Kızlar, bu aralar çok bunalımdayım. mafoldumben Bebişimi okullar açılınca kime bırakacağım, kim bakacak, yeni yere taşınıyoruz. Sormayın düşündükçe ağlıyorum.
Çok şükür 5 ay bebişimle beraberim. Ama sonrası tam bir karmaşa. Benim kayınvalidem hasta ve yaşlı. Bebişe bakamaz. Annem bakabilir ama biz çok uzağa taşınıyoruz. Kadıncağıza gel bir yıl, babamı yalnız bırak benle kal demek olmuyor. Hem benim yanımda çok sıkılıyor. Onunda kendine göre bir düzeni var. Ay aynı yerde olsak hiç düşünmez bebişimi kimseyede bırakmaz biliyorum.
Taşınacağız, kime sorsam doğuda bakıcı bulamazsın diyor. Zaten öyle küçükki, bir bakıcıya nasıl güveneceğim bilemiyorum. Ücretsiz izne ayrılmak istiyorum ama ev kredisi var. Ben maaş almazsam, krediyi ödeyemeyiz.
Şöyle konuşup, yürüyecek seviyeye gelse. En azından derdini anlatabilse, belki bir bakıcıya daha rahat bırakacağım.
İlk defa çalışan bir bayan olmanın ne kadar zor olduğunu hissettim. Birde gurbette olunca.
Önceden bakıcıya nasıl bırakacağım diyordum, şimdi bakıcıyı bile bulamama durumum var. İnanın keşke kayınvalidem bebişe bakabilseydi. Bir ay annem, bir ay kayınvalidem bakardı. En azından ikiside kendi hayatlarınada zamanı olurdu.
Of of günde birkaç saat bunu düşündükçe ağlıyorum. mafoldumben
meraba canım ya evet haklısın ne kadar övünseniz haklısınız valla pek çirkin kızım! Pek giremiyorum gündüzleri uyumuyo adaşın teyzesi! Şimdi de kucağımda emiyo:ecrin_bebek: bu arada bi resim ekliyim bari! Siz nasılsınız Gizem sultanlaa.s.slm özgeciğim zeynomuz nasıl canım severim ben onu resmini eklede görelim bir ara övünmek gibi olmasın ama zeynepler güzel olur canım eminim çok tatlıdır annesi
Kızlar, bu aralar çok bunalımdayım. mafoldumben Bebişimi okullar açılınca kime bırakacağım, kim bakacak, yeni yere taşınıyoruz. Sormayın düşündükçe ağlıyorum.
Çok şükür 5 ay bebişimle beraberim. Ama sonrası tam bir karmaşa. Benim kayınvalidem hasta ve yaşlı. Bebişe bakamaz. Annem bakabilir ama biz çok uzağa taşınıyoruz. Kadıncağıza gel bir yıl, babamı yalnız bırak benle kal demek olmuyor. Hem benim yanımda çok sıkılıyor. Onunda kendine göre bir düzeni var. Ay aynı yerde olsak hiç düşünmez bebişimi kimseyede bırakmaz biliyorum.
Taşınacağız, kime sorsam doğuda bakıcı bulamazsın diyor. Zaten öyle küçükki, bir bakıcıya nasıl güveneceğim bilemiyorum. Ücretsiz izne ayrılmak istiyorum ama ev kredisi var. Ben maaş almazsam, krediyi ödeyemeyiz.
Şöyle konuşup, yürüyecek seviyeye gelse. En azından derdini anlatabilse, belki bir bakıcıya daha rahat bırakacağım.
İlk defa çalışan bir bayan olmanın ne kadar zor olduğunu hissettim. Birde gurbette olunca.
Önceden bakıcıya nasıl bırakacağım diyordum, şimdi bakıcıyı bile bulamama durumum var. İnanın keşke kayınvalidem bebişe bakabilseydi. Bir ay annem, bir ay kayınvalidem bakardı. En azından ikiside kendi hayatlarınada zamanı olurdu.
Of of günde birkaç saat bunu düşündükçe ağlıyorum. mafoldumben
slm refişcim benim bebeğimde aynısını yapmaya başladı canım önceleri gögsümde rahat duran çocuk şimdi durmaz oldu heleki sol gögsümde sütümmü yok yetmiyormu diye psikolojım bozuldu nerdeyse ama bugün doktora gittik kilo alımı iyiymiş emmediği zaman oyala dedi aç olsa kesin emer dedi birde sürekli 2 satte biir emzir bi düzeze koy dedi 2-3 gün vızıldar ama alışır zamanla diye söyledi buarada çay demişsin su demişsin doktorum ılık su vermemi söyledi genelde yok derler ama benimki başka galiba :)) ıhlamurda içirebilirsin dediya kızlar bide bişey danışıcaktın şimdi hatırladım tam çıkarken :)
Utku bey artık daha kısa süre emiyoo... tamam kuvvetli çekiyo doymasa da durmaz uyumaz ama önceden her memeyi 15 er hatta 20 şer dk. emen oğlan tek memede 10 dk. kalınca uyuyo.. bazeeenn diğerini de 5-10 dk. emdiği oluyo ama seyrek olarak... doyuyodur demi yaa...
