2010 Nisan Anneleri

BıZıM EVDE GREV VAR....
Grev kuzey bey tarafından yapılıyor ve gunun ilerleyen saatlerinde bir fiil tüm ev halkı buna katılıyor...
olay yaratma ve büyütme konusunda kimse kuzey'in eline su dökemez....,
daha iki aylık ama anamdan emmdiğim süt burnumdan geldi...
ecel terleri döktürüyo bu çocuk bana...
ya ne garezi var anlamış değilim,dokuz ay boyuna karnımda canıma okudu,yapmadığını bırakmadı,şimdide aynı alla...
karnımdada bir rahat durmadı şimdide durmuyor...
karnımda bana yemek yedirmezdi,uyutmazdı,gezdirmezdi...
şimdide aynısını hem kendine hemde bana uyguluyor...
iki aylık çocuk mu yapıyor bunları özge abartma diyeceksiniz biliyorum ama vallahi böle durum....
dün geceden sonra kan çanağı gibi şiş gözlerle işe geldim,bir dakika uyumadım,gece saat birde bir başladı ağlamaya ,inanırmısınız sabahın 6 'sında son buldu...
kesinlikle susmadı on dakika sırtı yer görmedi...hatda resimlerini cektim ağlarken ,sallamaya calışıpta uymamaya inat ederken...
görsün büyüdüğü zaman ,okusun anlasın beni,anasına ettiği eziyetleri bilsin diye ona özel yaptığım blog sayfasına da yazcam ...yok yok beynim durdu benim çalışmıyo artık...ya hem ağlıyo,hem tepiniyo,hemde memeyi red ediyo...altı saat a kalırmı bir bebek,altı saat uykusuz kalırmı???
off yavrum acı annene artık ,sanada yazık ,seni öle ağlarken görünce dayanamıyorum içim tükeniyor...

hayır hayır....kesinlikle yok ben hemen emzirdim sussun diye ,çok ağlamıştı çünkü...
ve benim gibi tüm anneler sağlık ocağında aşı sonrası emzirme odasında toplandı...

ayy çok saol özgecim.. utku fitilin etkisiyle şu ana kadar uyudu zaten de şimdi uyandı.. d.u aradım telf. meşgul... mehtap a sorucam ama belki uyuyodur diye aramıyım dedim... o zaman hemen emziriyorum... :)))

özgecim.. nedir bu kuzey beyin derdi anlamıyorum... nasıl bir enerjidir 6 saat.. Allah sana sabır ve dayanma gücü versin.. kuzeye de bi an önce normal bebek kıvamına gelmesini nasip etsin inşallah....

bende dr.la konuştum bugün.. ayrıntılı sordu anlattım.. gece uykusuna geçmeyi reddediyomuş bizimkide anlattıklarıma göre... saat 2 oluyo utku 6 saattir uyanık mesela geziniyoruz sanki gündüz vakti gibi gayet enerjik bakınıyo.. ama nasılki karanlık odada emziriyorumuysun diye yırtıyo ortalığı... beşiğine de iyice dalınca anca koyabiliyorum.. resmen gözünü açıyo bakıyo beşiğinde açıyo ağzınıkucağa gelene kadar... utkuya da fenalıktan dedi dr.da ama şükür 6 saat sürmüyo bizimki...

ayy gülüşüne kurban olduğum kucağımda sırıtıyo bana... :asigim: inşallah hiç etkilemez aşı.. keyfi devam eder ve ateşlenmez...

refiyecim canım aman etkilemesin aşı kuzucukları....
ok şükür biizmkide hiç ateslenmeden atlattı...tabi azcık huysuzda aşının huzursuzluğada eklenince biraz cozutmuştu ama...:))))
ya kuzey'i hiç sorma canıma okuyor velet...
şimdi aradım pestili çıkmış gibi uyuyormuş...
hesap et saat dokuzda geldim işe 2,5 saatir uyuyo uyanmadan haaa bu arada emmiyor da ama....
ya valla aclık grevi yapıyo...
ahh yavrum bune böle sevdiğinmi var annem hemen alayım diyourm,yemiyor içmiyor uyumuyor ya.....:))))

slm kızlar.

