2010 Nisan Anneleri

sibelcim çok geçmiş olsun.aslında benim de sağmam gerek bazen 5 dk emiyor kızım uyuyor.o zaman da göğsüm ağrıyor.biran önce geçer inşallah.

kızlar ya belim acayip ağrıyor anlatamam;artık kuzeyi falan tasırken çok zorlanıyorum....
zaten hamileykende belim hep sorun çıkarmıştı bana...
sürekli masajyaptırmak istyrm ve sıcak tutunca sorun yok:)
bende hem bel fıtığı hem de ankilozan spondolit var.sen bana sor bel ağrısı ne demek die.yazın tedaviye başlayacam inşallah.yoksa kız ağırlaştıkça zorlaşacak bu durumum.özgecim geçmiş olsun anlıyorum halini.

aynen canım geceye doğru yumoş yumoş oluyor göğüslerim.artık emerken ağladığı zaman ısrar etmiyorum.dün gece yeni bi yöntem denedim.emdi biraz.sonra yine tepinmeye bağırmaya başladı.yatırdım emziği de verdim ağzına.15 dakkaya uyudu.ve 3 saat uyudu maşallah.
gazından yapıyormuş yani süt gelmedği için değil.yoksa aç olsa 3 saat uyumaz.bundan sonra böle yapacağım.
boşuboşuna canımı sıkmışım şimdiye kadar sütüm gelmiyo diye.

refişcim utkuya çok geçmiş olsun.canım benim ya kıyamam.inşallah atlatır hemen de sen de o da rahat kavuşur.
benim de bu akşam yemekli misafirim var.Allah ikimize de kolalık versin canım.

ayyyy öldüm bittim.. hadi dedim kuzularım uyurken temizlik ev toparlama ve hamurişlerimi bitireyim.. tabi bu arada oğlumun emmesi.. şurup saatleri fln da oyaladı beni :) ama bitti de çok şükür.. son parti fırında pişiyo... şimdi kızımı uyandırıp kahvaltı hazrlıycam.. sonra okula hazırlanıcak fln.. o arada utku bey de ilgi ister bilmiyorumkismile ayoll bana cidden bi hizmetçi lazım... bu veletler büyüyünce bi kıymetimi bilmesinler üzsünler beni kırıcam bacaklarını :roflol:

refişcim utkuya çok geçmiş olsun.canım benim ya kıyamam.inşallah atlatır hemen de sen de o da rahat kavuşur.
benim de bu akşam yemekli misafirim var.Allah ikimize de kolalık versin canım.

opuyorumnanaktan çok saol canımm... inşallah en kısa zamanda atlatır kuzum :Saruboceq: içim eridi bitti artık dünden beri yaa.. annelik çoook zor bir o kadar da mukaddes... kızımı ayrı düşünüyorum oğlumu ayrı.. birinin dersleri.. öbürünün emmesi gazı boshayallersmile Rabbim evlatlarımıza sağlık versin biz üzülürüz de seviniriz de.. heps, geçiyo ama geçene kadardabizi yıkıyo o ayrı boshayallersmile ayrıca sana da bel rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun tatlım.. aman ihmal etme.. yavruşunla zor olur senin için..

günaydın kızlarr

hastalıklar nisan annelerini ve bebişlerini yakalamış üzüldüm. tek tek alıntı yapamıcam sisicim,jalecim,nazlıcım, refişim geçmiş olsun hepinize ve kuzucuklarınıza.

utkuşum anneni korkutma bir an önce iyileş bitanem. refişim sen bi zahmet bu mesajımı utkuşuma iletiverkaydirigubbakcemile3
biz de dün doktora kontrole gittik. oğlum doğduğundan beri çılgınlar gibi kusuyor doktor nihayet incelemeye karar verdi. idrar tahlili ve tüm batın usg istedi. yarın usg randevumuz var inşallah temiz çıkar. usg miz temiz çıksın da kuzum kussun biz alıştık. her gittiğimizde balgamı var tıkanıyor diyorum ama muayene ediyor göğüsler temiz diyor. napalım biz de kusa kusa boğazımıza kaçıra kaçıra balgamımızı atıyoz.

