2010 Nisan Anneleri

aslında haklısın bende yıllar öncesinde annemler cekmiş,ozaman nerden buldularsa kamerayı....
şarkı sölüyorum sahilde ....
hatda söledğim şarkıda bir zamanlar meşhur olan^^ aboneyim abone,biletlerim cebimde^^...
bende acayip kötü oldum izleyince,bende bu akşamdan itibaren çekeyim oğluşumu bari...

Of of şu aralar en büyük derdim bu. Öyle anlıyorumki vicdan azabını. Yaz sonu işe başlayacağım nasıl olacak, birine nasıl güvenip bırakacağım. Keşke annem yanımda olsa bakabilse. Ne o ne kayınvalidem bakabilecek. Tanımadığım bir insana güvenmek zorundayım.
Anne olmanın en zor tarafı bebeğini bırakıp işe başlamakmış. Başlamadan stresi aldı beni. İlk defa keşke ev hanımı olsaydım dedim.mafoldumben

üzüntüde azaltır sütü içine 1 salatalık dogra zayıflatır

insallah sana faydalı olur
tamam canım tşk ederim yarından itibren kahvaltıda tahin helvası yicem bakalım..inşallah yaaa sütü olanlar olmayanlara dua etsin lütfen..mafoldumben
kahvaltıya gerek yok her an yıyebılırsınız

gerçekten çok zor allah yardımcın olsun

turkbayragi

insallah büyük sorunlar yasamazsin canim
dualarim seninle

ohhhhhhhh en iyisini yapiyorsun valla gez dolas cocuklar icinde en iyisi o zaten
ayrica insallah dedigin gibi bosalmazda sende tasinmak zorunda kalmazsin

cok güzel bilgiler canim sagol
annelik neymis simdi bir kez daha anladim

gezinince sorun yok bakınıyo mutlu.. ama oturunca kıyamet kopuyo.. ayaklarım şişti yaaa...

aynen benim kizda öyle canim gezdigi sürece bisey yok
kucakta uyuur yerine yatirirsin uyanir halbuki beni yatirsalar rahat rahat bi üc gün kalkmama :)))

güzel anneler ne kadar cahil kalmisim hizli resim nasil konuluyor ben hep gelismis cevapdan yolladim ama oradanda fotolar kücük cikiyor yardim lütfen

merhabalar kızlar.gerçi kimse yok ama olsun.......umarım bebişlerde sizde iyisinizdir

nazlıcım ben baştan beri otri bebenin nazal aspiratörünü kullanıyorum.buraya da yazmıştım görmemişsin sanırım.çok iyi canım diğerlerinde çok daha kolay temizleniyor burnu.birde serum fizyolojik kullanıyorum ben çok rahat temizleniyo burnu

