yine kimseler yok ve ben geldim........
merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir........
bebişleriniz nasıl,siz nasılsınıZ?
ya benim sıcaklarla başım dertte.oğlumda uyumayınca bu gün yapışık ikizler gibi olduk.
akşam 8 gibi banyo yaptırdık 9.30 da uyudu yavrum.oğlumda sıcaktan uyyamıyo........
birde bebişim elini emiyo.emzik veriyorum almıyo.başta çok güzel emzik emen oğlum şimdi öghhhhhhhhh yapıo.aklıma hemen özge geldi.canım sen napıyosun ya*ayın 12 sinde dra gideceğiz bakalım ne diyecek.
birde kızlar ben rota virüsü aşısını yaptırcaz.burda yaptıran yok sanırım veya yazmadınız arkadaşlar*ablamın oğlunun dr u 2 ve4 aylarda yaptırıyo.bizim dr da 3 ve 5 ayda*
bizden haberler böyleeeeee
he birde dün çok hasta oldum öğlene kadar ishal öğleden sonra aaacayip bi kusma.sanırım içtiğim köy suyundan kaynaklanmış.gece acile gitmek zorunda kaldım.neyseki bugün iyiyim şükür.oğlumu bile tutamadım.yavruma nasıl bakcam diye düşündüm.annelik iştebilmiyorumkismile
aşıdan döndük biz ama hala bıraktığımız yerde duruyo sayfa :)))))
dr.umuz ciğerleri dinledi daha iyi durumda ama antibiyotiğe 7 gün devam edelim salı bırakırız dedi.. aşının da ikisi değil ama biri şu durumda biraz ağır gelebilir.. utku beyi hiç üzmeyelim haftaya perşembe vuralım dedi... hem o zaman gittiğimizde yine bi kontrol edicekmiş ama şimdiki durum gayet iyiye gidiyo dedi :) çok şükür Allah'ım... haftaya 2 ay 10 günlük olucaz.. ama geç kalınmış olmaz asla diye de ekledi buna da sevindim... en azından paşam biraz da olsa kırgınlığı varken bi de canım yanmadı...
ben yine kaçar :)) öğlende bi geliyomuşum yine kimseler gelmemiş oluyomuş :))))
günaydın kızlarr
hastalıklar nisan annelerini ve bebişlerini yakalamış üzüldüm. tek tek alıntı yapamıcam sisicim,jalecim,nazlıcım, refişim geçmiş olsun hepinize ve kuzucuklarınıza.
utkuşum anneni korkutma bir an önce iyileş bitanem. refişim sen bi zahmet bu mesajımı utkuşuma iletiverkaydirigubbakcemile3
biz de dün doktora kontrole gittik. oğlum doğduğundan beri çılgınlar gibi kusuyor doktor nihayet incelemeye karar verdi. idrar tahlili ve tüm batın usg istedi. yarın usg randevumuz var inşallah temiz çıkar. usg miz temiz çıksın da kuzum kussun biz alıştık. her gittiğimizde balgamı var tıkanıyor diyorum ama muayene ediyor göğüsler temiz diyor. napalım biz de kusa kusa boğazımıza kaçıra kaçıra balgamımızı atıyoz.
dün gece oğluma 50 ml iyigeceler çayı verdim. saat 9 da banyo yaptırdık. ne hayallerim vardı mışıl mışıl uyuyacaktık. ama yine 4 den sonra mıkır mıkır bir uyu bir uyan uykusuz kaldık. daha doğrusu ben uykusuz kaldım beyimiz şu anda uyuyor. ben anladım artık oğlum ben uyanıkken rahat uyuyorkaydirigubbakcemile3
akşama misafirler gelecek ne ikram etsem ne yapsam biraz tarif bakayım internetten ben kızlarkaydirigubbakcemile2
bu arada bütün nisan anneleri doğurduğu için nihayet bol acılı adana kıvamında doğum öykümü yazdım ben dekaydirigubbakcemile3
haa birde söylemezsem içimde kalacak geçenlerde bebişlere su verme konusu okumuştum. ben artık şundan eminim: bizim sıpaların bence suya ihtiyacı yok. çünkü zaten göğüslerdeki ilk süt bayağı bir sulu oluyor. benim sütümün yarısı yağlı ve koyuysa kalanı su gibi o yüzden sıvı ihtiyacı yok bence kuzucukların. zaten çoğumuz anason, gece çayı falan veriyoz ordan da sıvı alıyolar bence yeter zaten garipler sırf sıvıyla besleniyolarkaydirigubbakcemile3
iyi günler kızlar.
