2010 Nisan Anneleri

ben çoktan çıkardım hatta görumcemın bızden 25 gun kuçuk kızına dr 20 gunlukken eldıvenı çıkarttırmıs hava alsın ellerıdıye benmkı 2 haftadır saçımı tutuyo mendıllerını tutuyo
çıngıragı elıne verıyorum tutuyo
yelegını tutuyo ellerını emerken açsa copurdatıyo bayılıyorum ellerını yalarken ızlemeye o ses çok tatlı
birde ben artık meyveleri yalatıyorum çok seviyor.. özellikle kiraz ve şeftali:) ağzından çektiğim an bağırıyor. siz? başladınız mı?
ben cacık bıle verdım ne varsa sofrada yalatıyorum zeytın peynır reçel bıber dolmasının suyundan bıle verdım 1 cay kasıgı etmez bıle geçen kırazlar kıcaman ve tatlıydı yalaattım karnıda açtı 2 tane rendeldım suyunu suzdumverdım karpuzun suyunu 5 gunlukken içirdım

bende geçen elektrık süpürgesını çalıstırdımmızmızlanıyodu dınledı kapatınca agladı ılgılerını baska yöne çektıklerı ıçın susuyorlar çıngırak görevı yapıyor :CüvCüv:

Son düzenleme:
biz uyandık.... ama rekor kırdık bu gece ....saat 11.30da bir uyudu ve şu ana kadar yatmış..hehehhehh:)))))))banada saka gibi geliyo....
uyumak guzelmiş...insan uzun zamandır rüya görmiyince saka gibi geliyo....
gene abzürd seyler gördüm iki dakka yattım bari kayda değer bişiler olsaydı....

canım çok saol ya ...hepimizin bebekleri çok guzel çok tatlı nazar değmesin...hehehhe:) evet dombili benim oğlum bana cekmiş.....
ama sen bana sadece mesaj atmışın istek yollamamışın,bende senin profiline baktm istek yeri yok napcaz şimdiiii???............

günaydınn annişler ve bebişlerr.. herkese iyi ,güzell, sessizz ,sakinn ,gazsız bir gün diliyorum... :)
kocişi işe gönderdim..oğlanı emzirdim yatırdım... kızın üstünü örttüm ..çayımı aldım ve geldim :)
kızlar biz bu gece ilk defa sadece kısa kollu badiyle yattık.. onunla bile gece kaçkere değiştirdim.. su gibi terlemiş oğlum.. önümüzdeki günlerde hava daha da ısınıcakmış naparız bilmem.. şu edoşun okulu son hafta.. kapansın da bizde dnize kaçalım.. hem orda ev serin :))ohh...
biz bugün ablamızı okula gönderince gezmeye gidicez oğlumla.. hemde 2dolmuş değiştiripte :))) gezmekte sınır tanımamaya başladık.. oğlan da ben gibi gezenti..eenapsın paşa içerdeyken alıştı yildir yildir gezmeye :))

denizcim.. canım yaa.. gene uyuyamadınızmı.. sab kullanıyodunuz sanırım sizde.. fön makinası da işe yarıyodu.. yoksa bunlar dageçici fayda sağlayan şeylermi.. off tatlımm yaa valla kendim uyuyamamış gibi üzülüyorum ciddiyim yaa.. inşallah belli b düzen oturtur bu sıpalar.. bir an öncee :)