dün gece oğluma 50 ml iyigeceler çayı verdim. saat 9 da banyo yaptırdık. ne hayallerim vardı mışıl mışıl uyuyacaktık. ama yine 4 den sonra mıkır mıkır bir uyu bir uyan uykusuz kaldık. daha doğrusu ben uykusuz kaldım beyimiz şu anda uyuyor. ben anladım artık oğlum ben uyanıkken rahat uyuyorkaydirigubbakcemile3

akşama misafirler gelecek ne ikram etsem ne yapsam biraz tarif bakayım internetten ben kızlarkaydirigubbakcemile2

bu arada bütün nisan anneleri doğurduğu için nihayet bol acılı adana kıvamında doğum öykümü yazdım ben dekaydirigubbakcemile3

haa birde söylemezsem içimde kalacak geçenlerde bebişlere su verme konusu okumuştum. ben artık şundan eminim: bizim sıpaların bence suya ihtiyacı yok. çünkü zaten göğüslerdeki ilk süt bayağı bir sulu oluyor. benim sütümün yarısı yağlı ve koyuysa kalanı su gibi o yüzden sıvı ihtiyacı yok bence kuzucukların. zaten çoğumuz anason, gece çayı falan veriyoz ordan da sıvı alıyolar bence yeter zaten garipler sırf sıvıyla besleniyolarkaydirigubbakcemile3

bnm oğlumda kesinlikle almıyodu
ama babası sağolsun pekmeze batıra batıra alıştırdı
ben sana nuk un kauçuk ve damaklısını öneriyorum o alışkanlık yapıyo
anne memesini daha çok andırdığı için alıyolarmış
korkma cnm her bebek aynı değiğldir
uyku düzeni tam olarak 4.aydan sonra oturuyo bnm oğlum gündüzleri uyumazdı geceleride uyanmazdı maşallahh 2.de öyle olur inşallah :)))
bnmde göğüsüm böyle olmuştu dr.a gittim
bana bi ağrı kesici ateş düşürücü vermişti
birde göğüsüme buzla ovuyodum ve süreklide emziriyodum
öyle öyle geçti geçmiş olsn
kızlar ya belim acayip ağrıyor anlatamam;artık kuzeyi falan tasırken çok zorlanıyorum....
zaten hamileykende belim hep sorun çıkarmıştı bana...
sürekli masajyaptırmak istyrm ve sıcak tutunca sorun yok:)

cnm hamileyken eğilen omuriliğin düzleşiyo o da ağrı yapıyo
bnm oğlum 13 aylık hala belim ağrıyo
hemde daha fazla 10 kilo taşıyoruz kolaymı bide peşinden koşturuyoruz :)))

Refiyecim, çok geçmiş olsun. Utku biran önce iyileşir ins. Bebişler bizi arasıra korkutuyor. Sakınılan göze çöp batar ya. Utku, minik prens hemen iyileş, anneciğine yazık.
Sisicim çok geçmiş olsun.
Kızlar benim oğlumda sağ mememi almıyor, çok nadir alıyor. Bazende yalancı meme olarak kullanıyor, bende sağıyorum artık. Doktora sordum bazı bebekler yapıyor bunu, nedenini bilemiyoruz dedi. Hatta benim sağ memem daha küçük dedi. Benimde resmen iki gögsüm arasında acaip fark oluştu. Aranızda bu durumu yaşayan var mı?
Sanki benim oğluşum çok gazlı. Gazlı bebeklerde sağa yatınca rahat edermiş. Acaba sola yatmak istemediği içinm mi diye düşünüyorum. ıkiz emme pozisyonu varmış, ben bir türlü uygulayamadım onu. Sağ memeyide, sağa yatarak emecek ama ben başaramadım.

Misafiri gelecekler Allah kolaylık versin. Geçen hafta çok misafirim geldi. Çok zor oluyor. Şimdi gelecek olarak misait olunca haber ver diyorlar ama cesaretim yok resmen. Evde taşınma telaşı. Koliler her tarafta. Oğlum yatağına koyunca uyumuyor sadece kucakta uyuyor. misafirden çok korkuyorum.

Son düzenleme:

Canım, bence yetmiyor diye korma. Bebişin seni çok rahat bırakmıyor ve dinlenmene izin vermiyorsa gögüsler az az doluyor. O zamanda bebişin az ve sık emerek kendini besliyor.
Evde sana yardım eden biri yoksa özellikle oluyor.
Geçen hafta annem vardı, babam ve kızkardeşimde haftasonu geldi. Onlar bebişle bolca ilgilenince ben bol bol dinlendim. O hafta sonu gögüslerin hep taş gibi gezdim.
Onlar gitti, bebişim, ev derken ben sürekli yumuşaşık geziyorum. Birde eşim nöbet tutarsa hiç sertleşmiyor desem yeri. O zaman oğlum resmen mememde günü geçiriyor.

