2010 Nisan Anneleri

bak tuğbacım yazıyorum.
fışkırarak kusmanın nedenlerinden biri çocuğun emme sırasındahava yutmasıdır.her emmeden sonra kusuyorsa ve bu nedenle aç kalıyorsapilor stenozu denşlenbir hastalığa yakalanmış olabilir.bu haatalıkta midenin oniki parmak bağırsağına boşalan bölümü tıkalı olduğu için böyle kusmalar görülebilir diyor

ya gerçekten çok güzel bir kitap bu.........keşke hamileyken alsaymışım.gebelikten 3 yaşına kadar bütün herşey var içinde....

canım çok saol valla bizim doktor ona benzer bir hastalıktan şüphelenerek yolladı biizi çocuk cerrahına ama çk şükür sadece reflü dedi doktor. en kısa zamanda alıcam kitabı tatlım öpüyorum bana müsade kaan 24 saattir kaka yapmadı yine çok huysuz ve yeni uyudu bende biraz uzanayım bir daha ne zaman uyur allah bilirkaydirigubbakcemile3
iyi geceler güzel nisan anneleri ve tatlı kuzucuklarıopuyorumnanaktan

iyi gecelerr... saar 11 den beri fıttırık bi oğlanla uğraşıyorum.. yine bi uykuya geçememe durumu yaşadık ancak daldı.. ne kadar uyur meçhul.. bende yatıyımda dinleniyim bari.. nasılsa kimseler yokk... iyi geeler herkese..

slm annişler bilin bakalım bizim oğlan nerde uyuyor.....
hhahhah:)))
bebek arabasında....
dışardaymış gibi hissedşyor evin içinde bu saat oldu dolanıyoruz....
bu oğlan yeni yeni icatlar cıkarmıyormu delleniyorum....

utkuş uyudu mu cicimmm:) uyumuş ki bir daha uğramamışsın. ay şekerim benim oğlan o satten sonra düzgün uyusun başka ne isterim. fazlasında gözüm yokkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3özgecim kuzeye selamlar bu kuzeyle kaanı bir kazana atıp kaynatıp yiyecem zaten asker ettiler bizi önceden hamileyken 3-5 nöbetleri tutardık hatırlarsan şimdi tüm gece nöbetteyizkaydirigubbakcemile3

bizim kaan da uyandı emdi beşiğinde tepiniyo hiçç uyumaya niyeti yok tekrar görende akşamdan beri aralıksız uyuyor sanır:sinifsinif:

gülsemincim ada timuçinle aynı sanırım uyku konusunda. yazmamışsın nazar diye bende çok korkuyorum.

hem nazardan korkuyorum canim hemde yazinca sanki bana inat terslesiyor uykusu
sormiyim diyorum ama ne zamandan beri düzene girdi seninkinin uykuusu canim ?

canim baktim bad time serisine ama onun iceriginde papatya falan göremedim,ama vardir elbet rahatlatici bi etkisi
benimkisinin icinde sunlar var bak :
Papatya,altıncıkçiçeği,ıhlamurçiçeği,biberiye,buğdaytohumu,balmumu,jojoba,ayçiçeği,badem ve kalendula yağları

aslinda baktimda Türkiyedede varmis dedigim banyo köpügü
sana ben tam resmini eklicem alip bir dene bakalim

banyo ettirdikten sonra yine o markanin bebe yagiyla iyice sirtlarina ,heryerine üsümesin diye hizli hizli masaj yapiyorum ,ovaliyorum cok rahatliyor benimki
bebegine küvet almadin mi canim sen? korkma zaten vucudunun kafasindan gayrisini suy biakiyorsun ,kendinde sadece elinle kafasina destek oluyorsun kulaklarina su kacmasin diye
bir elinlede onu sevebilirsin,yikayabilirsin,oyunlar yapabilirsin
ki zaten o kendini suyun icinde serbest birakiyor hele bide benimkinin ayaklarini küvetine yakin koyarsam kendini ittiriyo bi hosuna gidiyoki anlatamam