çok geçmiş olsun tatlım...bizde tam 2 aylık olduğumuzda sadece öksürükşurubuyla kalmayıp antibiyotik bile kullandık sempatiksalakcinni nasıl öksürüyodu.. sanki karda yatırdım :) bu arada canım.. söylemiceksin bebeğim uyuyoo.. sütüm varr.. ağlamıyoo..gazsızz demiceksin.. bende ne zaman accık ucundan anlatır gibi olsam bazen duruyofln.. hemen huyu değişiyo.. azıtıyo oğlan maşallah hepimizin yavrusunua.. ama çok şükürrr... tamam kabul ediyorum uykuları tamamen düzenl,.. sıfır gazlı.. sesiz sakin bi bebek değil ama çok şükür.. dayımın oğlunu büyüttük bizz.. amaann Allahımm delikafadulden o yüzden çok şüküürr :Saruboceq:
c
refişcim inan çokk ama çokk bunaldım 2 gündür sabahtan başlıyo gece 12lere 1 lere kadar ağlıyo çıldırmak üzreeyim
((
inşallah en yakın zamanda düzelicek canım.. dualarım sizinle tatlım..
ayy utku da pusetinde uyumuyo yaa... gezerken de uyuyyosa sorun yok tabide.. uyuduğu da çok nadir.. hep bakınsın istiyo.. o zamanda yatmıyo.. kucakta utku gidiyo pusette çantalar poşetler.. sanki pazar arabası :roflol: iyi ki yeni araba almamışım.. kociş dedi de yok dedim kışa zaten kullanamıycaz genelde de arabamızla gidiyoruz gittiğimiz yere utkunu arabasını almıyoruz.. 2-3 ay için ne gerek var.. ayy iyi ki almamışııımm... zemuszemus
ay bacım. bilinçlimi değilmi bilmiyorum da arada denk getiriyo bişiyleri tutuyo.. ama gece üstünü açma konusunda epey bi ustalaştı ayaklarıını daha iyi kullanıyo.. tekmelemek,tepinmek,üstünü açmak ve hoplamak gibi kaydirigubbakcemile3 ben 1 aylıkken tamamen çıkardım eldivenleri o zamana kadar da sadece uyanıkken takıyodum zaten.. ama eldivenlerin çıktıı 1-2 gün ayne nöyle incelemişti şimdialıştı artık.. ama saç çekmede baya bi iyi :)) ablasına gidince hoopp saçlara yapışıyo çıngırak tutmuyo zaten ama garip de değil zaten ben salladığımda da gözlerini pörtletip bön bön bakıyo kaydirigubbakcemile3 ilgisini hiç çekmiyo çıngırak fln.. ama dönenceyi seviyo.. aman ne garip bu sıpalar yaa.. -tatlicadiarzu- ayy eda böyle değildi valla yaa..maşallahı vardı kuzumun.. hiç sırt sıvazlamadım zooort çıkıyodu sempatiksalakcinni akşam 21:00 sabah 7:00 uyuyodu.. sadece gece 3 de mık deyip mamayı yiyip devam ediyodu.. aman bu oğlan fena anacım yaa.. duraksız.. kıpır kıpır kımıl kımıl bişiy delikafadulden
birde ben artık meyveleri yalatıyorum çok seviyor.. özellikle kiraz ve şeftali:) ağzından çektiğim an bağırıyor. siz? başladınız mı?
ben bayadır tattırıyorum.. ek gıdaya geçtiğimizde gaz ve tatlara alışmada zorluk olmuyo..gazı olucaksa zaten oluyo.. diyorum en azından değişik bişiy yedimde gazlandım desin karpuz ve kiraz bizimde favorimiz guclubacismile bide tarhana ve tavuk çorbası kaydirigubbakcemile3
benimki halaa beni reddetmedi bacım kaydirigubbakcemile3 aman emsinlerde.. ek gıdalara tamamen 4 aylıken geçebilirz dedi dr.umuz.. ama arada tattırıyorum ben.. alışsın değişik tatlara.. yalnız korkutuyo beni utku da ondan pek cesaret edemiyorum.. geçende karpuzu damaklarıyla bi kıstırdı kafamçokkarıştı aklım gitti.. ezdi resmen ya ağzını açtırana kadar .. sadece yalatıyorum o da kafi gelmiyo eliyle elimi ittiriyo :roflol:

inşallah hepböyle olurr.. :Saruboceq:

günaydın kızlar..kabus dolu bi pazar gününün ardından bugün işimin başındayım.dün sabah 6 da dikiliverdik oğlumla babamız 11 lere kadar uyudu pazar keyfi yaptı bizde oğluşla dört döndük evin içinde.sonra dedik hava güzel atalım poyrazı arabasına kahvaltıya gidelim açık havaya.belki ii gelir.ve gittik görümcem ve kocasını da davet ettik.oturduk kahvaltıya poyraz bey arabasında keyf yapıodu önce sonra bi başladı ağlamay mızmızlanmaya allahım zehir oldu günümüz.babası gezidrdi oyuncakların yanına götürdü orda susuyo ama masaya gelince basıyo çığlığı.baktım sesi giderek yükselio dedim hadi eve .yolda daha beter oldu susturmak ne mümkün eve zor attık kendimizi.emdi kesmedi mama yedi yıkandı masaj yapıldı filan 10 dk kuş uykusu yapıp uyandı.deli oldum ya dedim bi pazar günüm var yemek olcak ev toplancak çamaşır ütü beni beklio.çağırdım annemi o gelip baktı yine ben iş yaptım.öldüm bittim bu sıcakta.akşamda balkonda keyif yaptık beyfendiyi uyutup.yine 10 dk lık uyku periyotlarında uyuyo tabi.bugün yine 6 da ayaktaydık.allahım ne zaman bitecek bu gazlı günler ne zaman bebişleri alıp şööle keyifle gezecez.ben anladımki bu yaz bize haram.seney yazdan ümitliyim ben.

