- 19 Aralık 2008
- 2.939
- 1
- 356
korunma yöntemıne karar verdınmıde tatıle geçtın bacım konudan konuya atlama şimdi işi gücü burakıp sana tatıl yerımı arayak amasraya gıtcem ben bı pansıyon kırala denızdeyken ben bakarım senın oglana
şakkıdı
butun nısan annelerı toplanıp aynı yere gıtsek yanımıza annane fılan alsak onlar baksa bız denıze gırsek ıneklık zamanımız gelınce emzırıversek
bilmiyorumkismile
kızlar size şu anda içimi anlatsam anlatabilirmiyim bilmiyorum.pazar günü e
vde badana vardı kayınpeder ve kayınvalidem geldi....çok öncelerden yazmıştım tüp bebek tedavisi sırasında kayınvalidemler yanımda değildi diye.bebek olduktan sonrada sık gelir oldular........eşime dedimki annenle konuşacağım o da dedi konuş diye .neyse ben pazar günü kayınvalideme önceden hiç gelmiyodun şimdi geliyosun biz niye böyle olduk.önceden ne vardı aramızda dedim.kaynanamda sen böyle diyosan ben daha gelmem falan dedi.ağlamaya başladı bende ağlama,ağlamak sorunu çözseydi ben bütün sorunları çözmüştüm dedim.bize hiç ilgi göstermediğinden,hiç aramadığından falan bahsettim koca kadın kalktı bana yalan söyledi.ben arıyorum senide falan fila.bu temmuzda 3 yıl bitecek kızlar 10 defa ancak aramıştır belki beni kayınvalidem.dedimki keşke sorun benden kayanaklansaydı dedim.benim ailem hep benim eimin yanında siz yoktunuz dedim bana dediki bu lafı senden beklemezdim.sende annesin dedi anne olunca insanın ciğeri yanıo dedi.bende dedim evet ben anneyim eğer benimde oğlumun çocuğu olmasaydı böyle davranmazdım dedim.
ve kızlar var ya bu süreçte eşime ve bana sadece annemler sahip çıkıp ilgilendi.eşimi her hafta ararlardı.......neyse kaynanam ben daha gelmicem falan dedi.benim koca kafalı eşimde annesinin yanında bana bağırarak sus dedi.bende ağlamaya başladım benim tek çocuğu var dedim ve hazırlanıp çıktım evden.kayınvalidem benden sonra Allah bana sizin suyunuzu içirmek nasip etmesinde diye laflar söylemiş.neymiş efendim ben onları istemiyomuşum.görümcemin gelmesini istemiyomuşum.neyse akşam eve geldim eşimde 1 karış surat anasının yasını tutuyo bana.eşim bana bundan sonra herkes ailesiyle ilgilenecek dedi.o kadar kafam attı kıi kızlar.benim ailemki bizim 1 yıllık kiramızı vermiş.bizim çocuğumuz olsun diye bizi taaa nerelere kadar arabalarıyla götürmüş vee 5 kuruş para almamış.hamileyken beni dr a taşımış sürekli ne bileyim ya daha neler neler........benim kayınvalidemlerde ben hamileyken bile yanıma uğramamış hatta erken doğumdan yatarken bile benim yanımda kalmamış of offffffffff.ya çok var da hepsi anlatılmıyo burda.........neyse eşimle baya tartıştık ve eşim bNA el kaldırdı kızlar..........vumadı ama el kaldırmasıyla vurmasını ben eş değer görüyorum.bende kaldırdıysan elini indirmesini de bil dedim.ve kayınvalidemi aradım ne dedin sen turguta dedim.eşim teli kapat dedi dur yapma elimi kırcaksın dedim ve tel kapandı.sonra abimi aradım ağlayarak ve beni gel al evden dedim.abim yarım dak sonra beni almaya geldi ve benim koca kafalı kayınvalidemler de geri dönüp bizim yüzümüzden tartışmayı falan ne de bize gelip bizim yüzümüzden kavga etmeyin dediler.......