Daha önce de bahsetmiştim.kızım bazen emmek istemiyor tepinip bağırıp duruyor,biraz emip bağırıp sonra tekra emiyor sonra yine diye.
Bu aralar gündüz de yapmaya başladı.gazından mı yapıyor süt gelmediği için mi yapıyor bilemiyordum.
çünkü her bağırdığında gazını çıkartıp tekrar veriyorum yine aynı.
Bazen dayanamayım mama verdim .
Bugün sabah yine aynı. 2 dakka emdi sonra çığlık çığlığa.
Ben de sütümü sağayım dedim.ve tek göğsümden 90 ml çıktı.
öbür göğsümü sağmadam bir emzireyim napacak dedim yine aynı.
Sonra hemen sağdığım sütü verdim 60 mlsini içti ve uyudu.
Napim ben şimdi ya.emmeyi bırakacak diye çok korkuyorum.
çıkan sütüm az değildir dimi.yani toplamda 190 ml süt çıktı.
Bundan sonra biberonla vermicem.kaşıkla.umarım gazdan yapıyordur.
aşıdan döndük biz ama hala bıraktığımız yerde duruyo sayfa :)))))
dr.umuz ciğerleri dinledi daha iyi durumda ama antibiyotiğe 7 gün devam edelim salı bırakırız dedi.. Aşının da ikisi değil ama biri şu durumda biraz ağır gelebilir.. Utku beyi hiç üzmeyelim haftaya perşembe vuralım dedi... Hem o zaman gittiğimizde yine bi kontrol edicekmiş ama şimdiki durum gayet iyiye gidiyo dedi :) çok şükür allah'ım... Haftaya 2 ay 10 günlük olucaz.. Ama geç kalınmış olmaz asla diye de ekledi buna da sevindim... En azından paşam biraz da olsa kırgınlığı varken bi de canım yanmadı...
Ben yine kaçar :)) öğlende bi geliyomuşum yine kimseler gelmemiş oluyomuş :))))
canımya tevafuka bak karşılaştık kaydirigubbakcemile5
benim oğlumunda emzikle pek arası yok ve fırsatını buldu mu hemen parmaklarına yapışıyor
o bahsettiğin aşıdan hiç bahsetmedi doktorumuz bi araştırayım
sana da çok geçmiş olsun canımya sorma bende hasta olmaya korkuyorum
fundacım geçmiş olsun ya.
bizim hiç hasta olmamız gerek gerçekten.
biz de yaptıracaz o rotavirüsü aşısından.doktorumuz sölemişti bize.sanırım 120 tl fiyatı da.
utku bey iyileşiyormuş ne güzel.hiçbişeyi kalmaz inşallah en kısa zamanda.
aşı gününden ben de tırsıyorum bakalım nolcak.
canımya bende öyle düşünmek istiyorum ama bazen bu doğru oluyor bazene aç olduğunu hissediyorum gögsüm bomboş gbi geliyor yavrum çekiyor çekiyor gelmiyor ben sıkarsam öyle geliyor ya bu gögüs nasıl taş gibi gezilir ne yiyorsun canım ya söyleyinde benimde şu gögüslerim taş gibi olsun artık :))
saol jalecim valla temizmi çıktı kötümü anlamadım ben. bugün sordum doktora su verme anne sütü yeterli dedi. bende nadiren veriyom 1-2 kaşık o da gaz ilacı biraz yoğun hoşlanmıyo ağzının tadı değişsin diyetuğbacım sizede geçmiş olsun canım inşallah tetkikleri temiz çıkar kaan paşanın
bu arada ben ne anason nede rezene veriyorum suyu bile çok nadir veriyorum doktor da ver yada verme diyede bişey demedi olmazsa bi dahaki sefere sorarım artık
canım doktora her gittiğimizde söylüyodum. normalde kilo alımı iyiyse pek umursamıyolar kusmayı. ama artık iyice fışkırtıyo ve boğazına çok takılıyo kusmuğu için rahat eder istersen bir baktır.tuğbacım benim kızım da çok kusuyor ya.korkuyorum bazen.ben de mi yptırsam acaba o tahlillerden.