bebişlere meyveler yalatılmış çorbalar tattırılmış maşallah yaa.ben papatya çyını bile endişeli vermiştim.ayy bende mi başlasam öle de böyle de gazlı zaten en azından ek gıdalara geçişim kolaylaşır.

tubacım ben 1 aydır eldivenlerini çıkarttım oğlumun.ellerinin ikisini de emiyor ve ben buna bayılıorum.ama henüz çıngırağı filan eline verdiğimde bilinçli olarak tutamıyor.mendil tutuşturuyorum yada kucağımdayken saçımı filan tutuyo çekio.ama ilgisini çeken bi sürü şey oluyo özellikşe dönencesi müzik kutusu filan sese tepki verio.

gülsemincim canım yaa okadar maşallah dedik nazar mı değdirdik kuzuna canım yaa.inşallah kısa zamanda eski düzeninize dönerseniz.sen gene şükret arada bozuluyo.biz henüz bi düzen bile oturtamadık

özgecim maşallah canım rekor kırılmış kuzey be tarafından.aman inşallah düzen oturtmaya başlamıştır kuzey efendi.hep böle dewam etsin inşallah.

hayriyecim.. tatlım sıkıntılı bi pazar geçirmişsin.. ama sabır güzelim az daha büyünsünler bakınmaya başlayınlar anlamaya başlasınlar.. daha rahat olucak inş..

ay canımgerçekten kırk bir kere maşallah oğluşuma diyeyim bende ama yürüyerek gidicek olsak gidemeyiz de arabada uyuyo benmki... kzımda uyurdu.. durmadığında binerdik arabaya saatlerce turlardık bursayı :))) oğlumda o arabadan in öbürüne bin uyuyo sarsıntıdan sanırım :) sersemliyo yavrum napsın :) inşallah senin paşa da düzenini oturtur yakın zamanda tatlım... burası feci sıcak.. dışarısı 36 derece evin içi 34derece.. çıplak yatırsam terlicek o kadar yani... 2 gün annemde kaldık.. annemin evi ara kat daha seringündüzleri uyumadığı kadar uyudu utku..şaşırdım kaldım :))

şimdi uyandım gene uyudum....annem ve babanem saolsun sen yat dediler bari son kez böle uyu diye....eve geciyorum ya...kocamı ikna edemedim,annem yarın akçaya gidiyor,bende gideyimmi dedim yok falan dedi,eeee bignde dukkana bakcak kimi bulcaz ,hayatda bulamayız.....
üfff bende üstelemiycem artık....
refişşşş minibüste falan nası gitcen utku ile,hemde iki dolmuş değiştirip,cantası falan zor olmuycakmı bari kanguru kullansan...
ben ağlarsa falan ne yaparım diye çok endşe ediyorum ,yolda zor...

merhaba arkadaşlar.umarım siz ve bütün bebekler iyidir.......
gülsemincim bende senin gibi oğlumu çok anlattım her gelen misafire akşam hava kararınca uyuyan oğlum 4 gündür 10.30- 11 den aşağı uyumuyo.ne güzel düzeni vardı bozuldu ya.gerçi bebekler düzenlerini çabuk değiştirir diyorlar.......
tuğbacım ben oğluma çıngırak sallıyorum çok ilgşleniyor ağlıyosa susuyor falan........ama daha eline vermedim başına falan vurur bıngıldağına gelir diye korkuyorum.he bu arada ben varya 1 hafta veya 10 günlükken çıkardım eldiveni.bebekler elleriyle dünyayı tanırmış.başlarda soğuk olduğu için sadece geceleri ve banyodan sonra taktım elidveni.eldiveni çıkardım.göktuğun elini göğsüme değdirdim memeyi tanısın diyekaydirigubbakcemile3

Canım sütü en çok artıranlar. Özellikle ilk dört. Diğerleri çok az etkili bence.
1. Dinlenme (Uyku özellikle)
2. Huzur (Stres yapmayacaksın hiç birşeyi kafana takmayacaksın. Zor ama ben ne zaman moralim bozulsa sütüm azalıyor. Özellikle eşimle aramız çok etkili)
3. Su (ve bütün sıvı gıdalar)
4. Sıcak bir banyo. (Banyoda gögüslerine dairesel hareketlerle masaj yap ama üzerine birde uyuyabilirsen.)
4. Rezene
5. Dereotu, marul
6. Bulgur pilavı, kısır

ıns işe yarar canım sendede. Ve birde kendi kendine hep tüm anneler sütü bebeklerine yeter de ve buna inan. Asla emzirmeden mama verme. Gögsün boş olsada emzir.