Ben o durumda aklımda şühpe kalırsa hemen azda olsa sağıyorum ve bebişime kaşıkla veriyorum.(Bebişim biboron almıyor). ınan bazen çıkarıyor almıyor. Demekki aç değil diye kendimi rahatlatıyorum.

Son düzenleme:
bebeg 83 utkunun annesı refıye hanım adını ögrendım geçmışşş olsun bende 2 oglumu 5 gunlukken öksürük yapmıştım bıyerden alıyolar işte gözüne baktıça götüne gıdıyolar

sorunum yok ki? kaç gündür girmiyordum selam dedim alan olmadı. valla yaparım topiğin ortasında bi lohusa tribi görürsünüz yavvv

arkadaslar hepinize merhaba- 16 nisan da doğum yaptım- lohusalık bitti ama hala kanamalarım biraz devam ediyor- bebişim de kız cok hareketli bi de bi yaygaracı ki sormayın-sut erirken dinlenmek te onemli ben kısmetse ağustos sonu işe donecegim bakalım simdilik emziriyorum emmezde sağıyorum sonra verebiliyorum - sizin bebişler nasıl benimki su an halen yanımda yatakta yatıyor- besikte cok aglıyor?! hepinizi operim...

sositososito
sorunum yok ki? kaç gündür girmiyordum selam dedim alan olmadı. valla yaparım topiğin ortasında bi lohusa tribi görürsünüz yavvv

meraba arkadasım meraba sorunmu ıstıyon 6 da banyoyaptırdım uyusun dıye hala kucagımda n
öncesını sorma

kız sen ankaranın neresındensın

evet sımdı uyuttum 21 21 bravo bana

Son düzenleme:
kızzzzzzzzzzzzzzzzzzlar yarın verem ertesı gunde adını unuttum bıda ası varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr napcazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

canımya bak doğru bu dediğin ya canımı çok sıkar oldum sütüm gelmiyormu yetmiyormu diye bak benimkide çok az emdi şavaştı adeta ama şimdi uyuyor öylece çektim uyanmadı inşallah öyledir canım insanın morali bozuluyor okadar yemeye içmeye çalışıorum üstüne kilo alma yolunda ilerliyorum

yine kimseler yok ve ben geldim........
merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir........
bebişleriniz nasıl,siz nasılsınıZ?
ya benim sıcaklarla başım dertte.oğlumda uyumayınca bu gün yapışık ikizler gibi olduk.
akşam 8 gibi banyo yaptırdık 9.30 da uyudu yavrum.oğlumda sıcaktan uyyamıyo........
birde bebişim elini emiyo.emzik veriyorum almıyo.başta çok güzel emzik emen oğlum şimdi öghhhhhhhhh yapıo.aklıma hemen özge geldi.canım sen napıyosun ya*ayın 12 sinde dra gideceğiz bakalım ne diyecek.
birde kızlar ben rota virüsü aşısını yaptırcaz.burda yaptıran yok sanırım veya yazmadınız arkadaşlar*ablamın oğlunun dr u 2 ve4 aylarda yaptırıyo.bizim dr da 3 ve 5 ayda*
bizden haberler böyleeeeee
he birde dün çok hasta oldum öğlene kadar ishal öğleden sonra aaacayip bi kusma.sanırım içtiğim köy suyundan kaynaklanmış.gece acile gitmek zorunda kaldım.neyseki bugün iyiyim şükür.oğlumu bile tutamadım.yavruma nasıl bakcam diye düşündüm.annelik iştebilmiyorumkismile

iyi geceler arkadaşlar
hazır oğlum uyuyor bakayım dedim bakalım ne kadar sürecek uykumuz
bugün düne oranla iyiydi çok şükür keyfide yerindeydi akşam nasıl oldu anlamadık
sizler ve bebişlerinizde iyidir inşallah

meltemcim inşallah canım
emme konusuna gelince yiğenimi zor bıraktırdık o yüzden alışsın istemiyorum
ah canımya çok geçmiş olsun utkuya inşallah bir an önce iyileşir
tuğbacım sizede geçmiş olsun canım inşallah tetkikleri temiz çıkar kaan paşanın
bu arada ben ne anason nede rezene veriyorum suyu bile çok nadir veriyorum doktor da ver yada verme diyede bişey demedi olmazsa bi dahaki sefere sorarım artık
yasakkelime
merhaba canım ben sabahları anca oyun isterse yanıma alıyorum bebeğimi ya beşiğinde ya anakucağında uyutuyorum

