fln dediğim öksürük hala devam ediyo.. burun tıkanıklığı vardı zaten ama sabahtan beri 8-10 kez kuru kuru vetok tok bi sesle öksürdü oğlum zaten hafif hırıltısı var diye dr. geçen günbi şurup vermişti ona devam ediyorum.. amasabah akşam yarım çay kaşığı az değil mi ki gerçi onu bilezorla içiriyorum öğüre öğüre hal oluyo inşallah geçer öksürüğümüzde ilerlemeden...

erkflz... canım.. inşallah kafana yatan içine sinen birini bulursun yavruna bakmak için.. anne olmak zor.. hele yavrunu birine emanet etmek daha da zor.. annen yada kayınvaliden uygun olsa iyi olurmuş ama nasip işte... inş. hayırlısı ne ise o olur sizin için..

kablo arızasından dolayı gıremıyorum bıkaç gundur calıştıgın kurumdan arkadasların yardımcı olur merak etme allah çaresız bırakmaz senı

slm refişcim benim bebeğimde aynısını yapmaya başladı canım önceleri gögsümde rahat duran çocuk şimdi durmaz oldu heleki sol gögsümde sütümmü yok yetmiyormu diye psikolojım bozuldu nerdeyse ama bugün doktora gittik kilo alımı iyiymiş emmediği zaman oyala dedi aç olsa kesin emer dedi birde sürekli 2 satte biir emzir bi düzeze koy dedi 2-3 gün vızıldar ama alışır zamanla diye söyledi buarada çay demişsin su demişsin doktorum ılık su vermemi söyledi genelde yok derler ama benimki başka galiba :)) ıhlamurda içirebilirsin dedi

slm arkadaşlar nasılsınız bikaçgündür giremiyotym bizim düzenimiz iyice bozuldu kırkımızda çıktı ama tersine işledi sanırım.arkadaşlar bebğimde emme problemi varya 10 dk 15 dk rahat emen bebek şimdi sol gögsümü ememkte okadar zorlanıyorki güçlü çekmez oldu güçlü çekmeyincede süt gelmiyor bu sefer sinirlenip ağlıyor bende acaba sütüm mü yok azalıyormu bu endişelere kapıldım doktorumuza gittik kilo alımımız iyiymiş ama bebeşim gözüme okadar küçük görünüyorki ama kilosu iyi çıkıyor anlamadım gitti tartımı yanlış ya ben mi psikolojık olarak öyle hissediyorum.canımı çok sıktım sizler sütününzü arttırmak için neler yapıyorsunuz ? yazarsanız çok sevinirim.

iyi akşamlar arkadaşlar günlerdir nete girmiyorum çünkü hiç fırsat vermiyor bebeğim. gündüzleri uyumayı sevmeyen bir bebişim var ama çok şükür gece uykularımız düzenli. birde bugün pek keyifsiz kızlarya grip hali var üzerinde . dün alışverişe çıkmıştık ben ayakkabı seçerken babası arabasından çıkardı sanırım klima çarptı şurub verdim bakalım işe yarar inşallah . birde dün alışveriş merkezine gittik öyle hoşuna gittiki yavrumun gözlerini kırpmadan izledi her yeri
geçmişe bakamıyorum malesef ama bu sayfada gördüğüm kadarıyla yorum yapayım
zeynepçim hadi geçmiş olsun prensesine tatlım bende çok kötü olmuştum aşıyı vurdururken
erkflz rabbim yardımcın olsun canımya inşallah kolaylıkla bulursun iyi bir bakıcıyı . benimde iş durumum var bakalım ne yapacağım bilmiyorum tek kolaylığım kendi işyerimiz olacak olması
m_m cim benim oğlumda aynısını yapıyor doktor yetmediğini düşündüğünde mama ver dedi ilk önce emziriyorum eğer huysuzluğu devam edersede mama yapıyorum
bebeg cim geçmiş olsun utku ya

slm güzel annişler..bu güzel yaz gününde artık daha fazla eve tıkalı kalmamak için bugün gidip oğluma bebek arabası aldık.yarın siftah yapacaz kısmetse ama tedirginim doğrusu.oğlum bi ağlamaya başlayınca evde bile susturamıom dışarda ne yaparım bilmiorum.inşallah ii geçer yarınki gezimiz.pazartesi işbaşı yapıorum koca 4 ay geçiverdi( son bikaç günüm oğlumla gezmek istiorum onun için.tadını çıkarmam lazım sonrasında müthiş bi koşuşturmaca beni beklio.ev iş oğluş.allah yardımcım olsun şimdiden düşünüom oğlumu görmeden nasıl çalışacam diye.gerçi öğlen süt iznim var akşam 6 da çıkacam oğlumuda annem bakacak şimdilik.annem bi arka sokakta oturuyo.sabah bırakıp akşam alcam.yine de kara kara düşünüom nasıl olcak nasıl dayancam onsuzluğa diye ama benden beterleri de varmış allah yardımcınız olsun bakıcıya bırakmak zorunda kalanlar..çok zor gerçekten.[/B]

bugün öğlen 2 den sonra ii bi gün geçirdik oğlumla. sakindi çok şükür günlük ilaçlara masajlara dewam tabiki.inşallah bu sakinliği böle dewam eder.annemde zorlanmaz bakmakla.bu arada dünden beri bende önce kendim emziriorum ağlarsa arkasından 60 cc mama veriorum.anca doyuyo sonrasında uyuyo.kabul ediorum artık sütümün yetmediğini.inatlaşıodum mama vermemek için ama aç kalmasımdan ii kuzumun.gün içerisinde ılık su da içiriorum ben 4-5 çay kaşığı.onun haricinde bişey vermiorum oğluma.oğlum düzenini kendi oturttu sanırım akşam en geç 9 da uyuyo bi zoru olmadığı zamanlar tabi.gece 12.30 da filan uyanıo emio uyuyo bi daha 4 de uyanıo sonrasında yarım saatte 1 saatte bir uyanıo ama sabah 7 den sonra tamamen kalkıo benide öğlene kadar asker edio sağolsun.böölee günlerimiz geçio bunada şükürler olsun.ay ne çok yazdım..herkze sağlıklı gazsız bol sütlü günler diliorum kızlar..

