ben çoktan çıkardım hatta görumcemın bızden 25 gun kuçuk kızına dr 20 gunlukken eldıvenı çıkarttırmıs hava alsın ellerıdıye benmkı 2 haftadır saçımı tutuyo mendıllerını tutuyokızlar bir sorum var sizlere.
sizin bebişlerin elleriyle araları nasıl?
yani benim oğlum 3 gündür sağ kolunu kaldırıp dikkatle inceliyo ellerini keşfediyo ama sol koluna hiç bakmıyo o elini hiç emmiyo varsa yoksa sağ taraf. normal mi ki bu 2 ay ben eldivenlerini çıkaramadım geçmi kaldım acaba.
sizin bebişler ilgilerini çeken şeyleri tutmaya ya da uzanmaya başladı mı? kaan çıngırağı salladığımda ilgiyle bakıyo sakinleşiyo ama eline götürüyom hiç bir tutma girişiminde bulunmuyo sizde durumlar nasıl?
internette okuyom 3. ayda tutmaya çalışırmış bebişler ama bizde tık yok??
ben cacık bıle verdım ne varsa sofrada yalatıyorum zeytın peynır reçel bıber dolmasının suyundan bıle verdım 1 cay kasıgı etmez bıle geçen kırazlar kıcaman ve tatlıydı yalaattım karnıda açtı 2 tane rendeldım suyunu suzdumverdım karpuzun suyunu 5 gunlukken içirdımbirde ben artık meyveleri yalatıyorum çok seviyor.. özellikle kiraz ve şeftali:) ağzından çektiğim an bağırıyor. siz? başladınız mı?
slm nisan anneleri ; siz bebekleriniz ağlarken saç kurutma mak çalıştırmayı falan denediniz mi benim oğlum ağlarken açtığımda sakinleşiyor ve bu ses ile bir süre sonra uyuyorrr; çamaşır mak sesi süpürge sesi falan iyi gelen bebeklerde varmışşş
Ruzenin facede profil fotolarindan oglusunun fotolarina baktim ayy o ne öyle harika bir oglusun var harika cok dombilicok tatli Masallah ya Masallah hayatim bayildim sende cok güzel bir anne olmussun bayildim fotolariniza ............Allah a emanet ol
çok geçmiş olsun tatlım...bizde tam 2 aylık olduğumuzda sadece öksürükşurubuyla kalmayıp antibiyotik bile kullandık sempatiksalakcinni nasıl öksürüyodu.. sanki karda yatırdım :) bu arada canım.. söylemiceksin bebeğim uyuyoo.. sütüm varr.. ağlamıyoo..gazsızz demiceksin.. bende ne zaman accık ucundan anlatır gibi olsam bazen duruyofln.. hemen huyu değişiyo.. azıtıyo oğlangunaydin arkadaslar
ya varya bebegimle ilgili ne yazsam sonrasinda ters tepiyor ya
iki gecedir 11i buluyor yatmasi ve mamayi yerken cok feci kavga ediyor ,tikaniyor,agliyor gazini cikarttip tekrar icirmeye calisiyorum ayni sira tekrarlaniyor
hizli hizli cekiyor nefes almadan hemde,
bu seferde tikaninca basiyor cingayi
-ve arkadaslar yavrum uc gundur öksürüyor ,hapsiriyor,mama yedikten ya da emdikten kac saat sonra su gibi bisey kusuyor ama kakasi normal üff yha(
üsüttüm mü acaba ya ,doktora goturdum enfeksiyon bisey yok dedi ama yinede öksürük surubu yazdi birdde burun damlasi verdi
inşallah en yakın zamanda düzelicek canım.. dualarım sizinle tatlım..c
refişcim inan çokk ama çokk bunaldım 2 gündür sabahtan başlıyo gece 12lere 1 lere kadar ağlıyo çıldırmak üzreeyim
((
ayy utku da pusetinde uyumuyo yaa... gezerken de uyuyyosa sorun yok tabide.. uyuduğu da çok nadir.. hep bakınsın istiyo.. o zamanda yatmıyo.. kucakta utku gidiyo pusette çantalar poşetler.. sanki pazar arabası :roflol: iyi ki yeni araba almamışım.. kociş dedi de yok dedim kışa zaten kullanamıycaz genelde de arabamızla gidiyoruz gittiğimiz yere utkunu arabasını almıyoruz.. 2-3 ay için ne gerek var.. ayy iyi ki almamışııımm... zemuszemusslm kızlar...
off ayaklarmın ustune basamıyorum.acayip yoruldum ne çok gezdik oğlumla maşlhı var benim oğlumun sokak delisi,zaten bitek pusetinde uyuyor...
şimdi yemek yapıcm bgun son gecemiz ananemizde...