amannn iyi canim sütün kesilmemisse ama sen yinede dikkat et cok fazla kendini yipratma
aynen canim benimki bana neler demedi
-yok ac kaliyormus,,niye agliyormus,niye susturamiyormusum,niye agzina emziigi vermiyormusum ,sütüm gelmiyormus
bende o zaman sen emzir deyip ona kiziyordum
iste canim kimseye anlatma uyku düzenini hatta annene bile
soranlara her bebek gibi benimkide huysuz de
benim bebis cok güzel gaz cikariyordu ama kimseye demiyordum ,kaynanamin misafirleri gelmis benide cagirmislardi ,bir sürü kadin vardi benimkide pespese öyle gaz cikartttiki
kadinlar güldüler ,ettiler biseyler söylediler ama bi masallah demediler
bebegim varya günlerce gaz sancisi cekti,hatta o zaman burayada yazmistim o etki eden sab simplex bile fayda etmiyor kimyonu deniyorum diye
dahada agzimi acmam oglumla ilgili yoksa hep ters tepiyor acisini hem o hem ben yasiyorum sonra

refisimm seninki rahatti ,hayirdir canim huymu degistirdi yine
canim sen onu kendin mi uyutuyorsun yoksa yatagina birakip kendimi uyuyor?

özgecim eltimin kolik gaz sancili kizi vardi ,hic susmadan aglardi ve o sesi nasil kesilmezdi simdi düsünüyorumda hayret ediyorum
neyse iste o zaman bebegi atardi bebek arabasina
cikardi disari ,dolasirdi
bebegi disari cikinca uyurdu eve geldigimizde uyanirda baslar yine aglamaya diye korkusundan bebek arabasindan cikarmaz orda birakirdi valla
bebekler disariyi ,temiz havayi pek bi seviyorlar hemen uyuyorlar en iyisi bebek arabasini balkona cikartmak ,disari cikmak istemeyenler icin :)) kaydirigubbakcemile3

gülsemincim...
gunaydın tatlım...
valla dışarda soun yok ewet ,ama benim evimde balkon yok ne yazıkki...oyuzden kuzey adam gibi yatağında uyumak zorunda kalacak,zaten artık bir düzen oluşturmak istyrm oğluma,oda perişan oldu bir annemlerdeyim bir evde...
hoş evde olsam sanki düzen mi var ama...
çocuğum uyurken inatla ay içmeye çağıran bir kaynanam ar,yada bize gelir uyandırır bir iki payladıktan sonra şimdide gelip çocukla yatıyor bizim evde ,biz aynı binadayız...
amann benim sıkıntım çocuğada yansıyo işte....
belkide oğlum ondan huysuz ve gergin...bende bugece arabasında uyutdum valla çıkarmadım içinden...

gülseminncim;
10 gündür tam düzenli. yani uyku saatleri belli. ama mümkünse kucakta uyusun istiyor koltuğa yada beşiğine aldığım an açıyor gözlerini:))
ama ben pek şikayetçi değilim işte uyku konusunda:))

allahım uyumayanlara da uyku versin inşallah... ama her akşam mutlaka iyi geceler çayı veriyorum 50 cc.

özgecim;

benimkide arabaya binmiyor tatlım yaa. dışarıdayken bile uyuduğunda yatırıyorum hemen uyunaıyo sıpam( biz artık kanguruda geziyoruz. arabaya ne zman alışıcaz bakalım:)

sevgili teyzeciklerim..... ben kuzey....
annem faceye çok cici resimlerimi ekledi....
sabah sabah anneme bir sürü şebeklik yaptım beni affetsin diye...
oynaştık,bol bol da resim çekindik....
buyrun bakın...
annem eklerken çok güldü...

nazlıcım
maşlh suphanallah ada kızıma benim...
aman nazar değmesin....
hep böle olsun...
azcık gelip ada'yla mı oynasa kuzey belki uyku bulaşır....
ama yok benim oğlumda azcıkın uyudu bugun arabada da olsa...