özgecim canım yaaa allah yardımcın olsun kuzey epey çektirio sana.benimkide aynı sayılır yani kuzeyin biraz daha ii hali ama ben ona bile dayanamıorum ki sen napıon bacım yaa allah güç kuvvet versin sana.sabah bende 2saat ağlama krizi eşliğinde oğlumu pışpışladım ve lanet ettim şu gaz sancılarına bikez daha.

refiyecim canımsen buakşam kuzunu arkadaşına emanet edion dimi tatlım.hiç endişelenme canım dün bende aşısını yaptırdım gece uıykusunda yarım cay kaşığı calpol vrdim ona.bişeycik olmadı çok şükür.inşallah kuzun ateşlenmez akıllı akıllı sütünü içer bekler anacığını..

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba kızlar...cok sıkıntıdayım...sutum azaldı zaten sag gogsumu cok veremedımden azdı ıyıce kesılmeye basladı sıkınca bıle gelmıyo ne yapıyım ne yıyım yardım edın daha cok kucuguz mamaya baslamk ıstemıyorum..

selam kızlar.oğlum 3 gündür nezle. ateş 38 i buluyo. calpol kullanıyorum. bi de sık sık burnunu temizliyorum. otribebe nazal aspiratör var. kullananınız var mı. çok kullanuşlı. burnunu temizlemek için kendi nefesinizi kullanıyosunuz. daha ii temizliyo. bebeğin bezleri koku yapmasın diye küçük boy buzdolabı poşeti aldım. alt temizleme sepeti hazırlamıştım onun içine koydum. bezi, ıslak mendili, zeytinyağı, acı elma yağı, alt açma minderi hep bir arada çok kolay oluyooo. korunma içinde dr. um 6. aydan önce takamam dedi. rahmin tam toparlasın kendini diyooo.

valla ben bol su içiyorum. her emzirmeden sonra süt, meyve suyu falan. bi de ısırgan kaynatıyorum. 3-4 fincan içiyorum. faydasını gördüm. bi de sık sık emzir dedi dr. um. ve kahverengi kısmın tamamına yakınını sok ağzına diyo. oradan uyarılıyormuş süt bezleri.

valla ben odamdaki yatağın bi kenarını söktüm yatağımla birleştirdim. hem yanımda hem kendi yatağında yatıyo böölece.

canım çok saol vala işim öle zorki,evde olsam biraz uyurum genede işe gelmek çok zor nese az kaldı ama....
ya kuzeyin'in isminden midir bilinmez acayip eserekli bir cocuk,bilseydim böle olcağını mülayim koyardım ismini...bıktım bu kolikten de gazdanda gecsin gitsin biran önce

slm kızlar bizde kukuman kuşları gibi bir sağda bir solda gezmeye verdik kendimizi kardeşim pazar günü gidecek bizde her saati değerlendiriyoruz hep birlikte yarın onlar yaylaya gidecekler ama sadece ben gidemeyeceğim sanırım karadeniz yaylaları çok soğuk oluyo o riski göze alamadım o yüzden yarın evde oturacağız kızımla mecbur eşimde diyoki ben hiç zevk alamam şimdi szi yoksunuzya diyo gözüm hep arkada kalacak diyo olsun ne yapalım bir günde evde oturalım o zamn:))

dünürcüğüm canım benim canımsın yaa telefonda seninle uzun uzun konuştuk canımcım dediklerim aynen burdada geçerli bitanem benim ahhh o eşler varya analarına gelince ağızlarını açamazlar canım turgut kesinlikle dediğim gibi o eli refleks olarak kaldırmıştır yoksa biliyorum çok iyi anlaışlı birisi çokta pişman şimdi ama azıcık burnunu sürt canım bak nasıl bin pişman olacak