tabi eşim bin pişman oldu ama özürde dilemedi.........ben konuşmuyorum.........normal şartlarda ayrılırdım bu hareketi karşısında ama oğlum var........hem annesini sevindirmek istemiyorum.artık onlarla bağlarımı kopardım.görüşmeyi düşünmüyorum.yüzlerini iyice gördüm demek ki o akşam bizi telden duyuyo siz napıyosunuz diyebilrdi demekki onunda işine geliyo.........
başınızı ağrıttım ama çok düşündüm buraya yazmadan da yapamadım.resmen sütüm azaldı.ben ne yapacağım yaaaaaaaa.aynı evin içinde.....
kızlarr ben geldim.
offfff offff az önce ne farkettim inanmazsınız. kendimden nefret ediyorum şu anda. dün aşı günümüzdü ve biz unuttuk!!
son katta oturuyoz malum pazartesi bizim yatak odası su içinde kaldı çatı aktı. dün de çocuğu doktora götürdük derken aklımdan çıkıvermiş şimdi sağlık ocağını arıyacam bakalım ne diyecekler.
benden anne manne olmaz.......
fundacım......
canım benim ,vallahi dediklerini öle iyi anlıyorum ki,birebir fazlasıyla bende yasadım hepsini,hamilelğim stresli gecti hep ağladım,lohusalığım da aynen...aman hiç bi gulmez bir insanın kaderi....valla benim annemin bir lafı vardır;ön teker nereye giderse arka tekerde oaraya gidermiş....annem de kadersizim ne görmüş ki ben göreyim işte...güzelim çok üzmüşler seni,ama sende de deli cesareti varmış ha,ben hayatda konuşamazdım karsına gecip kaynanamın...
vallahi suratıma neler denilde de sen ne diyorsun diyemedim,diyceksin özge çok mu pasifsin kesinlikle hayır ortalığı yıkarım valla ama ,sırf eşimle aram açılmasın diye hep sustum ama benmi kıymetli oldm hayır...bir kadına el kaldıracak kadar acizleşiyorsa bir erkek ben korkarım,bir kere o el havaya kalktıysa benim için elbet birhun o hatayı yapar yerini bulur ....sakın bu konuda taviz verme,hangi devirde yaşıyoruz kör cahilmiyiz yazık bize valla....
ne sanıyor bu erkek milleti bizi....yaptık bir çocuk kölesimi olduk onların...oldu tum çileyi çekelim ,tüm darbeyi yiyelim,birde bukadar haksızlık üstüne revamı....allaha havale et guzelim,rabbim versin layık olanı...allah bu dunyada olmasada ahiretde göstersin,ben hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum...
bana bunları yasatan eşim de dahil....ne demek senin evladının rızkını kesiyor bu insanlar bilmiyorlarmı sen üzülünce sütün gidecek,allah korusun...
sana sölüyorum ama benimde başımda var seninkilerden...kurtulmak için onlardan uzayın bir ucunda yaşamaya razıyım...allah ıslah etsin eşinide yola getirsin...hatasını anlasa bari...aslında tuğbanın dediği gibi bizde rol yapabilsek,taktik uygulasak işler böle olmycak ama...off offfffffff
fundacım çok üzüldüm yaşadıklarına.bu kayınvalideler neden bölee oluyorlar .pnlar da anne.neden oğullarırnın mutlu olmalarını istemiyorlarki.yapıcı olmaları gereken yerde yıkıcı oluorlar.benim kayınvalidemle böle sorunlarım yok Allah var dünya iyisidir.oğlunu kıskanır ama kendi içinde bana bi zararı yok .ama çevremde bazı kaynanalar var beterin beteri.
gelinini sevmeyebilirler ama saygı duymalılar.lafa gelince de biricik oğulları için herşeyi yaparlar.kardeşimin kayınvalidesinden biliyorum.
canım eşin çok yanlış yapmış ne yapsan haklısın ama işte bizde hassas bir dönemdeyiz.süt veriyoruz.bebekler bizim ruh halimizden etklileniyorlar.