günaydın kızlarrr...

kaydirigubbakcemile3 aman uymuş ya bi şekilde.. şükret :) hergün ayrı huylar zaten...
utkuş uyudu mu cicimmm:) uyumuş ki bir daha uğramamışsın. ay şekerim benim oğlan o satten sonra düzgün uyusun başka ne isterim. fazlasında gözüm yokkaydirigubbakcemile3
[/COLOR][/B]
:roflol: kaydirigubbakcemile3 şuna utkuyla uğraşmaktan giremedim desek sempatiksalakcinni
refisimm seninki rahatti ,hayirdir canim huymu degistirdi yine
canim sen onu kendin mi uyutuyorsun yoksa yatagina birakip kendimi uyuyor?
akannehir hergün değişik bi huy ediniyoruz canım yaa... gece uykusuna geçemioruz geçen pazardan beri... heleki karanlık odada emzirirsem uyusun hem diye yırtıyo ortalığı... yatağına bırakınca kendi uyur mu kızz... ya emerken uyucak yada emdikten sonra ayakta sallanarak... bazen deniyorum kendi uyusun diye ama o ağlayışa 5 dk. dayanabiliyorum sallıyorum beşiğinde.. aslında karnı tokken ağzına emziğini alıp uykuya dalıcak ama emzik emmediğinden beni emzik niyetine kullanmak istiyo sempatiksalakcinni ama uyusa da gazını da çıkarsa burda sölemem canım kaydirigubbakcemile3 bi kere yaptım o hatayı.. 1 hafta huysuzlandı. hiç olmadığı kadar gazı oldu.. bi kere dedim sütüm olsun diye hiç düşünmüyorum ne bulursam yiyorum diye 2 gün sütüm azaldı akannehir maşallahh diyim sadece.. ama her bebek gibi utku da.. sıradışı bişiy yok çok şükür.. katlanılmıcak huyları da çok şükür :Saruboceq: Rabbim sağlık versin de büyücekler bi şekilde..
hemeenn bakıyorum kuzeyciim opuyorumnanaktan

merhaba kızlar..
ben hiiiç giremiyorum hepinizi çok özledim ama şimdi dila'ya annem bakarken, fırsat bulmuşken bir girip soracağımı sorayım dedim..

bebeğinin makatında çatlak olan oldu mu aranızda??
dila son beş gündür çok huysuzdu. yani gerçi benim kızım hep huysuzdu ama şu son beş gün kendini aştıydı resmen. kakasını yapamıyordu, onun sıkıntısına bağlıyordum. iki gün önce fitil verdim, çok şükür o gün yaptı, bu sabah altını değiştirirken makatında çatlak gördüm ((
fitili usulüne uygun şekilde yaptığıma eminim ama acaba fitil mi sebep oldu çatlağa ??
yukarıya doğru kötü bir yarık var, içim acıdı görünce..
bebeğimin acısı kendine yetiyordu zaten, bi de bu hepten beter oldu.

doktorumu arıyorum ulaşamıyorum. hastaneyi arıyorum başka doktora danışayım diye, yine ulaşamıyorum.
ne yapacağımı şaşırdım.
kk'daki ilgili başlıklara baktım,
birkaç belli başlı ilaç önerilmiş, doktora sormadan kullanmaktan çekindim o ilaçları.. sıcak suda oturma banyosu önerilmiş, onu hazırladım 10 dakika oturttum, sanki bi nebze rahatladı.