özgeciğim canım benim yaa nedir bu gaz problemi anlamadım inşallah çözülüverirde sende bir ohh dersin canım yaa ben bazen diyorumki kızıma gazı olunca babana git arabaya koysun senin gazı diyorum oda sanki şaka yaptığımı anlar gibi gülüyoı bana kuzucuğum :))) bu arada sanırım kayınvalidemlerin apartmaanı işi yattı gibi kiracının kızı gelicekmiş sanırım inşallah gelirde bende yakın olmaktan kurtulurum böylece:))

canım ya öncelikle kendini sıkmamakla işe başla ,çünkü süt için en buyuk yrdımcı moral...eğer bu yoksa sütde yok demektir....
birde şu var sen sıkarsan gelmiyorsa bu süt yok demek değildir...;
sütün çıkması için uyrılması gerekn hormonlar var,buda anca bebek emdiği vakit oluyor,biraz sabırla bebeğini emzir bak göerecksin az da olsa sütün gelecek...;

rezene-anason-ısırgan otu-çörek otu- özellikle çok glz süt yapıyr....
bol bol su birde....

canım;valla bende anlamadım ...çözemedim de...
o öle ağlarken kafayı yıcek gibi oluyorum....
bizim gazla valla turkiyenin doğal gaz sorunu çözülmüştü...
amannn cok sevindim işin yatmasına oh oh süper,inşlh olmaz...hakkınızda hayırlısı olsun canım

ben sütüm artsın diye artık bişey yapmaktan vazgeçtim aklımda hep bu soru oldukca canım sıkılıyo aslında maşallah var gibi ama ben bi türlü cesaret edip mamayı kesemedim sanki aç kalır korkusu oluştu bende bence en güzel süt gelmesini istiyosanız rahat bir beyin ve dinlenmiş bir vucut gerekli diye düşünüyorum

hee birde bizde korunma olarak hiç bir önlem henüz almayanlardanız çünkü o maskeyle çiçelk koklamak benim canımı çok acıtıyo ondan dolayda hiç kullanmayacağım bir yöntem şimdilik eşimin korunmasıyla devam ediyoruz gerçi bizimkisi tüp bebk ama doktorum bebğin doğal yolla her an olabilir demişti bana o yüzden korunmamız gerek bir süreliğine çünkü ben artık çalışmak istiyorum evde oturmak beni bu sene çok sıktı duruma göre belki çalışırım eğer kızımdan yrılabilrisem onu göze alabilirsem birde kayınvalidem tutturdu ben bakıcam diye ayyy nasıl güveneyeim yaa daha dün akşam kayınpederim çocuğu kucağına oturtturmaya çalışyo kayınvalidem bacağında sallamaya çalışıyo bir öte bir beri çok sinir oldum yaa bişey desen hemen alınıyolar bende eşime dedim de diye ama kendimde dün patladım ayy baba öyle tutma diye dayanamadım yaa

birde kızlar agular ne alemde bizim kız otur muhabbet et edasında agulara falan başladı 2 haftadır hemde nasıl keyfi yerinde oldumu ne anlatıyosa bana gözlerime baka baka :)

sırnaşık şeysırnaşık şey ayy alemsin yaa hiçte gülceğim yoktu canım yaa ama bu aydan sonra canım büyük ihtimal gaz maz kalmayacak bizlerde rahat bir nefes alıcağız inşallah canım bende ne kadar üzüldüm bilemessin işin yatmasına:dance::teytey::sm_cool:

sıkınca sut gelmemesı yok anlamına gelmez benımkıde sıkına gelmıyo zaten sıkmada
ama bebegım 6 kıloya yakın yarın sölerım tam kılosunu

benımkızda bayılıyo sohbete
vereliniortak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…