için daraldıkça göktuğa bak kalbini aydınlatacaktır acını azaltacaktır onun sevgisi.
canım geçmiş olsun Kaan'da çok etkilenmişti..doktor fitil verdimi?
a aaaaaaaaaa ben hergun yıyorum ondanmı benımkızın poposu kıpkırmızı ıyıde ben yumurtasız kahvaltı yapınca karnım doymazkı
soguk oluncada ögürür sıcak suya oturt bıberonu benımkıde aynı ıyıce acıkınca alıyo
hayır acı vermıyo atı mueyenesıyle kıyaslama çımdık gıbı bışey
ates dusurucu ver 4 saatte bır
olumunekankayizsmile
ne diyebilirimki canim umarimim yakin zamanda esin anlar ve görür
tabi sen üzüldügünle kalirsin
kiz deme öyle bal gibide annesin iste yoksa 1 gün sonra degil 1 hafta sonra hatirlardinkaydirigubbakcemile2
ayrica korunma yöntemi maskeli cicek koklamayi sectik
nekadar güvenilir tartisilir tabi:1ninca:ahanda bu gibi
iyi geceler arkadaşlar benim bir sorum var sizlere saçımı boyatmak istiyorum ya emzirriken bir zararı var mıdır boyatırsam?
fundacım cok uzuldum senın adına tatlım en guzelı gercekten mesafelı olmak esın yanlıs yapmıs ıyıce tavır yap kı surtsun burnu zaten bu kaynanalar ınsanı verem eder ben bırak yaptıklarını yuzlerını bıle aklıma getırmıyorumkı sutum etkılenmesın canları cehenneme deyıp bebısımı kokluyorum zaten butun sıkıntım gıdıyor
kızlar mehmet salih aşı oldu bugün ve isal oldu normal mi bu acaba?
iyi geceler arkadaşlar benim bir sorum var sizlere saçımı boyatmak istiyorum ya emzirriken bir zararı var mıdır boyatırsam?
bakayım artık yarın kuaförede gidince sorarım ona görede hareket ederim çok sıkıldım ya artıkkcanım ben süte geçtiğini biliyorum ama bitkisel olanları süte geçmiyor diyorlar
kuaförümede sorcam canım büyük ihtimalle organik boya diyorlarya ondan yaptırırım ginbi geiyor inş bebişlerimize geçmiyordur.çok sıkıldım ya artık paspal bir şekilde dolaşmaktan bugün çıkıp alışveriş yaptım hernekadr denediklerim olmayıp sinirlensemde birkaçç şey almak iyi geldi:)canım ben doğumdan üç gun sonra boyattım röfle yaptırdım...
bitkisel bir boya seç istersen ,secmesende bişi olmaz sanırım....
özgecimya bu kuzey paşa niye böyle yapıyor sana sonradan sonradan değiştimi bunun huyu önceleri böyle değildi iyiydiniz sizya gaz sıkıntısı falanmı var her iki güne bir bir sıkıntısı olmadan mızmızlamaması gerekir hani mzmızlık yaparlar ama çarşafla sallanmayı rededecek kadar olmaz.off off gene ağlama krizinden sonra uyudu bakalım kaç dakika uyuycak...kafamı yastığa koymamı bile hissediyo ağlıyo ,memede kabul etmiyo karnı ac aslında ....bu cocuk benim yarı ömrümü geri götürdü böle ağlarken....
aaa... ne demek o tuğba yaa.. senden süper bi anne oldu valla... kendine haksızlık edip de dah fazla üzme... yarın gidersinizhaftaya gidersiniz.. bak biz hastayız diye geçen hafta dr.umuz vurmadı.. bugün vurulucak.. 90 günlük olmadığı sürece geç kalınmış sayılmazmış... bu arada geçmiş olsun çatı akmış... bende son kattayım. ne olsa bizi buluyo.. ama bizim çatı değil teras var.. dolayısıyla çatımız akmıyo ama yazın 40 derece bi evde oturuyoruz sempatiksalakcinnikızlarr ben geldim.