şimdi kuzey uyku delisi oldu ,kafayı sallıyo beni uyut diyo ama gece yok böle bişi uyumuyo cin gibi....
ay bacım. bilinçlimi değilmi bilmiyorum da arada denk getiriyo bişiyleri tutuyo.. ama gece üstünü açma konusunda epey bi ustalaştıkızlar bir sorum var sizlere.
sizin bebişlerin elleriyle araları nasıl?
yani benim oğlum 3 gündür sağ kolunu kaldırıp dikkatle inceliyo ellerini keşfediyo ama sol koluna hiç bakmıyo o elini hiç emmiyo varsa yoksa sağ taraf. normal mi ki bu 2 ay ben eldivenlerini çıkaramadım geçmi kaldım acaba.
sizin bebişler ilgilerini çeken şeyleri tutmaya ya da uzanmaya başladı mı? kaan çıngırağı salladığımda ilgiyle bakıyo sakinleşiyo ama eline götürüyom hiç bir tutma girişiminde bulunmuyo sizde durumlar nasıl?
internette okuyom 3. ayda tutmaya çalışırmış bebişler ama bizde tık yok??
ben bayadır tattırıyorum.. ek gıdaya geçtiğimizde gaz ve tatlara alışmada zorluk olmuyo..gazı olucaksa zaten oluyo.. diyorum en azından değişik bişiy yedimde gazlandım desinbirde ben artık meyveleri yalatıyorum çok seviyor.. özellikle kiraz ve şeftali:) ağzından çektiğim an bağırıyor. siz? başladınız mı?
benimki halaa beni reddetmedi bacım kaydirigubbakcemile3 aman emsinlerde.. ek gıdalara tamamen 4 aylıken geçebilirz dedi dr.umuz.. ama arada tattırıyorum ben.. alışsın değişik tatlara.. yalnız korkutuyo beni utku da ondan pek cesaret edemiyorum.. geçende karpuzu damaklarıyla bi kıstırdıaaaaa kız erken diilmi ben rezene, sulu ilacı var onu bile verirken yeni tad alışırda sütümü reddeder diye korkuyom hele öyle tatlı şeylere hiç cesaretim yok. ama heveslenmiyorda diilim elimde bir yiyecek varken şöyle bir tadına baktırmayakaydirigubbakcemile3
biz uyandık.... ama rekor kırdık bu gece ....saat 11.30da bir uyudu ve şu ana kadar yatmış..hehehhehh:)))))))banada saka gibi geliyo....
uyumak guzelmiş...insan uzun zamandır rüya görmiyince saka gibi geliyo....
gene abzürd seyler gördüm iki dakka yattım bari kayda değer bişiler olsaydı....
günaydınn annişler ve bebişlerr.. herkese iyi ,güzell, sessizz ,sakinn ,gazsız bir gün diliyorum... :)
kocişi işe gönderdim..oğlanı emzirdim yatırdım... kızın üstünü örttüm ..çayımı aldım ve geldim :)
kızlar biz bu gece ilk defa sadece kısa kollu badiyle yattık.. onunla bile gece kaçkere değiştirdim.. su gibi terlemiş oğlum.. önümüzdeki günlerde hava daha da ısınıcakmışnaparız bilmem.. şu edoşun okulu son hafta.. kapansın da bizde dnize kaçalım.. hem orda ev serin :))ohh...
biz bugün ablamızı okula gönderince gezmeye gidicez oğlumla.. hemde 2dolmuş değiştiripte :))) gezmekte sınır tanımamaya başladık.. oğlan da ben gibi gezenti..eenapsın paşa içerdeyken alıştı yildir yildir gezmeye :))
ay refişcim kırkbir kere maşallah size senin oğluşun maşallahı var iki araç değşştirip gezmeye gidecek cesareti buluyosan maşallahı var demektir yani.biz dün kendi arbaamızla 2 adımlık yere gittik kabus yaşadık döndük valla.bende ilk defa dün akşam oğluşumu kısa kollu badisiyle yatırdım çok terlemedi ama sık sık uyanıp kontrol ettim.sizin oralar daha sıcak biz karaderniz havası soluyoz aman aman sıcaklar olmuyo buralarda .
kızlar slm nasılsınız uzun bir ara oldu benim için
ruzenin nasılsın canım bizimde gaz sorunumuz var metsil kullanıyorum
işe yarıyor oğlum tadınıda çok seviyor biz artık nerdeyse mamayla besleniyoruz
emiyor ama sütüm sadece sabahları doyurucu miktarda oluyor gün içinde mama yemek zorundayız
hiç bir şey sütümü çoğaltmadı aksine eskiye nazaran şuan daha az sizler neler yapıyorsunuz sütünüz yetiyormu takviye yapıyomusunuz benim gibi moral verirseniz çok sevinirim bu mevzu beni çok üzüyor
ama başka çaremiz yok APTAMıL içiyor şuanda 6 ay onu içecek tabi ek besinler hariç 3 ayı bitince başlıcam ek besinlere elma suyu vs ne yerse::)))
kuzey bey suan banyo sefasında gayet memnun anneanesi yıkıyor bende azcık yemek yiyeyim sizlere bakayım dedim...
birazdan dışarı çıkıcaz alışveri yapcaz evimize...
hemde azcık hava almış olur,bu saatlerde guzel oluyo haa hem çok guneş te olmuyo serinliyo azcık....
kızlar sizin bebilerde durum nası biizmki artık doymamaya basladı sanki buyudukce sütüm yetmez oldu,aslında gayet verimli sütüm,çünkü kilo alışı falan gayet iyi ama illaki iki göğsümüde emecek ve anca doyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?