kızlar size şu anda içimi anlatsam anlatabilirmiyim bilmiyorum.pazar günü e
vde badana vardı kayınpeder ve kayınvalidem geldi....çok öncelerden yazmıştım tüp bebek tedavisi sırasında kayınvalidemler yanımda değildi diye.bebek olduktan sonrada sık gelir oldular........eşime dedimki annenle konuşacağım o da dedi konuş diye .neyse ben pazar günü kayınvalideme önceden hiç gelmiyodun şimdi geliyosun biz niye böyle olduk.önceden ne vardı aramızda dedim.kaynanamda sen böyle diyosan ben daha gelmem falan dedi.ağlamaya başladı bende ağlama,ağlamak sorunu çözseydi ben bütün sorunları çözmüştüm dedim.bize hiç ilgi göstermediğinden,hiç aramadığından falan bahsettim koca kadın kalktı bana yalan söyledi.ben arıyorum senide falan fila.bu temmuzda 3 yıl bitecek kızlar 10 defa ancak aramıştır belki beni kayınvalidem.dedimki keşke sorun benden kayanaklansaydı dedim.benim ailem hep benim eimin yanında siz yoktunuz dedim bana dediki bu lafı senden beklemezdim.sende annesin dedi anne olunca insanın ciğeri yanıo dedi.bende dedim evet ben anneyim eğer benimde oğlumun çocuğu olmasaydı böyle davranmazdım dedim.
ve kızlar var ya bu süreçte eşime ve bana sadece annemler sahip çıkıp ilgilendi.eşimi her hafta ararlardı.......neyse kaynanam ben daha gelmicem falan dedi.benim koca kafalı eşimde annesinin yanında bana bağırarak sus dedi.bende ağlamaya başladım benim tek çocuğu var dedim ve hazırlanıp çıktım evden.kayınvalidem benden sonra Allah bana sizin suyunuzu içirmek nasip etmesinde diye laflar söylemiş.neymiş efendim ben onları istemiyomuşum.görümcemin gelmesini istemiyomuşum.neyse akşam eve geldim eşimde 1 karış surat anasının yasını tutuyo bana.eşim bana bundan sonra herkes ailesiyle ilgilenecek dedi.o kadar kafam attı kıi kızlar.benim ailemki bizim 1 yıllık kiramızı vermiş.bizim çocuğumuz olsun diye bizi taaa nerelere kadar arabalarıyla götürmüş vee 5 kuruş para almamış.hamileyken beni dr a taşımış sürekli ne bileyim ya daha neler neler........benim kayınvalidemlerde ben hamileyken bile yanıma uğramamış hatta erken doğumdan yatarken bile benim yanımda kalmamış of offffffffff.ya çok var da hepsi anlatılmıyo burda.........neyse eşimle baya tartıştık ve eşim bNA el kaldırdı kızlar..........vumadı ama el kaldırmasıyla vurmasını ben eş değer görüyorum.bende kaldırdıysan elini indirmesini de bil dedim.ve kayınvalidemi aradım ne dedin sen turguta dedim.eşim teli kapat dedi dur yapma elimi kırcaksın dedim ve tel kapandı.sonra abimi aradım ağlayarak ve beni gel al evden dedim.abim yarım dak sonra beni almaya geldi ve benim koca kafalı kayınvalidemler de geri dönüp bizim yüzümüzden tartışmayı falan ne de bize gelip bizim yüzümüzden kavga etmeyin dediler.......
tabi eşim bin pişman oldu ama özürde dilemedi.........ben konuşmuyorum.........normal şartlarda ayrılırdım bu hareketi karşısında ama oğlum var........hem annesini sevindirmek istemiyorum.artık onlarla bağlarımı kopardım.görüşmeyi düşünmüyorum.yüzlerini iyice gördüm demek ki o akşam bizi telden duyuyo siz napıyosunuz diyebilrdi demekki onunda işine geliyo.........

başınızı ağrıttım ama çok düşündüm buraya yazmadan da yapamadım.resmen sütüm azaldı.ben ne yapacağım yaaaaaaaa.aynı evin içinde.....

fundacım uykusuz bir gecede kaç gündür uğrayamadığım topiğe girdim ve ilk senin yazdıklarını okudum inan çok üzüldüm canım.
bizler genciz deneyimsiziz başkaları gibi numara yapmayı, taktik kullanmayı henüz bilmiyoruz malesef zamanla öğrenecez. bende daha 40 ımız çıkmamıştı kaynvalidemle problemler yaşadım. resmen ailemi kovmaktan beter etti. ben de kalktım annemle konyaya gittim. tabii eşim hiç bir zaman taraf tutmadı eğer bugün evliliğim devam ediyorsa bu yüzdendir.
canım kayınvalidenler kapını çekince dışarda kalıyorlar önemli olan eşinin yaptıkları çok yanlış yapmış. ama şu da bir gerçek ki kimse kendi anne babasına eşinin laf söylemesine dayanamaz haklı da olsa. işte bizim hatamız bu. taktik yapıp uzaklaştıracağına açık açık konuşma yolunu seçmek. malesef bu böyle.