Tarhancım, hiçbirşey olmaz eldiveni geç çıkarmakla. Düşünsene o zaman eskiden kundak yapılan bebişler hareket edemezlerdi.

Ben bebişime hiçbirşey tatdırmadım. Ama sizden duyunca heveslendim. Ay bende denesem mi? Benim oğlum tatlıcı. Vitaminimiz portakal aromalı bayılıyor resmen.

Kızlar biz colinox diye bir gaz damlası kullanıyoruz. ıyi gibi isterseniz bir deneyin.

Gülsenicim, bizde yaşadık öyle birşey burnu çok tıkanmış. Buhar verdiler hastanede bayağı iyi geldi. Bebekler hep üşüttükleri için öksürmeşmiş yada hapşırmaşmış. Evdede hep buhar makinesi çalıştırdık.

Son düzenleme:
selam kizlar umarim hepciniz iyisinizdir
bizde cok sükür iyi gibiyiz oglumun kiskancligi ve kizimin gece uykusu haric
kizim gece uyumak bilmiyor sürekli uyaniyor bizimde düzenimiz bir kac gündür bozuldu
kizimla disari ciktigimizda bisey yok ama evde huzursuz oluyo anlamadim gitti
ayrica reficim bence en güzelini yapiyorsun valla disarsina alissinlar hele bizim gibi gezmeyi her sekilde becerebilen insanlar icin cocuklarida bu duruma alismasi lazim dimi ama :)))
gülsemin cok gecmis olsun canim
hayriye seninde oglan alisir insallah disarlarada bi nefes alirsin

kuzey bey suan banyo sefasında gayet memnun anneanesi yıkıyor bende azcık yemek yiyeyim sizlere bakayım dedim...
birazdan dışarı çıkıcaz alışveri yapcaz evimize...
hemde azcık hava almış olur,bu saatlerde guzel oluyo haa hem çok guneş te olmuyo serinliyo azcık....

kızlar sizin bebilerde durum nası biizmki artık doymamaya basladı sanki buyudukce sütüm yetmez oldu,aslında gayet verimli sütüm,çünkü kilo alışı falan gayet iyi ama illaki iki göğsümüde emecek ve anca doyuyor

slm kızlar.öle sinirliyim ki anlatamam.biraz önce postaneden geldim.doğum param yatmış onu aldım.ama o da ne ohaoldumsmile hesapladığımız tutardan çok daha düşük.sinirden küplere bindim araştırdım ki sebebi işyerimin maaşımı aldığımdan çookk daha düşük göstermesiymiş.işyerime geldim muhasebecimizle konuştum o ki böyle gösterilio vergiden sigortadan kaçınılıyo dedim geri kalan paramı siz vereceksiniz dedim.kıçımı yırttım ama nafile ssk da maaşımın tutarı öye gösterildiği için yapacak bişe yok.ıspatta edemem.aldığım parayı yanıma kar sayıp oturcam başka çarem yok.yazık olsun emeklerimize.süt çocuüğumu bırakıp geldim emek veriorum işverenler neresinden kırpsak vermeden alsak diye düşünüolar.çok sinirliyim çokkkk.buarada emzirme parası da aldım sadece 75 tl cik bu ülkede yaşamak insanı çileden çıkartıyo.

özgecim afiyet olsun sana kuzeyimize de sıhhatlr olsun diyelim..maşallah iştahlı demkki oğluşun ne güzel yeterki emsin annesi.dombili bebek olsun yanakları lokum lokum olsun.ahh benimde verimli bol sütüm olsa da bende emzirsem saatlerce benimki ilk 5 dk da başlıo ağlamaya eziyorum göğsümü bakıorum süt filan hak getire.haa belkide kuzey bey doymuştur ama göğsünde keyif yapmak istiyodur annesi.bu da olabilir.çekince ağlıodur filan.seninki keyfine pek düşkün.

hayriyeciğim canım benim yaa ne denilirki yüce yaradanım görüyo bir annenin ne kadar fedekerlıklarla çalıştığını rabbim onlarda bırakmaz emin ol canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…