offfff offff az önce ne farkettim inanmazsınız. kendimden nefret ediyorum şu anda. dün aşı günümüzdü ve biz unuttuk!!
son katta oturuyoz malum pazartesi bizim yatak odası su içinde kaldı çatı aktı. dün de çocuğu doktora götürdük derken aklımdan çıkıvermiş şimdi sağlık ocağını arıyacam bakalım ne diyecekler.
benden anne manne olmaz.......
canım ben daha önce spiral taktırdım biliyosun konuşmuştuk senle.. ben tekrar taktırmayı düşünmüyorum... ama bu benden kaynaklı bişiy..spirali taktırırkenbayılan kişi sayılıdır sanırım akannehir ama ben kan aldırırken de fenalaştığım için bakma sen bana... şimdilik maskeyle çiçek kokluyoruzbu arada aklımdayken korunma yöntemi olarak ben hala bir şekle karar vermiş değilim...
.....
eeee ne yapacağız şimdi...
fikirleriniz nelerdir....yada hangisini sectiniz....benim en merak ettiğim spiral taktırdığınızda canınız ne kadar yandı abartılanlar kadar acı vericimi????????
hiiç bişeycik olmaz tatlım... en çok tuzlu tuzlu içi kalkmıştırselam kızlar..herkez nerde yaa((
bugün oğluşum sonunda ağzına işedi:))))hatta işemekle kalmayıp yuttu(((altını açtığımda çişini yapmaya başladı..bende nasılsa yaptı dedim ve bacakları kaldırmamla bir öksürük sei geldi (bi baktım suratı çiş içinde...sanırım öksürüğün sebebide çişin boğazına kaçmış olması (((nasıl tutturdu anlamadım yaa ((
birşey olurmu acaba?biraz endişelendim ama((
:roflol: bizde maskeyle çiçek kokluyoruzbende bunu soracaktım özge iyi denk geldi.
spiral düşünüyorum ama korkuyorumda çok acır mı diye.
şimdiye kadar hep eşim korundu ama ben istemiyorum ya.
onlara da yazık.maskeyle çiçek koklamak gibi oluyor:))))
.
bakalım canım deniycem.. saol opuyorumnanaktansoguk oluncada ögürür sıcak suya oturt bıberonu benımkıde aynı ıyıce acıkınca alıyo
bendee bendee.. geçen gün diyoum kocişe bunaldımm... daraldım.. yoruldumm...diyo ki o da çocukları annene bırakalım 2 gün de olsa bi yerlere kaçalım.. senin psikolojin iyi değiltatil yapmak istiyorum...
beynimde acayip bir tatil yapma isteği var,kafamdan atamıyourm...
ama oğlumda nerde ,nasıl tatil yapılır bilmiyourm....
kuzey'in öğle ağlamalrı oluyor ki,hangi otelde yer bulurum kendime,millet kafa dinelemeye gelmiş,benim oğlanın solo konserini dinllermi acaba...
offfff cnım sıkılıyooooo
vereliniortak süpper fikirr... anane de olabilir... hem onlarda kaynaşırlar çocuk bakarkenbutun nısan annelerı toplanıp aynı yere gıtsek yanımıza annane fılan alsak onlar baksa bız denıze gırsek ıneklık zamanımız gelınce emzırıversek
bilmiyorumkismile
ayy ben görmüştüm vede bence mantıklı.. 2-3 tane koysam banyoya kokuyo valla... her bez değiştirmede de 3 kat aşağı inip konteynıra atamıcağıma göre... iyi bişiy aslında...
kelin ilacı olsa misali..iyi geceler arkadaşlar benim bir sorum var sizlere saçımı boyatmak istiyorum ya emzirriken bir zararı var mıdır boyatırsam?
1-2 gün içinde geçer se normaldir bacım olumunekankayizsmile ayy utku nolcek bkalım...bugün bizimde aşımız... akannehirkızlar mehmet salih aşı oldu bugün ve isal oldu normal mi bu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?