örneğin benim babam çok hataları olan bir insan ama benim ona saydıklarımın yarısını eşim saysa bozuluyorum.

hayatım tabiki eşinin yaptıkları yanına kalmamalı kırgınlığın geçene kadar küsmekte ya da konuşmamakta çok haklısın. hatta belki bir süre ailenin yanına gitsen bile olur. ama sakın senin ihtiyacın varken sana yüz çevirenler yüzünden evliliğini bozma! sadece oğlun için değil. evliliklerimiz; değersiz insanlar yüzünden bitecek kadar ucuz değil de ondan. eğer birgün bitecekse onun ailesi yüzünden bitmemeli en azından.

malesef erkeklerin çoğu böyle sözkonusu anneleri olunca akan sular durur. ve malesef bizler bazı şeyleri yutmak ve unutmak zorunda kalırız.

lütfen elinden geliyosa artık açık açık konuşmak yerine sen de taktik uygula. göz dağı ver. bir süre ailenin yanına gitmek gibi. eğer kayınvaliden eşini ve seni küsmekle yokluğuyla tehdit ediyosa sen de aynısını yap. tabiki eşin annesinin değil karısı ve oğlunun yokluğundan daha çok çekinecektir...

ve lütfen elinden geldiğince kendini üzmemeye çalış. keyfine bak göktuşumun bugünlerinin tadını çıkar. bu kötü günler geçip arkana baktığında oğlumu ihmal ettiğime değmemiş diyeceksin.
kaan ağlıyor çıkmak zorundayım seni çok öpüyorum fundacım üzme kendini...

Budebe...
cok üzüldüm arkadaşım..
Bebeğinde küçük herhalde...
Uzun sürmez umaırm eşinle kırgınlığınız...
Gece uyku tutmadı forumda gezineyim dedi yazını okudum
Eşine sımsıkı sarıl, annesinin hatasını güzellikle göstermeye calış ona bence...
Evdeki kırgınlığınız anca sizi yıpratır kayınvalidenlere bişey olmaz ki...

fundacım duygularını anlıyorum en azından suanda 3 evlılıgını yapmıs bırı olarakta kötü gidipte iyisi gelmiyorkı kımsede kendı sülalesıne atırmıyor halbukı ben olsam haksızlıga tahammul edemem aileme kızardım tabı hamıleyken sana destek olmazlar umurlarındamıkı sana moral vermek cahıl insanlar anca bukadar bılırler benımde en kızdıgım sey baskası yüzünden eşimle aram açılmasın varsa hatam gerekırse evlılık bıtsın hatam yokken nıye benım aramı bozsunlarkı gelmeyen sız destek olmayan sız sımdı torun sahıbımı oluverdınız bırde bende ayrı anne baba çocuguyum gerçı benım annem ayrılınca babam ölmüs ama olan çocuklara oluyor bır hıç ugruna huzurunu bozma ama agırlıgını koy benı çok sarsıyorböyle seyler eskı gunlerım aklıma gelıyor doldum ne gerek varsa 3 gunluk dunyada kalp kırmaya
valla ne yazdıgımın bıle farkında degılım sen özelsın senın kıymetını senden baskası bılmez ezdırme kendını kurban olsunlar sana

ben dıgerlerıne anne sutu damlatırdım bunada damlatıyorum yada yıkarken kafasından su dökunce yumusuyor çıkıyor damla damlatırken içim acıyor zaten korkarım oldum olası böyle seylerden
kızlar bısey yolluyacam becerecemmıbakalım

Son düzenleme:
canım hiç sıkma canını olan sana sütüne olur b anlattıklarını birebir bende yaşadım ben bebişin eşyalarını toplayıp gidiyordum bile ama kırkı çıkmamış çocukla nasıl gideyim otobüsle cesaret edemedim.birde eşim özür dilemesede habire konuşmaya ilgilenmeye affettirmeye çalışmıştı ailesi yüzünden üzülmeye değimiyor aynı sendeki gibi aaa benmi yaptım yok kızımda hep aynı yalanlar bende konuşmuyorum kayınvalidemle yanımdan gideli koca bir ay oluyor ne o arıyor ne de ya madem kötü gelin olacaksak bari işin hakkını verelim dimi :)) mesafe koy arana en iyiysi o gelemeyip gidemedikçe zaten en büyük ceza o olur kayınvalidene.

