2010 Nisan Anneleri

cnm bu rezeneyi nereden aldın ve nsl veriyorsun ölçüsü nedir.birde aç ikenmi tokkenmi veriliyor.

rezenenin aktarlarda satılan tohum halinde olanı var onu alıyosun 2 tatlı kaşığıını kaynamış su bardağında 10 dk demletip içiyorum kendim hem kendim hem bebeğim bebişime 2 çay kaşığı falan tokken veriyorum açken karnını doldurmak istemiyorum emmeden sonra

ya kızlar koca sayfayı ben doldurmuşum ben gelince herkeşler kaçtımı yav benimde bir sorum varr
arkadaşlar ablam geldi biz adapazarında oturuyoruz ablacım gelmişken onu istanbula götüreyim gezdireyim istiyorum eyüp sultana falan gitmeyi çok istiyordu ama bebişimiz var henüz 49 günlük ablam bebişle zor olur bu sıcakta hasta ederiz gazı lur rahatsız olur bebek diye gitmek istemiyor daha küçük diye.bende kararsız kaldım arkadaşlar bu sıcaklarda istanbula gitmem ne kadar doğru olur bebeğiyle gezeniniz varmı böyle tüm gün çarşıda falan.arabada sıcakta terler üşür falan diye çok korkuyoruz.biz daha dün ilk krez doğru dürüst parka çıkıp geztik.sizce napıyım ablamıda gezdirmeyi çok istiyorum ama bebeişimede bişey olur diye korkuyorum bu sıcaklarda ??? acilll cevapppp verirseniz sevinirim arkadaşlae

canım ya ağlayan bebiş gerçekten zor kendmininden biliyorum gazı vardır özgecim yada açlık falan başkada yoktur bizde gaz olduğu için birde akşam emerken çekişmeler başladı ayaklarıyla tepikliyoor valla ellerini yumruk yaptı geçen nasıl itttiriyor savaşıyoruz sanki

kızlar şu toplu alıntıları nasıl yapıyorsunuz söleyinde şu sayfayı ben meşgul etmeyeyim bu kadar hep benim alıntılarımla doldu:))

cnm naçizane fikrim,özel araçla gidecekseniz ve eşinde yanında olacaksa sorun olmayabilir ama diğer türlü çok zorlanırsın.uzun yol kalabalık sıcak..

canım benim ;nacizane tavsiyem bebekle hiç böle işlere kalkışma,seni anlıyorum ama senin bunu yapman bebekle çok zor,yaık minicik bedenini helak edeceksin bu sıcakta,hem yolda izde ağlayacak emzirmek için yer bulmak öle zorki....
haa cekinmem ben ,parkta yolda atarım örtümü üstümü emziririm dersen sorun yok...
birde yolda ağlama krizine giriyolar ben bu konuda deneyimlyim,bir tutdumu berbat oluyosun haa evinde uzakmış hemen dönemezsinde....
bana sorarsan zorlanırsın ablanı seneye gezdir hem bebişte büyümüş olur...
valla sıcaklar benimki kötü etkiliyo,hemde eyup sultan falan hep insan kalabalığı ....
genede sen bilirsin canım ben yaparım diyprsan kendine guveniyorsan neden olmasın bu arada ben sana msn adresimi yazayım ;biz hamişken hep toplu konuşrduk kızlarla benim adım da msn muhtarıydı....şimdide bazen denk düşüyoruz yada acil cevaplancak bişiler oluyo burda kimseyi bulamıyoruz.....
ben sana faceye mesaj atayım olumu....:))))