saol cnm evt bende dediğin biberondan kullanıyorum.cnm benim bebeğm 2800 doğdu ve şuan anca 4500kgfalan oldu.o yüzden 70,80 cc ile doyuyor.dediğin gibi doymasa ağlar.

günaydın kızlar.. dünden beri pek yazışılmamış.. o yüzden alıntı yapamıycam :) herkese ve bebişlere iyi bir gün diliyorum...

jalecim.. çok saol tatlım...

utku hala öksürüyo.. dün bütün gün uyudu.. sersem gibiydi..
kırıklığı hoplamayışından,gülmeyişinden,agulamaya çalışmayışından anlaşılıyodu zaten mafoldumben
sabaha kadar da uyumadık.. mıkır mıkır... emmeye çalışıyo ama burun tıkalı zorlanıyo.. arada öksürüyo ondan zorlanıyo..uğraştık durduk...şimdi emdi de uyudu.. bende işlere girişmeden bi bakayım dedim... inşallah geçer öksürüğümüz ciddi boyutlara ulaşmadan :Saruboceq:

o kadar da dikkat ediyorum.. terlemesin diye sürekli çıtçıtlısını,üzerindekileri fln. değiştiriyorum... üşüycek diye aklım gidiyo.. üşütmemeye çalışıyrum. ama bu öksürük nerden geldi ki yaa mafoldumben eda hiç hasta olmadan büyüdü.. anlamadım bile.. dha 20 yaşındayken büyüttüm onu ... terlese de önemsemiyodum bile.. ama şimdi bu kadar dikkatliyken.. bu kadar oğlumun üstüne düşerken .. mafoldumben minicik çocuğa bakamadım.. hasta ettim.. mafoldumben

bide bizim perşembe günü aşımız var.. öksürük aşıya engel mi ki? ateşliyken aşı yapmıyolar biliyorum ama öksürürken aşı yaparlar mı?

neyse ben işlerime bakayım..uğrarım yine...

slm arkadaşlar geceden beri çok kötüyüm sol gögsümün sızından duramıyorum sürekli onu emdirmeme ragmen agrısı gecmedi gece hiç uyumadım bir elimde ütü diğerinde tülbent sürekli ısıtıp durdum...
Başına böle bişey gelen varmı acil lütfennn???

eşimde izin almış 1 saate anca gelir Acile gidicez ..

selam kızlar.
3 gündür giremdim nete çıldıracaktım ya.daha yeni oturdum bakalım tabi kızım izin verirse.
haftasonu annemlere gittik.çok iyi geldi.artık annemi daha çok özlüyorum .anne olunca daha iyi anlıyorum annemin de beni nasıl özlediğini.kızım çok huysuz bu aralar yine.dün apartman komşularım gelmişti.nerdeyse hiç uyumadı.
ya iyi geceler çayı kızıma kar etmiyor ya.50 ml veriyorum hepsini bitirmiyor bile.uyku düzenimiz sıfır.

Zeynepcim haklısın galiba biraz inatçı olucak gibi, babamızda inatçı zaten eyvaaaah yandım ben :))! Gizem bebeğe de geçmiş olsun çok! Öpelim Zeyneple yanaklarından ki hemencecik atlatsın:))

Canım doktoruna güven bence kilo alımı iyiyse hiç endişelenme. Bence de sen öyle hissediyosundur. Bide ben sütümü artırmak için boool boool sıvı tüketiyorum. Su, meyve suyu, rezene, ıhlamur, komposto her gün birer bardak içiyorum suyu da 2-3 litre arası. Çörek otuyla, dere otu da süt yapıyomuş canım

slm kızlar.....
kuzey artık parmak emiyor...evet daha iki aylık ama durmuyor ya elini yumruk yapıyor hepsini ağzına sokmak istiyor tabi parmağını bulamıyonca sinirleniyor ve derin uykusundan bile uyanıyor...yada sen elini ver ben emeyim diyor ne yapacağımı şaşırdım...
heleki gece ağlamaları yokmu çıldırıyorum ben.....
artık uyusun diye dün gece babası ile çarsafta salladık bunuda yaptım sonunda ;ya hiç yapmam dediğim seyleri yaptırıyor bu cocuk bana...
salladık ve uyuduk o şekilde beşiğine koydum ama kundak yapmadan ellerini emiyor kundak yapınca uaynıyo cunkü hava sıcak...
zaten bitek atleti yatıyor...çünkü cok sıcaklıyor.....

selam kızlar..uzun bir aradan sonra tekrar merhaba...umarım herkez iyidir..

oğlum kucağa alıştığı için şu an bile tek elle yazıyorum...tek elle yemek yaqpıyorum...tek elle temizlik yapıyorum...uzmanlaştım artık tek elle çalışma konusunda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…