2010 Nisan Anneleri

özgecim canım deli gibi ağlama krizlerini bende hemen hemen her sabah yaşıorum.bizde özellikle sabahları oluyo neden bilmiorum ama oğlum 6 da bi uyanıo deli gibi ağlıo taki 8-8,30 a kadar o da uyursa yoksa dewam edecek ağlamaya.nerden buluyorlar bu enerjiyi o minik bedenlerinde anlamıyorum.masaj yapıorum yok,emziriyorum yok,uyutmaya çalışıorum yok,pışpışlıyorum yok anam yookkk.susmuyor.deli oluyorum heleki 2 gündür allahtan annem yetişio imdadıma onda susuyor benimkide hayret olay.

özgecim emzirme işini çalışınca günde kaç defa yapıosun canım ben öğlen gidebiliorum sadece.annemde mecbur 3-4 gibi mama yapıo sonra 18,30 da da ben çıkıorum.

özgecim emzirme işini çalışınca günde kaç defa yapıosun canım ben öğlen gidebiliorum sadece.annemde mecbur 3-4 gibi mama yapıo sonra 18,30 da da ben çıkıorum.

sabah 10'da işe gelmeden emziriyorum...sonra öğlen emiyor....ama öğleden sonra birkez mama yapıyor annem tabi keyfi varsa alıyor onuda yoksa illa meme diye diretirse mecbur emziriyorum,benim çıkış saatime bir saat kala arabası ile yanıma geliyor ve dükkanda takılıyoruz....
aslında emzirme olayını bir saate düzene oturtsaydım çok işime yarıycaktı...
benim kendi işim ya farketmiyor emzirme işi,kuzey nezaman meme isterse,valla umrum değil kapıyı kitleyip çıkıyourum gelen gelsin diyourm...sanırım ben artık çalışmaktan sıkılmışım...oğluşumla evde olayım ,gezmeye gideyim,alışveriş yapayım,komşu gezmesi yapayım acayip hoşuma gidiyor,yani yakında altın günü falanda yapacak moddayım...

biizm kriz saatlerimiz gece yarısından baslıyo ve ezanla birlikte sona eriyor,bu saatler zarfında kuzey tarafından solo bir konser dinliyoruz...
oğlum ilerde çok iyi tenor olabilir gayet yetenekli.....
babası ayrı çırpınıyo sussun diye ben ayrı...
ahh ahh bi dillenselerde dertlerini anlatsalar ....

özgecim sanırım ben bu konuda idmanlıyım:)) paylaşıyım.canım bendede aynı sorun vardı ama ilk zamanlar çünkü bebeğim daha doğduğu 2.gün gazdan çığlık çığlığa ağlamaya başlamaıştı ve ben daha bebeğe alışmaışken gazıyla yüzleşmek çok zor oldu o ağladıkça ben ağladım o çığlık attıkça ben daha bir strese girip üzüldüm ve bebkte bu durumu gerçekten hissediyor hissedincede bizim kucağımızda sakinleşmek yerine daha bir çıldırıyor annesinde durmayan çocuk babasında kaynanamda ablamın kucağında sakinliyordu benim sesimi kkokumu kucağımı gördümü gene başlıyordu çünkü onunla bende ağlyordum ona üzülüp sıkıntı stres yapıyordum benim stresim bebeğede geçiyordu bu inan 25 gün devam etti bu yüzden bebegim ne uyudu ne kilo aldı bir keresinde 3 gün ne gece ne gündüz uyumamaıştı kabus gibiydi ya bu 25 günlük süreçte ağlamamayı ağlamasına alışmayı stres yapmamayı öğrendim o ağladığı zaman kucağımda gezdiriyorum şarkı söylüyorum konuşuyorum karnımın sıcaklığını gögsümün sıcaklığını hissetirip onu sakinleştirmeye çalışıyorum ve artık şükür ki başarıyorum kaç geceyi yalnız geçirdik.kuzey bey sanırım sonradan gazlananlardan stres yapma canım bebege gerçekten geçiyor sen sakin olursan oda yavaş yavaş sakınşeşiyor ilk zamnalr zor oluyor bak seninki ne güzel arada bir yapıyo r sana benimki hep öyleydi aç değilse canım büyük ihtmal gazı vardır üşütmektende gaz olur yediklerinden ya bu bebeklerin günleri günlerine uymuyor