canımya tevafuka bak karşılaştık kaydirigubbakcemile5
benim oğlumunda emzikle pek arası yok ve fırsatını buldu mu hemen parmaklarına yapışıyor
o bahsettiğin aşıdan hiç bahsetmedi doktorumuz bi araştırayım
sana da çok geçmiş olsun canımya sorma bende hasta olmaya korkuyorum

canımya bende öyle düşünmek istiyorum ama bazen bu doğru oluyor bazene aç olduğunu hissediyorum gögsüm bomboş gbi geliyor yavrum çekiyor çekiyor gelmiyor ben sıkarsam öyle geliyor ya bu gögüs nasıl taş gibi gezilir ne yiyorsun canım ya söyleyinde benimde şu gögüslerim taş gibi olsun artık :))

günaydın kızlar... bugünlerde sadece sabah bi uğruyorum gün içinde hiç vaktim olmuyo

bugün aşımız var.. saat 9gibi gidicez.. bakalım bu öksürükleve antibiyotik ve öksürük şurubu kullanırkenyapıcaklarmı aşıyı. doktor ben önce bi dinlerim zaten sonra karar veririz dedi.. napim şimdi ben yaa.. fitil versem ya aşı vurmazsa boş yere vermiş olucam.. vermezsem ya vurursa aşıyı ateşlenirse... en iyisi ben aşı dönüşü veriyim sonra da calpol a devam ederim 4 saatte bir... zaten yeteri kadar şurup içiyo kuzum

bu arada kızlar.. utku mun öksürüğü daha iyi.. dün gece ağlarken öksürdü bir iki kez sadece... yani 24 saat içinde en çok 5-6 kere öksürdü desek iyiyie gidiyo demekki çok şükür.. öksürürken de boğazlarını kendi temizliyo artık tabi öksürmeye başladığı zaman kaldırıp başını yere doğru çeviriyorum ve bir kusmak değil de tükürür gibi mikltarda temizliyo içini.. tabi bilinçli değil 2aylık bebe :)) inşallah daha iyi olucak ve tamamen atıcak öksürüğünü...

tuğbacım.. çok saol tatlım.. utku ya iletteim mesajını :) size de geçmiş olsun.. inşallah sonuçlarınız iyi çıkar...

erkflz... çok saol canım... ikiz emme pozisyonu demişsin. bebeğini yastığın üzerine yatırıp dene bak daha kolay olucak.. yada evde yardım edicek biri varsadaha kolayolur....

benmeltem... çok saol güzelim.. evet refiye adım :) memnun oldum..

ayşegülcüm.. aaaa.. tatlım... aşk ol yani...ben gördüm mesajını ama cevap yazmamışım mı? canım.. hemen baktım geçmişe.. sanırım o ara utku ağladı fln.. kusura bakma.yoksa neden yazmiim... maşallah paşana.. toparlamış kilocukları...

jalecim. teşekkürler şkerim..

şimdi sabah işimi bitiriyim utku mu emzirip giydiriyim ve aşıya gidelim bakalım nolucak.. dönüşte yazarım inşallah... ve inşallah sorun yaşamayız muayenemizde temiz çıkar.. iyidurumdadır ciğerleri... ve aşımızı da vururlarsasorun yaşamayız inşallah.. herkesi öpüyorum.. iyi günler...

Son düzenleme:
aşıdan döndük biz ama hala bıraktığımız yerde duruyo sayfa :)))))

dr.umuz ciğerleri dinledi daha iyi durumda ama antibiyotiğe 7 gün devam edelim salı bırakırız dedi.. aşının da ikisi değil ama biri şu durumda biraz ağır gelebilir.. utku beyi hiç üzmeyelim haftaya perşembe vuralım dedi... hem o zaman gittiğimizde yine bi kontrol edicekmiş ama şimdiki durum gayet iyiye gidiyo dedi :) çok şükür Allah'ım... haftaya 2 ay 10 günlük olucaz.. ama geç kalınmış olmaz asla diye de ekledi buna da sevindim... en azından paşam biraz da olsa kırgınlığı varken bi de canım yanmadı...

ben yine kaçar :)) öğlende bi geliyomuşum yine kimseler gelmemiş oluyomuş :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…