gunaydın kızlar...
bu akşam erkenden yattım cunku gecen geceden kalma dehset bir bas ağrım vardı....
nese oğluşumda 11 'de geldi yanıma uyumuşuz ,uyandı emdi falan ama ağlamdı deli gibi çok sükür...
huysuzlandığı zaman resmen benim sinirler kitleniyo,onu sakinlştirirken zorlanıyorum,birde anlatamıyor ya derdini hemde üzülüyorum...
bu arada farkettim ,böle dehset sekilde ağlama krizine girdiği zaman,kuzey kesinlikle zabdedilmiyor,yani ben onun annesiyim benim kokumu sesimi duyduğu vakit azda olsa sakinleşmesi gerekmezmi???
yani anca benim susturmam gerekmezmi oğlumu???
ama nerde ....
benim oğlum annesinin kucağı hariç kim lursa olsun sakinleşiyor....
bende bu sefer çıldırıyorum....
özgecim emzirme işini çalışınca günde kaç defa yapıosun canım ben öğlen gidebiliorum sadece.annemde mecbur 3-4 gibi mama yapıo sonra 18,30 da da ben çıkıorum.
özgecim canım deli gibi ağlama krizlerini bende hemen hemen her sabah yaşıorum.bizde özellikle sabahları oluyo neden bilmiorum ama oğlum 6 da bi uyanıo deli gibi ağlıo taki 8-8,30 a kadar o da uyursa yoksa dewam edecek ağlamaya.nerden buluyorlar bu enerjiyi o minik bedenlerinde anlamıyorum.masaj yapıorum yok,emziriyorum yok,uyutmaya çalışıorum yok,pışpışlıyorum yok anam yookkk.susmuyor.deli oluyorum heleki 2 gündür allahtan annem yetişio imdadıma onda susuyor benimkide hayret olay.
özgecim sanırım ben bu konuda idmanlıyım:)) paylaşıyım.canım bendede aynı sorun vardı ama ilk zamanlar çünkü bebeğim daha doğduğu 2.gün gazdan çığlık çığlığa ağlamaya başlamaıştı ve ben daha bebeğe alışmaışken gazıyla yüzleşmek çok zor oldu o ağladıkça ben ağladım o çığlık attıkça ben daha bir strese girip üzüldüm ve bebkte bu durumu gerçekten hissediyor hissedincede bizim kucağımızda sakinleşmek yerine daha bir çıldırıyor annesinde durmayan çocuk babasında kaynanamda ablamın kucağında sakinliyordu benim sesimi kkokumu kucağımı gördümü gene başlıyordu çünkü onunla bende ağlyordum ona üzülüp sıkıntı stres yapıyordum benim stresim bebeğede geçiyordu bu inan 25 gün devam etti bu yüzden bebegim ne uyudu ne kilo aldı bir keresinde 3 gün ne gece ne gündüz uyumamaıştı kabus gibiydi ya bu 25 günlük süreçte ağlamamayı ağlamasına alışmayı stres yapmamayı öğrendim o ağladığı zaman kucağımda gezdiriyorum şarkı söylüyorum konuşuyorum karnımın sıcaklığını gögsümün sıcaklığını hissetirip onu sakinleştirmeye çalışıyorum ve artık şükür ki başarıyorum kaç geceyi yalnız geçirdik.kuzey bey sanırım sonradan gazlananlardan stres yapma canım bebege gerçekten geçiyor sen sakin olursan oda yavaş yavaş sakınşeşiyor ilk zamnalr zor oluyor bak seninki ne güzel arada bir yapıyo r sana benimki hep öyleydi aç değilse canım büyük ihtmal gazı vardır üşütmektende gaz olur yediklerinden ya bu bebeklerin günleri günlerine uymuyorgunaydın kızlar...
bu akşam erkenden yattım cunku gecen geceden kalma dehset bir bas ağrım vardı....
nese oğluşumda 11 'de geldi yanıma uyumuşuz ,uyandı emdi falan ama ağlamdı deli gibi çok sükür...
huysuzlandığı zaman resmen benim sinirler kitleniyo,onu sakinlştirirken zorlanıyorum,birde anlatamıyor ya derdini hemde üzülüyorum...
bu arada farkettim ,böle dehset sekilde ağlama krizine girdiği zaman,kuzey kesinlikle zabdedilmiyor,yani ben onun annesiyim benim kokumu sesimi duyduğu vakit azda olsa sakinleşmesi gerekmezmi???
yani anca benim susturmam gerekmezmi oğlumu???
ama nerde ....
benim oğlum annesinin kucağı hariç kim lursa olsun sakinleşiyor....
bende bu sefer çıldırıyorum....
buarada öggecim çok kameray büyünce görsün kuzey bey yaptıklarını ben çekiyorum benimle emme savaşı yapmasını falan ağlamasını onun sakinleşmsei için yaptıklarımızı falanda çekicem büyüsün bızdık izleticembiizm kriz saatlerimiz gece yarısından baslıyo ve ezanla birlikte sona eriyor,bu saatler zarfında kuzey tarafından solo bir konser dinliyoruz...
oğlum ilerde çok iyi tenor olabilir gayet yetenekli.....
babası ayrı çırpınıyo sussun diye ben ayrı...