günaydın kızlar ben biekerdedaha anladım benim kızımla bana gezmek falan yasakmış.olmuyor ya çıktığım 3 tür her gittiğim yerde vızık vızık ağlıyor ne oturabiliyorum ne rahat edebiliyoum hemen düzenimiz bozuluyor ben anlamadım gittiya akşam sür olması içinde ya uyumam ya dinlenmem yada sıcak birşeyler içmem gerekiyor buda misafirlikte olmayınca sütte ayrı bir sorun oluyor amannnn sıkıldığımı hissediyorum (

günaydın kızlar.. herkesler iyidir umarım... ben yine uykusuz.. ben yine bitkin.. ben yine başı ağrıyan

ya kızlar yaabu 3günoluyoo.. benim oğlum gece uyumamak için direniyo sanırım... dün gece de yine aynısını yaptı.. normalde ben yatak odasında gece lambasının ışığında emziriyorum ve uyuyodu.. beşiğine yatırıyodum karnı acıkanakadar uyurdu... ama 3 gündür nazar mı değdi oğluma yoksa yeni yeni huylar mı ediniyo anlamıyorum.. saat 11-12 arası her zamanki gibi emziriyorum.. yook.. tepiniyoo.. emmeye çalışıyoo.. sütleri pufkuruyo.. ağlıyoo .. fln.. akşam acaba dedim karanlık diye mi korkuyo.. oturma odasında ışıkta emzirdim.. başta iyiydi ama nasıl ki tam mayışmaya uyku moduna geçmeye başladı yine aynıı... ya ciddeen hani dersin ya uyumamalıyım uyumamalıyım.. aynen o modda sanki. yaa.. altı da temizz.. gazı da yokk.. çıldırmak üzereyim.. bu şekilde tepindi ağladı fln.. sonra yine yatağa yanıma yatırıp emziriyim dedim.. bi yandan da babası saçlarıyla oynadı fln mayışsın diye... biraz etkili oldu gbi... ama bu sefer de ben bitkin düşüp uyuyakalmışım... saat 4 de kociş uyandırdı .. oğlanı yerine yatır anca uyudu diye... tabi utku emmeyi bırakalı çok olmuş da oynaşmışlar fln babasıyla.. valla hiç duymamışım :)
ama buna nasıl bir çözüm bulsam yaa...fikir verin nolurr.. nasıl uyutabilirim bu oğlanı geceleri..

refişşşş.....
çok tesekkür ederim tatlım....
kızlar sizde katılın yarışmaya ,hediyeside harika...
ayrıca bu site çocuklu ailelerin facebooku...
:))))))))))
opuyorumnanaktan rica ederim...
aynen benim kizda öyle canim gezdigi sürece bisey yok
kucakta uyuur yerine yatirirsin uyanir halbuki beni yatirsalar rahat rahat bi üc gün kalkmam :)))
bendeee bendeee...
çocukla gezmek ayrı bi dert tatlım... z daha büyüsünler o zaman daha rahat olucaz ama o zamanda emeklemeydi sıralamaydı.. diş çıkarmaydı.. napalımRabbim başkadert vermesin.. :Saruboceq: öyle böyle büyücekler ama bizden bişeyler götürerek olumunekankayizsmile

günaydın kızlar oğluşum yine erkenden uyandı ezanlarla kalkıo bidahada uyku yasak bana tam dalcak kıpırkıpır hep.şimdide ayağımda sallıyomda öyle uyuyo heralde sallamasam günlerce uyumucak bu çocuk...hep sallansın istio.nezaman biticek bu uykusuz günler kızlarr..

erkenden uyanan bebekler kısmetlı olur ben bukadarını bılıyorum yalnız baska bısey daha var geçen uyutmaya ugraşmama ragmen uyumadı yatagın üstüne koydum dakkasında uyumus aynen sabah uyandı ablasının kucagında uyudu attık kanepenın ustune yarım saatten fazla uyudu uyudesek uyumazdı yanı naparsanız yapın bız canımız isteyınce uyuruz enerjınızı bosa harcamayın dıyolar ama anlayana bızde ugrasıyoz uyutcaz dıye
guclubacismile