çalışan anne olmak çok zormuş...
ben şunun şurasında 10 gun çalışacak olsamda ,şimdiden gözümde büyümeye başldı bile...
saat daha erken m ben bebeğimi özledim bile...göğüslerim sızlıyo ,hemen aklıma acaba bebeğim ağlıyormu diye geliyor...yabancı bi insanın elinde değil annem bakıyor ama genede aklım evde,acaba ağlayarak mı uyudu,acaba mızmızlandımı,beni istiyormu diye düşünmeden edemiyorum...
bir de an önemlisi ;şimdi annemlere misafir geldi,aklıma direk takılan acaba bebeğimi baskası kucağına aldımı,acaba gelen kişinin çocuğu varmı,ya annem bir anlık dalgınlık yaparsa üfff işte böle bir sürü sey...
bir yandan da şükrediyorum ki hiç tanımadığım bir bakıcı elinde değil...
ama insanın kendi evladı olunca nekadar farklı oluyormuş,yeri geliyor kendi annene bile emanet edemiyorsun,aklın kalıyor....
allahtan ben çalışmak zorunda değilim,çok sevdiğim işimi bebeğim uğruna gözümü bile kırpmadan bırakıyorum....devlet memuru falanda değilim bir zorunluluğum yok....
rabbim çalışacak olan annelere sabır versin,hayırlı bakıcılar ile karşılaştırsın...
insan yaşamadan anlayamıyormuş....
içimi döktüm ...kimseciklerde yok ama....

canım benim yaaa...
gerçekten çok zor tahmin ediyorum ben bir gün öğlene kadar işyerine gittim aklım kaldı gögüslerim sızlar içim yandı.nasıl yapacagız bilmiyorum valla

merhaba arkadaşlar
dünde girdim tam alıntıları yaptım oğlum mızmızlanınca kapatmak zorunda kaldım
şimdi anakucağında bakalım ne kadar oyalanacak o yüzden alıntı yapmıyorum
dün misafirlerim vardı ve bir kere daha tek başına hem bebek hem misafir ne zormuş anlamış oldum sağolsun eşim geldi bebeğe baktı bende hazırlık yaptım . ama o gündüzleri hiç uyumayan oğlum insanların yanında öyle güzel uyudu ki akşama kadar tabi gece uykusu da gitti tamamen bugün uyumak istesede uyutmayacağım:)
ya bide benimki hiç yanından ayrılmayayım istiyor bazen öyle bunalıyorum ki ama yüzüne baktıkça eriyorum
veee yine başladı mızmızlanmaya gideyim yanına inşallah vakit bulurda uzun uzun yazarım size
kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın

slm canım...
valla bebekle misafir olayı öyle zorki anlıyorum seni...ayy eve insanlar geldimi öyle bir uyuyorki bu bebeler bizi utandırıyorlar ya...
kuzeyde benim yanımda sakinliyor,bende kıyamıyorum bütün gun bakışıyoruz....

canım benim yaaa...
gerçekten çok zor tahmin ediyorum ben bir gün öğlene kadar işyerine gittim aklım kaldı gögüslerim sızlar içim yandı.nasıl yapacagız bilmiyorum valla

ewt aysecim çok zor çok...
dayanamadım yanıma getirttim ,bir saate yakın uyuyor valla...
anlıyor demekki benimle olduğunu...

ii geceler arkadaslar kimsecikler yokmu,bizim nöbet basladı...ama annemlerdeyiz bebekime bakann çok var bana sıra gelmiyo acıkcası...şimdide babanın kucağında keyif yapıyo...

ben varım özgecim........
benimde her akşam hava kararınca uyuyan oğlum pazartesiden bu yana 10 da 10.30 da uyuyo.mememe yapışık kalıyo bu süreçte........p.tesinden beride sütümde bi azalma var.göktuğa yetiyo ama önceki gibi değil.
sizin bey napıo

YA FUNDACIM SORMA ÇILDIRCDAM NE GUZEL UYUYOR ....
ama elini emme isteği duyduğu vakit uyanıyo çünkü tutamıyo tam...
sürekli çarsafta sallanmak istiyo ama inan belim koptu ....
ya neden böle ((((((((((((((((((

YA FUNDACIM SORMA ÇILDIRCDAM NE GUZEL UYUYOR ....
ama elini emme isteği duyduğu vakit uyanıyo çünkü tutamıyo tam...
sürekli çarsafta sallanmak istiyo ama inan belim koptu ....
ya neden böle ((((((((((((((((((