buarada öggecim çok kameray büyünce görsün kuzey bey yaptıklarını ben çekiyorum benimle emme savaşı yapmasını falan ağlamasını onun sakinleşmsei için yaptıklarımızı falanda çekicem büyüsün bızdık izleticem

canım sizinki uykunun en tatlı olduğu zamanlarda ya allah yardımcınız olsun.ben şiddetli ağlamalarını hala gaz sancılarına bağlıorum kurtulamadık şu lanet olası gazlardan.umarım biz şanslı gruptan oluruz en kısa zamanda geçer gaz sorunları.

canım bende sakin davranmaya çalışıyorum kouşuyorum onunla,nini sölüyorum,turk sanat müziği,pop ,arabesk ne istersen ama yok en son rock deniycem belki işe yarar....
sesim mi çok fen acaba ben söledikçe çocuk kapa çeneni anne der gibi ağlıyor...hehe:)))
şaka bir yana vallahi artık kuzey iki ayınıda doldurdu ,bende daha sakin davranmayı öğrendim ona karsın...benim dediğim şu muhtemelen beni istemesi gerek beni tanıması ve benimle sakinleşmesi gerek ama nerde......
beni sadece süt makinası olarak görüyo bu cocuk....akannehir
canım kameraya hangi ara çekiyorsun sorması ayıp,valla o emme savası yaparkene ben genelde elektrikelnmiş olan saçlarımı ve burnumdan çıkan kıvılcımları söndürmeye bakıyorum,şimdiye kadar hiç aklıma gelmedi inan...

tekrardan slmlar kızlar.. utku bey gece uyumayınca sabh iyi uyuyo.. yani uzun süreli değil ama emiyo uykuya devam ediyo fln.. bu sabah bende yattım ya... tam dalmışım annem aradı.. normalde 6 da ayağyğ dikilip tekrar uyuymayan biri olduumdan kadın uyanık sanmış... arkadan yengem.. arkadan kankim... bide deniz arardı bu ararda ama sadece mehmet salihi ayaklarımda sallıyorum fln dediğini hatırlıyorum onunda bu konuşmaya dair pek bişiy hatırlıycağını sanmıyorum uykulu ve baygın sesli 2 kadının 4-5 dk. süren pardon 3 dk.mış :)) bi konuşmaydı ... ama saat 10 a kadar yataktan çıkmadım zemuszemus oğlumu izledim uyurken.. kokladım :asigim: sonra eda da geldi yanımıza.. aramızda utku yattık üçümüz :asigim: Allahım ne büyük mutluluk , ne büyük aşk :asigim: Rabbim kimseye evlt acısı göstermesin.. evlatlarıyla imtahan etmesin :Saruboceq:
:

Son düzenleme:

ne o söyledıklerınızden hıç bırsey anlamıyorum gaz sancısı gece yarısı bagırmaları hıç yapmadıgımız seyler masallh sukurler olsun kızım ben konusunca gayet sakın zaten öyle çıglık çıglıga bır çocuk degılben dogdugunda nar suyu verdımya hıç gaz problemımız yok emzırıp yatırıyorum o kadar o kendı çıkarır gazını vs vs alllah yardımcınız olsun

amın amın mısafırler nıye gelmemıs ögrendınmı

özgecim.. bu sıpaların enerjisine akıl sır ericek gibi değil.. saatlerce nesıl ağlamayı tepinmeyi başarabiliyolar anlayamıyorum... bizim sütümüzde bu kadar mı enerji var ayool :)))