inşllah herşey normal çıkar kaanın.
gözün aydın zeynocum.bende bir kısa bir uzun giydiriyom hem hava değişken hem de korkuyom. sanki ne zaman çocuğu hava sıcak diye soysam gazı artıyo gibi geliyo. off offf ben de oğlumu alıp gezmek istiyom ama ne mümkün gaz kusmuk emme üçlemesinde takıldık kaldık. birde dışarda hava yutup daha çok gazlanmıyomu bebişler ben ondan da korkuyom:)slm kızlar nasılsınız beni sorarsanız çok çok mutluyum çünkü kardeşim süpriz yapıp erkenden geldi eşim salı günü havaalanına almaya gitti bana süpriz yaptılar eşim biliyormuş ama ben bilmiyordum ben ayın 5de gelecek sanıyordum:))neyse biraz gizemden bahsedeyim teyzoşları şükürler olsun aşı olayını sorunsuz atlattık bir kaşık calpol verdim aşıdan önce ateşsiz ağrısız atlattık pazartesi günü olmuştu aşısını dün gece güzel bir uyku çektik bizde şükürler olsun tek problemimiz kızım artık biberon almak istemiyo bizde emzik başlığını değiştirdik birazcık almaya başladı ve malesef bizim cadıda ellerini başparmağını cokur cokur emmeye çalışıyo ve şu andada mışıl mışıl uyuyo az sonra tekrar gezmeye gideceğiz biz yazı getirdik kısa kolularımızı artık giyiyoruz
tuğbacığım canım inşallah tahlilleriniz temiz çıkar canım benim bizim kızda son 10 gündür kusma olayı fazlaydı canım arada öksürük ve hapşırıkta vardı sanırım hafif bir üşütmesi vardı şükürler olsun şu anda iyi canımcım kaanımızdan güzel haberler getir bizlere kocamanda öp
jaleciğim canım yaa yine karşılaşamadık ahmetimizi öp kocaman sende canım benim
Kızlar bende haziran 15den sonra rota virüs aşısı yaptıracağım. 140tl dediler. Biz yazın çok hava değişikliği yaşayacağız hastalıklar beni korkutuyor. Rota virüs 2 ve 4 ay arasında yapılıyor diye biliyorum.
Kanguru almak istiyorum. Ama kafam karışık. Kullanan var mı? Memnunmu hangi marka? Birde erkek bebeklerde sakınçalı diyenler var oda korkutuyor beni.
tarhancımkusma iyiymiş doktorum söyledi benim yavrumda gazlı bir bebek doktorum keşke kussun dedi fazlasını öylelikle atar ve rahatlar gaz yönünden dedi.merhabalar kızlarr moralim çok bozuk. dün akşam ev misafir doluyken oğlum 2 saat aralıksız ağladı gaz sancısından. misafirler de allah sabır versin çocuğun çok nazlı ve zorlu dediler. sürekli tepinip gazını çıkartan çocuk bir pırt bile yapamadı. ağlamaktan helak oldu dayanamadık fitil verdik. sakinleşti ama hala gazı var sürekli ıkınıyor. bu sabah da usg yaptırdık kalça çıkığı usg si iyi çıktı. birde batın usg vardı. doktor bir şey yok ama kusma için çocuk cerrahına gidin sonucu bana geri getirin dedi. madem bişey yok neden yolladı başka doktora. acaba usg de bir şey mi gördü diye içim içimi yiyo.