dr. kilo ve büyüme grafiği normalse her davranışı normaldir... bebekler farklı özelliklere sahip.. şudur diyemeyiz dedi..
bide ben sadece emziriyorum ... mama , rezene,anason,iyi geceler çayı fln vermiyorum.. sadece 2-3 kez kendime hazırladığım rezeneden şeker koymadan ini biberonuna 30ml. koydum ve gün içinde içirdim.. istekli içti ama sıkıntı olmadıkça ek bişey de vermek istemiyorum.. Edoşum anne sütü dışında ek besin olarak herşey almıştı çünkü.. bebe çayını gene 100 ml. içiyodu.. boraksam 1 kg. içicekti yani :)))
oyhh benimkide bugün 39 günlük oldu ama biz 2-3 saatte bir 100-120 arası tüketiyoruz. istio yani. bazen aşıyor bile, özellikle akşamları. ama senin bebiş doyuyor olabilir belki 70 ile. benimki erkek bebek. hem doymasa ağlar çok. anlarsın
Zeynepcim haklısın galiba biraz inatçı olucak gibi, babamızda inatçı zaten eyvaaaah yandım ben :))! Gizem bebeğe de geçmiş olsun çok! Öpelim Zeyneple yanaklarından ki hemencecik atlatsın:))eklede canım bakalım şu çirkin zeynomuza:)))) zeynepler birazcık inatçıdır diyeyim özgeciğim şimdiden bizde bugün aşımızı olduk bir derece elimde geziyorum uyurkende ölçüm yapıyorum bende ne yapayım canım yaa annelik gerçekten zormuuş valla etrafımda o kadar rahat insanlar varki yaa ben çok pimpirikliyim ya millet diyorum çok geniş anlamıyorum bizim kız kucağımda şimdi bende zar zor yazıyorum canımcım resmi eklede görelim adaşımı çok çirkindir o şimdiii yaaa:)))) kocaman kokla benim için canımcım ikinizide öptüm kocamancık görüşmek dileğiyle
Canım doktoruna güven bence kilo alımı iyiyse hiç endişelenme. Bence de sen öyle hissediyosundur. Bide ben sütümü artırmak için boool boool sıvı tüketiyorum. Su, meyve suyu, rezene, ıhlamur, komposto her gün birer bardak içiyorum suyu da 2-3 litre arası. Çörek otuyla, dere otu da süt yapıyomuş canımslm arkadaşlar nasılsınız bikaçgündür giremiyotym bizim düzenimiz iyice bozuldu kırkımızda çıktı ama tersine işledi sanırım.arkadaşlar bebğimde emme problemi varya 10 dk 15 dk rahat emen bebek şimdi sol gögsümü ememkte okadar zorlanıyorki güçlü çekmez oldu güçlü çekmeyincede süt gelmiyor bu sefer sinirlenip ağlıyor bende acaba sütüm mü yok azalıyormu bu endişelere kapıldım doktorumuza gittik kilo alımımız iyiymiş ama bebeşim gözüme okadar küçük görünüyorki ama kilosu iyi çıkıyor anlamadım gitti tartımı yanlış ya ben mi psikolojık olarak öyle hissediyorum.canımı çok sıktım sizler sütününzü arttırmak için neler yapıyorsunuz ? yazarsanız çok sevinirim.
iyi akşamlar arkadaşlar günlerdir nete girmiyorum çünkü hiç fırsat vermiyor bebeğim. gündüzleri uyumayı sevmeyen bir bebişim var ama çok şükür gece uykularımız düzenli. birde bugün pek keyifsiz kızlarya grip hali var üzerinde . dün alışverişe çıkmıştık ben ayakkabı seçerken babası arabasından çıkardı sanırım klima çarptı şurub verdim bakalım işe yarar inşallah . birde dün alışveriş merkezine gittik öyle hoşuna gittiki yavrumun gözlerini kırpmadan izledi her yeri
geçmişe bakamıyorum malesef ama bu sayfada gördüğüm kadarıyla yorum yapayım
jalecim galiba bu hava değişimi yüzünden hepimizin bebişlerinde bi kırgınık öksürük var gerçi ben dondurma yiyip hasta ettim yavrumu ama neyse şimdi iyi.İnşallah çabucak toparlar.