bu arada kızlar ben perşembe akşamı saat 6 gibi oğlumu borakıcam ve sanırım 9-10 a kadar da ayrı olucaz
annem bugün süt pompası aldı.. birazdan getiricek sanırım... o gün sütümü sağıp bırakıcam.. kankim bakıcak.. ama4 saat fln mümkün değil emmeden durmaz.. o yüzden inşallah becerebilirsem sütümü sağmayı düşünüyorum... edanın okuma bayramı var o gün.. bizim kız sunucu.. kırmızı bi tuvalet giyicek saç baş yapılıcak fln.. ama aklım utku da kalıcak kankim de diyo sen utkuyu sormak için aramaktan eda yı izleyemezsin :) inşallah durur ve sıkıntı yaratmaz.. gerçi en az benim kadar iyi bakıcağına eminim ama işte aklım onda olucak... işin kötü yanı da utku nun o gün aşı günü ateşlenip fln rahatsızlanırsa hem benim için hem onun için hemde ona bakıcak arkadaşım için zor olur.. inbş. sorun yaşamayız...

bısey olmaz emanet ya senden ıyı bakarlar kızını ızlemenın tadını çıkart bence
alkisalkisalkisa.s.

hıh geldim yine... gelicek olan kadın annesini dr.a götürücekmiş.. ama haber vermişlerdi p.tesi gelicez diye tamam diye haber yolladım... ve bu insanlar 2sokak altımda oturuyo.. ya5 dk. gelip söyleyebilirdi.. yada bi çocuk fln gönderip haber verdirebilirdi.. 2 çocukla benim hazırlık yaıucağım belli...bi dahaki gelişinde 1 fincen kahve yeter :))))

öyle mi dersin canım yaa.. bu arada meltem demi adın? öyle diyorum ama :))))) alışıcaz sanırım bu kadar kısa süreli ayrılıklara.. mecbur ben gidicem yani.. herkesin annesi giydirirken çocuğunu kuliste ben olmasam kızım daha da üzülücek... sonuçta utku daha bişiy anlamıyo.. eda nın aklı eriyo.. onun bu konuda önceliği var demi :) haksızmıyım :)

refişşşş
valla sütümüzden bilmem ama benimkinin enerjisne hayranım,herkes diyorki küçükken böle cin gibi maşlh,herkesi elinde oynatıyo ,büyüdüğü akit çk yaramaz bir çocuk olcak diyolar yandık mı ne dersin...

ayy eda'nın resimlerini buyuk bir merakla bekliyorum canım,kimbilir ne kadar guzel olacak....
bu arada demek eda sunucu olacak,bu demek oluyoki tum annelerin gözleri senin de üzerinde olacak,ayy ne sanslısın...
utku içinde telaş etme,merak etmemek elde değil ama o gununde keyfini çıkar,eminim çok guzel bir gun olacak...

aman meltemcim maşlh de ,dilini ısır,en çok annelerin nazarı değermiş zaten...
valla nar suyunu bende duymuştum ama yapmak kısmet olmadı...

evet meltem zaten yeterınce kıskanıyordur utkuyu haklısın tabı
ya sen bu renklıyı nasıl yapıyon benımkı olmusmu yada ben görmüyorum senmı görüyosun

kızlarrrr kanguru kullanımı hakkında fikirlerinize ihtiyacım var...!!!!!!!!!!!!!!

dışarı çıktığımız vakit daha rahat ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum,en azından kuzeyde kucaktaymış gibi olur,ama cevremdeki tepki erkek çocukları için pek iyi olmadığını sölüyor....
nazlıcım senin resimlerde gördüm kanguruya koymuşşsun ada'yı ,nasıl rahatmı kullanımı...
birde daha erkenmi dersiniz kullanım için,yada ne zaman başlasak acaba???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…