şimdi ne yapsam??
çarşamba günü ikinci ay kontrolümüz ve aşılarımız vardı. o güne kadar beklesem ilerler mi bu yırtık??
kendi doktoruma ulaşamıyorum sinir oldum, başka bir doktor bulup götürsem mi??
başkalarının tavsiye ettiği ilaçları kafama göre kullansam mı??
bi akıl verin bana ne yapsam bilemedim

canım benim çok gecmiş olsun,kıyamam ben dilaya ya yavrum benim...
benim başıma gelmedi ama anneme de sordum şimdi yanımda,oda benimle aynı fikirde kabızlık yasamış belli süre kakasını yapamamış muhtemelen zorlanmıştır...
kimsenin demesiyle ilaç kullanma sakın ama doktoruna ulaşamıyorsan bska bir doktora götür derim ben....
birde istersen biraz da olsa yumuşaması ,çatlağın canını yakmaması için vazelin
sürebilrsin...

merhaba kızlar uzun zamandır uğrayamadım malesef
büyük oğlum çok haaydı kulak zarı delinmiş onla uğraşıyordum küçüklükten vardı kulak ağrısı kaç doktora götürdüm anibiyotik verd,ler tamam bu defa doçente götürdüm burun tıkanıklığı oldumu kulak zarı delinirmiş aman kızlar bebeklerinize dikkat edin benim oğlumda bebeklikten gelen bi rahatsızlıkmış çünkü neyse pazartesi günü kontrolümüz var gidecez sonrada geniz etinden şüpeleniyor doktor inşallah yoktur ameliyat olmaz inşallah neyse üstüne bide grip oldu oğlum yasinede bulaştı çok kötü öksürüyor şurup veriyorum ama durmuyor ateşi yok ama bakalım artık inşallah geçer
gelen giden çok olmaya başladı hemen hergün misafirim oluyor çok yoruluyorum zaten gece uykusu yok hımm uyku dedim aklıma geldi akşamları karnını doyuruyom altını temizliyorum şuruplarını falan içiriyorum ama ne yapıyosan yatmyor vee evet eşim kucağına alıyor okşuyor seviyor babasının kokusunu biliyor yaa hemen uyuyor ne güzel yaa bende rahat rahat uyuyorum benimde işime geliyor babası seni istiyor diyorum sağolsun oda alıp yatırıyor
geçmişe bakamıyorum malesf oğlum bırakmıyor herkes iyidir umarım kendinize ve bebeklerinize ii bakın

çokkkk canım sıkılıyooo.....
pazartesinden itibaren evdeyim...
birde temmuzda bir süre çalışıcam okadar...
şimdilk hayatımın kalan kısmına anne ve ev hanımı olarak devam etmeye başlıycam...
ve bu benim canımın daha çok sıkılmasına sebep olcak...
ufff.......
tüm gun kaynanamla vakit mi gecer....
yada yaın bu sıcağında evde olmak....
evimin bulunduğu yer ne gezmeye elverişli nede bir baska bişiye....
kapının önüne bile çıkmak mümkün değil...
veee ben pikniğe gitmek istyrm...
evim bahçeli olsun bebeğimle serin serin oturayım istyrm...
tatile gitmek istyrm....
yada ben ne istediğimi bilmiyrm...

canım çok geçmiş olsun öncelikle geçen öksüüyo diye doktoa götürmüştüm oğlumu kabızlığı var dedim yapınca zorlanıyor bende fitil yapıyorum bazen o tahriş ediyor dedi şurup verdi ama almadım benden tavsiye zeytin yağı ben denedim hem pişiğe hemde çatlağa ii geldi pamukla günde bikaç defa yap hemen geçiriyor

bende tatile gitmek istiyorum ama senin kadar karamsar düşünmüyorum özgecim çocuğu olan tatil yapamazmı yaa evet eskisi gibi olmaz ama olsun sende bi tane bende iki tane ama olsun yinede gidecem 22 ağustor evlilik yıldönümümüz artık bi yerlere gideiz çocuklarımla bebeğimde biraz büyür ozamana kadar benim evim bahçeli ama çıkılmıyo kız hep böcek kene falan olur diye hiç bahçeli yerlee gidemiyorum bebek ya hemen allerji olur
kuzey büyüsün biraz al kocanıda 2 günlük bile yeter bi yerlere git canını sıkma :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…