gunaydın kızlar...
uykusuz ve gergin bir gecenin ardından merhaba:)))
kafayı sıyırmak üzereyim ya ,neden bu cocuk uyumuyor,bebek dediğin uyuya uyuya büyür değilmi,yok bizimki bebek de değil zaten ,koca adam olmuş sanki,uyku moduna geçmeye başlamassak iyi gayet,ama nereye kadar ,tamam diyourm uyuma ama en azından ağlama yeterki,susku durgun bakın işte etrafa,yada tv acayım sesini dinle ama yeterki dur bende meraklı değilim seni sallamaya,kollarımda derman kalamdı,birde hep ayakta sallanan çocuk şimdi illa beni çarsafta salla diyor çıldırcam....
iki duvar arasına çingene salıncağı kurmayı bile düşünmüyor değilim....
otomatik sallanan ana kucaklarından baktım 350 -400 lira civarı yuhh dedim ya ucuz olsa alayım ama çok para...bide alırım sevmez falan benim paşam....
gece artık saat 4'e falan geliyordu dayanamadım yarım fitil verdim,uyudu....
anlamıyourm nesi var,ağrısı sızısımı var var bir derdi yoksa neden uyumasın,benim gçrdüğüm bir sorunu yok,altı temiz karnı tok gazı yok eeee nesi var bu bebenin....
huysuz işte....

günaydın arkadaşlar.......bütün nisan bebeklerini öpüyorum........bugün aşımız var......offffff offffff dayaamıyorum

destekleriniz için çok sağolun akadaşlar.keşke hayatımda rol yapmayı bilseydim.o zaman belki eşim de aileside çok iyi anlardı herşeyi.ailesi ayrı canımı yaktı eşim çok daha fazla canımı yaktı.ailem burda aynı yerde oturuyoruz yanlarına gitsem ailem şüphelenir.hem eşim sen git ama çocuğu götürme diyor.sanki o çekti tüp bebek yaptırırken ki acıları....ilkinde olmadığındaki sancıları.......he şimdi benimle konuşmaya çalışıyor.özür dilemedi ama bu şekilde özür dilemeye çalışıyor.aileme anlatsam ki abim ve ablam biliyor.eğer babamlara anlatsam annem sen yanlış yapmışsın deyip kayınvalidemle barıştırmaya çalışır ben istemiyorum.annemde bunu sırf kötülük olmasın diye yapar.ailemin eşimle arası bozulur.şimdilik duruyorum tabiki ileriki zamanlarda şiddet olursa asla kalmam.....
kayınvalidemlere en büyük ceza torunlarını görmemek olacak zaten.isteseler bile yollamayacağım.o da onlara yeter....
benimki ağlıyor çıkıyorum

fundacım......
canım benim ,vallahi dediklerini öle iyi anlıyorum ki,birebir fazlasıyla bende yasadım hepsini,hamilelğim stresli gecti hep ağladım,lohusalığım da aynen...aman hiç bi gulmez bir insanın kaderi....valla benim annemin bir lafı vardır;ön teker nereye giderse arka tekerde oaraya gidermiş....annem de kadersizim ne görmüş ki ben göreyim işte...güzelim çok üzmüşler seni,ama sende de deli cesareti varmış ha,ben hayatda konuşamazdım karsına gecip kaynanamın...
vallahi suratıma neler denilde de sen ne diyorsun diyemedim,diyceksin özge çok mu pasifsin kesinlikle hayır ortalığı yıkarım valla ama ,sırf eşimle aram açılmasın diye hep sustum ama benmi kıymetli oldm hayır...bir kadına el kaldıracak kadar acizleşiyorsa bir erkek ben korkarım,bir kere o el havaya kalktıysa benim için elbet birhun o hatayı yapar yerini bulur ....sakın bu konuda taviz verme,hangi devirde yaşıyoruz kör cahilmiyiz yazık bize valla....
ne sanıyor bu erkek milleti bizi....yaptık bir çocuk kölesimi olduk onların...oldu tum çileyi çekelim ,tüm darbeyi yiyelim,birde bukadar haksızlık üstüne revamı....allaha havale et guzelim,rabbim versin layık olanı...allah bu dunyada olmasada ahiretde göstersin,ben hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum...
bana bunları yasatan eşim de dahil....ne demek senin evladının rızkını kesiyor bu insanlar bilmiyorlarmı sen üzülünce sütün gidecek,allah korusun...
sana sölüyorum ama benimde başımda var seninkilerden...kurtulmak için onlardan uzayın bir ucunda yaşamaya razıyım...allah ıslah etsin eşinide yola getirsin...hatasını anlasa bari...aslında tuğbanın dediği gibi bizde rol yapabilsek,taktik uygulasak işler böle olmycak ama...off offfffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…