ya birde bişey sorcam bizim kuzucuklar ishal olsa nasıl anlıcaz. eve gelince oğlum sarı sarı kustu 2-3 kere sonra normal beyaz kusmuğa geri döndü. 2-3 kere kaka yaptı. ama sadece süt alan bebeklerde zaten kaka sulu ve yapışkan oluyo. bilen varmı ishal nasıl anlaşılır? o kadar sancı ve sarı kusma beni korkuttu daha sabah doktordaydık bişey yok diyip duruyo başka doktora götürcem 3. ay kontrolüne ama böyle giderse daha erken gidecez. fitilin etkisiyle daha sakin ama sancı kıvranma yine de var.
saol jalecim valla temizmi çıktı kötümü anlamadım ben. bugün sordum doktora su verme anne sütü yeterli dedi. bende nadiren veriyom 1-2 kaşık o da gaz ilacı biraz yoğun hoşlanmıyo ağzının tadı değişsin diye
canım doktora her gittiğimizde söylüyodum. normalde kilo alımı iyiyse pek umursamıyolar kusmayı. ama artık iyice fışkırtıyo ve boğazına çok takılıyo kusmuğu için rahat eder istersen bir baktır.
gözün aydın zeynocum.bende bir kısa bir uzun giydiriyom hem hava değişken hem de korkuyom. sanki ne zaman çocuğu hava sıcak diye soysam gazı artıyo gibi geliyo. off offf ben de oğlumu alıp gezmek istiyom ama ne mümkün gaz kusmuk emme üçlemesinde takıldık kaldık. birde dışarda hava yutup daha çok gazlanmıyomu bebişler ben ondan da korkuyom:)
canım kanguruya kaç kere biz de niyetlendik sonra vazgeçtik. bebek mağazasında bir koymayı denedik kaan paşa hiç hoşlanmadı. zaten sürekli kusuyo bize göre değil sanırım kanguru.
şu rota aşısını ben de araştırıp sorayım en iyisi
ya canım bende elektirikli pompa yokya basit bir pompa var oda hiç çekmiyor ya ceksede çekmesede boşmuş gibi geliyorya bilmiyorum kimileri psikolojık diyor anlamadım gitti eee kendimi sğtüm var dye psikolojik olarak rahatlatmaya çalışıyorum bi bakıyorum bizimki gene aynı nasıl stres yapmayayım ozaman valla benimde ablamlar geldi canım ister istemez evde b, telaş oluyo kendime fazla dinlenme imkanı bulam~ıyorum bundan sütümde etkilniyor sanırımCanım uzun denemelerden sonra yok yemekle süt pekte alakalı değil. İlk kırk gün bu uğurda 4 kilo bile aldım ama nafile. Bence olay dinlenme ve huzurda gizli. Şuan bebeğim, ev işleri ve taşınma telaşı yumuşacık anne yaptı beni. Dünyayı yesemde faydasız. mafoldumben
Gögüslerimi şıkıştıra şıkıştıra besliyorum resmen oğlumu. Medelanın elektirikli mini pompasını aldım ama nedense sağmaya çalıştım mı hiç süt sağmıyor. İnan elim çok daha fazla ve hızlı. Sen pompa kullanıyormusun?
arkadaşım sütün az değil.bebişin gazdan ağlıyordur.mama verme dr sylemeden.biberona alışırsa memeyi bırakır belki.dr a sormada fayda var.rezene veriyormusun.birde adaçayı yağı var elma yağı diyede geçiyor.karnına ve ayak altlarına masaj yap işe yarar.