aman ne ne güzel hayatınız düzene girmiş maşallah darısı bize:))slm güzel annişler..bu güzel yaz gününde artık daha fazla eve tıkalı kalmamak için bugün gidip oğluma bebek arabası aldık.yarın siftah yapacaz kısmetse ama tedirginim doğrusu.oğlum bi ağlamaya başlayınca evde bile susturamıom dışarda ne yaparım bilmiorum.inşallah ii geçer yarınki gezimiz.pazartesi işbaşı yapıorum koca 4 ay geçiverdi( son bikaç günüm oğlumla gezmek istiorum onun için.tadını çıkarmam lazım sonrasında müthiş bi koşuşturmaca beni beklio.ev iş oğluş.allah yardımcım olsun şimdiden düşünüom oğlumu görmeden nasıl çalışacam diye.gerçi öğlen süt iznim var akşam 6 da çıkacam oğlumuda annem bakacak şimdilik.annem bi arka sokakta oturuyo.sabah bırakıp akşam alcam.yine de kara kara düşünüom nasıl olcak nasıl dayancam onsuzluğa diye ama benden beterleri de varmış allah yardımcınız olsun bakıcıya bırakmak zorunda kalanlar..çok zor gerçekten.[/B]
bugün öğlen 2 den sonra ii bi gün geçirdik oğlumla. sakindi çok şükür günlük ilaçlara masajlara dewam tabiki.inşallah bu sakinliği böle dewam eder.annemde zorlanmaz bakmakla.bu arada dünden beri bende önce kendim emziriorum ağlarsa arkasından 60 cc mama veriorum.anca doyuyo sonrasında uyuyo.kabul ediorum artık sütümün yetmediğini.inatlaşıodum mama vermemek için ama aç kalmasımdan ii kuzumun.gün içerisinde ılık su da içiriorum ben 4-5 çay kaşığı.onun haricinde bişey vermiorum oğluma.oğlum düzenini kendi oturttu sanırım akşam en geç 9 da uyuyo bi zoru olmadığı zamanlar tabi.gece 12.30 da filan uyanıo emio uyuyo bi daha 4 de uyanıo sonrasında yarım saatte 1 saatte bir uyanıo ama sabah 7 den sonra tamamen kalkıo benide öğlene kadar asker edio sağolsun.böölee günlerimiz geçio bunada şükürler olsun.ay ne çok yazdım..herkze sağlıklı gazsız bol sütlü günler diliorum kızlar..
refiyecim bizde de aynı sorun var zeynep de öksürüyo ve burnu tıkalı biraz doktor ateşi olmayınca üstünde durmadı anne sütü en iyi antibiyotiktir emzir dedi. Burnunada süt damatıyorum günde bi kaç kez, iyi geliyo rahatlatıyo. Bi de sakınan gözeçöp batarmış ya utkucuğumuzun üstüne bu kadar düşme.Bi de öyle dene bakalım.Çok geçmiş olsungünaydın kızlar.. dünden beri pek yazışılmamış.. o yüzden alıntı yapamıycam :) herkese ve bebişlere iyi bir gün diliyorum...
utku hala öksürüyo.. dün bütün gün uyudu.. sersem gibiydi..
kırıklığı hoplamayışından,gülmeyişinden,agulamaya çalışmayışından anlaşılıyodu zaten mafoldumben
sabaha kadar da uyumadık.. mıkır mıkır... emmeye çalışıyo ama burun tıkalı zorlanıyo.. arada öksürüyo ondan zorlanıyo..uğraştık durduk...şimdi emdi de uyudu.. bende işlere girişmeden bi bakayım dedim... inşallah geçer öksürüğümüz ciddi boyutlara ulaşmadan :Saruboceq:
o kadar da dikkat ediyorum.. terlemesin diye sürekli çıtçıtlısını,üzerindekileri fln. değiştiriyorum... üşüycek diye aklım gidiyo.. üşütmemeye çalışıyrum. ama bu öksürük nerden geldi ki yaa mafoldumben eda hiç hasta olmadan büyüdü.. anlamadım bile.. dha 20 yaşındayken büyüttüm onu ... terlese de önemsemiyodum bile.. ama şimdi bu kadar dikkatliyken.. bu kadar oğlumun üstüne düşerken .. mafoldumben minicik çocuğa bakamadım.. hasta ettim.. mafoldumben
bide bizim perşembe günü aşımız var.. öksürük aşıya engel mi ki? ateşliyken aşı yapmıyolar biliyorum ama öksürürken aşı yaparlar mı?
neyse ben işlerime bakayım..uğrarım yine...
slm arkadaşlar geceden beri çok kötüyüm sol gögsümün sızından duramıyorum sürekli onu emdirmeme ragmen agrısı gecmedi gece hiç uyumadım bir elimde ütü diğerinde tülbent sürekli ısıtıp durdum...
Başına böle bişey gelen varmı acil lütfennn???
eşimde izin almış 1 saate anca gelir Acile gidicez ..
Geçmiş olun canım umaım önemli bişey değildir. Gelince bize de haber ver olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?