ahh ahh bi dillenselerde dertlerini anlatsalar ....
biizm kriz saatlerimiz gece yarısından baslıyo ve ezanla birlikte sona eriyor,bu saatler zarfında kuzey tarafından solo bir konser dinliyoruz...
oğlum ilerde çok iyi tenor olabilir gayet yetenekli.....
babası ayrı çırpınıyo sussun diye ben ayrı...
ahh ahh bi dillenselerde dertlerini anlatsalar ....
buarada öggecim çok kameray büyünce görsün kuzey bey yaptıklarını ben çekiyorum benimle emme savaşı yapmasını falan ağlamasını onun sakinleşmsei için yaptıklarımızı falanda çekicem büyüsün bızdık izleticem
canım bende sakin davranmaya çalışıyorum kouşuyorum onunla,nini sölüyorum,turk sanat müziği,pop ,arabesk ne istersen ama yok en son rock deniycem belki işe yarar....
sesim mi çok fen acaba ben söledikçe çocuk kapa çeneni anne der gibi ağlıyor...hehe:)))
şaka bir yana vallahi artık kuzey iki ayınıda doldurdu ,bende daha sakin davranmayı öğrendim ona karsın...benim dediğim şu muhtemelen beni istemesi gerek beni tanıması ve benimle sakinleşmesi gerek ama nerde......
beni sadece süt makinası olarak görüyo bu cocuk....akannehir
canım kameraya hangi ara çekiyorsun sorması ayıp,valla o emme savası yaparkene ben genelde elektrikelnmiş olan saçlarımı ve burnumdan çıkan kıvılcımları söndürmeye bakıyorum,şimdiye kadar hiç aklıma gelmedi inan...
amın amın mısafırler nıye gelmemıs ögrendınmıtekrardan slmlar kızlar.. utku bey gece uyumayınca sabh iyi uyuyo.. yani uzun süreli değil ama emiyo uykuya devam ediyo fln.. bu sabah bende yattım ya... tam dalmışım annem aradı.. normalde 6 da ayağyğ dikilip tekrar uyuymayan biri olduumdan kadın uyanık sanmış... arkadan yengem.. arkadan kankim... bide deniz arardı bu ararda ama sadece mehmet salihi ayaklarımda sallıyorum fln dediğini hatırlıyorum:onunda bu konuşmaya dair pek bişiy hatırlıycağını sanmıyorum uykulu ve baygın sesli 2 kadının 4-5 dk. süren pardon 3 dk.mış :)) bi konuşmaydı ... ama saat 10 a kadar yataktan çıkmadım zemuszemus oğlumu izledim uyurken.. kokladım :asigim: sonra eda da geldi yanımıza.. aramızda utku yattık üçümüz :asigim: Allahım ne büyük mutluluk , ne büyük aşk :asigim: Rabbim kimseye evlt acısı göstermesin.. evlatlarıyla imtahan etmesin :Saruboceq
özgecim.. bu sıpaların enerjisine akıl sır ericek gibi değil.. saatlerce nesıl ağlamayı tepinmeyi başarabiliyolar anlayamıyorum... bizim sütümüzde bu kadar mı enerji var ayool :)))
enerjık annelerın enerjık bebeklerı
bu arada kızlar ben perşembe akşamı saat 6 gibi oğlumu borakıcam ve sanırım 9-10 a kadar da ayrı olucaz
annem bugün süt pompası aldı.. birazdan getiricek sanırım... o gün sütümü sağıp bırakıcam.. kankim bakıcak.. ama4 saat fln mümkün değil emmeden durmaz.. o yüzden inşallah becerebilirsem sütümü sağmayı düşünüyorum... edanın okuma bayramı var o gün.. bizim kız sunucu.. kırmızı bi tuvalet giyicek saç baş yapılıcak fln.. ama aklım utku da kalıcakkankim de diyo sen utkuyu sormak için aramaktan eda yı izleyemezsin :) inşallah durur ve sıkıntı yaratmaz.. gerçi en az benim kadar iyi bakıcağına eminim ama işte aklım onda olucak... işin kötü yanı da utku nun o gün aşı günü ateşlenip fln rahatsızlanırsa hem benim için hem onun için hemde ona bakıcak arkadaşım için zor olur.. inbş. sorun yaşamayız...
ne o söyledıklerınızden hıç bırsey anlamıyorum gaz sancısı gece yarısı bagırmaları hıç yapmadıgımız seyler masallh sukurler olsun kızım ben konusunca gayet sakın zaten öyle çıglık çıglıga bır çocuk degılben dogdugunda nar suyu verdımya hıç gaz problemımız yok emzırıp yatırıyorum o kadar o kendı çıkarır gazını vs vs alllah yardımcınız olsun
öyle mi dersin canım yaa.. bu arada meltem demi adın? öyle diyorum ama :))))) alışıcaz sanırım bu kadar kısa süreli ayrılıklara.. mecbur ben gidicem yani.. herkesin annesi giydirirken çocuğunu kuliste ben olmasam kızım daha da üzülücek... sonuçta utku daha bişiy anlamıyo.. eda nın aklı eriyo.. onun bu konuda önceliği var demi :) haksızmıyım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?