gözün aydın canım.ne mutlusundur şimdi.kardeş gibisi yok ya.slm kızlar nasılsınız beni sorarsanız çok çok mutluyum çünkü kardeşim süpriz yapıp erkenden geldi eşim salı günü havaalanına almaya gitti bana süpriz yaptılar eşim biliyormuş ama ben bilmiyordum ben ayın 5de gelecek sanıyordum:))neyse biraz gizemden bahsedeyim teyzoşları şükürler olsun aşı olayını sorunsuz atlattık bir kaşık calpol verdim aşıdan önce ateşsiz ağrısız atlattık pazartesi günü olmuştu aşısını dün gece güzel bir uyku çektik bizde şükürler olsun tek problemimiz kızım artık biberon almak istemiyo bizde emzik başlığını değiştirdik birazcık almaya başladı ve malesef bizim cadıda ellerini başparmağını cokur cokur emmeye çalışıyo ve şu andada mışıl mışıl uyuyo az sonra tekrar gezmeye gideceğiz biz yazı getirdik kısa kolularımızı artık giyiyoruz
tuğbacığım canım inşallah tahlilleriniz temiz çıkar canım benim bizim kızda son 10 gündür kusma olayı fazlaydı canım arada öksürük ve hapşırıkta vardı sanırım hafif bir üşütmesi vardı şükürler olsun şu anda iyi canımcım kaanımızdan güzel haberler getir bizlere kocamanda öp
jaleciğim canım yaa yine karşılaşamadık ahmetimizi öp kocaman sende canım benim
benim doktorum 2.aydan sonra demişti.haftaya kontrol var .oluruz aşıyı herale.canım ya ben kimlerin online olduğuna bakmadan yazmıştm kusura bakma göremedm seni ya.aslında o kadar özledimki seninle konuşmayı:1hug:neyse ilk fırsatta arayacağım canım seni inş:Saruboceq:bizimki çok güzel cok cok emiyo parmağını.emziğe alıştıramadm.öghhh yapıyor.başta çok güzel emiyodu bem vermiyodum şimdi oğlum emmiyo ben ağzına vermeye uğraşıyorum.parmağı küçük kalır diye korkuyorum ya.....yle reçel veya bal sürmekte sakıncalı bakalım napıcam.
ahmetim nasıl?ne yakışıklı oğlun canım.beyaz melek diyorum ben ona......ahhh keşke yakın olsak...........ne güzel olurdu:çok üzgünüm:
geçmiş olsun dileğin içinde teşekkürler canım benim
canım çok sağol.gerçekten önce insan yavrusunu düşünüyor
canım aşı ya 120 ya 140 tl.kk da bebeğimizin aşı ve kontrolleri bölümünde yaptıran arkadaşlar 140 a yaptırmışlar sanırımn.canım sizin dr unuz kaçıncı aylarda vuruyo öğrenince bana yazar mısın*amlamların dr u 2. ve 4. aylarda yapıyormuş
Kızlar bende haziran 15den sonra rota virüs aşısı yaptıracağım. 140tl dediler. Biz yazın çok hava değişikliği yaşayacağız hastalıklar beni korkutuyor. Rota virüs 2 ve 4 ay arasında yapılıyor diye biliyorum.
Kanguru almak istiyorum. Ama kafam karışık. Kullanan var mı? Memnunmu hangi marka? Birde erkek bebeklerde sakınçalı diyenler var oda korkutuyor beni.
merhabalar kızlarr moralim çok bozuk. dün akşam ev misafir doluyken oğlum 2 saat aralıksız ağladı gaz sancısından. misafirler de allah sabır versin çocuğun çok nazlı ve zorlu dediler. sürekli tepinip gazını çıkartan çocuk bir pırt bile yapamadı. ağlamaktan helak oldu dayanamadık fitil verdik. sakinleşti ama hala gazı var sürekli ıkınıyor. bu sabah da usg yaptırdık kalça çıkığı usg si iyi çıktı. birde batın usg vardı. doktor bir şey yok ama kusma için çocuk cerrahına gidin sonucu bana geri getirin dedi. madem bişey yok neden yolladı başka doktora. acaba usg de bir şey mi gördü diye içim içimi yiyo.