özgecim keske carsafta sallamaya alistirmasaydin
benimkide arabasinda sallanmaya alisti yapmayinca aglama huyu edindi ama ben yapmiyorum nekadar yirtinsada eger cok aglarsada sirtini sivazliyorum yattigi yerde
malesef bebeklerimiz cabuk alisiyorlar ve hep istiyorlar
sen onu uyutmak icin caba sarfetme o kendisi uykuya dalmaya alissin
aglarsa bir süre uzaklas yanindan görmesin seni ,alti temiz ve karni toksa ativer yatagina zamanla alisir pispislanmadan yatmaya ve uyumaya
eger cildirasiya aglarsa alma yatagindan orda sirtini sivazla konus onunla ama asla kendine yenik düspte ALMA kucagina ,cok yorucu ve uzun bi sürec olucak ama denemeye deger yoksa cok uzun zaman mahfolursun canim

özgecim... çalışan anne olmak zor olmalı.. Allah kolaylık versin... ama annende sonuçta yani güvende.. aklın rahat olsun en azından... vede bende keşke çarşafta sallamaya alıştırmasaydın dicem.. biz daha çok şükür ayakta sallama ve çarşafta sallama konusunda direniyoruz :))) inşallah utku paşa galip gelmez :)))

bu arada geçen gece ağlama krizimiz tuttuğunda belki emer diye bizde o kadar bakkal gezip fatoş emziği aldırdık :) ama nafile.. ben artık anladım utku emzik emmicek... ısrar etmiyorum artık bıraktım :) evde silikon,kauçuk,damla uçlu,damaklı,kiraz uçlu çeşitlerimiz mevcut :))) hele damaklı emziği verince yine kusuyo :))) bu ne böyle yamuk bişy diyo olmalı :)) hehe.. eridi de yamuldu flan mı sanıyo acaba :)))

neyse bir önceki gece fıttıran oğlum dün gece sakindi ama bi enerji ki maşallah.. annemle nöbetleşe hoplattık evde gezdirdik fln... gece 1 i geçiyodu yine uyuduğunda..

ya kızlarr ne kadar uğraşsamda utku gece uyku moduna 11 den önce asla girmiyo.. neler denedim.. saat 9 da uyuduğunda fln yarın saate kalkıyo ve kranlıkta emziriyorum sallıyorumm beşiğinde fln ama ı ıhh.. neyse her bebeğin farklı huyları vardır.. bizde anne baba yatmadan yatmıyoruz :) 12 de uyuduğunda fln en azından bize 1-2 saat müsade edip uyuyo :)))) ehehe....

neyse herkese yağmurlu ve bol gök gürültülü bir Bursa sabahından iyi günler iyi pazarlar diliyorum ....

hıı bide bişey daha :) ayy çenem düştü sabah sabah...

dün akşam kardeşim aradı.. 15 günden beri ilk kez sesini duydum çok özlediğimi anladım zor tuttum kendimi... gayet neşeliydi.. hepimiz konuştuk sırayla.. utku bile eeuu dedi dayısına :)

haberler sevindirici çok şükür... şöförlük için tüm sınavları geçmiş. ve şöför olmuş.. ama ankaradan gelicek onayı ve dağıtım kararını bekliyolarmış.. %50 batıya bu taraflara.. % 50 de bileciğe 1,5 ay eğitime ordan da hangi şehirde şöför açığı olursa oraya dağıtım olucaklarmış. ama bileciğe gidince de doğu illerine ve sınıra gitme ihtimali yüksek oluyomuş... inşallah bursaya yakın bi şehre olur dağıtımı ve 19 gün sonra gelir böylece.. eğer batıya dağıtım olursa annemler yemin törenine gittiğinde 25 inde o da gelicekmiş :) inşallahhh hayırlısı olur..

kızlar gece şunu düşündüm....
*bekarken anne-baba bambaşka.. yeri doldurulmaz.... ama evlenince işler birazcık değişiyo sanki..
*evlenince koca daha farklı.. annenle bile paylaşamadığın şeyleri ona anlatabiliyosun.. bambaşka... :asigim:
*çocuğun oluyo... dünyadan ondan üstün bi sevginin olmadığının farkına varıyosun.. :asigim: ağlasa kahroluyosun... bi yeri sızlasa ölüyosun... yeri geldiğinde annene de babana da kocana da rest çekebiliyosun evladın için...
*ama kardeşş... kardeşş... o bambaşka.. bu gibi durumlarda kıymetini daha da anladığın hasret çektiğinde içini eriten insan... bambaşka... :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…