ya birde bişey sorcam bizim kuzucuklar ishal olsa nasıl anlıcaz. eve gelince oğlum sarı sarı kustu 2-3 kere sonra normal beyaz kusmuğa geri döndü. 2-3 kere kaka yaptı. ama sadece süt alan bebeklerde zaten kaka sulu ve yapışkan oluyo. bilen varmı ishal nasıl anlaşılır? o kadar sancı ve sarı kusma beni korkuttu daha sabah doktordaydık bişey yok diyip duruyo başka doktora götürcem 3. ay kontrolüne ama böyle giderse daha erken gidecez. fitilin etkisiyle daha sakin ama sancı kıvranma yine de var.
saol jalecim valla temizmi çıktı kötümü anlamadım ben. bugün sordum doktora su verme anne sütü yeterli dedi. bende nadiren veriyom 1-2 kaşık o da gaz ilacı biraz yoğun hoşlanmıyo ağzının tadı değişsin diye
canım doktora her gittiğimizde söylüyodum. normalde kilo alımı iyiyse pek umursamıyolar kusmayı. ama artık iyice fışkırtıyo ve boğazına çok takılıyo kusmuğu için rahat eder istersen bir baktır.
gözün aydın zeynocum.bende bir kısa bir uzun giydiriyom hem hava değişken hem de korkuyom. sanki ne zaman çocuğu hava sıcak diye soysam gazı artıyo gibi geliyo. off offf ben de oğlumu alıp gezmek istiyom ama ne mümkün gaz kusmuk emme üçlemesinde takıldık kaldık. birde dışarda hava yutup daha çok gazlanmıyomu bebişler ben ondan da korkuyom:)
canım kanguruya kaç kere biz de niyetlendik sonra vazgeçtik. bebek mağazasında bir koymayı denedik kaan paşa hiç hoşlanmadı. zaten sürekli kusuyo bize göre değil sanırım kanguru.
şu rota aşısını ben de araştırıp sorayım en iyisi
slm kızlar...
sabahtan beri girip yazayım diyorum ama kafamı yastıktan alamadım,anjin olmuşum...bu sene ne kadra hasta oldum...gecen ayda ağır bir grip atlatmıştım,bugun hem bebeğim hemde ben doktora gittik...Allahtan hastalığım sütümden gecmezmiş,sütün içinde çok güçlü antikorlar varmış bukadar basit bir virüsü yok edebilirmiş,doktor ilaç da vermedi ama ben ölüyorum bebeğimi tutmaya emzirmeye mecalim yok...birde yutkunamıyorum boğazlar berbat...
nese bebeğimden bahsedeyim...
kuzey bey buguın aşı oldu...cok zorlu atlattık cunku dehset ağladı susmadı hatda hemşire hemen çocuk doktoruna sevk etti allah korusun erkek bebekler cok ağlarsa kasık fıtığı olurmuş,sakın ağlatmayın bu derece dedi ama kim ister bebeği ağlasın bizim sıpa ne yaparsan yap susumuyor kolik oldu zaten artık...
biraz göbeğimiz fırlamış ağlamaktan aman dikkat et dedi...
aşıdan sonra fitil verdim yalnız bana verdiği fitil doktorun spazm paranoks...çünkü bebeğimin mide kasları daha gelişmemiş kusması ondanmış,birde gaz olayı yemek borusundan mideye inene kadar yanma yapabilirmiş gazını zor çıkarıyor çünkü buyuzden bebeklerde bebek reflüsü olumruş 4. ayında kendiliğinden gecermiş....aşıdan sonra 4 saat uyudu fitilin etkisi ile....
kilo alımı iyiymiş,boyu falanda olması gibi dedi...
bu arada sab damlayı zinko ve metsil ile destekli kullan dedi on dakka ara ile ikisinide ver anca kesersin bu gazı dedi....
şimdilik aklıma gelenler bunlar;haa birde rota virsü aşısı 140 lira imiş,özelmiş,yapılaması uygun olur dedi...üçüncü ve beşinci ayda yapılcakmış...
kızlar mrb benimde bebeğim gazdan ememiyor tepiniyor.rezene vermek istiyorum.nereden alıyoruz rezeneyi.eczaneden falanmı.birde bebeğe nsl veriliyor.yardımcı olursanız sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?